Waarom is er sprake van een opvangcrisis? De asielopvang in Nederland uitgelegd

Maandag komt het kabinet met een plan van aanpak om de drukte in aanmeldcentra en asielzoekerscentra van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tegen te gaan. Op ons reactieplatform NUjij waren er dit weekend nog veel vragen over de oorzaken van de huidige opvangcrisis. NU.nl legt uit hoe het asielbeleid in Nederland is geregeld, en waarom er nu sprake is van een crisis.

Waarom is er sprake van een opvangcrisis? De asielopvang in Nederland uitgelegd

Het is niet zo dat er recordaantallen asielzoekers in ons land aankomen. Momenteel melden zich ongeveer twee- tot drieduizend mensen per maand. In 2015, toen er sprake was van een serieuze vluchtelingencrisis, waren dit er gemakkelijk meer dan tienduizend per maand.

Om te snappen hoe de doorstroom de drukte in Ter Apel beïnvloedt, moet je eerst weten hoe ons asielbeleid werkt.

Nederland is verantwoordelijk voor de asielaanvraag van vluchtelingen die zich in ons land voor het eerst melden. Dat staat in de Dublinverordening, een afspraak tussen alle EU-lidstaten en Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Mensen die andere landen hebben doorkruist maar zich voor het eerst in Nederland melden, hebben dus hier recht op opvang.

Zie ook: Wat is de Dublinverordening en wat heeft die te maken met de drukte in Ter Apel?

Asielzoekers die het land binnenkomen, moeten zich melden bij de centrale ontvangstlocatie in Ter Apel. Daar worden asielzoekers geïdentificeerd en geregistreerd.

Dat is overigens niet de enige centrale ontvangstlocatie van het COA. Zo worden asielzoekers die het land per vliegtuig binnenkomen opgevangen in een speciale COA-locatie op Schiphol.

Ook in in het Noord-Brabantse Budel worden asielzoekers geïdentificeerd en geregistreerd. “Maar Ter Apel is de voordeur”, zegt een woordvoerder van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Daar moeten asielzoekers zich eerst melden. Als het in Ter Apel te druk is, kunnen ze per bus worden overgebracht naar Budel.Zaterdag werden er bijvoorbeeld vijftig mensen naar Budel gebracht

Zowel in Ter Apel (2.000 plekken) als in Budel (1.500 plekken) was het de afgelopen weken erg druk. Maar doordat Ter Apel de plek is waar asielzoekers zich voor het eerst melden, was de drukte daar de afgelopen tijd schrijnender.

In Ter Apel moesten vorige week mensen in stoelen slapen vanwege de drukte. Ook zette het Rode Kruis tenten neer om extra capaciteit te creëren. Die tenten zijn maandag overigens weer weggehaald. In Ter Apel zaten vorige week ruim 2.200 mensen, nu zijn dat er minder dan 2.000.

Als een asielzoeker in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning, stroomt hij of zij door naar een asielzoekerscentrum (azc). Vanaf dat moment spreken we niet meer van een asielzoeker, maar van een statushouder.

Als een asielzoeker geen verblijfsvergunning krijgt, heeft diegene recht op maximaal 28 dagen opvang in een azc om het vertrek uit Nederland voor te bereiden.

De statushouder wacht in het azc totdat hij of zij van de gemeente een woning toegewezen krijgt. Soms komt het voor dat de beoordeling van een asielaanvraag langer duurt. Ook dan stroomt een asielzoeker door naar een azc, in afwachting van de verlengde beoordeling.

En dan komen we aan bij het woningtekort. Doordat er in Nederland een enorm woningtekort is, moeten statushouders lang wachten voordat ze in een woning terecht kunnen. Als gevolg daarvan hoopt het aantal mensen in azc’s op, en kunnen asielzoekers in de aanmeldcentra in Ter Apel en Budel ook moeilijker doorstromen naar de azc’s.

Simpel gezegd wordt de drukte dus het snelst zichtbaar in Ter Apel en Budel, omdat men daar met de toestroom van nieuwe asielzoekers te maken krijgt.

De drukte in de aanmeldcentra verschilt overigens wel van dag tot dag. Dat hangt simpelweg af van het aantal mensen dat zich op een dag meldt. Maar doordat de doorstroom bemoeilijkt wordt, kan het aanmeldcentrum in Ter Apel eigenlijk vrijwel nooit veel mensen aan. En daardoor wordt de maximumcapaciteit makkelijk overschreden.

