WWE 2K23

wwe 2k23

WWE 2K23

WWE 2K20 har satt sina spår psykiskt hos mig. Det är bland det absolut sämsta och buggigaste jag någonsin spelat. Det stämde väl egentligen kanske ihop med verklighetens WWE och hur de verkade tappa något otroligt däromkring. WWE 2K-serien behövdes byggas upp igen och därför skippades 2K21 av utvecklarna. Fast ur det onda kom något gott, både i spelvärlden och i verkligheten. Det riktiga företaget stötte på en riktig praktskandal som fick ägaren Vince McMahon att lämna sin vd-roll och därmed också lämnade dörren öppen för någon annan att att börja boka showerna, något han länge gjort. In kom Triple H och vände skutan till en mycket bättre produkt. Samtidigt har också Visual Concepts lyckats ta tag i sitt spel och efter ett lyckat WWE 2K22 är de tillbaka med ett ännu bättre WWE 2K23.

Det fanns en väldigt lång tid när jag trodde att slutet hade kommit för serien, som aldrig riktigt levt upp till de gamla Smackdown!-spelen Here Comes The Pain, Know Your Role och Shut Your Mouth. Det skreks länge, länge efter att General Manager-läget skulle komma tillbaka, något som saknats sedan Smackdown vs. Raw 2008. I fjol var det tillbaka, men det var inte helt perfekt. Det verkar som att utvecklarna lyssnat på mycket feedback och har lagt till många förbättringar. Däribland nya matchtyper, möjligheten att ha midcard-mästare (varje show har sin egen titel) och det går att spela med upp till fyra spelare/general managers. Ett annat stort tillskott är att det efter varje stor pay-per-view, eller premium live event som de väljer att kalla det nu för tiden, ges en möjlighet att välja en av tre slumpmässiga bonusar. Dessa kan vara passiva eller omedelbara och kan ge en otrolig boost till ditt lag. Tyvärr är mitt kanske största problem från förra året kvar och det är att det bara går att boka fyra matcher per show (ej inkluderat PPV). Det gör att det kan bli svårt att boka alla matcher och rivaliteter jag vill göra.

wwe 2k23

WWE 2K23

På tal om att boka matcher och rivaliteter är så klart sandlådeläget Universe Mode. Här är det fritt fram att boka precis som du vill och påverka resultaten om du känner för det. Det är på det stora hela samma som förra året där det går att spela antingen som en enda brottare eller ha hand om vilka shower du känner för. Nytt är ett rivalsystem som ger ett bättre djup till spelläget.

Alla spellägen i världen, och jag kommer nämna fler här nere, kan inte räddas om brottningen i ringen inte är bra. WWE 2K20 hade varken bra spellägen eller bra brottning. Usch, skräckbilderna på vissa buggar får mig att vakna upp mitt i natten med ett skrik. Det är då tur att WWE 2K23 gör det alldeles utmärkt på alla fronter. Spellägena känns varierande och det finns något för alla typer av spelare. Inne i ringen känns det som en blandning av simulation och arkad, men på ett bra sätt. Det flyter på bra och det är enkelt att komma in i för nykomlingar. En knapp är lätta slag, en annan lite hårdare och en tredje leder till grepp. Vilket grepp eller kast det blir bestäms sedan genom att följa upp med ytterligare ett tryck på någon av knapparna och styrspaken i en riktning. Detta ger en bra mängd olika “moves” att leka med. Det känns däremot svårare att kontra en attack och matcherna blir inte lika mycket en reversal-fest, vilket jag tycker är bättre. En rejäl förbättring när det gäller matcherna är att vi inte längre behöver hamra av oss fingrarna för att ta oss ur ett pin-försök (även om den versionen finns i inställningarna och du hellre känner för den. “It’s all about the game and how you play it”, som en vis man sjöng). Nytt för i år är att tajma en tryck uppåt med höger styrspak när pekaren är över en ruta. Ju tröttare och mer skadad du är desto snabbare och mindre är denna ruta. Brottningen är kul att spela, men det finns fortfarande några mindre problem. Karaktärer kan teleporteras en bit för att träffa sina slag och ibland slår de hål i luften utan anledning. Det händer dock ganska sällan och stör inte helhetsupplevelsen.

