Enormt drama: Italia utlignet på overtid mot Kroatia: – Må et mirakel til

Enormt drama: Italia utlignet på overtid mot Kroatia: – Må et mirakel til

KROATIA-ITALIA 1–1

Det sto mye på spill for begge lag i den avgjørende runden i gruppespillet i Leipzig mandag kveld. Lenge så det ut til at Kroatia skulle gå seirende av kampen, men langt inne i overtiden utlignet Italia etter en enormt drama.

Luka Modric scoret etter 55 minutter, kun et drøyt halvminutt etter at han misset på straffespark.

Åtte minutter på overtid utlignet Mattia Zaccagni og sørger for at Kroatia mest sannsynlig er ute.

– Det må et mirakel til, sier Jesper Mathisen om kroatenes sjanser til avansement.

enormt drama: italia utlignet på overtid mot kroatia: – må et mirakel til

Soccer Football - Euro 2024 - Group B - Croatia v Italy - Leipzig Stadium, Leipzig, Germany - June 24, 2024 Italy's Mattia Zaccagni celebrates scoring their first goal with teammates REUTERS/Angelika Warmuth

SLO TILBAKE: Italia fikk med seg ett poeng. Foto: Angelika Warmuth

Enorm redning: – Ufattelig

Kroatia var nære å ta ledelsen ved Luka Sucic etter fem minutter, men en meget kvalifisert redning av Gianluigi Donnarumma hindret en tidlig scoring.

Etter en snau halvtime ville ikke Kroatias keeper Dominik Livakovic være noe dårligere enn sin keeperkollega. Sisteskansen vartet opp med en reaksjonsredning fra øverste hylle da han fikk opp armene på en heading fra Alessandro Bastoni.

– Ufattelig, sier TV 2s kommentator Øyvind Alsaker om redningen.

– Fenomenal jobb av keeper, fulgte Jesper Mathisen opp om prestasjonen fra den kroatiske keeperen.

Italia kontrollerte i stor grad den første omgangen mot et kroatisk lag som med stor sannsynlighet var avhengige av seier for å kunne ta seg videre i mesterskapet.

Italy's Alessandro Bastoni, right, reacts after missing a scoring chance during a Group B match between Croatia and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Monday, June 24, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

FORTVILER: Italias Alessandro Bastoni ble stoppet av Kroatias keeper. Foto: Ebrahim Noroozi

Tok fyr: – Et vanvittig øyeblikk

Om kampen var småkjedelig før pause tok den fullstendig fyr etter hvilen. Kroatia ble tildelt straffespark etter en hands på Davide Frattesi inne i feltet.

Legenden Luka Modric gjorde seg klar, men feilet fra ellevemeteren.

Donnarumma gikk rett vei og stoppet Modric – trodde han.

Kroatene plukket opp ballen sekunder etter for fikk slått den tilbake inn i feltet hvor innbytter Ante Budimir stusset ballen og tvang fram en ny enorm redning. Men på returen var Modric våken og gjorde opp for straffebommen og banket ballen opp i nettaket.

Da tok det helt av i Leipzig.

– For et drama, skrek Mathisen før Alsaker fulgte opp.

– Et historisk øyeblikk. Et vanvittig øyeblikk.

Scoringen gjør Modric til den eldste målscoreren i et EM-sluttspill. Midtbanespilleren er 38 år og 289 dager gammel. I september fyller han 39 år.

Croatia's midfielder #10 Luka Modric (C) celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the UEFA Euro 2024 Group B football match between the Croatia and Italy at the Leipzig Stadium in Leipzig on June 24, 2024. (Photo by Christophe SIMON / AFP)

TIL HIMMELS: Luka Modric jublet, men Italia slo tilbake. Foto: CHRISTOPHE SIMON

Italia med sen scoring

Italienerne presset på for utligning i den siste halvdelen av den andre omgangen. De kom til flere nestenmuligheter uten at de maktet å sette Livakovic på de store prøvene.

Men langt inne i overtiden straffet Zaccagni Kroatia da han skrudde ballen i krysset.

Dermed ender Kroatia som nummer tre med to poeng i gruppen. De må nå håpe på et mirakel for å gå videre. De resterende resultatene i de andre gruppene vil avgjøre om landet kommer seg videre blant de beste treerne.

I den andre kampen i gruppen vant Spania 1–0 mot Albania og tok en suveren gruppeseier.