Dit weekend kon de druk enigszins worden verlicht doordat er op korte termijn driehonderd extra opvangplekken werden gerealiseerd. Die plekken zijn door staatssecretaris Erik van der Burg (Asiel) afgesproken met veiligheidsregio’s. In ruil voor de opvang heeft de staatssecretaris beloofd om met structurele oplossingen te komen.

Zie ook: Komende dagen 300 extra opvangplekken voor asielzoekers tegen nood Ter Apel

Vrijdag riep het kabinet de opvangcrisis ook uit tot nationale crisis. Dat betekent dat het kabinet belooft met structurele oplossingen te komen. Daarom wordt er maandag in de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCB) overlegd over oplossingen om de doorstroom van statushouders te bevorderen. Daardoor moet er meer ruimte komen in azc’s, waardoor ook de aanmeldcentra in Ter Apel en Budel weer leeg kunnen stromen.

Vanavond is ook het Veiligheidsberaad tussen de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Bij dat overleg zullen ook staatssecretaris Van der Burg en minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) aanwezig zijn, omdat de besluiten die het kabinet neemt ook de gemeenten in de veiligheidsregio’s raakt. Na afloop wordt bekendgemaakt welke plannen het kabinet heeft om de doorstroom van statushouders te versoepelen.

News Related

OTHER NEWS

L’avenir des phares de voiture n’est pas la réalité augmentée, mais bien dans l’affichage sur route, selon Ford

L’avenir des phares de voiture n’est pas la réalité augmentée, mais bien dans l’affichage sur route, selon Ford Le constructeur américain a présenté une nouvelle technologie sur laquelle il travaille ... Read more »

Fay is burlesqueartiest: 'Word vaak geboekt door vrouwen'

Wie: Fay Loren Wat: Burlesqueartiest Bekendste act: De ‘champagneact’ Op haar zestiende liep Fay Loren bij toeval een burlesqueshow binnen. Daar was ze direct zo onder de indruk van de ... Read more »

Deze verschillende soorten arbeidscontracten zijn er

In het Nederlandse arbeidsveld zijn contracten op te verdelen in twee groepen, vertelt Van Gelderen. “Je hebt arbeidscontracten en niet-arbeidscontracten. Bij de eerste groep ben je in dienst van een ... Read more »

Dit verdient een boa

Een boa is een ambtenaar met een specifieke of beperkte opsporingsbevoegdheid. De boa mag strafbare feiten onderzoeken, processen-verbaal opmaken, boetes uitschrijven, verdachten aanhouden en iemands identiteit vaststellen bij een controle. ... Read more »

Sneijder kan terugkeren in voetbal: ‘Ik ben weer benaderd, we zullen zien, leuk’

Sneijder kan terugkeren in voetbal: ‘Ik ben weer benaderd, we zullen zien, leuk’ Wesley Sneijder gaat zich mogelijk toch verbinden aan FC Den Bosch. De recordinternational van Oranje flirtte vorig ... Read more »

'Eis AS Roma brengt transfer Kluivert naar Premier League in gevaar'

‘Eis AS Roma brengt transfer Kluivert naar Premier League in gevaar’ De afronding van de verwachte transfer van Justin Kluivert naar de Premier League laat op zich wachten. Sterker nog, ... Read more »

Alec Baldwin ontkent: heb trekker niet overgehaald

Alec Baldwin ontkent: heb trekker niet overgehaald Alec Baldwin blijft volhouden dat hij de trekker van het wapen waar cameravrouw Halyna Hutchins mee is doodgeschoten niet heeft overgehaald. Dat vertelt ... Read more »

Marko ziet duidelijke redenen voor achterblijven Ferrari

Marko ziet duidelijke redenen voor achterblijven Ferrari Ferrari leek tijdens de Grands Prix van Oostenrijk en Frankrijk wat sneller te zijn dan Red Bull Racing, maar desondanks slaagden de Italianen ... Read more »

Van Nistelrooij: 'Mijn jongens zijn door de wol geverfd'

Van Nistelrooij: ‘Mijn jongens zijn door de wol geverfd’ Ruud van Nistelrooij heeft uitleg gegeven over zijn plannen voor het eerste deel van het CL-tweeluik tegen Rangers FC. Van Nistelrooij ... Read more »

British Steel verhoogt prijzen vanwege energiecrisis

British Steel verhoogt prijzen vanwege energiecrisis LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – British Steel, een van de belangrijkste staalproducenten in het Verenigd Koninkrijk, verhoogt de prijzen voor sommige staalproducten vanwege de stijgende energiekosten. ... Read more »

Olympisch kampioen Jacobs naar finale 100 meter op EK atletiek

Olympisch kampioen Jacobs naar finale 100 meter op EK atletiek MÜNCHEN (ANP) – De Italiaanse sprinter Marcell Jacobs heeft bij de EK atletiek in München de finale bereikt op de ... Read more »

Brazilië en Argentinië hoeven door coronarel gestaakt duel niet over te spelen

De kraker tussen Brazilië en Argentinië werd in september vorig jaar stilgelegd vanwege onenigheid over het naleven van de coronaregels. Het duel in São Paulo was zes minuten aan de ... Read more »

Minouche van der Gijp fileert Wesley Sneijder als analist: ‘Blijf lekker thuis!’

Minouche van der Gijp fileert Wesley Sneijder als analist: ‘Blijf lekker thuis!’ Minouche van der Gijp heeft na één aflevering van Veronica Offside genoeg gezien: Wesley Sneijder is volgens de ... Read more »

Abbey Hoes kan niet slapen van juicechannels: net een horrorfilm

Abbey Hoes kan niet slapen van juicechannels: net een horrorfilm Abbey Hoes ligt wakker van online roddelkanalen als Juice Channel en Life of Yvonne. Dat vertelt de 28-jarige actrice dinsdag ... Read more »

Zo maakte de FIA het besluit om in te grijpen met porpoising-regels

Zo maakte de FIA het besluit om in te grijpen met porpoising-regels De FIA grijpt dit én volgend seizoen hard in om porpoising uit de Formule 1 te halen. Met ... Read more »

Brons voor zwemster Toussaint bij EK op 100 meter rugslag

Brons voor zwemster Toussaint bij EK op 100 meter rugslag ROME (ANP) – Zwemster Kira Toussaint heeft bij de EK in Rome een bronzen medaille veroverd op de 100 meter ... Read more »

Van Nistelrooij voert tactische aanpassingen door voor CL-kraker op Ibrox

Van Nistelrooij voert tactische aanpassingen door voor CL-kraker op Ibrox Ruud van Nistelrooij maakt enkele wijzigingen in zijn basisformatie voor het uitduel in de play-offs van de Champions League tegen ... Read more »

Man zakt tot hoofd weg in modder en komt er zelf niet meer uit

In Nijmegen is een man vanmiddag zo diep in de modder gezakt dat alleen zijn hoofd nog zichtbaar was. De man was op een tennisbaan bij park Staddijk geweest en ... Read more »

Hoogspringer Amels naar finale op EK

Hoogspringer Amels naar finale op EK MÜNCHEN (ANP) – Hoogspringer Douwe Amels heeft zich geplaatst voor de finale bij de Europese kampioenschappen atletiek in München. De 30-jarige Fries had daarvoor ... Read more »

PSV met Veerman en Ramalho in CL-duel met Rangers, Simons en Til op de bank

Opstelling Rangers FC McLaughlin; Tavernier, Goldson, Sands, Barisic; Lundstram, Davis, Lawrence; Tillman, Colak, Kent. Opstelling PSV Benítez; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Saibari, De Jong, Gakpo. Til was ... Read more »

Man met kruisboog wilde Britse koningin iets aandoen: rechtszaak start woensdag

Officieel wordt de man verdacht van het overtreden van de Treason Act, een wet tegen het bedreigen van de koningin. Volgens die wet, gemaakt in 1842, is het verboden het ... Read more »

FIA keurt nieuwe motorregels Formule 1 met ingang van 2026 goed

FIA keurt nieuwe motorregels Formule 1 met ingang van 2026 goed LONDEN (ANP) – Het nieuwe motorreglement waar de Formule 1-teams vanaf 2026 mee te maken hebben, is goedgekeurd door ... Read more »

FIA bevestigt nieuwe regels vanaf 2026: wat verandert er precies?

FIA bevestigt nieuwe regels vanaf 2026: wat verandert er precies? De FIA kwam dinsdagavond met het nieuws naar buiten dat de nieuwe reglementen voor 2026 zijn goedgekeurd. Vooral op motorisch ... Read more »

Bijrol Van Schip en Havik op koppelkoers bij EK baanwielrennen

Bijrol Van Schip en Havik op koppelkoers bij EK baanwielrennen MÜNCHEN (ANP) – Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik zijn er bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in München niet in ... Read more »

Boy van Poppel met wielerploeg Intermarché naar Vuelta

Boy van Poppel met wielerploeg Intermarché naar Vuelta UTRECHT (ANP) – Boy van Poppel maakt deel uit van de selectie waarmee de Belgische wielerploeg Intermarché-Wanty-Gobert vrijdag in Utrecht van start ... Read more »

