Danny Saucedos beslut med kärleken Anna – för nyfödde sonens skull: ”Hans val”

Danny Saucedo blev pappa för första gången i vintras.

För Nöjeslivet berättar stjärnan om familjelyckan – och om beslutet han fattat tillsammans med kärleken Anna Eriksson för sonens skull.

– Det är ett under, säger Danny som i höst ger sig ut på en ny stor, akustisk turné.

Först succé i Melodifestivalen – sen en heltimmes musik och prat med Niklas Strömstedt på bästa sändningstid i ”Tack för musiken”.

Nu står det klart att publiken får se mer av Danny Saucedo.

I höst åker artisten ut på en stor Sverigeturné med start i Borås 3 oktober. Konceptet är nedskalat, akustiskt och intimt. Enligt den folkkäre artisten kommer publiken få se en sida av honom som många kanske inte är så vana vid.

– Jag känner mig väldigt redo och taggad för det. Någonstans är det ändå det jag kommer ifrån. I gymnasiet, jag gick på Södra Latin, och det var jazz. Det var liksom de sättningar vi hade, i aulan eller små jazzklubbar som man gigade på. Det var så man lärde sig bli artist. Att stå på en scen och känna av publiken, säger Danny Saucedo till Nöjeslivet.

Stjärnans liv tog nyligen en vändning. I julas blev han pappa för första gången, när han och flickvännen, fotomodellen Anna Eriksson välkomnade sin son till världen.

Artikeln fortsätter under bilden.

danny saucedos beslut med kärleken anna – för nyfödde sonens skull: ”hans val”

STOCKHOLM 20240522 Danny Saucedo ger sig ut på stor akustisk höstturné. Foto: Claudio Bresciani / TT

Grattis till sonen! Hur trivs du i nya rollen som pappa?

– Tack! Det är jättefint. Superhärligt. Det hade inte kunnat komma i en bättre tid faktiskt. Jag har varit barnkär i hela mitt liv och ville verkligen få barn tidigt. Men ju mer jag tänker på det, desto mer övertygad blev jag om att det skulle komma, säger Danny.

Det är en varm försommardag i centrala Stockholm när vi ses, och Dannys kortärmade klädval dagen till ära visar en del av hans tatueringar. Jag frågar om han låtit göra någon sedan sonen kom till världen.

– För honom? Nej inte än. Vi får se vad det blir någonstans, säger Saucedo.

Han ler brett och strålar när han pratar om familjetillvaron som innefattar nya upplevelser med sonen Nahuel hela tiden.

– Det är så jäkla härligt. Varenda vecka är det så: ”Oj, nu gör du det här! Och nu gör du det här och det här!”. Snabb utveckling och just att få se sig själv och se sin partner i sitt barn, det är en tripp som jag inte var beredd på att det skulle kännas på det sättet. En ny typ av kärlek som är djupare än all annan kärlek, som jag också inte var beredd på. Alla som säger: ”Ja, jag fattar tror jag”. Nej. Sen sitter man där och är helt förundrad över hur det här gick till. Öronen sitter där de ska, alla fingrar. Hur visste de där cellerna att de skulle bli naglar? Det är ett sånt jäkla under verkligen. Man blir religiös, säger Danny Saucedo.

Artikeln fortsätter under bilden.

Hur har ditt artistliv påverkats av att du numer är förälder?

– Han har blivit som en musa för mig. Han är fem månader. Allt jag gör studsas med en ny bottenlinje där han är inräknad. ”Om jag släpper den här låten, hur kommer det uppfattas av honom sen när han är äldre?”. Eller om jag skriver en låt som helt plötsligt handlar om kärleken jag har till honom… Jag ska släppa en låt den 31 maj som heter ”Honom”. Den handlar om honom.

Släpper låt om nyfödde sonen

Danny förklarar att han bär på massor av känslor inombords inför singelsläppet på fredag 31 maj.

– Verkligen. Låten börjar med: ”Jag kan inte dö nu, för jag lever med mitt hjärta utanför”. Vad som helst kan hända runtomkring mig, jag fattar det. Och jag kan tappa allt, förlora saker. Men nu när man har sitt hjärta i en annan person som är helt oskyddad… Helt plötsligt blir jag nu rädd för att gå över gatan. Ingenting får hända mig, för då kommer det påverka honom. Jag har inte tid att dö, jag måste finnas på plats. Helt plötsligt blir livet för mig viktigare för hans skull. Alla mina val i livet blir viktigare också, för hans skull. Det är en ny insikt, en jättekonstig känsla som jag inte haft förut. Jag var inte beredd på den, men den har tagit mig med storm.

Artikeln fortsätter under bilden.

Har du kunnat ventilera dina tankar med nära och kära, föräldrar eller andra personer i din närhet?

– Jo, absolut. Då blir det också den insikten att, shit, så här har ju någon känt för mig. Jag är 38 nu, och det är en sån sen insikt tycker jag i livet. Nästan 40 bast och bara ”jaha, oj!”. Jag trodde att jag kunde typ tänka alla tankar själv. Att jag kunde förstå allt själv om jag bara lägger lite tid och energi på det. Men den här tog mig med storm. Jag hoppas det kommer kännas så här om tio, tjugo, trettio och fyrtio år också. Hur gammal jag nu blir. Att man fortsätter få de här ”aha”-upplevelserna genom livet.

Drömmer om syskon

Menar du då att ni vill få syskon till barnet?

– Det vill jag också. Men jag menar att bara se sina barn växa upp, och studsa vid sin egen barndom och var ens föräldrar var någonstans i livet. Att förstå att nu är jag i den positionen och det är så meta på något sätt. Det är som att du backtrackar, helt plötsligt får man en tidsmaskin och kan resa tillbaka i tiden för att förstå vad dina föräldrar upplevde och kände.

Är det mycket deja vu-upplevelser?

– Upplevelsen av att, nu förstår jag vad du menade mamma. Nu fattar jag! Nu förstår jag din oro. Varför var du så ängslig för? Nu förstår jag.

Är du konstant orolig?

– Man blir orolig men bara medveten om faror. Jag gillade inte skolan. Tyckte det var skitjobbigt och tråkigt. Sammanhanget med människor man inte har något gemensamt med. Vissa blev man kompis med så klart men, andra var det så här: ”men vi har inget med varann att göra. Vi tycker inte om samma saker” … Och nu ska han få gå igenom den här skiten som jag gick igenom. Och jag ska på något sätt få en andra-upplevelse av hans skolgång. Jag bara: ”nej, jag trodde det var över!”. Men det är som att det bara går i cykler. Nu ska du få uppleva hur det känns att skrapa upp knät eller kanske göra slut med någon, vara kär, olycklig, inte få vara med. Vara kanske mobbad eller kanske vara den som beter sig dåligt.

Låter som det kan finnas mycket inspiration till ny musik där?

– Absolut, det är fantastiskt.

Artisten har sonen tillsammans med sin älskade flickvän Anna Eriksson. Paret har varit ihop sen 2019.

Artikeln fortsätter under bilden.

Vad betyder Anna för dig i allt detta?

– Allt. Hon är en sån fantastisk, fantastisk mamma. Det är också häftigt, att få se den personen som ”bara” var ens flickvän förvandlas till en fullbordad mamma på ett sådant otroligt sätt. Jag hade inte kunnat önska en bättre mamma till min son. Hon är toppen, perfekt.

Hur tänker ni kring det här med att dela med sig av bilder på barnet i sociala medier? Vissa vill ju verkligen inte det, och andra delar med sig av allt. Hur tänker ni där?

– Han får göra det valet själv. Om han växer upp så ska det inte finnas en massa bilder på honom som bebis som cirkulerar. Hans klasskompisar säger: ”kolla vad jag hittade på dig när du var liten!”. Det får bli hans val, sen. Om han vill bli offentlig och stå i något strålkastarljus. Vi kommer hålla honom vanlig, som alla andra. Privat och få göra sina egna beslut i livet.

danny saucedos beslut med kärleken anna – för nyfödde sonens skull: ”hans val”

STOCKHOLM 20230421 Danny Saucedo med flickvännen Anna Eriksson anländer till Elle-galan på Grand hotel 2023. Foto: Christine Olsson / TT

Vi önskar er stort lycka till med allt, Danny!

