Zoób Kati: Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kell irigynek lennem

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Mintha csak oda tervezték volna, úgy illenek Zoób Kati öltözékei a Ráth György-villa szecessziós enteriőrjébe, az Iparművészeti Múzeum századfordulós alkotásai közé. Megnyílt a Dresszkód: Katti Zoób című kiállítás.

Csak ámulok – mondja Zoób Kati, miközben végigjárjuk a Ráth György-villa szobáit. – Annyira nem vettem részt ennek a kiállításnak az elkészítésében, hogy valóban, ahogy jövök teremről teremre, úgy hőkölök hátra, hogy Uramatyám, mit látunk. Nagyon nehéz azt érezni, hogy nekem ehhez közöm van, annyira különleges, nagy attrakció jött létre. Mint egy néző, egyszerűen elcsodálkoztam, hogy mennyi szépség van itt. Szerintem majd éjszaka, otthon, titokban merem azt gondolni, hogy ezt mi csináltuk.

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

A kiállítás annyira harmonizál a Ráth György-villa tereivel, hogy a szobákban járva először nem is akarja elhinni az ember, hogy ezek az öltözékek nem kimondottam ide, a villa különböző színű, stílusú szobáiba, termeibe készültek. A ruhákat Horváth Hilda művészettörténész válogatta abból a kollekcióból, amely a Katti Zoób műhely 25 éves fennállását ünneplő kiállításon szerepelt a Vigadóban: a divattervező ebben nem is vett részt, mert kíváncsi volt rá, hogy egy „másik szem”, egy művészettörténész – akinek a nevéhez egyébként a Ráth György-villa egész kialakítása fűződik – mit lát, mit tud beilleszteni ebbe a térbe.

A 25 éves retrospektív kiállítást azért raktam össze 2019-ben, mert szerettem volna megmutatni a munkatársaimnak, hogy mennyi mindent dugtam el az előző évtizedekben. Ezeket a ruhákat ugyanis nem lehet elengedi – meséli Zoób Kati nevetve. – És most azért erőltettem magamra ezt a nagy nyugalmat, hogy Hildáék nélkülem dolgozzanak, mert érdekel, hogy ezek a metamorfózisok, amelyek a ruhák ilyen térben való kiállításával jönnek létre, milyen újabb és újabb jelentéstartalmat hoznak.

Megelevenedő sárga ruha

Global Tech News Daily

Ahogy Simonovics Ildikó divattörténész fogalmazott a megnyitón: nincs még egy olyan műhely Magyarországon, amely ilyen minőségben dolgozna, ahogy Zoób Kati és csapata teszi. Haute couture szalont visznek, a XIX. század közepén kialakított keretrendszer szerint személyre szabottan, méretre készülnek el a kollekció meghatározott számú darabjai, luxus minőségű anyagokból és rengeteg kézimunkával.

A villa szobái között igazi élmény sétálni, és nézelődni például az egykor itt élt Ráth család ebédlőjében, de óriási többlet, ha csatlakozunk egy tárlatvetéshez:

Global Tech News Daily

Horváth Hilda kurátorral végig menni a szobákon olyan, mintha minden egyes ruhakölteményt megsimogatnánk, és megértjük minden redő, csat, szabásvonal, díszítés jelentőségét, amit avatatlan szemű látogatóként nem vennénk észre.

Sajnos ma már az egyes anyagok között sem tudunk különbséget tenni, ezért is van szükségünk sorvezetőre: a látogatók kapnak egy leporellót, amelyen el tudják olvasni az összes ruha leírását, valamint a kiállításhoz kapcsolódó programokat és a tárlatvezetések időpontját is.

Zoób Kati: Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kell irigynek lennem
© Fotó Kaszás Tamás / Index Horváth Hilda

Horváth Hilda elmondása szerint amikor az újraálmodott villát megnyitották A mi szecessziónk című kiállítással, akkor is az volt a cél, hogy a történeti és a kortárs műtárgyak együtt szerepeljenek, hiszen Ráth György, az Iparművészeti Múzeum első főigazgatója is erre törekedett. Zoób Kati egy szubjektív tárlatvezetés során beszélt arról, hogy

az art deco és a szecesszió szerelmese,

így jött az ötlet, hogy az ő ruháit is bemutassák a villa tereiben. A válogatás nem volt könnyű, hiszen a divattervező életműve nagyon gazdag, és csak a jéghegy csúcsát lehet „kapargatni”: tizenkét ruha szerepel most az állandó kiállításon, és tizenkettő a két időszaki teremben.

A ruhák kiválasztásnál az egyik szempont a színvilág volt, hiszen a különböző berendezési tárgyakat is az egyes termekre jellemző színek fogják össze. Ráth György képtárában – amelyet a fotók és a korabeli leírások alapján az eredeti formájában állítottak helyre – a kék szín dominál, ezért itt egy brokát applikációval díszített, damil- és selyemszállal átszőtt kék kabát kapott helyet.

A régi úri kaftánokra is emlékeztető míves darab jól harmonizál a szobában látható Rapaport-kaspó kék színével.

A szecessziós ebédlő alaptónusát a Rippl-Rónai József által tervezett Vörösruhás nő című kárpit (másolata) adja meg, de a hasonló színű szőnyeg és a vérvörös Zsolnay-kerámiák is egyértelművé tették, hogy ide vörös ruhák kerülnek: egy négyrétegű zsakard moiré estélyi ruha diagonál szabással, sakktábla mintával és rojt díszítéssel, illetve egy kétarcú üvegtaft koktélruha, amely a kemény selyemnek köszönhetően szép tartású, a dísztűzés pedig a fűző vonalát hangsúlyozza. Ebben az ékezőben látható Pattantyús Gergely kortárs üvegművész étkészlete, amely szintén vöröses színben játszik.

A következő szoba polgári berendezésben a Zsolnay gyár eozin zöldje a meghatározó, és a nőiség, a szerelem témája is megjelenik, látható például egy nőiláb-formájú szivarvágó. A ruha kiválasztásnál Csók István A tavasz ébredése című festménye, illetve annak másolata játszott szerepet, amelyen a hölgy gyönyörű sárga ruhában látható, és Zoób Katinak is van egy ilyen gyönyörű sárga ruhája. Taftból készült, a hosszú redőkön kitűnően érvényesülnek a fénylő felületek, a derekát pedig egy bőr rózsa díszíti, mintha csak a képből „lépett volna ki”.

Tükröződő világ

A következő három terem a brit, az osztrák és a francia művészetet mutatja be: a különböző brit bútorok mellett egy szolid poliészter alkalmi ruha áll darázsolással (ráncolással) és fém szegecsekkel, ami színében passzol az üvegképekhez és a tapétához, de itt nem is annyira a szín, mint inkább a gondolkodásmód a hasonló. Ez pedig nem más, mint az angol praktikusság, az egyszerű, funkcionális struktúrát pedig berakások, díszítések teszik élővé.

Az osztrák teremben lévő ruhában a Katti Zoób-kollekciókra jellemzően sokféle anyag szerepel, tüll szoknya, organza és selyem szatén is, a könnyed, áttetsző anyagok mellett pedig egy moher-kasmír stóla is helyet kap. A színvilág sárga-fekete, ami az arany-feketével harmonizál, illetve megjelenik a Katti Zoób műhely geometrikus, egyszerű logója, amelyet akár egy osztrák művész is tervezhetett volna. A francia terembe egy plexifalon keresztül lehet bekukucskálni, itt egy érdekes szabású, sokgombos, púderszínű moiré selyem ruha látható, amely a francia parfümök világát is megidézheti: a bevont gombos kabáthoz puffos szoknya tartozik.

Az emeleten a magyar szecessziót bemutató kis szobában az erdélyi művészet hatása érezhető:

Toroczkai Wigand Ede Mesélő garnitúrái, a természetes életmódot követő gödöllői művésztelep mestereinek kárpitjai, valamint Kozma Lajos és Koós Károly rajzsorozata idézi meg a saját utunkat. Egy nagyon egyszerű ruhát választott ide Horváth Hilda: a derékba vágott, ráncolt szoknya a magyar öltözködést is sejteti, a fűző nélküli, jó esésű, kellemes viseleten a népi motívumok rendkívül visszafogottak. Zoób Kati kollekcióiban ugyanis a népművészet éppúgy jelen van, mint a szecesszió hatása.

