'Weerstand groeit: De Ligt en vijf andere Bayern-spelers keren zich tegen Tuchel'

'weerstand groeit: de ligt en vijf andere bayern-spelers keren zich tegen tuchel'

Thomas Tuchel verliest steeds meer steun in de kleedkamer van Bayern München. Naast Joshua Kimmich hebben zich nog vijf spelers tegen de trainer gekeerd, onder wie Matthijs de Ligt. Dat meldt BILD.

Volgens het Duitse medium zijn zes Bayern-steunpilaren helemaal klaar met Tuchel. Het gaat bovendien niet om de minste spelers. Kimmich ligt al langer in de clinch met de oefenmeester en had afgelopen weekend nog een aanvaring met assistent Zsolt Low. De aanvoerder zou serieus overwegen om te vertrekken als Tuchel niet wordt ontslagen. Nu blijkt dat hij zeker niet de enige is.

Met Thomas Müller en Leon Goretzka hebben zich nog twee clubiconen tegen Tuchel gekeerd. Niet geheel toevallig zijn de twee voornamelijk bankzitters. Vooral Goretzka zou, net als goede vriend Kimmich, nog altijd niets begrijpen van de keuze van Bayern om Julian Nagelsmann te vervangen door Tuchel. Ook Serge Gnabry en Mathys Tel zouden niet blij zijn met de ex-coach van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea.

BILD meldt verder dat de relatie tussen Tuchel en De Ligt ‘gespannen is’. Ook de Oranje-international neigt daarom naar een transfer in de zomer. De weerstand tegen Tuchel zou met de dag groter worden in de selectie, maar hij geniet ook nog steeds medestanders. Manuel Neuer, Raphael Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sané, Harry Kane en Eric Dier houden hem niet verantwoordelijk voor het teleurstellende seizoen.

‘Hoewel er veel critici zijn, heeft Thomas Tuchel nog steeds een paar spelers aan zijn zijde. Hij moet er wel voor zorgen dat het ‘contra-kamp’ niet groter wordt. Dan is zijn positie waarschijnlijk moeilijk te handhaven’, aldus BILD.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World