Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου: Το βάρος στους «27» - Τι σημαίνουν τα μέτρα για την Ελλάδα

σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου: το βάρος στους «27» - τι σημαίνουν τα μέτρα για την ελλάδα

Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου: Το βάρος στους «27» – Τι σημαίνουν τα μέτρα για την Ελλάδα

Το «πράσινο φως» άναψε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που τέθηκε σε ψηφοφορία το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) στο Ευρωκοινοβούλιο, σπάζοντας μια… στοιχειωμένη υπόθεση 10 ετών γύρω από το μεταναστευτικό δίνοντας έτσι χαρακτήρα ιστορικής σημασίας στην απόφαση. Ουσιαστικά, και οι 27 της ΕΕ θα φιλοξενούν μετανάστες ή θα βοηθούν οικονομικά Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία που δέχονται τους περισσότερους.

Κόντρα στις αντιδράσεις, οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν και τα πέντε νομοθετικά κείμενα που αφορούν στις διαδικασίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών κρίσεων και την προστασία των συνόρων. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης που παρουσίασε ο εισηγητής Tomas TOBÉ (ΕΛΚ, Σουηδία), με 322 ψήφους υπέρ, 266 κατά και 31 αποχές.

Τι προβλέπει το Σύμφωνο

Αυτό το νέο «Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» ενισχύει τους ελέγχους στις αφίξεις στα σύνορα των 27 κρατών-μελών και δημιουργεί ένα σύστημα αλληλεγγύης. Για παράδειγμα, τα κράτη – μέλη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, θα πρέπει να ενισχύσουν τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και τα κράτη-μέλη της κεντρικής και βόρειας ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία ή το Λουξεμβούργο, θα πρέπει να δέχονται έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, ή να καταβάλουν χρήματα στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, κομβική θεωρείται η καθιέρωση της υποχρεωτικής αλληλεγγύης, με βάση την οποία όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συνεισφέρουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, είτε οικονομικά είτε φιλοξενώντας μετανάστες, είτε παρέχοντας επιχειρησιακή υποστήριξη.

Οι νέοι κανόνες ρυθμίζουν τον τρόπο αντιμετώπισης των ατόμων που φτάνουν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και την ταυτοποίηση αυτών που φτάνουν. Καθορίζονται επίσης νέα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ένα κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την εξέταση των αιτήσεων διεθνούς προστασίας (πρώην κανόνες του Δουβλίνου).

Σε κάθε περίπτωση, εισηγητές του Συμφώνου ξεκαθάριζαν ότι οι πέντε νόμοι είναι στην πραγματικότητα ενιαίοι. Αν το Ευρωκοινοβούλιο απέρριπτε έστω και έναν, θα κατέπεφτε όλο το Σύμφωνο. Το νέο Σύμφωνο κατά πολλούς θεωρείται από τους μεγαλύτερους πολιτικούς φακέλους της παρούσας θητείας.

Ποιοι διαφωνούν

Την αντίθεσή τους στο νέο Σύμφωνο έχουν εκφράσει γνωστές περιπτώσεις, όπως οι νομοθέτες του ουγγρικού κόμματος του Βίκτορ Ορμπάν Fidesz, αλλά και η ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) που στους κόλπους της περιλαμβάνει τη Λέγκα της Ιταλίας, τον Εθνικό Συναγερμό της Γαλλίας και τη γερμανική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχθεί έναν μηχανισμό μετεγκατάστασης μεταναστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά την έγκριση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των κυρίαρχων ευρωομάδων, με πιο ισχυρό μπλοκ αυτό των 16 Ιταλών ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

