Interview: Jonah Lau legt uit hoe Open Campus onderwijs transformeert in een ‘in geld te verdienen troef’

interview: jonah lau legt uit hoe open campus onderwijs transformeert in een ‘in geld te verdienen troef’

jonah lau open campus education monetisable asset

Open Campus is een DAO en door de gemeenschap geleid protocol dat een gedecentraliseerd onderwijsecosysteem bouwt.

Het werd opgericht in 2023 en heeft een netwerk opgezet dat al meer dan 50 instellingen met meer dan 20 miljoen leerlingen met elkaar heeft verbonden. Om de eerste L3-blockchain, gebouwd voor onderwijs, te begrijpen en hoe deze werkt, sprak Invezz met Jonah Lau – projectleider, Open Campus.

Over het aanpakken van blockchain-gerelateerde uitdagingen

Invezz: Wat zijn vandaag de dag de grootste uitdagingen voor blockchain, en hoe gaat EDU Chain deze aan om de veiligheid en schaalbaarheid te garanderen?

De grootste uitdagingen waarmee het Web3-ecosysteem wordt geconfronteerd, hebben te maken met beveiliging, ongefundeerd overheidsbeleid, interoperabiliteit en schaalbaarheid. Hoewel de meeste van deze problemen met elkaar verweven zijn, pakt Open Campus de meest urgente aan: interoperabiliteit, beveiliging en schaalbaarheid.

De EDU Chain is gebouwd met het oog op massale adoptie. De keten is gebouwd om leerlingen, docenten, makers van inhoud en onderwijsinstellingen met elkaar te verbinden.

We geven leerlingen meer mogelijkheden door hen te helpen hun onderwijsgegevens veilig te stellen via onze Decentralized Identifiers (DID’s) en Verifiable Credentials (VC’s). Wij zijn van mening dat deze kwalificaties een cruciale rol zullen spelen bij de verificatie van kwalificaties, aangezien werkgevers zich meer gaan richten op op vaardigheden gebaseerd aannemen.

De keten is schaalbaar en interoperabel terwijl we het meest diverse, toestemmingsloze onderwijsnetwerk opbouwen. Hoewel we ernaar streven onderwijs te transformeren in een waardevolle en te gelde waarde op de blockchain, creëren we ook een netwerk van docenten, leerlingen en instellingen.

Over de voordelen van EDU Chain

Invezz: Kun je uitleggen hoe het Learn-to-Earn-model van EDU Chain werkt en hoe het verschilt van traditionele beloningssystemen?

De EDU Chain is een concept dat is ontwikkeld om de waarde die in educatieve inhoud zit, vrij te geven. Onze aanpak is het leer-verdien-model.

Het model werkt door gebruikers die deelnemen aan educatieve activiteiten, zoals cursussen, quizzen of bijdragen aan het platform via onze dApp-partners (leren). Deze activiteiten worden vervolgens geverifieerd en gevalideerd op de blockchain, waardoor de integriteit van de keten wordt gewaarborgd.

Na succesvolle voltooiing van deze mijlpalen zullen gebruikers hun verdienmogelijkheden en baanvooruitzichten verbeteren (verdienen).

Dit beloningssysteem verschilt van andere traditionele modellen omdat het zich richt op hoe onderwijs kan evolueren van alleen maar het beïnvloeden van kennis naar het ontsluiten van directe waarde.

Terwijl mechanismen zoals Play-to-Earn gamen stimuleren, belonen we het leren en het creëren van leermateriaal. Door dit te doen runnen we een op waarde gebaseerde keten die educatieve activiteiten op één lijn brengt met economische prikkels.

Invezz: Welke specifieke voordelen biedt EDU Chain aan onderwijsinstellingen en leerlingen ten opzichte van conventionele platforms?

Onze keten is gebouwd met leerlingen en instellingen in gedachten. Ten eerste creëert de Open Campus ID een virtuele representatie van onze studenten online. Met deze online-ID hebben ze controle over welke informatie online aan hen wordt gekoppeld.

Ze kunnen hun academische certificeringen, vaardigheden en prestaties controleren en beheren. Deze ID geeft hen ook toegang tot alle educatieve inhoud van Open Campus, speciale aanbiedingen en exclusieve cursussen van geallieerde partners.

We runnen ook de Open Campus Accelerator (OC-X), een gemeenschapsinitiatief van $ 10 miljoen, gerund door onze DAO en gefinancierd door het Ecosystem Fund. Deze accelerator beloont onderwijsinstellingen om te bouwen en te integreren met Open Campus.

Deze instellingen integreren hun leerlingen in de EDU-keten en creëren zo een netwerk van docenten en leerlingen die kunnen kruisbestuiven op het gebied van educatieve producten en diensten.

Uitgever NFT’s is een ander belangrijk product. Wij geloven dat deze NFT’s een transformerende benadering van onderwijs zijn. Het stelt docenten en makers in staat effectief geld te verdienen met hun intellectuele eigendom en steun te verwerven, zowel financieel als door bekendheid van de gemeenschap.

Over de toekomst van blockchain voor het onderwijs

Invezz: Hoe zie jij de toekomst van het onderwijs met blockchain voor je, en welke rol zal EDU Chain daarin spelen?

De toekomst is wat we vandaag bouwen. Web3-technologie heeft altijd nieuwe modellen geboden van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. Onderwijs is onze kracht en met EDU Chain willen we profiteren van de snel veranderende sector.

We hebben al meer dan 50 educatieve partners die meer dan 15 miljoen leerlingen bereiken. We hebben een platform dat levenslang leren mogelijk maakt door de leerbarrières te slechten. Met de EDU-keten zijn toegang en inclusiviteit nog nooit zo eenvoudig geweest.

