Schauffelen ensimmäinen major-turnausvoitto syntyi ennätystuloksella

schauffelen ensimmäinen major-turnausvoitto syntyi ennätystuloksella

Ensimmäisen major-turnauksensa voittaneen Xander Schauffelen edellisestä turnausvoitosta oli jo lähes kaksi vuotta. LEHTIKUVA/AFP

AFP

Golfin PGA:n mestaruuskilpailuissa Yhdysvaltain Xander Schauffele nappasi voiton kaikkien aikojen pienimmällä major-turnauksen tuloksella. Kyseessä oli Schauffelen ensimmäinen major-turnauksen voitto.

21 alle parin pelannut Schauffele voitti maanmiehensä Bryson DeChambeaun vain yhdellä lyönnillä.

Norjalaisgolffari Viktor Hovland sijoittui kolmanneksi tuloksella 18 alle parin.

Entinen major-turnausten ennätystulos oli 20 alle parin, johon oli päästy aiemmin neljä kertaa.

Turnauksessa kolmanneksi sijoitetun Schauffelen ensimmäinen kierros sivusi myös matalinta kierrostulosta miesten arvoturnausten historiassa.

Tokion olympialaissa kultamitalin napannut Schauffele on aiemmin sijoittunut major-turnauksissa kaksitoista kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Edellisestä turnausvoitostakin oli aikaa, sillä ykkössijalle yhdysvaltalaisgolffari oli edellisen kerran päässyt vuoden 2022 Skotlannin avoimissa.

- Siitä on aikaa, kun viimeksi olen voittanut, Schauffele sanoi.

- Tunteet nousivat pintaan, kun putti upposi sisään.

Kentuckyn osavaltion Louisvillessä sijaitsevalta Valhallan golfklubilta Schauffelen matkaan lähti noin 3,3 miljoonan dollarin voittopotti.

Suomen Sami Välimäki karsiutui turnauksesta kahden kierroksen jälkeen.

6 hrs ago

Ensi viikolla se alkaa: Chromen mainosesto-lisäosien elämä vaikeutuu

6 hrs ago

Dallas Stars veti todellisen ässän hihastaan!

6 hrs ago

Pixar harkitsee kolmatta Ihmeperhe-elokuvaa

6 hrs ago

Sopimus tehty - näin paljon Kylian Mbappe tienaa Real Madridissa

6 hrs ago

Nyt Yle Areenassa: Liam Neesonin räjähtävä toimintaelokuva – leffan takana on Ozark-mies

6 hrs ago

Ylivieskan Hamarin kauden ensimmäinen uimavesinäytetulos täyttää asetetut laatuvaatimukset

6 hrs ago

Manchester Unitedin siirtosuunnitelmille takapakkia – seura vaatii lähes tuplahintaa

7 hrs ago

”Heillä on menossa kahdeksas tai yhdeksäs korvaajani” – Sebastian Bach jaksaa uskoa vielä Skid Row -yhteenpaluuseen

7 hrs ago

25 vuotta sitten julkaistiin sovellus, joka muutti koko musiikkiteollisuuden - Napster tuhosi levymyynnin ja loi pohjan suoratoistolle

7 hrs ago

Suomalaiskuskin pankkiin kertyi vain kokemusta – ”Poikkeuksellisen huonoa tuuria”

7 hrs ago

Gnistan katkaisi pitkän putkensa - FC Lahden alamäki jatkuu

7 hrs ago

Nyt Netflixissä: A-luokan tähtien 130 miljoonaa maksanut floppi – toimintaleffa perustuu sarjakuvaan

7 hrs ago

36 tunnissa on salamoinut enemmän kuin koko kesäkuussa keskimäärin

7 hrs ago

"Selkeä testivoittaja ja positiivinen yllätys" - testasimme 6 erilaista aurinkopuuteria

7 hrs ago

Erling Haalandin sopimuksen siirtopykälä astuu voimaan - Citylle kiire solmia jatkosopimus

7 hrs ago

Ott Tänakilta harvinaista nöyryyttä voiton jälkeen - "Olen käynyt täsmälleen saman"