«ОЊП‡О№В» ПѓП„Ої ОЅО­Ої ОЈПЌОјП†П‰ОЅОї ОєО±О№ О±ПЂПЊ П„Ої О»О±ПЉОєОЇПѓП„О№ОєОї ОљОЇОЅО·ОјО± О О­ОЅП„Оµ О‘ПѓП„О­ПЃП‰ОЅ П„О·П‚ О™П„О±О»ОЇО±П‚, ПЂОїП… ОёОµП‰ПЃОµОЇ ПЊП„О№ ОµОЇОЅО±О№ О¬П‡ПЃО·ПѓП„Ої ОіО№О± П„О· П‡ПЋПЃО± П„ОїП… О±О»О»О¬ ОєО±О№ ОµПЂО№О¶О®ОјО№Ої ОіО№О± П„О± ОґО№ОєО±О№ПЋОјО±П„О± П„П‰ОЅ ОјОµП„О±ОЅО±ПѓП„ПЋОЅ, ОµОЅПЋ ОїО№ ОµП…ПЃП‰ОІОїП…О»ОµП…П„О­П‚ П„ОїП… ОєПЊОјОјО±П„ОїП‚ П„О·П‚ О¤О¶ПЊПЃП„О¶О№О± ОњОµО»ПЊОЅО№ В«О¤О± О‘ОґО­ПЃП†О№О± П„О·П‚ О™П„О±О»ОЇО±П‚В», ПЂОїП… ПѓП…ОіОєО±П„ОїО№ОєОµОЇ ОјОµ П„ОїП…П‚ О•П…ПЃП‰ПЂО±ПЉОєОїПЌП‚ ОЈП…ОЅП„О·ПЃО·П„О№ОєОїПЌП‚ ОєО±О№ ОњОµП„О±ПЃПЃП…ОёОјО№ПѓП„О­П‚ (ECR), ОјОµ ОєП…ПЃОЇО±ПЃП‡О·П‚ П„О·ОЅ ПЂОїО»П‰ОЅО№ОєО® О±ОЅП„О№ПЂПЃОїПѓП‰ПЂОµОЇО± П„ОїП… ОќПЊОјОїП… ОєО±О№ П„О·П‚ О”О№ОєО±О№ОїПѓПЌОЅО·П‚ ПЂОїП… О±ОЅП„О№П„ОЇОёОµП„О±О№ ПѓП„О№П‚ О±О»О»О±ОіО­П‚, ОµОЇП‡О±ОЅ ПЂПЃОїО±ОЅО±ОіОіОµОЇО»ОµО№ ПЊП„О№ В«ОёО± ОµОѕОµП„О¬ПѓОїП…ОЅ ОєО¬ОёОµ П†О¬ОєОµО»Ої ОѕОµП‡П‰ПЃО№ПѓП„О¬В».

Αντιστάσεις εκφράστηκαν επίσης από τους 72 ευρωβουλευτές των Πρασίνων και τους 37 της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για αυστηρές διατάξεις που θα υποβαθμίσουν τη διαδικασία ασύλου και θα επιτρέψουν παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Απομένει η έγκριση του Συμβουλίου

Μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει επίσημα τη νέα δέσμη μέτρων, οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να αρχίσουν να εφαρμόζονται σε δύο χρόνια.

Όσον αφορά την οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να ενσωματώσουν τις αλλαγές στην εθνική τους νομοθεσία.

Με την έγκριση του συμφώνου, το Κοινοβούλιο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ στην αντιμετώπιση όλων των μορφών παράτυπης μετανάστευσης και την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με παράλληλο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ομοιόμορφη εφαρμογή κοινών κανόνων σε όλα τα κράτη-μέλη σχετικά με τη χώρα υποδοχής μεταναστών, την ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ και τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του δίκαιου καταμερισμού ευθυνών, όπως διατυπώνονται στις προτάσεις της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Μετσόλα: «Γράψαμε ιστορία»

Αμέσως μετά την υπερψήφιση των πέντε νομοθετικών κειμένων, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι «γράψαμε ιστορία». Σε ανάρτησή της στο Χ, σημείωσε ότι «κρατήσαμε τον λόγο μας», προσθέτοντας ότι το το σύμφωνο συνιστά μια «ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης». Παράλληλα, η κεντροδεξιά πανηγύρισε για την έγκριση του μεταναστευτικού συμφώνου.

Ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Τόμας Τομπέ υποστήριξε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έβαλε «με επιτυχία τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που χαρακτήριζε το μεταναστευτικό για πολλά χρόνια. Η υλοποίηση του νέου Συμφώνου μετανάστευσης θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των εξωτερικών μας συνόρων και να μειώσουμε τη μεταναστευτική πίεση στην ΕΕ».

Από την πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. «Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».