„Ráthék ebédlője híres volt a terítékről, ami nem csoda, hiszen a műtárgyaikkal, ezüstökkel, herendi porelánokkal terítettek”

– meséli Horváth Hilda. A historizáló ebédlőben estélyeket adtak, neves kortársak fordultak meg náluk. A hatalmas, súlyos bútorokkal teli térben, a bőrbetéses falak között három öltözéket láthatunk: a baloldali, rusztikus, gobelin technikával készült ruha fölső része gyümölcsöket ábrázol, ezt a motívumai miatt választotta ide a kurátor. A középső ruhának a hátán van a lényeg, a rusztikus szövet és a nyers selyem találkozása, jobbra szintén egy archaizáló, csipke díszítésű, színes viselet kapott helyet. A keleti hatásokat bemutató, földszínekkel teli szobába pedig egy absztrakt mintás, visszafogott színű, selyem estélyi ruha került.

Az időszaki kiállításban további tizenkét ruha látható,

itt az arany és a fekete jelenik meg a változatos motívumú, szabásmintájú és anyaghasználatú ruhákon, a logó pedig a tapétára került.

A Katti Zoób logó sok esetben az öltözékeken is visszaköszön, ahogy bizonyos bútorintarziák motívumai és a geometrizálás is. A vitrinekben látható, Zoób Kati által tervezett Zsolnay-ékszereken pedig újra megjelennek a stilizált rózsamotívumok. A teremben lévő aranyozott tükrök mind Ráth György tulajdonában voltak: ezek egyrészt kitűnő hátteret adnak ennek az aranyló világnak, másrészt a tükör sokféle asszociációra ad lehetőséget a szembenézéstől a hiúságon át a ruhák hátuljának megtekintéséig. De ha a látogató belenéz, egy szelfi erejéig le is fotózhatja magát a tükörben szintén látszó ruhával együtt.

Megemelt érték

A 2019-es kiállításon is megjelent a csapat, a közösség fontossága: el lehetett olvasni mindazon varrónők, szabásznők és tervezőszabászok nevét, akik nélkül egyetlen neves tervező sem létezne, és a most kiállított öltözékeken is látszik a mesterségbeli tudás.

Nekem sok alkalmam adódik arra, hogy a munkáinkról beszéljek, és sokszor elhangzik, hogy hú, ezt a Zoób Kati csinálta, de a Vigadóban megrendezett kiállításon arra szerettem volna alkalmat teremteni, hogy a munkatársaim is átélhessék azt az élményt, hogy oda van írva a nevük – meséli Zoób Kati. – És akik az életüket áldozzák velem arra, hogy ilyen finom dolgokat hozzanak létre, azok is úgy érezhetik, hogy mindennek sokkal nagyobb értéke lesz azáltal, hogy kiállítják egy múzeumban. Az itt bemutatott ruhákhoz, amelyek némelyike 20-25 éves, folyamatosan hozzáteszünk valamit, és nagyon sokat merítünk belőlük. De a divatban az a fantasztikus, hogy folyamatosan le kell bontania önmagát ahhoz, hogy újraszülessen.”

Zoób Kati: Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kell irigynek lennem
© Fotó Kaszás Tamás / Index Zoób Kati

„Összességében nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kell irigynek lennem – mondja a divattervező a séta végén. – Olyan erős alkotói folyamatban élek, annyi minden történik velem és annyi mindent csinálhatok, hogy természetesen finom érzés az, hogy összekapcsolódunk a társművészetekkel. Ez végre nem arról szól, hogy mennyibe kerül az a kiskosztüm, vagy ki veszi föl, hanem Hildáékon keresztül megszületett a ruháink, tárgyaink iparművészeti értéke.”

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

News Related
 • A darknetről vette a drogot egy 27 éves férfi

  A Veszprém Megyei Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja azt a letartóztatásban lévő 27 éves férfit, aki 2020 novemberében és 2021 márciusában rendelt drogot egy rejtett internetes oldalról – közölte az ügyészség. A férfi 2020 novemberében 270 ezer forintnak megfelelő kriptovaluáért egykilós kiszerelésben, 2021 márciusában pedig ugyanilyen összegben úgyszintén egy kilogramm amfetamin-hatóanyagú speedport ...
  See Details: A darknetről vette a drogot egy 27 éves férfi
 • Igencsak begorombul a szél, riasztást adtak ki a középső országrészre

  Tegnap megdőlt a szélrekord. A Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben előfordulhatnak óránkénti 70 kilométeres sebességet elérő vagy azt meghaladó széllökések is – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében. Emiatt elsőfokú riasztást adtak ki több járásra. © Fotó Országos Meteorológiai Szolgálat Az előrejelzés szerint csak késő ...
  See Details: Igencsak begorombul a szél, riasztást adtak ki a középső országrészre
 • 230 millió dolláros kártérítést kell fizetnie az amerikai légierőnek a texasi mészárlás miatt