Credentialing en accreditatie zijn ook hardgecodeerd in de Open Campus ID, waardoor kwalificaties, vaardigheden en prestaties onveranderlijk zijn. We hopen het belangrijkste educatieve platform te zijn op de huidige versie van internet, en EDU Chain is de manier waarop we dat doel zullen bereiken.

Invezz: Hoe ziet u de huidige regelgeving die de adoptie van blockchain beïnvloedt, en welke stappen zijn nodig voor mainstream acceptatie?

In het huidige tempo is regelgeving een belangrijk onderdeel geworden van het blockchain-discours. Sinds de ineenstorting van FTX en LUNA hebben landen strenge methoden ingevoerd om de industrie te reguleren. Wij zijn van mening dat de huidige regelgeving het vertrouwen van investeerders alleen maar zal helpen veiligstellen en de adoptie op de lange termijn zal stimuleren.

Regelgevers moeten mogelijk uitdrukkelijke en duidelijke richtlijnen opstellen over de wetten die van toepassing zijn op verschillende sectoren van het blockchain-ecosysteem. De handhaving is grotendeels willekeurig geweest en gebaseerd op oude wetten die mogelijk niet de bijzondere aard van digitale activa dekken.

Onderwijs is ook belangrijk. Crypto heeft te maken gehad met een negatief sentiment als gevolg van slechte publiciteit over illegale activiteiten. Het informeren van het grote publiek over de voordelen die blockchain biedt, zal echter een positieve kijk creëren. Landen als El Salvador hebben laten zien dat dit effectief kan.

OTHER NEWS

7 hrs ago

Volkswagen gaat opvallende samenwerking met Tesla-concurrent aan

7 hrs ago

Dit is het salaris van bondscoach Ronald Koeman

8 hrs ago

Bestedingen Nederlanders in Chinese webshops bijna verdubbeld

8 hrs ago

Principeakkoord over verdeling topbanen EU

8 hrs ago

Deze nieuwe Volkswagen Golf R en Golf R Variant voegen zich bij de sterkste Golfjes ooit

8 hrs ago

Frans Bauer is ontzettend positief over Oranje na nederlaag tegen Oostenrijk

8 hrs ago

Tourploeg Decathlon - AG2R kent met Felix Gall en Sam Bennett twee speerpunten

8 hrs ago

Mogen katten ei eten? En hoe zit het met een rauw ei?

8 hrs ago

Zweedse metaalbond daagt Tesla voor rechter

8 hrs ago

Goederenvervoer over spoor daalt na topjaar

8 hrs ago

Astana jaagt met deze ploeg op recordzege van Mark Cavendish in de Tour de France

8 hrs ago

Vijf budgetvriendelijke Seiko-horloges met een automatisch uurwerk

8 hrs ago

Van der Vaart: 'Het was gewoon zielig aan het worden voor Veerman'

8 hrs ago

Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'

8 hrs ago

Hersentumor : Waarschuwingssignalen Om Op Te Letten

9 hrs ago

Ayo Edebiri vond regiedebuut in The Bear 'een feest'

9 hrs ago

Tom Morello kan solo meer 'puurheid' brengen dan in band

9 hrs ago

Producent Bruckheimer werkt aan twee nieuwe Pirates-films

9 hrs ago

Rampdag Oranje? Een blik op het schema kan positiever oordeel opleveren

9 hrs ago

Kunst, theater & muziekagenda: juli 2024

9 hrs ago

Producent en Eddie Murphy werken al aan Beverly Hills Cop 5

9 hrs ago

Volgens Eddie Murphy is Shrek 5 nog altijd in de maak, net als een losse Donkey-film

9 hrs ago

Transfertarget van Ajax wordt na eerste geruchten al met de grond gelijk gemaakt

9 hrs ago

Engeland is het zat: fans gooien bekers naar Southgate na kwakkelende groepsfase

9 hrs ago

Johan Derksen haalt genadeloos uit naar grote naam van Oranje ‘met hele chique functie’

9 hrs ago

NOS-kijkers geloven ogen niet: Marco van Basten kent 'Most Valuable Player' van topcompetitie niet

9 hrs ago

Dit is waarom Denemarken tweede wordt in de groep

9 hrs ago

Politie vindt geen strafbare feiten in anonieme mail aan Mercedes F1

9 hrs ago

'Ajax opent gesprekken met vleugelspeler uit de Serie A'

9 hrs ago

Koeman wijst hoofdschuldigen aan na Nederland - Oostenrijk: ‘Als kip zonder kop’

9 hrs ago

Pech voor Bearman? 'Het is iets waar je aan moet wennen'

9 hrs ago

Doornbos is de kluts kwijt door prestaties Pérez: 'Hij heeft net een contract getekend'

9 hrs ago

'Feyenoord slaat slag in Keuken Kampioen Divisie en haalt negentienjarige spits op'

9 hrs ago

Echtgenote van gebotste Hongarije-spits Varga geeft geruststellende update

9 hrs ago

Derksen briest over Oranje-routinier: 'Volledig overbodig, hij hangt Beckenbauer uit'

9 hrs ago

Van der Vaart snapt niets van wissel Oranje: 'Heel benieuwd hoe Koeman dit uitlegt'

9 hrs ago

Wie treft Oranje in de achtste finales van het EK?

9 hrs ago

Organische zonnepanelen halen evenveel energie uit de zon als normale zonnepanelen

9 hrs ago

Dit is het nieuwe wettelijke minimumloon per 1 juli 2024

10 hrs ago

Ronald de Boer noemt zwakke Oranje-schakel ‘een verademing’, Jack van Gelder reageert kritisch