Zaakwaarnemer Frenkie praat anderhalf uur met Deco: 'Dit is de meest waarschijnlijke uitkomst'

zaakwaarnemer frenkie praat anderhalf uur met deco: 'dit is de meest waarschijnlijke uitkomst'

Zaakwaarnemer Frenkie praat anderhalf uur met Deco: ‘Dit is de meest waarschijnlijke uitkomst’

Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, heeft afgelopen week een onderhoud van zo’n anderhalf uur met FC Barcelona’s directeur voetbal Deco gehad over de contractverlenging van zijn cliënt. Beide kampen betitelden het gesprek na afloop als ‘positief’, en volgens journalist Toni Juanmarti van de krant Sport is de meest waarschijnlijke uitkomst dat De Jong tóch zijn krabbel gaat zetten onder een nieuwe verbintenis bij de Catalanen.

De pogingen van Barcelona om het tot medio 2026 doorlopende contract van de Nederlander open te breken en te verlengen houden de gemoederen al geruime tijd bezig. De Jong is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Spaanse grootmacht en heeft altijd volgehouden het naar zijn zin te hebben, zelfs in de periode waarin de club opzichtig probeerde hem van de hand te doen. Barcelona wil momenteel juist dolgraag langer met hem door, maar vanwege de financiële problemen waarmee de club kampt zou dat wel tegen een lager salaris moeten dan hij momenteel opstrijkt.

Exacte bedragen zijn niet bekend, maar algemeen wordt aangenomen dat De Jong momenteel 25 miljoen euro per jaar opstrijkt in Barcelona. De club zou dat bedrag willen terugbrengen tot zo’n 15 miljoen euro. In een video-item van Sport legt Juanmarti uit dat de relatie tussen het kamp-De Jong en Barcelona een stuk is verbeterd sinds Deco het stokje heeft overgenomen van zijn voorganger, Mateu Alemany.

Dembélé-scenario

De verwachting van Juanmarti is dan ook dat De Jong zijn contract ‘na zware onderhandelingen’ toch zal gaan verlengen. Daarbij sluit hij overigens niet uit dat de middenvelder alsnog gaat vertrekken, maar het kamp-De Jong zou momenteel inzetten op het bereiken van een overeenkomst over een nieuw contract in Barcelona. Komt dat er niet, dan zou de Nederlander komende zomer voor een fors bedrag verkocht gaan worden, zo is nog steeds de verwachting. Barcelona wil koste wat kost voorkomen dat het scenario van Ousmane Dembélé zich herhaalt, legt Juanmarti uit. De Fransman werd in 2017 voor 135 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, maar stapte na ellenlange onderhandelingen over een nieuwe verbintenis afgelopen zomer transfervrij over naar Paris Saint-Germain.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World