Φον ντερ Λάιεν: Από τη Λαμπεντούζα μέχρι την Κύπρο

Την υιοθέτηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαιρέτισε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Η μετανάστευση είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια (ενιαία) ευρωπαϊκή λύση», ανέφερε στη συνέχεια η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι το Σύμφωνο που υιοθετήθηκε σήμερα είναι αποτελεσματικό, δίκαιο και σταθερό. Εξήγησε ότι οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα πιο ασφαλή, καθώς θα ελέγχονται και θα καταγράφονται αυτοί που θα τα διασχίζουν, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι διαδικασίες για τους αιτούντες άσυλο θα είναι πιο αποτελεσματικές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένουν στην ΕΕ, ενώ όσοι ξεφεύγουν από τον πόλεμο θα έχουν την προστασία που χρειάζονται.

Όσον αφορά την πτυχή της «αλληλεγγύης», η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι όταν τα κράτη-μέλη πρώτης εισόδου δεχτούν μεταναστευτικές πιέσεις, όλα τα υπόλοιπα κράτη θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος, επιλέγοντας με ποιόν τρόπο θέλουν να το κάνουν.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στις συνεργασίες που αναπτύσσει η ΕΕ με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες της μετανάστευσης και τέλος πρόσθεσε: «Είμαι περήφανη που τώρα έχουμε μια ευρωπαϊκή λύση, όμως η δουλειά δεν σταματάει εδώ».

«Ιστορικό βήμα» λέει ο Όλαφ Σολτς

«О™ПѓП„ОїПЃО№ОєПЊ ОІО®ОјО±В» П‡О±ПЃО±ОєП„О®ПЃО№ПѓОµ П„О·ОЅ П…ПЂОµПЃП€О®П†О№ПѓО· П„ОїП… ОЅО­ОїП… ОЈП…ОјП†ПЋОЅОїП… ОіО№О± П„О· ОњОµП„О±ОЅО¬ПѓП„ОµП…ПѓО· Ої О“ОµПЃОјО±ОЅПЊП‚ ОєО±ОіОєОµО»О¬ПЃО№ОїП‚ ОЊО»О±П† ОЈОїО»П„П‚, ОјОµ О±ОЅО¬ПЃП„О·ПѓО® П„ОїП… ПѓП„Ої О§.

Στον αντίποδα, οι Πράσινοι επικρίνουν τα νομοθεήματα, λέγοντας ότι «με το νέο μεταναστευτικό σύμφωνο, η έλλειψη αλληλεγγύης προς τους αιτούντες άσυλο και μεταξύ των κρατών μελών μόνο θα επιδεινωθεί».

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Λεπτό, ισορροπημένο αποτέλεσμα»

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι το πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει το σύμφωνο είναι «λεπτό, ισορροπημένο αποτέλεσμα».

