Yeşilgöz nog steeds een beetje boos over vertraging in formatie

yeşilgöz nog steeds een beetje boos over vertraging in formatie

Yeşilgöz nog steeds een beetje boos over vertraging in formatie

VVD-leider Dilan Yeşilgöz hoopt dat er in de formatie weer vooruitgang geboekt gaat worden. De afgelopen week kwam de formatie tot stilstand doordat NSC-leider Pieter Omtzigt aangaf niet meer mee te willen doen aan deze gespreksronde. Dat “voelt echt als vertraging, waarvan ik dus niet zo goed begrijp waarom we dit meemaken”, zei Yeşilgöz na een korte ontmoeting tussen de formerende partijleiders.

De vier onderhandelaars van PVV, VVD, NSC en BBB mochten het concept-verslag van informateur Ronald Plasterk maandagochtend inzien en op eventuele feitelijke fouten controleren. Daar lag de focus dan ook op, volgens de VVD-leider. Yeşilgöz wil niet ingaan op hoe de eerste confrontatie met Omtzigt was na diens vertrek van de formatietafel.

Plasterk heeft volgens Yeşilgöz een “goed verslag” geschreven. Later op de dag wordt dat openbaar. De Tweede Kamer gaat woensdag in debat over het verslag.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World