Wammen har fundet sin ekstra særlige rådgiver efter nye regler

To topministre har mandag ansat nye særlige rådgivere.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har tilknyttet Ida Bjørn-Mortensen og Thomas Søby, så han nu får tre særlige rådgivere fra 1. december.

Også forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) får fremadrettet tre særlige rådgivere. Han har fra 27. november ansat Kim Bove.

Det oplyser de to ministerier i pressemeddelelser.

Begge ministre har tidligere kun haft mulighed for at ansætte to særlige rådgivere. Men efter Troels Lund Poulsen som ny Venstre-formand nu er vicestatsminister, kan han ansætte en tredje.

Nicolai Wammen har fået den mulighed efter regeringsrokaden torsdag.

Her meddelte regeringen, at finansministeren kan have tre særlige rådgivere på grund af oprettelsen af regeringsudvalget Grønt Udvalg, hvor han sidder for bordenden.

Desuden kan ministre, der er medlem af koordinationsudvalget, nu ansætte to særlige rådgivere. Det betyder, at indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), justitsminister Peter Hummelgaard (S) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) kan hyre en ekstra rådgiver.

I forvejen satte regeringen i sommer rekord for antallet af særlige rådgivere med 30 ifølge Altinget. Med ændringen torsdag kan der nu ansættes op til 35 særlige rådgivere.

Den særlige rådgiver adskiller sig fra en embedsmand ved, at den eksempelvis også kan bistå ministeren i sit partipolitiske arbejde. Desuden ophører den særlige rådgivers ansættelse i et ministerium, når et valg udskrives.

En særlig rådgiver tjener mellem 825.000 og 1.546.000 kroner om året inklusiv pension, skriver Altinget.

Nicolai Wammens nye rådgivere, Ida Bjørn-Mortensen og Thomas Søby, kommer fra stillinger som henholdsvis særlig rådgiver i Statsministeriet og cheføkonom i Ingeniørforeningen, IDA.

Kim Bove har tidligere været særlig rådgiver for Troels Lund Poulsen i Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som kommunikationsdirektør hos Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World