Ydmykelsen vakte oppsikt. Nå kommer en nådeløs melding fra Graham Hansen

© Jonathan Moscrop (Pa Photos / NTB scanpix) NORGE-STJERNE: Caroline Graham Hansen blir trolig en sentral spiller for Norge i jakten på en VM-plass. Her i aksjon for klubblaget Barcelona. Ydmykelsen vakte oppsikt. Nå kommer en nådeløs melding fra Graham Hansen

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): De norske fotballkvinnene har vært inne i en tung periode og sist gang laget var i aksjon ble det hele 0-7-tap for Nederland.

Stjernesmellen kom riktignok i en kamp der Norge manglet flere av sine største profiler, men resultatet vakte likevel stor oppsikt. Det norske mannskapet har tapt sine tre siste kamper og ikke vunnet en kamp siden Belgia ble slått i april i år.

De svake resultatene (også tapt for Tyskland og Sverige) har gjort at inngangen til VM-kvalifiseringen, som starter mot Armenia torsdag, har blitt litt spesiell.

De norske jentene er klare på at det ikke har vært bra nok. Nå håper de å slå tilbake og skaffe seg et godt utgangspunkt for å sikre en plass i VM-sluttspillet i 2023.

Graham Hansen med oppgjør

Overfor NRK innrømmet Caroline Graham Hansen tidligere denne uka nådeløst at spillerne nå måtte se seg i speilet og medgi at de ikke hadde gjort en god nok jobb. Hun mener både spillere og støtteapparat må gå i seg selv.

Trener Martin Sjögren har også uttalt at mye av det som ble gjort i de siste kampene, ikke var bra.

LES OGSÅ: Graham Hansen forlenger med Barcelona

Graham Hansen forteller til Nettavisen at landslaget har hatt mye fokus på hvordan de ønsker å framstå i kamper på denne samlingen og lover full fres i de neste kampene. Norge møter Armenia hjemme torsdag, før Kosovo venter på bortebane 21. september.

– Vi forventer to seirer og vi forventer at vi skal spille god fotball. Vi har ikke hatt de beste resultatene de siste matchene, så det handler om å få en god start. Vi må få følelsen av at vi er gode, vi vet at vi er det. Det blir to kamper der vi skal revansjere oss, klinke til og score masse mål. Vi skal kose oss, sier Graham Hansen til Nettavisen.

– Først og fremst har vi jobbet med forsvarsspillet vårt, det har ikke vært all verden. Vi vet at når forsvarsspillet sitter, så har vi gode relasjoner offensivt. Fotball er noe vi kan, så det handler om å ta det litt «back to basic», sier stjernespilleren.

– Tror alle kjenner på det

Barcelona-profilen trekker fram at det har blitt få samlinger under koronaperioden og at det kan være en grunn til at ting ikke har sett optimalt ut i noen kamper.

– Jeg tror alle kjenner litt på det. Samhandlingen forsvinner kjapt når vi ikke har hatt så mange samlinger. Det er ikke så mange samlinger på landslaget i utgangspunktet og når du mister 90 prosent av dem over det siste halvannet året så merker man det.

LES OGSÅ: Tror avskjed med disse spillerne kan åpne for Haaland-overgang til United

– Det handler om å få en liten «reminder» på hva vi egentlig skal gjøre i og med at vi har vært så lenge og mye fra hverandre, mener 26-åringen.

Norge møter altså Armenia og Kosovo i de første VM-kvalifiseringskampene nå i september, mens også Polen, Albania og Belgia er en del av gruppen.

Thorisdottir: – Vet ikke så mye

Både Armenia og Kosovo er to forholdsvis ubeskrevne blad på kvinnesiden enn så lenge og Maria Thorisdottir innrømmer at det er ukjent motstand som venter.

© Leveres av Nettavisen HÅPER PÅ EN NY START: Norge-forsvarer Maria Thorisdottir. HÅPER PÅ EN NY START: Norge-forsvarer Maria Thorisdottir. Foto: Terje Bendiksby (NTB)

– Vi vet ikke så mye om dem og jeg tror ikke jeg har spilt mot disse lagene noen gang før. Det er ofte de kampene som er vanskeligst, fordi motstanderen trolig spiller litt annerledes enn de lagene vi pleier å møte, men for oss gjelder det bare å fokusere på det vi skal og vinne kampene, sier forsvarsspilleren til Nettavisen.

Manchester United-profilen mener i likhet med Graham Hansen at det nå handler om å gjøre ting enkelt og finne fram det de vet bor i laget.

LES OGSÅ: Veland reagerer på Koemans uttalelser: – Det er en absurd ting å si

– Vi har jobbet med dette i fire år nå på en del treninger og samlinger sammen. Når vi kommer fra klubb til landslag, så er det forskjellig spillemåte. Vi må komme oss inn i landslagsmodus igjen og finne tilbake til det grunnleggende, sier Thorisdottir.

– Vi har fått til det bra på denne samlingen, så nå gjelder det å få det ut i kamp.

Håper på en ny start

28-åringen sier hun gleder seg veldig til å spille foran publikum på Ullevaal stadion igjen og føler torsdagens kamp blir en ny start etter en tøff koronatid.

– Ja, det blir det. Jeg gleder meg veldig. Det er ingenting som slår det å spille på Ullevaal stadion. Jeg er veldig glad for at vi får kamp her og så håper jeg at det kommer mye folk, for det er kjekt å spille foran folk, sier Thorisdottir.

Midtbanespiller Vilde Bøe Risa byttet klubb til Manchester United i sommer. Hun føler også at forrige landslagssamling ikke helt ble som hun hadde håpet.

LES OGSÅ: Helland har fått seg ny jobb. Blir fotballekspert

– Vi går inn i begge kampene med mål om å vinne, som i alle andre kamper. Og så ønsker vi å finne tilbake til oss selv, det var kanskje en litt skuffende samling sist. Vi har hatt en god start på denne samlingen og håper å ta det med oss inn i disse to kampene, sier Bøe Risa til Nettavisen.

Hun forteller at fokus nå i stor grad har vært på å få orden på egne prestasjoner og at det ikke har vært like mye snakk om hva som kan ventes av motstanderen.

– Vi fokuserer mest på oss selv, hvordan vi skal spille og vinne, sier hun.

Det neste VM for kvinner spilles i Australia og New Zealand i juli 2023. Norges vei mot mesterskapet starter altså torsdag kveld på Ullevaal stadion.

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

Emil Alba: ”Åldern spelar inte någon roll i hur man är som kapten”

© Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån Emil Alba. Emil Alba är ny lagkapten i Södertälje den här säsongen och är därmed den yngsta kaptenen i elitligorna på herrsidan, SHL och HockeyAllsvenskan.  Trots ... Read more »

Einárs nya låt "blev bensin" i konflikten – här är låttexten

© Adam Ihse/Erik Simander/TT Rapparen Nils “Einár” Grönberg blev 19 år gammal Nils “Einár” Grönberg levde sin sista tid i livet under intensifierade hot. Nu lyfts en av hans senaste ... Read more »

Partier kräver handling efter mordet på Einár

© Olivier Hoslet Statsminister Stefan Löfven på plats i Bryssel. Flera partiledare upprörs av mordet 19-årige rapartisten Einár. Debatten om hårdare tag mot gängen kan nu ta ny fart. Politikerna ... Read more »

Ännu allvarligt för skadade i Lyckseledramat

© Erik Abel / TT Inga förhör har kunnat hållas med de tre personer som skadades vid ett våldsdåd utanför Lycksele. Tillståndet är fortfarande allvarligt för de tre personer som ... Read more »

Kilde står over verdenscupåpningen – gjør comeback i Lake Louise

© (NTB scanpix) Aleksander Aamodt Kilde utsetter sesongstarten. Foto: Torstein Bøe / NTB. Kilde står over verdenscupåpningen – gjør comeback i Lake Louise Fredag fortalte han den oppmøtte norske pressen ... Read more »

Tuchel bekrefter: Lukaku og Werner mister to kamper

© (NTB scanpix) Romelu Lukaku måtte gå av mot Malmö. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Tuchel bekrefter: Lukaku og Werner mister to kamper Det bekreftet trener Thomas Tuchel ... Read more »

Meteorologen: Her kan det bli kolonnekjøring på kort varsel

Meteorologen: Her kan det bli kolonnekjøring på kort varsel Redusert sikt, snø som pakker seg i veibanen og kolonnekjøring på kort varsel. Det er noe av det du kan støte ... Read more »

- For oss kvinner, er en kjæreste et prosjekt under utvikling

© Getty Images (Getty Images) BEDRE KJÆRESTE?: I podcasten Hun vs. han er ukens tema en påstand fra programleder Kjersti: Du kan takke ekskjæresten hans for at han er en ... Read more »

Innfører innreisekarantene for flere land

Innfører innreisekarantene for flere land Samtidig bortfaller kravet om innreisekarantene ved innreise fra Grønland, Sveits, regionene Satakunta SVD og Vasa SVD i Finland, Västerbotten i Sverige og Sørlige egeiske øyer ... Read more »

Skal prøve å lage en ny megahit

Det skal seks kjendisdeltakere utforske i det nye TV-konseptet «Norges nye megahit». Sammen med noen av landets beste artister og produsenter skal et knippe kjentfolk prøve å skriver og produserer ... Read more »

Solskjær: Fernandes usikker før storkampen

© (NTB scanpix) Manchester Uniteds Bruno Fernandes er usikker før helgens storkamp. Foto: Rui Vieira / AP / NTB Solskjær: Fernandes usikker før storkampen Uniteds norske manager snakket om to-tre ... Read more »

Ikke pisk en allerede galopperende hest

© Foto: Braata, Espen IKKE OVER NATTEN: – Politikerne må gi folk tid til å bli med på elektrifiseringen av bilparken. De kan ikke forvente at det skjer i løpet ... Read more »

Stulna KB-böcker tillbaka efter detektivinsats

© Jens Östman/KB Tio värdefulla böcker som stulits från Kungliga biblioteket är tillbaka igen. Efter en detektivinsats med inslag av hästhandlarmetoder har tio värdefulla böcker kunnat återbördas till Kungliga biblioteket. ... Read more »

"Sverige i chock" – så rapporteras Einárs död

© Fredrik Sandberg/TT Tända ljus och blommor i närheten av platsen där artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad på torsdagskvällen. Dödsskjutningen av den svenske rapparen Einár, artistnamn för ... Read more »

Rapparen Einár ihjälskjuten – ingen gripen

© Henrik Montgomery/TT Den tekniska undersökningen efter mordet på rapparen Einár fortskred på fredagen. Den kände artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. Ingen har gripits för ... Read more »

To av pasientene i kreftstudie på Haukeland er døde

© Foto: Hanna Kristin Hjardar, VG STUDIE: Det er fire kirurger ved poliklinikken for gastroavdelingen på Haukeland universitetsjukehus som har inkludert noen av sine pasienter i studien. To av pasientene ... Read more »

När svenskens ryske boss plockade upp telefonen efter en förlust – och gav piloten(!) en oförglömlig order

Som hockeyspelare i Ryssland får man uppleva det allra mesta. Fråga bara Anders Eriksson. I podcasten ”Släpp Sargen” berättar han om när hans ägare stoppade ett plan – bara för ... Read more »

Brittiska hovet höll tyst om drottningens sjukbesök

© Tillhandahålls av Omni Brittiska hovet ville först inte kommunicera att drottning Elizabeth II tillbringade natten mellan onsdag och torsdag på sjukhus. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. När hovet först meddelade ... Read more »

MG-chefen: Vi blir Sveriges största elbilsmärke nästa år

© auto motor & sport Sverigechefen Tomas Ernerg är säker, MG blir Sveriges största elbilsmärke 2022: “Bra produkter till bra priser fungerar.” Kinesiska MG har haft premiär för sin första ... Read more »

Geely stämplar om alla A-aktier i Volvo Cars

© PONTUS LUNDAHL / TT Eric Li stämplar om alla röststarka A-aktier till B-aktier inför den planerade börsnoteringen av Volvo Cars. Arkivbild Biltillverkaren Volvo Cars ägare Geely Sweden har begärt ... Read more »

Efter uppbrottet med Nyberg – nu får 16-åring chansen i Brynäs

© Foto: Bildbyrån John Nyberg. Ingen spelare född 2005 har ännu kommit att debutera i SHL.  På lördag kan Theo Lindstein bli den första då han följer med Brynäs till ... Read more »

To av pasientene i kreftstudie er døde: - Vi har det fryktelig

© Foto: Hanna Kristin Hjardar, VG STUDIE: Det er fire kirurger ved poliklinikken for gastroavdelingen på Haukeland universitetsjukehus som har inkludert noen av sine pasienter i studien. To av pasientene ... Read more »

Kronen viser muskler

© Leveres av ABC Nyheter Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB – Det er en kombinasjon av kraftig stigende oljepris og stadig oppreviderte renteutsikter. Det at Norges Bank vil øke renten ... Read more »

Ny smell for Solbakken: Haaland mister landskamper

© (NTB scanpix) Erling Braut Haaland er ute av spill i flere uker. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Ny smell for Solbakken: Haaland mister landskamper Det bekrefter landslagslege ... Read more »

Ducati innleder sin elektriske æra

Ingen slipper unna den elektriske boomen som nå foregår i transporten, og nå melder Ducati at de skal lage el-motorsykler til en elektrisk racingserie fra 2023. Nå er det absolutt ... Read more »

Minst 300 ledere i staten tjener mer enn statsministeren

© Javad Parsa (NTB) Oslo 20211020. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i Stortinget når regjeringserklæringen og trontalen blir debattert onsdag. Foto: Javad Parsa / ... Read more »

95-åriga drottningen inlagd på sjukhus en natt

© Alastair Grant/AP/TT Storbritanniens drottning Elizabeth är tillbaka på Windsor Castle efter en natt på sjukhus. Bilden är tagen vid ett evenemang i Windsor i måndags. Storbritanniens drottning Elizabeth II har ... Read more »

Förhör ifrågasatta – mordrättegång ställs in

© Johan Nilsson/TT Gick förhören korrekt till? Frågan måste utredas sedan försvarsadvokaterna i ett mordfall misstänker fabricerad bevisning. En planerad mordrättegång i Svea hovrätt har ställts in några dagar före ... Read more »

Lina Hurtig kan spela mot Skottland: ”Optimistiskt”

© Tillhandahålls av Omni Lina Hurtig åkte på en smäll mot foten under torsdagens VM-kval mot Irland och klev ut skadad, men nu kommer lugnande besked kring landslagsanfallaren. Landslagets läkare ... Read more »

Hollywood-stjernene i sorg: – Forferdelige og knusende nyheter

© Jamie McCarthy, AFP / Ian West, Pa Photos (NTB) TRAGISK ULYKKE: Flere skuespillerstjerner sender nå ut kondolanser etter at Halyna Hutchins døde under en filminnspilling torsdag. Hollywood-stjernene i sorg: ... Read more »

Haaland skadet igjen - uaktuell for neste landslagssamling

© Piroschka Van De Wouw (Reuters) SKADET: Erling Braut Haaland. Haaland skadet igjen – uaktuell for neste landslagssamling Det var Dortmund-trener Marco Rose som fredag ettermiddag kunne fortelle at den ... Read more »

Grovt brott misstänks i Vänersborg

© Henrik Montgomery/TT Polisen utreder ett grovt brott i en bostad i Vänersborg. Arkivbild. Polisen utreder ett grovt brott i Vänersborg, uppger lokala medier. Polis och ambulanspersonal har setts bryta ... Read more »

Merkel tackar för sig – efter 107 toppmöten

© Maison Antoine/TT Angela Merkel smet ut från ett EU-toppmöte 2016 för att köpa pommes frites. Inte mindre än hundrasju EU-toppmöten har Angela Merkel hunnit med under sina sexton år ... Read more »

Gjentatte varsler om T-bane-skytteren: Farlig, syk og bevæpnet

© Foto: Fredrik Hagen / NTB PÅGRIPES: Her blir mannen i 30-årene pågrepet like i nærheten av T-banestasjonen på Skøyenåsen. Gjentatte varsler om T-bane-skytteren: Farlig, syk og bevæpnet Flere personer ... Read more »

EU:s ledare hyllade Merkel: ”Hon är ett monument”

© Tillhandahålls av Omni Angela Merkel har medverkat på 107 EU-toppmöten under sina år vid makten. Vid det möte som nu pågår fick hon en stående ovation av de övriga ... Read more »

Man häktad för dödsskjutning i Helsingborg

© Johan Nilsson/TT En ung man hittades med livshotande skador i Närlunda i Helsingborg förra veckan och avled senare. Nu har en man häktats som misstänkt för mord. Arkivbild. En ... Read more »

Kilde står over verdenscupåpningen

© Leveres av NTB Aleksander Aamodt Kilde står over verdenscupåpningen. Foto: Gian Ehrenzeller / Keystone via AP / NTB Alpinist Aleksander Aamodt Kilde stiller likevel ikke til start under verdenscupåpningen ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic