Weinig mensen weten het: alarmcentrale 112 ook via sms en app te bereiken

Zonder dat er veel ruchtbaarheid aan is gegeven, hebben 112-alarmcentrales de afgelopen maanden een sms-functie en een app gelanceerd. Niet alleen voor mensen met gehoor- of spraakproblemen, ook voor vele anderen is het goed te weten dat de centrale in geval van nood op een alternatieve manier te bereiken is.

“Ff een gratis tip van mij”, schreef twitteraar Michael eind mei dit jaar naar zijn volgers. “Sms ‘aanmelden’ naar 112. Zo activeer je dat je kan sms’en naar 112 in een noodsituatie.”

Handig, dacht hij, als je bijvoorbeeld bij een inbraak niet hardop kunt praten, dan kun je alsnog in contact komen met de hulpdiensten. Zijn volgers waren er ook blij mee. Na het versturen van zo’n eerste sms, krijg je een bericht terug met de vraag of je de aanmelding wilt bevestigen. Dat kan dan weer door ‘aanmelden akkoord’ terug te sturen.

Wat dan weer ónhandig is, is dat je wel echt moet beginnen door het woord ‘aanmelden’ te sturen. Schrijf je iets anders (‘Help!’), dan krijg je de melding dat je in geval van noord 112 moet bellen. Eerst ‘aanmelden’ sms’en dus.

Waarom is voor deze functie eigenlijk geen reclame gemaakt? Het is pas anderhalf jaar mogelijk om te sms’en naar de alarmcentrale, zo blijkt. Een groep belangenorganisaties voor mensen met spraakproblemen, doven en slechthorenden hadden zich hier hard voor gemaakt. Een belangrijke stap, noemden ze dit.

Geen publiekscampagne

Omdat de functie alleen is bedoeld voor mensen die niet rechtstreeks met 112 kunnen bellen, kwam er geen brede publiekscampagne. Wel deelde de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) een uitgebreide q&a. Als je in nood bent, en door omstandigheden niet kunt praten, dan is het sms’en naar 112 natuurlijk wel een optie.

“De sms’jes komen eerst binnen bij onze centrale in Driebergen en van daaruit worden ze gedistribueerd naar de meldkamers”, laat een woordvoerder van de korpsleiding weten. Een medewerker van de 112-centrale leest de sms en stuurt een sms terug.

android, weinig mensen weten het: alarmcentrale 112 ook via sms en app te bereiken
© Aangeboden door RTL Nieuws

Ook nieuw: de 112NL-App

Begin dit jaar lanceerden de meldkamers nog een manier om de centrale te bereiken: via een app. Deze 112NL-app, beschikbaar voor iOS en Android, is wél voor iedereen bedoeld. Het is een app waarmee je kunt bellen én sms’en.

Waarom zou je die app installeren? Je kunt toch gewoon 112 bellen? Ja, maar door te bellen via deze app krijgt de alarmcentrale direct allerlei informatie. Zo zien ze meteen of je de politie, een ambulance of de brandweer nodig hebt. Ook ziet de centralist je naam – als je dat bij het installeren heb ingevuld. Daarnaast kun je alvast aangeven welke taal je spreekt en of je moeite hebt met horen of spreken.

Op het beginscherm staat ook je precieze locatie en deze informatie wordt bij het bellen direct meegestuurd – al gebeurt dit tegenwoordig ook wanneer je op de reguliere manier 112 belt.

Tot slot kan de centralist direct een chat starten als je hebt aangegeven dat je een spraak- of hoorbeperking hebt of als je anderstalig bent.

118 keer gedownload

De app is nu 118.000 keer gedownload en iedere week wordt er ongeveer 100 keer mee gebeld. Tot op heden is de app alleen nog onder de aandacht gebracht bij mensen met een spraak of hoorbeperking.

Binnenkort wordt de app bij anderstaligen gepromoot, die qua doelgroep ‘vrij divers is’, zegt de woordvoerder. Met anderstaligen bedoelt ze mensen met een migratie-achtergrond, arbeidsmigranten, toeristen, vluchtelingen maar bijvoorbeeld ook buitenlandse studenten. Zij kunnen de app nu wel al gebruiken. De chat werkt met Google Translate. Maar de app zelf moet ook nog vertaald worden. Dat gebeurt dit jaar.

Beelden sturen

Daarna wordt de app weer verder ontwikkeld, legt de woordvoerder uit. Tipje van de sluier? Straks is het bijvoorbeeld mogelijk om ook beelden naar de meldkamer te sturen. “Dat is het moment dat we ook echt het grotere publiek willen bereiken.”

News Related

OTHER NEWS

Salman Rushdie ligt aan beademing, Iraanse media prijzen verdachte (24)

“Het gaat niet goed met Salman”, zegt Andrew Wylie, de vertegenwoordiger van Rushdie. De schrijver zal waarschijnlijk een van zijn ogen verliezen. Ook liep hij zenuwletsel in een van zijn ... Read more »

Clevering en Meester pakken eerste Nederlandse roeimedaille bij EK in München

Clevering en Meester begonnen sterk, maar zagen de roeisters van Roemenië (goud) en Groot-Brittannië (zilver) onderweg passeren. Het verschil tussen de Roemeense en de Britse vrouwen was een kleine twee ... Read more »

Eerste Kamer wil meebeslissen over inzet van coronamaatregelen

Nicolaï heeft het kabinet een brief gestuurd namens vrijwel de hele oppositie. Alleen de handtekening van de SGP ontbreekt. Daarmee hebben de partijen een ruime meerderheid in de senaat. Tot ... Read more »

Officiële hittegolf een feit

Officiële hittegolf een feit Om 10:00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 25,0 graden gemeten en daarmee is aan de voorwaarden van een officiële hittegolf voldaan. Sinds dinsdag ... Read more »

Verkeersongeluk eindigt met flink geweld op de Hertzogstraat

De aanrijding vond vlak voor 22.30 uur plaats in de Haagse wijk Transvaal. Hoe de aanrijding tot stand kwam en hoeveel partijen erbij betrokken waren, is nog niet bekend. De ... Read more »

Taliban beëindigen protestactie vrouwen bijna jaar na machtsovername met harde hand

De betoging komt twee dagen voordat het precies een jaar geleden is dat de Taliban in Afghanistan opnieuw aan de macht kwamen. Strijders van de extremistische groepering namen op 15 ... Read more »

Mazda CX-5 2023, precios, detalles y fecha de lanzamiento

La CX-5 llega al modelo 2023 manteniéndose como el modelo más vendido de Mazda. Veamos sus precios y las claves con las que busca mantenerse. Facelift en la Mazda CX-5 ... Read more »

Netflix's newest mobile game on iOS and Android is the best yet — I'm addicted

Into the Breach is a must-try game Netflix users can download for free on iOS and Android Read more »

Brand bij oliereservoir op Cuba geblust, vier doden en nog veertien vermisten

Onder de overledenen zijn twee brandweerlieden die probeerden te voorkomen dat het vuur zich verspreidde. Bij de brand raakten 130 mensen gewond, van hen liggen er nog 22 in het ... Read more »

Scooter volledig uitgebrand aan de Boldershof

Het voertuig stond volgens buurtbewoners al een tijdje geparkeerd aan de Boldershof in Amersfoort. In de nacht van vrijdag op zaterdag, kort na twee uur, vloog de scooter in brand. ... Read more »

Motorola launches X30 Pro, world’s first smartphone with 200MP camera: Check full details

The Moto X30 Pro uses Samsung’s ISOCELL HP1 200MP sensor. Motorola has launched a new phone called the Motorola X30 Pro in China. This is a flagship phone with top-shelf ... Read more »

Dode en gewonden door rondvliegend decor op muziekfestival Spanje

Een deel van het decor van muziekfestival Medusa in Cullera, Spanje. Op het Spaanse muziekfestival Medusa zijn een dode en zeventien gewonden gevallen. Ze werden geraakt door rondvliegende decorstukken, die ... Read more »

Hamilton geeft toe: 'Anderen hebben beter werk geleverd'

Hamilton geeft toe: ‘Anderen hebben beter werk geleverd’ Lewis Hamilton is allerminst tevreden over het eerste halve seizoen van 2022. Waar Mercedes in de loop van de maanden vooruitgang liet ... Read more »

Vier nieuwe castleden 'The Last of Us' van HBO Max

Vier nieuwe castleden ‘The Last of Us’ van HBO Max Lamar Johnson (The Hate U Give en Keivonn Woodard zijn gecast als broers Henry en Sam in de HBO Max-serie ... Read more »

Lady Gaga krijgt megaveel geld voor 'Joker 2'

Lady Gaga krijgt megaveel geld voor ‘Joker 2’ Vandaag werd bekend dat het budget van het vervolg op Joker uit 2019 fors hoger uitpakt. Gek is dat niet, aangezien de ... Read more »

Love Islands Tyra: 'Jammer dat ik zo laat de villa in kwam'

‘Achteraf gezien had ik liever vanaf het begin meegedaan’ Tyra kwam als een van de laatste bombshells in de Love Island-villa nadat de Islanders haar zelf hadden gekozen. Ondanks dat ... Read more »

Deze succesvolle Marvel-film heeft Netflix helemaal in zijn greep

Deze succesvolle Marvel-film heeft Netflix helemaal in zijn greep Eerder deze week verscheen op Netflix de succesvolle Marvel-film Spider-Man: No Way Home. De film van Sony Pictures en Marvel Studios ... Read more »

Albon: 'Hij is gewend om aan de top te racen in een topteam'

Albon: ‘Hij is gewend om aan de top te racen in een topteam’ Alexander Albon maakte in zijn Formule 1-loopbaan in een korte periode al veel mee. Na een goede ... Read more »

Hoogwerker laat glad dieselspoor achter in het centrum

Volgens de oorspronkelijke melding zou de hoogwerker in brand staan. Bij aankomst van de brandweer bleek dat niet het geval te zijn. De diesel van het voertuig was gaan lekken, ... Read more »

'Parasite-woningen' levensgevaarlijk bij overstromingen

De Morgen Dit artikel is afkomstig uit De Morgen. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer ... Read more »

Het walhalla van superhelden bezoekt Groningen

Trouw Dit artikel is afkomstig uit Trouw. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer over. De ... Read more »

Oksana wilt namens Oekraïne de mensen bedanken

ED Dit artikel is afkomstig uit het Eindhovens Dagblad. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer ... Read more »

Einde tijdperk van het vliegen voor een tientje

de Volkskrant Dit artikel is afkomstig uit de Volkskrant. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer ... Read more »

HoYoverse Penjarakan Pembuat Cheat Genshin Impact

Ilustrasi pembaruan Genshin Impact versi 2.2. KOMPAS.com – Pengembang game asal China, HoYoverse, yang mengembangkan game role-playing (RPG) terpopuler, Genshin Impact, tampaknya tidak akan mentoleransi kecurangan di game-nya. Salah satu ... Read more »

4 Cara Kirim Chat WA Tanpa Simpan Nomor, Paling Mudah!

cara kirim chat WA tanpa simpan nomor – Ilustrasi WhatsApp (pixabay.com) Suara.com – Tahukah kalian bahwa ada cara kirim chat WA tanpa simpan nomor? Kalau Anda belum tahu cara kirim ... Read more »

Evans zit wereldtitel Vandoorne dwars met zege in E-Prix Seoul

Mitch Evans heeft zaterdag de overwinning in de race in Seoul gepakt. Aangezien Vandoorne het niet voor elkaar kreeg om in de top drie te eindigen, kan de Belgische rijder ... Read more »

Basisplaats bij Feyenoord komt te vroeg voor sterspeler; Giménez kan debuteren

Feyenoord start zaterdagavond in De Kuip nog zonder sterspeler Orkun Kökcü tegen sc Heerenveen, zo blijkt uit de vermoedelijke opstellingen van het Algemeen Dagblad. De sleutelspeler in het elftal van ... Read more »

Chromecast with Google TV is great – but I prefer my Chromecast Ultra

Chromecast with Google TV, Chromecast Ultra and a Chromecast The Google Chromecast has completely changed the way I consume online video content by making it even easier to watch my ... Read more »

Bonnie St. Claire heeft lichamelijk ingeleverd door drankgebruik

Bonnie St. Claire heeft lichamelijk ingeleverd door drankgebruik Bonnie St. Claire heeft zichzelf beter leren kennen sinds ze gestopt is met drinken. Dat vertelt de 72-jarige zangeres zaterdag in de ... Read more »

Zij zijn erbij, en dat is prima (nu het hotel in Qatar nog regelen)

Ja, er is wat minder animo van oranjefans om naar WK in Qatar af te reizen dan normaal. Met nog precies 100 dagen te gaan, weten we dat er toch ... Read more »

Knieverletzung! Jets bangen um Wilson

Wilson verletzt München – Es war ein Moment, der eine ganze Saison verändern kann: Zach Wilson hat sich beim Preseason-Spiel seiner New York Jets bei den Philadelphia Eagles am rechten ... Read more »

Valencia presenteert Barcelona-talent als aanwinst

Valencia presenteert Barcelona-talent als aanwinst Nico González is door Valencia op huurbasis overgenomen van Barcelona. De twintigjarige middenvelder stond vrijdag al op het trainingsveld bij Los Che, kort daarna werd ... Read more »

Brand in woning 's-Heer Hendrikskinderen

De brand ontstond omstreeks 3.40 uur in een huis aan de Nieuwe Rijksweg. De bewoners van het pand waren volgens de Veiligheidsregio Zeeland snel buiten. De brandweer schaalde al gauw ... Read more »

Man vernielt ruiten van auto's met steen in Middelburg

De man werd rond 17.45 uur opgepakt in de Segeerssingel. Hij had de ruiten van vijf geparkeerde auto’s vernield. Toen de politie hem aanhield bleek dat hij geen woon- of ... Read more »

Vrouw (47) richt luchtdrukwapen op voorbijgangers in Axel

De aanhouding werd zaterdagochtend rond 3.00 uur verricht in de Weststraat. De politie heeft het luchtdrukwapen in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verhoor. Read more »

Gewonde (18) bij mogelijke steekpartij in Goes

Het incident gebeurde rond 22.10 uur aan Korte Kerkstraat. De politie kreeg een melding van onenigheid op straat. Het achttienjarige slachtoffer uit Kapelle is door de ambulance gecontroleerd en meegenomen ... Read more »

Man (35) gearresteerd na valse melding in Burgh-Haamstede

De man deed een valse melding over bedreiging met vuurwapens. Zo’n valse melding is strafbaar, omdat het gevaarlijk is voor mensen die daadwerkelijk de hulpdiensten nodig hebben. De verdachte werd ... Read more »

Dode vogels spoelen aan bij de Westerschelde

Dierenwelzijn Walcheren moet dagelijks op pad om dode dieren op te halen. Veiligheidsregio Zeeland geeft het advies om de aangespoelde vogels niet aan te raken en om honden aan de ... Read more »

Citroën C5 X (2022) im Test: De-Es-Sprit

Citroën C5 X (2022) im Test Seitdem Citroën im Jahr 2012 den C6 in Europa ohne Nachfolger in den Ruhestand geschickt hatte, fehlte dem französischen Hersteller nach grandiosen Vorgängern wie ... Read more »
New UAE Passport: How to Get Your New Emirati Passport?NATAS 2022 Singapore Travel Fair: What to Expect7 of the best things to do in Phuket on a budget15 Best Things to Do in WalthamU.S. Begins Testing Online Passport Renewals, How You Can ParticipateTop 7 Must-See Attractions At The Newly Renovated Air And Space MuseumFAA Considers Increasing The Size Of Airline Seats, But It Has Nothing To Do With ComfortEat Your McDonald’s Before You Get On The Plane15 Best Things to Do in HaverhillYosemite Reopens Its Beautiful Mariposa Grove To Visitors8 Signs You Need for a Salary Raise & How to Talk to Your Boss About ItMy 7 Favorite Restaurants In Beautiful Dripping Springs, Texas13 Tips For Hiking Jenny Lake In Grand Teton National Park 14 Budget-Friendly Ways To Entertain Your Elementary-Aged Grandkids According To A Retired TeacherTop 15 Best Things to Do in Huntington, New York12 Reasons This Lesser-Known Malta Town Will Transport You To 1950s Italy15 Best Things to Do in RevereParts Of This National Park Closed Because Of A BearSeveral Caribbean Islands Dealing With Record Amounts Of Seaweed, The Problems It’s Causing For Tourists And Residents7 of the best things to do in Hoi An on a budgetLOOK: Philippine Tarsier Spotted in Tacloban City for the First Time EverA Guide to the Best Staycation Hotels in Manila6 Fabulous Reasons To Take A Side Trip To Croatia When You’re Visiting Italy7 Reasons You Should Visit Canada’s Beautiful Georgian Bay6 Reasons To Explore Concord, California On Your Next Visit To San Francisco9 Key Tips For Hiking To Gorgeous Ta-Taki Falls In Okinawa, JapanTop 15 Best Things to Do in Islip, New YorkHawaii County Follows Maui’s Lead, Decides To Ban These Types Of SunscreensUnique Sign In New Mexico Had Highway Drivers Doing Double-Takes15 Best Things to Do in AberdeenIt Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)IitineraryAbout Anini-yNacpan BeachAbout Legazpi CityHow to Get to Shifen FallsScuba Diving in Pearl Island of Guiuan, Eastern SamarHow to Get to Nagtabon BeachSiargao Travel RequirementsHow to Go to TanayHow to Get to Garin FarmDay 1: Paoay and San Nicolas (Ilocos Norte)Nueva Vizcaya Weekend ItineraryHow to Climb Mount HamiguitanHow to Get to Santa Cruz IslandMount TalamitamHow to Get to Sambawan IslandBacuit Grill12 Places to Satisfy Your Affogato Cravings in the MetroLion’s RockVictoria HarbourCoronPicture Perfect: The White Island of Camiguin | LakwatseroPanglao: Alona’s Allure | LakwatseroSecrets of the Lakeside: The Waterfalls of Laurel & TalisayMiyaru FaruMemorial Temple of Lord BaoHotel Siesta ShibuyaHow to Get to Tinago FallsSimunul Island: The Birthplace of Islam in the Philippines | LakwatseroBalabac: Onuk Island, Pink Beach & Melville LighthouseBike Diary: Bike and Trek to Buscalan (Mount Polis – Bontoc – Buscalan) | LakwatseroTagaytay (Cavite)Yearend Adventure with Pacsafe Venturesafe 25L GII | LakwatseroFavorite Beach: Punta Sebaring of Bugsuk Island, BalabacWelcome to Apo Reef & Pandan Island!The Ruins of A FamosaHow to Get to Canyoneering SitePacsafe Ultimatesafe Z28, My Newest Ultimate Travel Buddy | LakwatseroPulangbato Falls: The Red Waterfalls of ValenciaLocationSpider House: Boracay’s Chill Corner | LakwatseroThe 10,000 Roses Café of Cordova, Cebu’s Newest CrazeHow to Get to Asik-Asik FallsHow to Get to Dao FallsWelcome to Concepcion1. First Single-Aisle Aircraft to Fly Non-Stop from the Philippines to AustraliaHow to Get to Casino PeakMaadhoo Finolhu (Picnic Island)Cagbalete Travel RequirementsNacpan and Calitang BeachesThe RockiesBalabacPagbilao: Iringan, Malicboy, Bahay-Pagi & Katapang FallsPetronas Twin TowerSta. Fe, Bantayan IslandEverest Base Camp Trek Primer: Frequently Asked QuestionsTaraw Cliff: See the Best View of El Nido | LakwatseroHow to Get to Elephant MountainAbout MandalaySpelunking Rate in Capisaan CavesScuba Diving in Romblon: Blue Hole and Gorda WallHow to Get to Imugan FallsHow to Get to Awao Falls?About SipalayComiran Island: The Pink Beach of Balabac, Palawan | LakwatseroBagan! Oh Bagan! | LakwatseroBuntot Palos Falls, Laguna’s Hidden Grandeur | LakwatseroSandugan WallMagtutuka RocksKoh Dac MaiPresenting Calayan IslandAbout Dumaguete CityOffbeat Cebu: Ten Amazing Waterfalls of the SouthHow to Get to Merloquet FallsMount Masaraga ItineraryBudget Stay in Boracay: W Hostel Boracay | LakwatseroRetail Therapy? Here Are 18 Best Places To Go Shopping in Seoul!10 Essential Tips for Exploring Tokyo on a Budget6 Reasons This Quaint Nova Scotia Town Is The Perfect Weekend Getaway From Maine10 Bantayan Island Resorts, Hotels, and Rentals for Your Tropical EscapeThe Incredible European Bike Tour That Takes You Through Three Countries In A Single Morning9 Foods You Must Experience In Alaska And Where To Find Them8 Things You Should Do Every Time You Walk Into A Hotel Room According To A Flight AttendantRetirement Diaries: Jan Suggests Staying Active But Not Too ActiveI’ve Only Paid For One Flight To Europe In 12 Years, Here’s HowI Worked At EPCOT, These Are My 10 Favorite Delicious Treats To Try At The Food And Wine FestivalFor The First Time, It’s A Family Affair In The Cockpit Of This AirlineAfter Nearly 70 Years, This Popular Train Route Returns On The East CoastThis Week’s Full Moon Is The Last Of Its Kind This Year, Here’s WhyWhy A Popular National Park Attraction Is Now Off Limits And Could Cost You ThousandsFarmers’ Almanac Predicts Cold, Snowy Winter For Most Of U.S., Here’s Where It Will Be Mild And DryPort Klang Day Trip: 10 Hours in Port Klang & Kuala Lumpur11 Extreme Things to Do in Queenstown New Zealand — The Adventure Capital of the WorldMuseum Of Ice Cream Singapore – 14 Playful IG-worthy Exhibitions, Unlimited Ice Cream, and the Largest Sprinkle Pool EverBurias Island: Your DIY Island Hopping in MasbateEl Nido Tour A: Breathtaking Lagoons7D Hong Kong Itinerary — Exploring Beyond the Food And Shopping Paradise17 Exciting Things to Do in Perth — Not For the Faint-Hearted19 Unique Travel Experiences You Can Buy That Make You RicherUlleungdo (울릉도): Misadventures at the secret island in KoreaTokyo Famous Food Guide: 7 things you can’t leave Tokyo without trying5D Lake Toba & Medan Itinerary — Caldera views and Gastronomic Adventures10D Germany Itinerary under S$1.1k — Gems in Munich, Düsseldorf, Cologne, Dortmund, Frankfurt9 Exciting Day Trips from San Francisco to Escape The City — From Skydiving to Exploring Coastal TownsKota Bharu Guide: Gateway to the Beautiful Perhentian Islands and a Lesser-known MalaysiaInterview with Alvin Ng on Travel Photography3D2N Koh Samui Itinerary — The Luxurious Adventure Getaway You NeedUltimate Singapore Food Guide — 54 Local-Approved Things to Eat in Singapore30D Backpacking in Japan Itinerary: 12 Cities Under S$3.1k for the Adventurous with the JR Pass — Sapporo, Tokyo, Osaka, Kyoto & KyushuHow I managed to convince myself and everyone else I could travel solo for a yearVisit the New Singapore Garden Oasis Tucked Away in a 51-Storey Skyscraper6 attractions in Busan you shouldn’t missBook a Staycation and Earn 50% AgodaCash Rebate For Your Next Holiday — Agoda 2.2 Flash SaleAll you need to know about WWOOFing in New ZealandOne-Week Bali Itinerary — The Lesser Known Side Most Tourists MissThe Only Guide You’ll Need To Nightlife in Phuket: Top 11 Places to Check Out for an Epic NightPhoto Guide to 15 of the Most Photogenic Places in Europe – France, Italy, Germany, Slovenia, Czech Republic, Hungary Edition7D Budget Tokyo & Mount Fuji Itinerary For S$1.3k Including AccommodationWhy you should skip Boracay and vist Palawan instead10 Taobao Travel Essentials Recommended by Frequent Travellers for Your Next Trip13 Reasons Why a Cruise Getaway is the Best Vacation Anyone can have7 different ways to experience the cultural activities in Yogyakarta10 Best Adventurous Things To Do In Bali Other Than ChillingThe Best Multi-currency Travel Card For Travellers — YouTrip vs Revolut vs InstaReM vs TransferWise ReviewYunnan Nature Bucket List For Outdoor Lovers — Best Spots in Kunming, Lijiang, Dali & Shangri-laWhy This Is My Favorite Hotel Credit Card, And Tips For Scoring The Most BenefitsSurviving the Wilderness at Sub-Zero Temperatures — Travel to Mongolia with TTI ExperiencesHow to Fall in Love In & With Tokyo2D1N Matsumoto Japan Itinerary — The Hidden Gem 3.5 Hours From TokyoSydney Food Trail Guide – 10 Must try things to eat in SydneyAn upgrade on your airline – Emirates Economy Class ReviewWhere to Stay In Taipei — 11 Gorgeous Hostels & Hotels at Prime Locations from S$14/nightA Rockstar Experience — Hard Rock Hotel Pattaya ReviewThe Ultimate Sapporo City Guide: 18 Things To Do-See-Eat In The Gateway To HokkaidoUltimate Bali Accommodation Guide — Value for Money Hostels to Affordably Luxurious VillasGuide to Climbing Mount Fuji — Everything You Need To Know About Climbing Japan’s Highest Mountain9 Ways to Satisfy Your Wandermust Without Breaking Your Wallet11 Instagram-Worthy Places in Singapore That Are FreeHakone Guide — The Day Trip You Need in Your Tokyo ItineraryFirst Timer’s Guide to India — Everything You Need to Travel India Like a ProWhere to Eat in Hanoi — 31 Local-Approved Places to Eat in Vietnam’s Charming Capital21 Most Rewarding Hikes Around the World — From Stunning Glaciers to Active VolcanoesTokyo Capsule Hotels — 11 Surprisingly Luxurious Places to Stay in Tokyo for Under S$707-Day Cambodia Itinerary Under S$600 — An Epic Journey of History, Adventure and TranquilityMorocco Photo Guide: 15 Insta-worthy Locations That’ll Change Your Mind About Africa40 Lesser-Known Things to Do in Australia Highly Recommended by Locals, Travellers and Celebrities3D2N Blue Mountains Itinerary: The Perfect Getaway Just 90-Minutes From SydneyHow to pack light and smart10 Essential Apps for Travelling in ChinaConquering Fears 1,463 Miles Away — TTI Bootcamp in PhilippinesWhere to Stay in Shanghai — Centrally-located Hostels, Hotels and Apartments Under S$53/pax15 Cheap Things to Do in Seoul for Under S$12Standing between India and Pakistan; the Wagah Border Experience10 Cheap and Affordable Hostels in Singapore Under S$30Where to Stay in Seoul — 14 Aesthetic Yet Affordable Accommodations In Rising Hipster Districts5D4N Japan Itinerary — A First Timer’s Experience in Niigata and the Remote Sado IslandWhat to Do in Cebu, Philippines — 10 Epic Experiences That Are Surprisingly AffordableTravellers in Quarantine — 12 Satisfying Things to Do Before Your Next AdventureTop 11 Outdoor Activities in Singapore — Places to Hike, Picnic and Get Closer to Nature13 Tips to Travel in Japan Over Peak Seasons — Cherry Blossoms, Autumn Foliage, Golden Week8-Day Japan Itinerary: 9 Cities in Kansai for Under S$900Swimming With Whale Sharks in Oslob — IG Worthy Photos at What Expense?5 Christmas Gift Ideas for Friends Who Love TravellingThe Complete Phillip Island Guide: The Day Trip From Melbourne You Can’t MissByron Bay Guide: 25 Things to Do in NSW’s Ultimate Hipster Paradise