«О•ОЇОјО±ПѓП„Оµ О­П„ОїО№ОјОїО№ ОЅО± О±ОЅОїОЇОѕОїП…ОјОµ П„О·ОЅ ПЂПЊПЃП„О± ПѓОµ О­ОЅО± ОЅО­Ої ПѓПЂОЇП„О№, ПЂОїП… ОёО± ОІО±ПѓОЇО¶ОµП„О±О№ ПѓП„ОїОЅ ПѓОµОІО±ПѓОјПЊ П„П‰ОЅ ОёОµОјОµО»О№П‰ОґПЋОЅ ОґО№ОєО±О№П‰ОјО¬П„П‰ОЅ, П„О·П‚ О±ОѕО№ОїПЂПЃО­ПЂОµО№О±П‚ ОєО±О№ П„П‰ОЅ О±ОѕО№ПЋОЅ ПЂОїП… ОµОєПЂПЃОїПѓП‰ПЂОїПЌОјОµ. ОЊП‡О№ ПѓОµ ОјОЇО± О•П…ПЃПЋПЂО· – П†ПЃОїПЌПЃО№Ої, О±О»О»О¬ ПѓОµ О­ОЅО± ОєО±О»О¬ П†П…О»О±ПѓПѓПЊОјОµОЅОї ПѓПЂОЇП„О№ ОјОµ ПЂО№Ої О±ПѓП†О±О»О® ОµОѕП‰П„ОµПЃО№ОєО¬ ПѓПЌОЅОїПЃО± ОєО±О№ ПЂО№Ої ПѓО±П†ОµОЇП‚ ОєО±ОЅПЊОЅОµП‚ ОіО№О± П„Ої ПЂОїО№ОїП‚ ОґО№ОєО±О№ОїПЌП„О±О№ ОЅО± ОµО№ПѓО­О»ОёОµО№. О€ОЅО± ПѓПЂОЇП„О№ ПЂОїП… ОёО± ПЂО±ПЃО­П‡ОµО№ ОєО±П„О±П†ПЌОіО№Ої ПѓОµ ПЊПѓОїП…П‚ ОґО№О±П†ОµПЌОіОїП…ОЅ О±ПЂПЊ П„О· ОґОЇП‰ОѕО·, П„ОїОЅ ПЂПЊО»ОµОјОї ОєО±О№ П„О· ОІОЇО±, ПЊПЂОїП… ОїО№ О±О№П„О®ПѓОµО№П‚ О±ПѓПЌО»ОїП… ОёО± ОґО№ОµОєПЂОµПЃО±О№ПЋОЅОїОЅП„О±О№ ОјОµ П„ОїОЅ ОґО­ОїОЅП„О± П„ПЃПЊПЂОї ОєО±О№ ОґОЇОєО±О№О±В», П…ПЂОїОіПЃО¬ОјОјО№ПѓОµ, ПѓО·ОјОµО№ПЋОЅОїОЅП„О±П‚ ПЊП„О№ ОїО№ ОЅО­ОїО№ ОєО±ОЅПЊОЅОµП‚ ОґО№О±ПѓП†О±О»ОЇПѓОїП…ОЅ ПЊП„О№ В«ПЊПѓОїО№ ОґОµОЅ О­П‡ОїП…ОЅ ОЅПЊОјО№ОјОї ОґО№ОєО±ОЇП‰ОјО± ОЅО± ОІПЃОЇПѓОєОїОЅП„О±О№ П…ПЂПЊ П„О·ОЅ ПЂПЃОїПѓП„О±ПѓОЇО± ОјО±П‚ ОёО± ПЂПЃО­ПЂОµО№ ОЅО± ОµПЂО№ПѓП„ПЃО­П†ОїОЅП„О±О№ ПѓП„О№П‚ П‡ПЋПЃОµП‚ ОєО±П„О±ОіП‰ОіО®П‚ П„ОїП…П‚ ОјОµ П„О±П‡ПЌП„О·П„О± ОєО±О№ О±ОѕО№ОїПЂПЃО­ПЂОµО№О±В».

Καιρίδης: Τομή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Τομή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού χαρακτηρίζει την ψήφιση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

«ОњОµП„О¬ О±ПЂПЊ ПѓОєО»О·ПЃО­П‚ ОґО№О±ПЂПЃО±ОіОјО±П„ОµПЌПѓОµО№П‚ П„ПЃО№ПЋОЅ ОµП„ПЋОЅ, П…ПЂОµПЃП€О·П†ОЇПѓП„О·ОєОµ ПѓО®ОјОµПЃО± П„Ої ОЈПЌОјП†П‰ОЅОї ОњОµП„О±ОЅО¬ПѓП„ОµП…ПѓО·П‚ ОєО±О№ О‘ПѓПЌО»ОїП… П„О·П‚ О•П…ПЃП‰ПЂО±ПЉОєО®П‚ О€ОЅП‰ПѓО·П‚ О±ПЂПЊ П„Ої О•П…ПЃП‰ПЂО±ПЉОєПЊ ОљОїО№ОЅОїОІОїПЌО»О№Ої. О ПЃПЊОєОµО№П„О±О№ ОіО№О± ОјО№О± ОјОµОіО¬О»О· П„ОїОјО® ОєО±О№ О­ОЅО± ПЂОїО»ПЌ ПѓО·ОјО±ОЅП„О№ОєПЊ ОІО®ОјО± ПЂПЃОїП‚ ОјО№О± ОєОїО№ОЅО®, ОєО±О№ ОіО№’ О±П…П„ПЊ ПЂОµПЃО№ПѓПѓПЊП„ОµПЃОї О±ПЂОїП„ОµО»ОµПѓОјО±П„О№ОєО®, ОґО№О±П‡ОµОЇПЃО№ПѓО· П„П‰ОЅ ОјОµП„О±ОЅО±ПѓП„ОµП…П„О№ОєПЋОЅ ПЂПЃОїОєО»О®ПѓОµП‰ОЅ П„ОїП… ОєО±О№ПЃОїПЌ ОјО±П‚В», ОµПЂО№ПѓО·ОјО±ОЇОЅОµО№ Ої П…ПЂОїП…ПЃОіПЊП‚ ПѓП…ОјПЂО»О·ПЃПЋОЅОїОЅП„О±П‚ ПЂО±ПЃО¬О»О»О·О»О±:

«О— ОµО»О»О·ОЅО№ОєО® ОєП…ОІО­ПЃОЅО·ПѓО·, О±ПЂПЊ П„О·ОЅ ПЂПЃПЋП„О· ПѓП„О№ОіОјО®, П…ПЂОїПѓП„О®ПЃО№ОѕОµ О±П…П„О® П„О·ОЅ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№О± ОєО±О№ ПѓО®ОјОµПЃО± П‡О±О№ПЃОµП„ОЇО¶ОїП…ОјОµ П„О· ОёОµП„О№ОєО® П„О·П‚ ОєО±П„О¬О»О·ОѕО·. О ПЃПЊОєОµО№П„О±О№ О±ОЅО±ОјП†ОЇОІОїО»О± ОіО№О± ОјО№О± О№ПѓП„ОїПЃО№ОєО® ОјО­ПЃО± ОіО№О± П„О·ОЅ ОµП…ПЃП‰ПЂО±ПЉОєО® ОµОЅОїПЂОїОЇО·ПѓО·, ПѓОµ О­ОЅО± ОєПЃОЇПѓО№ОјОї О¶О®П„О·ОјО± ОіПЌПЃП‰ О±ПЂПЊ П„Ої ОїПЂОїОЇОї ОєО¬ПЂОїО№ОїО№ ПЂПЃОїП„О№ОјОїПЌПѓО±ОЅ П„ОїОЅ ОґО№П‡О±ПѓОјПЊ ПЂО±ПЃО¬ П„О· ПѓП…ОЅО±ОЇОЅОµПѓО·. ОЈО®ОјОµПЃО± О±ПЂОїОґОµОЇОѕО±ОјОµ ПЊП„О№ ОїО№ ОµП…ПЃП‰ПЂО±ПЉОєОїОЇ О»О±ОїОЇ ОјПЂОїПЃОїПЌОЅ ОµОЅП‰ОјО­ОЅОїО№ ОЅО± П„О± ОєО±П„О±П†О­ПЃОїП…ОЅ ОєО±О»ПЌП„ОµПЃО±В».

News Related

OTHER NEWS

Οκτώ νεκροί από την "καταιγίδα του αιώνα" που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία

Οκτώ νεκροί από την “καταιγίδα του αιώνα” που πλήττει Ρωσία, Ουκρανία και Μολδαβία Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία, την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σε άλλες κατεχόμενες ... Read more »

Κίνητρα για να επιστρέψουν στην αγορά 900.000 ακίνητα

Με εκπτώσεις φόρου αλλά και επιδοτήσεις, η κυβέρνηση θέτει στόχο να επισκευαστούν και να μπουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 900.000 κλειστά ακίνητα. Ζητούμενο να αυξηθεί η ... Read more »

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (pics + vid)

To 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού που δεν είναι άλλο από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Σε αυτή τη φάση, με βάση τα στοιχεία από ... Read more »

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο

Άγριο ξύλο οπαδών Παρί και Νιούκαστλ σε μπαρ στο Παρίσι-Δείτε βίντεο Έγινε… american bar το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας μετά από άγριες συμπλοκές οπαδών της Παρί και της Νιούκαστλ, ... Read more »

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Γρίπη των χοίρων: Συμπτώματα – Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο Η γρίπη H1N1 είναι επίσης γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ονομάζεται γρίπη των χοίρων γιατί στο παρελθόν οι άνθρωποι που ασθένησαν ... Read more »

«Science»: Το βακτήριο E. coli μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά

«ScienceВ»: О¤Ої ОІО±ОєП„О®ПЃО№Ої E. coli ОјПЂОїПЃОµОЇ ОЅО± ОіОЇОЅОµО№ О±ОЅОёОµОєП„О№ОєПЊ ПѓП„О± ОєОїО№ОЅО¬ О±ОЅП„О№ОІО№ОїП„О№ОєО¬ Το βακτήριο E. coli μπορεί να αναπτύξει υψηλή αντοχή στα αντιβιοτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ... Read more »

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ

Nicole Kidman και Antonio Banderas μαζί σε εναλλακτικό ερωτικό θρίλερ Η επιβεβαίωση της επερχόμενης ταινίας Babygirl έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου. Σε παραγωγή της A24 και σκηνοθεσία της Halina ... Read more »
Top List in the World