  © Eric Gay/Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved. Milliós kártérítést fizethet a túlélőknek és az áldozatok családtagjainak az amerikai légierő a texasi lövöldözés miatt. A testületnél nem vettek figyelembe egy olyan tényt, ami miatt a merénylet elkövetője nem is kaphatott volna fegyverviselési engedélyt. 230 millió dolláros kártérítést kell ...
  See Details: 230 millió dolláros kártérítést kell fizetnie az amerikai légierőnek a texasi mészárlás miatt
 • Megérkezett Marquezék 2022-es Hondája!

  © Repsol Media Marc Marquez, Repsol Honda Team, Pol Espargaro, Repsol Honda Team Kedden délben újabb MotoGP-csapat rántotta le a leplet 2022-es versenygépéről, hosszú hónapok találgatásainak vetve véget. Alberto Puig, a Honda csapatfőnöke korábban úgy fogalmazott, az egyik legjobb tesztidőszakot tudhatják maguk mögött, míg Marc Marquez szerint jó esélyük lesz ...
  See Details: Megérkezett Marquezék 2022-es Hondája!
 • Maguk akarnak rendelkezni a testük felett

  © AFP Fülsiketítő dudálástól voltak hangosak az új-zélandi parlamentet övező utcák kedden. Az ország minden részéből érkeztek személyautókkal, furgonokkal, teherautókal az emberek, hogy a bizonyos foglalkozásoknál kötelezővé tett védőoltás ellen tüntessenek. A jármű nélkül érkezett tiltakozók a felüljárókról figyelték a konvojt. “Ez a választás szabadságáról szól és arról, hogy a ...
  See Details: Maguk akarnak rendelkezni a testük felett
 • Közös műsort indít a Partizán és a 24.hu

  © media1.hu Frontvonal néven közös online tévéműsor-folyamban mutatja be a 2022-es választásokat a 24.hu és a Partizán nevű, Gulyás Márton nevével fémjelzett YouTube-csatorna csapata. A hírportál oldalán, továbbá a YouTube-on és Facebookon is jelentkező Frontvonal című műsor márciustól péntekenként jelentkezik a 24.hu és a Partizán műsorvezetőivel, szerkesztőivel és újságíróival, valamint  ...
  See Details: Közös műsort indít a Partizán és a 24.hu
 • Titokzatos repülőgép jelent meg az 51-es körzetben

  © Technológia: Index.hu Nyolc éve, mióta az építése megkezdődött, szinte semmi aktivitás nem volt az Egyesült Államok nagyközönség által csak 51-es körzetként ismert Groom Lake repülőgép-tesztelő központjának déli határán épült nagy méretű hangárban. Most első ízben a Planet Labs nevű szervezet műholdképei nem csupán mozgást észleltek, de az is látszik ...
  See Details: Titokzatos repülőgép jelent meg az 51-es körzetben
 • Magyar katonákkal is gyakorlatozik az ukrán hadsereg

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Magyar katonákkal is gyakorlatozik az ukrán hadsereg
 • Távozik a Facebook anyavállalatának igazgatóságából a Trumpot támogató tag

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Távozik a Facebook anyavállalatának igazgatóságából a Trumpot támogató tag
 • Hétfőn megdőlt a napi szélrekord

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Hétfőn megdőlt a napi szélrekord
 • Ész Ventura – Dicsőségfal 2022

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Ész Ventura – Dicsőségfal 2022
 • „A téli olimpia egy bábszínház”

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: „A téli olimpia egy bábszínház”
 • A legjobb sofőrfigyelő rendszereket is könnyedén át lehet verni egy tanulmány szerint

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: A legjobb sofőrfigyelő rendszereket is könnyedén át lehet verni egy tanulmány szerint
 • Kónya Ádám 72. lett sprintben a pekingi olimpián

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Kónya Ádám 72. lett sprintben a pekingi olimpián

OTHER NEWS

A donyeckieknek elegük van a háborúból

© EURONEWS Az Euronews stábja a kelet-ukrajnai Avdiivka mellől jelentkezik. Egy kilométerre vannak attól a frontvonaltól, amely a körülbelül nyolc éve kezdődött fegyveres konfliktus határvonala az ukrán hadsereg és a ... Read more »

Le kell nyelnünk a békát, úgy tűnik, jogos volt Liu Shaolin Sándor kizárása

© Technológia: Index.hu A honfiúi lelkesedés hatására a magyar nemzet egy emberként horgadt fel hétfőn Liu Shaolin Sándor kizárása miatt a pekingi téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolya versenyeinek 1000 méteres ... Read more »

Kampányt indít a médiahatóság, hogy a gyerekek ne osszanak meg magukról intim fotókat

© media1.hu A gyermekek által saját magukról készített intim felvételek problémája áll az NMHH internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálata, az Internet Hotline (IH) a Biztonságos Internet napjára időzített kampányának központjában. ... Read more »

Nem jár igazolatlan a sztrájk miatt

© Technológia: Index.hu A korábbi utasítás alapján sok diáknak könyvelhettek volna el mulasztást, de az e-napló megváltoztatását az oktatásirányítás is rizikósnak érezhette. Nem írhatnak be az iskolák igazolatlan hiányzást azoknak ... Read more »

Újra lesznek szóbeli érettségik

© Technológia: Index.hu Két év elteltével újra megtartják a tavaszi szóbeli érettségiket, az Oktatási Hivatal szerint jelenleg nincsenek érvényben rendkívüli szabályok az érettségi vizsgákra. A diákok petíciót indítottak, amit már ... Read more »

Magnussen semmi pénzért nem térne vissza az F1-es középmezőnybe

A korábbi McLaren, Renault és Haas-pilóta 2020 végén búcsúzott a királykategóriától mindössze egyetlen dobogós helyezéssel a neve mellett, utolsó szezonjait pedig a mezőny sűrűjében, de inkább annak második felében töltötte. ... Read more »

A kormányváltás után a gazdaság szolgálatába lehet állítani a NER-birodalmat – Interjú Király Júliával

Király Júlia közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke új szerepbe került, ő ugyanis Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt tanácsadója és az ellenzéki kampány gazdaságpolitikai témafelelőse. A volt jegybankelnököt ezért arról ... Read more »

A Google, az Amazon, de az IKEA is csak félgőzzel teljesíti saját klímavédelmi vállalásait

© Technológia: 444.hu Az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának mintegy 5 százalékáért felelős 25 nemzetközi óriáscég még a felét sem valósította meg saját klímacéljainak – állítja a németországi New Climate Institute ... Read more »

Babát vár a világsztár, közben élete egyik nagy veszteségét éli át

Egyszerre boldog, és közben nehéz időszakot él meg a PLL sztárja. © Dia Dipasupil/Getty Images 2022 további része már biztosan csodálatos év lesz a Pretty Little Liars imádott sztárjának! Shay ... Read more »

Az egyik pillanatban a Tourra készültem, aztán az életemért küzdöttem

© Technológia: Index.hu Egan Bernal Tour de France- és Giro d’Italia-győztes országúti kerékpáros szerint második esélyt kapott azzal, hogy túlélte súlyos balesetét – számolt be róla az MTI.     ... Read more »

Csigolyaműtétje után kiengedték a kórházból Egan Bernalt

© Technológia: 444.hu „Az élet adott nekem egy második esélyt. Az egyik pillanatban még a Tour de France-ra készültem, mindent beleadva az időfutambringámon, a következőben pedig már az életemért küzdöttem” ... Read more »

Csodasisak, helikopter, balett – mutatjuk a Super Bowlok legnagyobb játékait

© Technológia: Index.hu Magyar idő szerint február 14. hajnalán rendezik a Super Bowl LVI-t, a világ nagy része pedig ismét az NFL nagydöntőjére figyelhet. A párosítás már önmagában meglepő, hiszen ... Read more »

Így változtatta meg a települések vásárlóerejét a járvány

© Technológia: Index.hu Sok helyen stagnált 2020-ban a gazdagabb települések vásárlóereje, ugyanakkor a módosabbnak számító Debrecen vagy Jászberény térségében nőtt a vásárlóerő. A GKI Gazdaságkutató Zrt. nemrég megbecsülte a 2019-es ... Read more »

Németország lakosságának kétharmada támogatja az általános oltási kötelezettséget

© Technológia: Index.hu A Forsa közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése szerint a német állampolgárok kétharmada, azaz 66 százaléka támogatja az általános oltási kötelezettséget Németországban. A német lakosság pártpreferenciák alapján vizsgált hozzáállása ... Read more »

A felgyújtott Mercedes és Porsche után ezúttal egy M5-ös BMW-től szabadult meg egy orosz youtuber

© Motor1.com Copyright Mihail Litvin robbanás M5 Kíváncsiak vagyunk, milyen autó lesz a következő áldozat. Az érzékeny lelkületűek most inkább ne nézzenek ide. Egy Mihail Litvin nevű orosz youtuber tönkretett egy ... Read more »

Csuti szerint G.w.M nélkül is tönkrement volna a házassága Kulcsár Edinával

© Technológia: Index.hu „Ennek a házasságnak akkor is vége lett volna, ha nincs Márk. Edinával próbáljuk az összes kérdéses ügyünket békében lezárni, a gyermekeink érdekeit és lelki egészségüket tartva szem ... Read more »

Karnyújtásnyira az atomegyezmény?

© Michael Gruber/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved. Egy hét szünet után folytatódtak a tárgyalások az iráni atommegállapodás felújításáról Bécsben. Az Európai Unió által vezetett megbeszélésektől azt várják, ... Read more »

Nem árulja el a végrehajtói kar, mennyiért adták el az irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének

Hadházy Ákos közérdekű adatigénylésben szerette volna megtudni a végrehajtói kartól, mennyiért adták el 1800 négyzetméteres irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak. Nem járt sikerrel, a végrehajtói kar ugyanis arra hivatkozott, ... Read more »

Megjelent a kormányrendelet a budapesti vizes világbajnokság rendezéséről

© Technológia: Index.hu Öt év alatt a második, 50 méteres medencében rendezett vizes világbajnokságnak ad otthont Budapest június 18. és július 3. között. Nem szokatlan, hogy Budapest a beugró – ... Read more »

Országos felvilágosító kampány indult az adathalászat ellen

© media1.hu A kampánnyal, amellyel közterületi plakátokon és az összefogáshoz csatlakozott honlapok mellett hamarosan az Országos Rendőr-főkapitányság egyes felületein is találkozni lehet, a kezdeményezés létrehozói arra hívják fel az internethasználók ... Read more »

A csaló hibridek ellen lépne fel az EU, itt a sportautópiac titkos tippje és egy V8-as Merci

Ez a Supra már nem az a Supra, de azért így is szuper. De vajon betegágy-e a Merci-féle V8-as? Többek között erről, valamint elektromos mobilitásról és a csaló hibridek megszorongatásáról ... Read more »

A Red Bullnál sokat tanultak Pereztől

Sohasem könnyű egy úgy nevezett sztárcsapat második számú pilótájaként az élet a Forma-1-ben, különösen akkor, ha az ember csapattársa regnáló világbajnokként fantasztikus teljesítményt nyújt. tól fantasztikus védekezésével, ezzel megerősítve pozícióját ... Read more »

Eltört a síp- és szárkapocscsontja is az amerikai alpesisízőnek

© Technológia: Index.hu A hétfői női óriás-műlesiklásban a cél előtt hatalmasat bukó Nina O’Briennek a síp- és szárkapocscsontja is eltört a pekingi téli olimpián – számolt be róla az MTI. ... Read more »

Aranyérmet nyert Kínának a 18 éves amerikai szupermodell

© Technológia: Index.hu Most már nemcsak világbajnok, hanem olimpiai bajnok is Elieen Gu (Ku Aj-ling), amerikai szupermodell. A 18 éves lány – akinek édesanyja kínai, édesapja amerikai – San Franciscóban ... Read more »

Reese Witherspoon fia friss fotóján döbbenetesen néz ki: nem gondoltuk volna

Ryan Phillippe és Reese Witherspoon 18 éves fia, Dacon egészen elképesztő géneket örökölt híres szüleitől. © Michael Loccisano/gettyimages Reese Witherspoon gyermekét nemrég apjával kapták lencsevégre, akiről köztudott, hogy imád sportolni, ... Read more »

Koronavírus: megint ötezernél többen vannak kórházban

© Technológia: 444.hu Ismét ötezernél több covidos beteg van kórházban, amire legutóbb karácsony előtt volt példa. Ahogy reggeli áttekintésünkben írtuk: ez az ötezer beteg azt jelenti, hogy volt már sokkal ... Read more »

Javítják a burkolatot az M7-esen, a vízelvezetőt az M1-esen

Javítják a burkolatot az M7-es autópályán, emiatt Budapest felé lezárták a külső sávot a 74-es és a 75-ös kilométer között. A korlátozás várhatóan kora estig tart – közölte az Útinform. Mindkét ... Read more »

Minden második teszt pozitív lett, meghalt 94 beteg

Egyre többen szorulnak kórházi ellátásra, az intenzív osztályokon ápoltak száma folyamatosan emelkedik. Az elmúlt napon 12 714 mintavétel alapján 7053 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a tesztek több ... Read more »

A frissítéseket rejtő 3-as BMW szedánt és Touringot kaptak el kémfotósok

© Motor1.com Copyright 2023 BMW 3-as sorozatú szedán facelift kém fotó Mindkettő áttervezett műszerfalat kapott, hogy az iDrive 8-cal kompatibilisek legyenek. 2022 jelentős változásokat hoz a 3-as sorozat számára, mivel ... Read more »

Ukrajna elhagyását javasolja Joe Biden az amerikai állampolgároknak

© Technológia: Index.hu A tavaly decemberben hivatalba lépett német kancellárt egyes szövetséges országok azzal vádolják, hogy nem gyakorol megfelelő nyomást Oroszországra az ukrajnai válság ügyében. Olaf Scholz most Joe Bidennel ... Read more »

Tüntetnek Szlovéniában, mert a NER bekebelezne egy óriási turisztikai céget

© Technológia: 444.hu Ljubljanában és más szlovén városokban is tiltakoztak az elmúlt napokban, miután az ottani sajtó arról írt, hogy NER-közelbe kerülhet egy nagymúltú idegenforgalmi lánc, számolt be az Euronews. ... Read more »

Dúró Dóra, az oltáskritikus párt elnökhelyettese beoltatta magát, de harmadjára nem teszi meg

Másfél órán át beszélgettünk Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesével. A VIII. kerület szívében lévő irodájukban, ahonnan egyébként az önkormányzat már ki is tiltotta őket egy cigányellenesnek ítélt plakátjuk ... Read more »

Lassan kezdhetünk készülni a hatodik járványhullámra

© Technológia: Index.hu Hamarosan lecseng a járvány ötödik hulláma, abban azonban a szakértők között sincs teljes egyetértés, hogy ez pontosan mikor következhet be. Rusvai Miklós állatorvos szerint napokon belül elkezdhetnek ... Read more »

24.hu: Mészáros cége tízmilliárdért vásárolt műtrágyát Bige Lászlótól

© Technológia: 444.hu Miközben Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa látványos konfliktusban van a kormánnyal és a hatóságokkal, Mészáros Lőrinc érdekeltsége tízmilliárd forintért vásárolt tőle műtrágyát, írja a 24.hu. A ... Read more »

Hihetetlen: ezért nem veheti le a kabátját Katalin hercegné nyilvános eseményeken

Vannak bizonyos események, amelyeken megjelenhet kabát nélkül, de olyanok is, ahol az etikett miatt nem! © getty images Katalin hercegné már hosszú évek óta híres a kifinomult stílusérzékéről, legyen szó ... Read more »

A Bikáknak érdemes lassítaniuk, a Skorpiók elégedettek az életükkel

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek! KOS (március 21.-április 20.) A környezetedtől abszolút eltérő álláspontot képviselsz, emiatt egyfajta kakukktojása vagy a társaságnak. Bármennyire ... Read more »

Rüdigerrel pótolná a Bayern Sülét

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x) A Bayern Münchennél Antonio Rüdiger szerepel az ... Read more »

Ijesztő sérülést szenvedett a csúcsrangadó játékvezetőnője – videó

© Technológia: Index.hu A világbajnok Kanada válogatottja 4–2-re legyőzte ősi riválisát, a címvédő amerikai csapatot a pekingi téli olimpia női jégkorongtornájának keddi csúcsrangadóján, ezzel az erősebb A csoport élén végzett. ... Read more »

Továbbra is sok a kérdés az e-rollerek körül

Már döntéshozókhoz ért a probléma, de még mindig sok a bizonytalanság. Újból aktuális lett az e-rollerek ügye, miután egy férfitől hónapokra elvették a jogosítványát, amiért ittas állapotban közlekedett vele. Habár ... Read more »

G7: Újabb tízmilliárdokba kerülhet az újabb magyar vizes vb

Hétfőn kiderült, hogy 2017 után megint beugróként rendezünk vizes világbajnokságot idén június 18. és július 3. között, Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke pedig gyorsan el is mondta, hogy „azt ... Read more »