wwe 2k23

WWE 2K23

Någon som alltid störst upplevelsen i WWE är John Cena. Jag har aldrig varit ett fan av honom (i brottningsvärlden) och kommer aldrig att vara. Det är givetvis mer hans karaktär än han som person. Men jag är helt och hållet mer i team Cena Sucks än team Let’s go Cena. Så därför kan jag i år njuta av Showcase-läget som handlar helt och hållet om John Cena. Men istället för “Cena wins lol” som det i princip varit genom hans karriär fokuserar de endast på stora förluster. Här finns allt från debuten mot Kurt Angle till ECW-matchen mot Rob Van Dam till Undertaker på Wrestlemania. Det finns dock några förluster som jag tycker saknas. CM Punk finns så klart inte med av uppenbara anledningar, men inget från hans långa fejd mot JBL finns till exempel. Dessutom är matcherna inte ens i ordning utan hoppar fram och tillbaka i tiden. Den extra lilla twisten här är att vi inte spelar som Cena, utan som hans motståndare i matcherna. Oväntat lär sägas, men jag har inget emot att puckla på olika versioner av honom. Det blandar spel och filmsekvenser på ett bra sätt, men även om det här är ett underhållande läge tycker jag inte att det når upp till förra årets version med Rey Mysterio.

Något som når upp till förra året är det spelläge som möjligtvis är det bästa, MyRise. Detta är spelets karriärläge och fortsätter i samma anda som förra året med att kunna prata med folk backstage och föra berättelsen vidare eller gå på sidospår. I år är det två olika berättelser, en för din egenskapade manliga brottare och en för din kvinnliga. The Lock heter versionen som fokuserar på männen och handlar om en karaktär som tävlar runt om i världen på indiescenen och nu tagits in till WWE. Där får han karaktären The Lock, något som han inte alls är förtjust i. Berättelsen är sedan om att antingen följa vad management tycker att du bör vara eller att bryta upp låset. Motsvarigheten på den kvinnliga sidan heter The Legacy. Där har vår karaktär tagit sig till WWE genom att hennes faster/moster (aunt på engelska) var en superstjärna och är med i Hall of Fame. Det är inte speciellt populärt hos andra som kämpat sig till toppen att hon bara kommer in via familjen. Följa i familjens fotspår eller göra sig sitt egna namn är frågan. Båda berättelserna är underhållande och det finns många sidospår som låses upp via mobilmeddelanden eller att prata med folk. Vissa konversationer låser dessutom upp innehåll, som den gamla WCW-versionen av Triple H, kallad Jean-Paul Levesque. Det enda problemet jag har med läget är att jag inte är helt såld på den kvinnliga röstskådespelaren.

Något jag inte alls är såld på är det rätt onödiga försöket till ett Ultimate Team-läge. Köp kortpaket och lås upp brottare i MyFaction. Förra året gick det inte ens att spela mot andra riktiga spelare. Det går i år, men bara i vänskapsmatcher. Jag förstår inte för vilka, förutom kortsamlare, detta spelläge är för.

WWE 2K-serien är tillbaka på riktigt. Årets version är flera ljusår bättre än katastrofen WWE 2K20 och även ett steg upp från förra året. WWE 2K23 är riktigt underhållande med en bra blandning av spellägen och bra action i ringen. Fans av wrestling har väntat länge på detta.

News Related

OTHER NEWS

MFF krossade Degerfors i Hugo Larssons hemmafinal

MFF krossade Degerfors i Hugo Larssons hemmafinal Malmö FF krossade Degerfors på måndagskväll i en match som slutade 5–0. Degerfors hade ett par chanser men MMF förde spelet, skriver Sydsvenskan. ... Read more »

Skyttekungen bakom Häckens seger

Skyttekungen bakom Häckens seger Allsvenskans just nu hetaste spelare hittar vi i Häcken. Mot Varberg slog skyttekungen Bénie Traoré till – igen. 20-åringen gjorde ett av målen i 2–0-segern. undefined ... Read more »

MFF:s rekordman sade adjö med mål och storseger

MFF:s rekordman sade adjö med mål och storseger Rekordmannen Hugo Larsson sade adjö till Malmö FF-publiken på bästa sätt. Den 18-årige mittfältaren inledde målskyttet när MFF körde över Degerfors med ... Read more »

SVT sätter stopp för Pernilla Wahlgren och Christian: ”Så mycket regler”

CHRISTIAN BAUER, PERNILLA WAHLGREN Pernilla Wahlgren är högaktuell som programledare för SVT:s Allsång på Skansen. Men att jobba på SVT innebär en hel del regler. Nu berättar hon om den ... Read more »

Man misstänks för tre våldtäkter samma natt

Mannen häktades vid Örebro tingsrätt. Arkivbild. En man i 25-årsåldern har häktats misstänkt för att våldtagit samma person tre gånger under samma natt i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. Han misstänks ... Read more »

Polisens SBB-oro: Investerare har ryska kopplingar

Polisens SBB-oro: Investerare har ryska kopplingar SBB äger ett antal mindre polisstationer och hos Polismyndigheten oroar man sig för att krisen i fastighetsbolaget ska leda till att lokalerna hamnar i ... Read more »

82-åring får ”en sista varning” av domstol – slipper fängelse för droghandel

En tysk pensionär slipper fängelsestraff. Arkivbild. En 82-årig man får en “sista varning” av en tysk domstol och slipper därmed fängelse för droghandel – trots 24 tidigare domar. Den pensionerade ... Read more »

Pence och Christie vill utmana Trump

Den ene var expresident Donald Trumps vicepresident. Den andre var hans rådgivare – men är numera Trumpkritiker. Mike Pence och Chris Christie väntas i veckan officiellt ge sig in i ... Read more »

BETYG: MFF – DIF 5-0

BETYG: MFF – DIF 5-0 Hugo Larssons sista show på Eleda Stadion. Det slutade med storseger och huvudpersonen själv var bäst på planen – men två namn visade samma klass. ... Read more »

Proffsdebutant vinner LPGA – första gången sen 1951

Proffsdebutant vinner LPGA – första gången sen 1951 20-åriga Rose Zhang från USA segrar i LPGA-touren i New Jersey – i sin proffsdebut. Det är första gången sedan 1951 som ... Read more »

Verkliga relationen mellan Gustaf och Viktor Norén avslöjad – plötsliga förändringen: ”Tjafsigt”

Viktor och Gustaf Norén Viktor Norén och Gustav Norén är på roadtrip i Bröderna Noréns underbara resa. Nu berättar Viktor om hur relationen mellan syskonen ser ut utanför programmet. – ... Read more »

SD röstar emot 7 av 10 klimatförslag i EU

SD röstar emot 7 av 10 klimatförslag i EU Sverigedemokraterna är det parti som röstar emot flest av de förslag i Europaparlamentet som syftar till att göra unionen klimatneutral till ... Read more »

Analys: ”Ukraina under press – behöver göra framsteg”

Analys: ”Ukraina under press – behöver göra framsteg” Efter att väst hjälpt till att bygga upp Ukrainas militära arsenal och tränat ukrainska soldater är förväntan på den väntade våroffensiven mycket ... Read more »

Kom för att mata fiskarna – eldade upp köket

Hyresvärden krävde att mannen skulle betala över 600 000 kronor efter att ha orsakat en brand i mammans lägenhet. Arkivbild. Den kommunala hyresvärden MKB i Malmö krävde en man på över ... Read more »

Företag i brev till regeringen: Skjut på banarbeten

Företag i brev till regeringen: Skjut på banarbeten Storföretag som Volvo Cars, Stora Enso, SSAB och Green Cargo vill att fler banarbeten ställs in i på grund av Trafikverkets planeringsproblem. ... Read more »

Polens svar på kritiken: ”EU:s domstol är korrupt”

Polens svar på kritiken: ”EU:s domstol är korrupt” Den polska regeringen verkar inte vara speciellt villig att gå EU:s krav tillmötes, skriver AFP. EU-domstolen slog på måndagen fast att Polens ... Read more »

Hákon Valdimarsson efter krysset mot Djurgården: "En sådan här match hade vi förlorat för ett år sedan"

Hákon Valdimarsson efter krysset mot Djurgården: “En sådan här match hade vi förlorat för ett år sedan” IF Elfsborg tappade ledningen och de allsvenska serieledarna fick bara 1–1 hemma mot ... Read more »

Klart: Sami Lepistö nobbar Luleå – flyttar till HIFK

Sami Lepistö. Nu är det slutligen officiellt – Sami Lepistö återvänder inte till Luleå.  Han presenteras nämligen, tillsammans med flera andra spelare, av HIFK.  Luleå har värvat både Linus Omark ... Read more »

Små börsrörelser efter Apples lansering

Apples aktie steg närmare 2 procent till en ny rekordnivå inför kvällens presskonferens, som just nu pågår. Under lanseringen av det nya det mixed reality-headset man arbetat med i flera ... Read more »

HALVTIDSRAPPORT: Malmö FF – Degerfors

Malmö FF leder med 2-0 mot Degerfors. Mitt i händelsernas centrum är MFF:s Hugo Larsson och Hugo Bolin. Det är en övertygande första halvlek på Eleda Stadion av Malmö FF ... Read more »

Gustaf Noréns okända flickvän Pernilla träder fram – bryter tystnaden om relationen: ”Tufft”

Gustaf Norens tjej träder fram Gustaf Norén är just nu högaktuell med tv-serien Bröderna Noréns underbara resa. Men vem lever han med privat? Nu träder hans okända kärlek fram. Ladda ... Read more »

Därför saknades Gift vid första ögonkastet-Idas familj på bröllopet: ”Speciellt”

GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET Arvid och Ida gifte sig vid första ögonkastet i SVT:s populära dejtingserie. Men Idas familj saknades på bröllopet, här är anledningen! Ladda ner Hänts nya app ... Read more »

Pojke skadad i mc-olycka

Pojke skadad i mc-olycka En pojke har skadats i en mc-olycka i skogen i Valdermarsvik, rapporterar TT. – Det har tagit lite tid att sig fram och ta honom därifrån, ... Read more »

Läkare varnar för ”tsunami” av äldre cancerpatienter

Läkare varnar för ”tsunami” av äldre cancerpatienter Världen måste omedelbart förbereda sig på en global ”tsunami” av äldre cancerpatienter, varnar läkare från American Society of Clinical Oncology för i en ... Read more »

Döms för attack mot Brigitte Macrons släkting

Frankrikes president Emmanuel Macron och hans fru Brigitte Macron. Arkivbild. Två män har dömts till fängelse för att misshandlat en släkting till den franska presidenthustrun Brigitte Macron. Den ena av ... Read more »

Skogsbränder på flera håll – eldningsförbud utfärdat

Skogsbränder på flera håll – eldningsförbud utfärdat Under måndagen har det brunnit på flera håll i landet, rapporterar lokala medier. SMHI har utfärdat varningar för gräs- och skogbränder i Götaland, ... Read more »

Sanktioner får Rysslands gas och oljevinster att dyka

Sanktioner får Rysslands gas och oljevinster att dyka Rysslands intäkter på försäljning av olja och gas har minskat med 36 procent i maj jämfört med samma månad i fjol. Sanktioner ... Read more »

Personbil har kört i diket – oklart skadeläge på föraren som förts till sjukhus

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Singelolycka på Lv592, Södraljunga.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Kronobergs län rapporterar detta: Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades till olycksplatsen. Enligt initiala uppgifter ... Read more »

Hyllas på hemmaplan: "Han är Rosengårds stolthet"

Hyllas på hemmaplan: “Han är Rosengårds stolthet” Zlatan Ibrahimovics avslutade karriär är den stora snackisen – inte minst i kvarteren där fotbollsstjärnan växte upp. – Han var den bästa spelaren, ... Read more »

Peg Parnevik talar ut om otroheten – nu avslöjar hon: ”Jag var väldigt full”

Peg Parnevik Tv-profilen Peg Parnevik är i skrivande stund singel. Men i sin podcast avslöjar hon att hon i sitt tidigare förhållande har varit otrogen. Ladda ner Hänts nya app ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự