Turkije na verrassende winst tegen Oostenrijk volgende tegenstander Oranje

turkije na verrassende winst tegen oostenrijk volgende tegenstander oranje

De Turkse speler Demiral torent bij de 2-0 hoog boven zijn tegenstanders uit.

Het Nederlands elftal stuit in de kwartfinale van het EK voetbal, komende zaterdag in Berlijn, op Turkije. De Turken gaan verrassend door na een zwaarbevochten overwinning op Oostenrijk (2-1). Dat land was in de groepsfase nog te sterk geweest voor Oranje.

Turkije opende tegen Oostenrijk al na 57 seconden de score. Na een scrimmage voor het doel schoot Merih Demiral een rebound binnen. De verdediger verdubbelde na een uur de voorsprong door een corner binnen te koppen. De Oostenrijkse invaller Michael Gregoritsch maakte het weer spannend, maar verder kwam de ploeg van bondscoach Ralf Rangnick niet.

Oostenrijk kreeg na het doelpunt meer controle over de wedstrijd en Christoph Baumgartner was met een schot dicht bij de gelijkmaker. De middenvelder, die tegen Oranje nog op de bank was begonnen, wist daarna onder druk van Demiral een lage corner niet binnen te werken. Na de hectische openingsfase bleven grote kansen lange tijd uit, voordat Baumgartner in de blessuretijd van de eerste helft net naast schoot.

Na de rust

Rangnick bracht meteen na rust Michael Gregoritsch en Alexander Prass. Gregoritsch, die in maart tegen Turkije een hattrick had gemaakt, was meteen dreigend en Oostenrijk creëerde een aantal goede kansen. Marko Arnautovic kreeg de bal niet langs de Turkse keeper en Konrad Laimer en Stefan Posch schoten naast. Na een uur viel de treffer echter aan de andere kant, nadat Demiral een corner had binnengekopt voor zijn tweede doelpunt van de avond, 2-0.

Gregoritsch bracht in de 66e minuut de spanning weer terug door een doorgekopte corner binnen te schieten. Oostenrijk ging meteen op zoek naar meer en opnieuw kreeg Gregoritsch een kopkans. Invaller Florian Grillitsch en Baumgartner waren daarna nog dichtbij, voordat Pentz diep in de blessuretijd met een knappe redding een kopbal van Baumgartner onschadelijk maakte.

Nederlandse winst

Oranje won eerder op de dinsdag met 3-0 van Roemenië dankzij een treffer van Cody Gakpo en twee doelpunten van Donyell Malen.

De wedstrijd tussen Nederland en Turkije staat zaterdag om 21.00 uur in Berlijn op het programma.

7 hrs ago

Mathieu van der Poel voelt zich beter worden: 'Ook Jasper wordt beter, die heeft afgezien in de hitte van openingsweekend'

7 hrs ago

'Mitchell gaat voor vijf jaar tekenen bij Feyenoord'

7 hrs ago

Pascal Jansen wil toeslaan in Nederland: Eredivisieclub ontvangt 'serieus voorstel'

7 hrs ago

'Twee Champions League-clubs melden zich bij De Ligt, maar Oranje-international heeft keuze al gemaakt'

7 hrs ago

Wiersma kan succes in Brussel voor mestdossier niet garanderen

7 hrs ago

Verstappen krijgt respect van meer coureurs: 'Hij zal de regels tot het uiterste pushen'

7 hrs ago

Morgen met de auto op pad? Houd rekening met lange files door vakantiegangers en voetbalfans

7 hrs ago

'Feyenoord schakelt snel en spot potentiële Wieffer-vervanger in Serie A'

7 hrs ago

Ricciardo "in onderhandeling" met verrassend Formule 1-team, Sainz loopt stoeltje mis

7 hrs ago

Outsider Hurkacz geeft op Wimbledon op bij matchpoint tegen

7 hrs ago

Van Hanegem luistert met verbazing naar Koeman en is het niet eens over 'uitblinker'

7 hrs ago

Philipsen gedeclasseerd, Roodhooft niet akkoord: 'Boarding stond niet recht en Van Aert houdt in'