Fakta: Turnéplan – Danny Saucedo ”Unplugged”: 

3/10 Borås, 4/10 Kalmar, 5/10 Malmö, 11/10 Trollhättan, 12/10 Karlstad, 13/10 Nyköping, 16/10 Bollnäs, 17/10 Östersund, 18/10 Sundsvall, 24/10 Umeå, 25/10 Luleå, 26/10 Skellefteå, 31/10 Stockholm, 1/11 Norrköping, 2/11 Skövde, 9/11 Västerås, 14/11 Jönköping, 15/11 Växjö, 16/11 Helsingborg, 22/11 Falun, 27/11 Göteborg, 28/11 Linköping, 29/11 Karlshamn, 30/11 Uppsala.

Fotnot: Biljettsläpp 24 maj via unitedstage.se.

Artikeln Danny Saucedos beslut med kärleken Anna – för nyfödde sonens skull: ”Hans val” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

OTHER NEWS

3 hrs ago

Solciety (SLCTY), ett nytt meme-mynt på Solana, lanseras nästa vecka

3 hrs ago

BTS-stjärnan muckar – ska krama tusen fans

3 hrs ago

Kaos inom franska Republikanerna efter högergir

3 hrs ago

Så blev bankernas bolåneräntor

3 hrs ago

Förundersökning inledd mot landshövding

3 hrs ago

Ytterligare en stulen Millesstaty återfunnen

4 hrs ago

Zimbabwe går med i kryptorace, söker offentliga synpunkter på regleringar

4 hrs ago

Amerikanska KPI-data för maj: “Jag tror att det är en bra situation för aktier”

4 hrs ago

Löneökning för Sveriges regering: Statsministern och statsråden får mer i plånboken från juli

4 hrs ago

Ten Hag blir kvar i United

4 hrs ago

Binance avnoterar flera handelspar mitt i ansträngningar för marknadsstabilitet

4 hrs ago

Börsen lyfter på USA:s KPI – Nibe och Sinch flyger till topp

4 hrs ago

Sommarkommuner slår larm: Turister pressar hemtjänsten

4 hrs ago

Akropolis stängt – "Tyvärr är klimatkrisen här"

4 hrs ago

Pappa som mördade sina barn inte psyksjuk

4 hrs ago

Uppgifter: ten Hag blir kvar i United

4 hrs ago

EXKLUSIVT: Utmanar Tomasson om Joe Mendes – "Väldigt konkret"

4 hrs ago

Än tyngre för Hammarby – stjärnan borta

4 hrs ago

Undead Labs: "Vi pressar den grafiska nivån" i State of Decay 3

4 hrs ago

KU-anmäler Bohlin – S vill se korten på bordet

4 hrs ago

Storbanken: Bostadspriserna kommer stiga med 25 procent

4 hrs ago

Svaret: Vi har agerat lika fyrkantigt som förväntat

4 hrs ago

Dödade sina barn – inte allvarligt psykiskt störd

4 hrs ago

Höjd lön för Kristersson

4 hrs ago

Raketanfall mot Israel – hämnd för ledares död

4 hrs ago

Nu avslöjar Ellen Bergström sanningen om exet Niclas Lij – därför umgås de inte längre

4 hrs ago

JUST NU PÅ FD: Utmanar Tomasson om Mendes – "Väldigt konkret"

5 hrs ago

Börsen lyfter efter USA-siffra

5 hrs ago

Tre döms för mord på känd journalist i Amsterdam

5 hrs ago

Inflationen i USA föll i maj – lägre än väntat

5 hrs ago

Martina Haags nya kärleksbesked – direkt efter 60-årsdagen: ”Leva livet fullt ut”

5 hrs ago

KLART: Pontus Almqvist lämnar Lecce – bekräftar själv

5 hrs ago

Inflationen i USA sjunker oväntat

5 hrs ago

Fem i topp: Kevin Spacey

5 hrs ago

Boktrenden på Tiktok: "Alla pratar om den"

5 hrs ago

Hyra ut huset i sommar? Här är misstagen du ska undvika

5 hrs ago

Bilbranschen spår dyrare elbilar

5 hrs ago

Tiopunktsplan för EU:s asylpakt

6 hrs ago

Förvänta dig mer romantik än någonsin förr i Dragon Age: The Veilguard

6 hrs ago

Två gripna i utredning om skott vid Israels ambassad