5 underbara citat från Dagny Carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Hon blev vår allas älskade krutgumma som bjöd gång på gång med sin oändliga visdom och klokhet.

Dagny Carlsson bemötte alla på sin väg med enorm värme och kärlek, och blev en av landets mest folkkära profiler.

Men den 24 mars 2022 förlorade vi en sann ängel och sorgen och saknaden efter vår allas krutgumma är stor.

Nu hyllar vi hennes minne genom att dela med oss av några av hennes många klokheter genom åren.

Gång på gång visade hon att ålder är faktiskt bara en siffra.

Det är aldrig för sent att följa sina drömmar och bli en sann inspiration för tusentals människor.

Dagny Carlsson är ett ypperligt exempel på just detta.

99 år gammal gick hon en datorkurs och började sedan blogga.

Resten är som man brukar säga – historia.

LÄS MER: Dagny Carlsson hedras månader efter sin död – här fångar fotografen allas vår krutgumma som drottning

Dagny Carlsson – en sann inspiration

Hennes bok ”Livet enligt Dagny: I huvudet på en 104-åring”, hyllades stort och Dagny medverkade bland annat i SVT-programmet ”Det är inte så dumt att bli gammal”.

2017 skrev hon dessutom historia när hon blev den äldsta sommarprataren någonsin.

Ja på sin blogg, i sitt sommarprat och varje gång hon medverkade i ett tv-program bjöd Dagny alltid på sig själv med stor värme och kärlek.

Hon var aldrig rädd för att säga vad hon tyckte och detta gjorde henne inte minst till en av våra största inspiratörer.

5 underbara citat från dagny carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Bildkälla: Youtube/Försäkringskassan

Men den 24 mars 2022, bara veckor innan sin 110-årsdag somnade vår allas älskade krutgumma in.

Kondoleanserna och kärleksförklaringarna till Dagny vällde in från hela landet och när hon fördes till sin sista vila överöstes kistan av kärlek – precis så som hon hade gjort i jordelivet.

Och nu ett år efter hennes bortgång vill vi hedra hennes minne genom att dela med oss av några av hennes många kloka citat genom åren.

LÄS MER: Dagny Carlsson skrev sin sista önskan i testamentet – fina gesten kom direkt från hjärtat

1. Dagny Carlsson var en härlig krutgumma som tog livet med en klackspark.

5 underbara citat från dagny carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Foto: Arkiv

2. Hon levde efter devisen att man bara är så gammal som man känner sig

5 underbara citat från dagny carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Foto: Arkiv

3.Vilken krutgumma!

5 underbara citat från dagny carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Foto: Arkiv

4. Älta aldrig, lev istället!

5 underbara citat från dagny carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Foto: Arkiv

5. Kommande generationer har mycket att lära från Dagny!

5 underbara citat från dagny carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma

Foto: Arkiv

Kloka Dagny Carlsson, om du bara visste vad du har inspirerat genom åren. Vi saknar dig så!

Artikeln 5 underbara citat från Dagny Carlsson – som visar varför hon alltid kommer vara vår kloka krutgumma är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

News Related

OTHER NEWS

Skottlossning i Växjö – gripna män släppta

En skottlossning misstänks ha inträffat i Växjö natten mot onsdagen. Arkivbild. Tre män greps efter en skottlossning vid universitetsområdet i Växjö under nationaldagskvällen, men släpptes på fri fot under onsdagsmorgonen, ... Read more »

Därför har 39-åriga tvåbarnsmamman skägg – motbevisade läkarna efter mardrömmen: ”Känner mig stolt”

Gennevieve Vaillancourt trotsade läkarnas dom. Nu har hon barn – och skägg Hon skulle aldrig skulle bli gravid på grund av diagnosen. Nu har 39-åriga kvinnan två barn – och ... Read more »

Utredare föreslår stärkt graviditetspenning

Många kvinnor i Sverige arbetar under stora delen av graviditeten, men alla kan inte det på grund av nedsatt förmåga eller riskfylld arbetsplats. Arkivbild. En färsk utredning vill se ett ... Read more »

Kriget splittrar ryska artister

Jurij Sjevtjuk, rysk artist och poet, har fått böter och tvingats ställa in konserter. Arkivbild. Rysslands krig i Ukraina splittrar ryska artister. Punkaren Vladimir Kotlyarov, sångare i bandet Pornofilmy, valde ... Read more »

Tusentals flyr dammkollaps – omfattningen ännu oklar

Tusentals flyr dammkollaps – omfattningen ännu oklar Tiotusentals människor har evakuerats och ett stort antal samhällen har lagts under vatten efter kollapsen av kraftverksdammen Kachovka – men ännu är omfattningen ... Read more »

Hård kritik efter kungafamiljens firande på Skansen – tittarnas stora besvikelse: ”Dåligt”

Under tisdagen var det dags för Sveriges nationaldag, och i vanlig ordning blev det firande på Skansen. Där befann sig kungafamiljen, och Carl XVI Gustaf höll tal tagen till ära. ... Read more »

Körde in i polisstation – ville bli skjuten

Körde in i polisstation – ville bli skjuten En man körde i natt in en bil i dörrarna på Moras polisstation, skriver SVT Nyheter Dalarna. Ingen kom till skada eftersom ... Read more »

Minister kräver stopp för VIP-biljett efter övergrepp

Minister kräver stopp för VIP-biljett efter övergrepp Tysklands familjeminister Lisa Paus kräver bättre skydd för konsertbesökare efter att en våg av anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot Rammsteins frontman Till ... Read more »

Svenska kraftnät: Reglera elen i Norrland

Risk för överbelastning i elnätet i Norrland. Arkivbild Elförbrukningen i Norrland måste regleras, enligt Daniel Gustafsson, avdelningschef för kraftsystem på statliga Svenska kraftnät. Annars hotar överbelastning när stora nya industriinvesteringar ... Read more »

Tittarnas krav efter första avsnittet av Drömlandet: "Ett problem"

“Drömlandet”, med Tareq Taylor och Carina Bergfeldt, har haft premiär och det var en sak tittarna inte var helt nöja med… Det var i förra veckan som “Drömlandet”, där tv-kocken ... Read more »

Skolor tvingas skära ner: ”Snälla, ta det på allvar”

Skolor tvingas skära ner: ”Snälla, ta det på allvar” Skolan tvingas göra besparingar i 60 av 234 kommuner som tillfrågats av DN i en färsk enkät. – Snälla, snälla, ta ... Read more »

Man död i Malmö – kvinna gripen

En kvinna har gripits av polis, misstänkt för mord, efter att en man hittats död i Malmö, skriver Sydsvenskan. – Vi har gripit en person som vi kommer att prata ... Read more »

Förare körde in i polisstation

En man med ett vapenliknande föremål körde med sin bil in i polisstationen i Mora. Arkivbild. En bil kördes under natten mot onsdagen in i polisstationen i Mora, rapporterar SVT ... Read more »

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna i Pajala

Sökinsatsen pågår sedan lördag när en kvinna i 70-årsåldern uppgav ha saknats. Arkivbild. En stor sökinsats pågår i Kirnujärvi i Pajala kommun efter en kvinna i 70-årsåldern som har varit ... Read more »

Heta känslor på PGA-tourens spelarmöte

Heta känslor på PGA-tourens spelarmöte Beskedet att LIV-touren, PGA-touren och Europatouren går samman slog ned som en bomb i golfvärlden. Och rörde upp känslor hos många av spelarna. undefined Ladda ... Read more »

Två skjutna till döds nära examensceremoni

Två människor har skjutits ihjäl nära en lokal där en examensceremoni hälls i Virginia, USA. Arkivbild. Två personer har dödats och fem har skadats vid ett skottlossning i närheten av ... Read more »

SBB:s kurs upp 100 procent efter sparprofilens säljråd

SBB:s kurs upp 100 procent efter sparprofilens säljråd Sparprofilen Claes Hemberg utfärdade i torsdags ett säljråd för SBB i TV4:s Nyhetsmorgon när aktien handlades kring 3,1 kronor. Tre handelsdagar senare ... Read more »

Sölvesborg: Polisen rapporterar om mord / dråp

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Försök till mord, Västra Mjälbyvägen.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Blekinge rapporterar detta: En man är förd till sjukhus med ambulans efter att ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự