Wielerjournalist na bierincident Vos: ‘Belgische commentatoren voeden wangedrag met uitspraken’

wielerjournalist na bierincident vos: ‘belgische commentatoren voeden wangedrag met uitspraken’

Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024

Afgelopen zaterdag werd Marianne Vos op de Muur van Geraardsbergen bekogeld met bier – haar wraak was veel zoeter dan het bier; ze won. Afgelopen crossseizoen werd Mathieu van der Poel getreiterd door dronken ‘fans’ getreiterd bij de cross in Hulst.

Gefrustreerde wielerkenners en commentatoren

Hans Ruggenberg, de chef wielrennen van De Telegraaf legt de verantwoordelijkheid voor die incidenten voor een deel bij de Vlaamse media, de wielercommentatoren bij de koers in het bijzonder.

“Het is geen toeval dat deze twee grote Nederlandse kampioenen het slachtoffer worden bij onze zuiderburen. Het is namelijk zo dat gefrustreerde wielerkenners en commentatoren bij de Belgische media hun kijkers en luisteraars voeden met uitspraken en daardoor wangedrag stimuleren”, schrijft hij.

Hij hoort in het commentaar van onze zuiderburen de frustraties over de goede prestaties van de Nederlandse wielrenners en wielrensters.

“Keer op keer uiten ze via verschillende wegen hun frustraties richting Nederlanders, en dat slaat over op een weliswaar klein clubje hooligans, maar één rotte appel is al voldoende om het voor iedereen te verpesten.”

Van Aert

Ook Wout van Aert speelt een rol in het geheel, denkt Ruggenburg. “Is het niet Wout van Aert die van een aantal landgenoten weg moet bij Visma-Lease a Bike, dan worden er in een van hun vele uitzendingen andere opmerkingen gemaakt die ‘haat’ richting bijvoorbeeld een Van der Poel oproepen. Zeker omdat onze Oranje-held in de meeste gevallen diezelfde Van Aert de baas is.”

Het bericht Wielerjournalist na bierincident Vos: ‘Belgische commentatoren voeden wangedrag met uitspraken’ verscheen eerst op Wieler Revue.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World