Ongevaarlijke stof veroorzaakt gaslucht in Utrecht die nog dagen kan aanhouden

Odorant is een ongevaarlijke stof en wordt gebruikt om aardgas, dat van zichzelf geen geur heeft, een gasgeur te geven. Zo kun je gas waarnemen en alarm slaan als er ... Read more »

Winkeliersvereniging: doe de deur dicht als de airco aanstaat

Winkelstraat, ter illustratie. Om energie te besparen moeten winkels in de kleding-, schoenen- en modebranche hun deuren dichthouden wanneer er een airco aanstaat. Daartoe roept INretail op, de branchevereniging van ... Read more »

VSCD heroverweegt genderindeling van toneelprijzen

VSCD heroverweegt genderindeling van toneelprijzen De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft adviesbureau Blueyard onderzoek laten doen naar de genderindeling van de toneelprijzen die de VSCD jaarlijks uitreikt. De ... Read more »

Giggs ontkent voor rechter mishandeling van schoonzus: 'Maar ik ben een flirter'

Giggs bekende wel dat hij regelmatig ontrouw is geweest. “Ik ben van nature een flirter”, zei hij tijdens de zitting. Deze week dient de rechtszaak tegen Giggs, die zijn hele ... Read more »

Kabinet negeert gemeente Tubbergen en geeft vergunning voor asielopvang in hotel

Vorige week maakte het kabinet bekend dat het bestemmingen van gebouwen die als azc kunnen fungeren kan aanpassen als een gemeente blijft weigeren. “En die stap neemt het kabinet nu”, ... Read more »

Uitzondering Nederland drukt groei broeikasgassen in EU nog wat

Uitzondering Nederland drukt groei broeikasgassen in EU nog wat LUXEMBURG (ANP) – Nederland is zowat het enige EU-land waar de uitstoot van broeikasgassen afgelopen winter flink lager was dan een ... Read more »

Televisie onbruikbaar na brand in woning Kralingen, omliggende woningen ontruimd

De bewoner is door de politie gebeld. Hij kan aankomende nacht nog niet in zijn woning verblijven vanwege de schade en verblijft op een andere locatie. De brand brak rond ... Read more »

PSV met Veerman en Ramalho in CL-duel met Rangers, Simons op de bank

Opstelling PSV Benítez; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Saibari, De Jong, Gakpo. Til was vorige week nog bassispeler in de return tegen AS Monaco, die PSV dankzij een ... Read more »

Liz Cheney zal haar zetel verliezen, maar ze is nog niet klaar met Trump

Sommige Democraten in de staat Wyoming doen iets wat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden: ze schrijven zich in bij de Republikeinse Partij om een Cheney te steunen. Neem Mike ... Read more »

Steenbergen grijpt net naast vijfde EK-goud, Toussaint en Van Roon pakken brons

De 22-jarige Steenbergen kwam in de finale van de 200 meter wisselslag tot een tijd van 2.11,14. Daarmee gaf ze 22 honderdsten toe op de Israëlische Anastasya Gorbenko. In de ... Read more »

Wolff bestudeert mislukt Manchester United om te leren voor Mercedes

Toto Wolff, Teambaas en CEO, Mercedes AMG Manchester United is de meest succesvolle Engelse voetbalclub ooit, maar het is inmiddels al jaren huilen met de pet op. De laatste Premier ... Read more »

Er komt een Bridgerton prequel-boek aan over Queen Charlotte

Er komt een Bridgerton prequel-boek aan over Queen Charlotte Fans van ‘Bridgerton’ kunnen hun geluk niet op. Er komt niet alleen een derde seizoen aan, maar de Bridgerton-reeks wordt ook ... Read more »

Van Nistelrooij voert twee wijzigingen door ten opzichte van vorige CL-clash

Van Nistelrooij voert twee wijzigingen door ten opzichte van vorige CL-clash Ruud van Nistelrooij heeft Érick Gutiérrez een basisplaats gegeven voor de uitwedstrijd van PSV tegen Rangers FC. Guus Til ... Read more »

Ongevaarlijke stof zorgt voor gaslucht in Utrecht, kan nog dagen duren

Odorant is een ongevaarlijke stof. Het wordt gebruikt om aardgas, dat van zichzelf geen geur heeft, een gasgeur te geven. Zo kun je gas waarnemen en alarm slaan als er ... Read more »

PSV met Veerman en Ramalho in belangrijk CL-duel met Rangers, Simons op de bank

Opstelling PSV Benítez; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Saibari, De Jong, Gakpo. Rangers-PSV begint dinsdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato. ... Read more »
11 Fantastic Experiences With Your Grandchildren In Santa Rosa5 Best Tips to Book Cheap FlightsMy 5 Favorite Unexpected Perks Of Slow TravelClimbers Of This Popular Path In France Now Required To Pay Rescue DepositThis Airline First To Test Deplaning Passengers Through Three Doors25 Fun Things To Do In Singapore At Night: Mini Golf, Skyline Luge and MoreThings To Do Weekend Singapore August 2022: Singapore Night Festival, Subway Museum & More!33 Things To Do In Singapore With Kids This School HolidaysNew Events In Singapore 2022: Singapore Night Festival, A Minions Perspective Experience, Cinewav Movies in the Sky & More!30 Top Kids Activities To Do With Your Family For A Fun WeekendSurvey Shows Singaporeans Want to Travel to Japan The Most21 Hotels With Huge Luxurious Bathtubs In Singapore For You To Soak Your Worries Away15 Best Things to Do in Fall RiverStaycation Singapore: 51 Hotels In Singapore To Enjoy Your Staycation33 FUN Things to do in Antigua, GuatemalaBacolod Tourist Spots: 10 Things to Do for Foodies & History Buffs10 Best Cafes in Sydney for Coffee, Brunch, and Vegan Food15 BEST Restaurants in Sayulita, Mexico10 Hotels with Halal Breakfast, Buffets and Restaurants in Singapore21 Best Things to do in Acapulco, MexicoI Tried Hang Gliding At Age 55, Here’s Why I Think You’ll Love ItHow To Spend 3 Perfect Days In Switzerland’s Jungfrau RegionHow To Spend A Perfect Weekend In South Bend, IndianaThe One Thing We Are Trying Before We Retire Abroad7 Things To Do In Charming Edgerton, WisconsinBirds of Iceland: An Introductory GuideViking Debuts New Ship In Southeast Asia Specially Designed To Sail The Mekong River15 Best Things to Do in SomervilleNew National Parks Series Debuts On Nat Geo This Month And You May Recognize The Narrator’s Famous VoiceDigital Nomads Can Apply for a 10-Year Visa to Thailand From Sep 20228 Unique Mooncakes in Singapore 2022 to Celebrate Mid-Autumn Festival10 Family-Friendly Destinations for Your 2022 Year-End Trips57 Top Things To Do In Singapore - Attractions, Interesting Places To Visit & Fun Things To DoTop 35 Must-Visit Historical Places & Landmarks in the Philippines15 Best Things to Do in Framingham10 Things You Should Never Do in Hawaii15 Things to Do in Jeju for a Different Kind of Island GetawayMy 7 Favorite Wineries In California To Sip ChardonnayMy 5 Favorite Luxurious Experiences At Scottsdale’s Top ResortsThe Perfect 3-Day Visit To Beautiful Évora, Portugal7 Reasons To Explore Stunning Peggy’s Cove, Nova ScotiaRetirement Diaries: Diane Says Start Your Planning EarlyWhy I Love These 5 Campsites In France More Than Any HotelWe Have 21 Airline And Hotel Credit Cards, Here’s What We Love About Each OneThe 15 Most Beautiful Places To See Fall Foliage In 2022Top 15 Best Things to Do in Stockton, CaliforniaAnne Frank Museum Releases Videos Detailing Last Six Months Of Her LifeFarmers’ Almanac Predicts Unseasonably Cold Winter For Canada, Urges One Region To HibernateThis Is The Only Country On Earth That Sits Entirely Above 3,280 Feet, And You Can Ski There Right NowHow To Start A Freelancing Business From Scratch10 Things You Should Know Before Quitting Your Job To TravelBournda National Park: South Coast NSW’s Best Kept SecretThe Best Multi-Day Hiking Trips in CanadaFrom Bunbury to Margaret River, Here’s What Not To MissWhere To Find The Best Free Camping in TasmaniaAustralian Bushfires: Here’s What You Can Do To HelpOur AmazingCo Mystery Picnic in Queensland’s Atherton TablelandsHow To Plan A Sedona Girls Weekend Trip25 Of The Best Things To Do In Port Douglas, AustraliaPlatia Ammos Beach in Kefalonia (+ the Perilous Hike Down in Flip Flops!)From Corporate Stooge to Professional Travel BloggerWhy Choose Full Time RV Living Over Van Life?7 Handy Camping Hacks For Your Next Wilderness TripThe Best Spots For Eyre Peninsula Camping in South AustraliaGold Coast Hot Air Ballooning: A Bucket List Experience You Didn’t Know You NeededFitzroy Island or Green Island: Which is Better?A Zhangjiajie Hiking Adventure In The Avatar MountainsThings To Do On An Eyre Peninsula Road TripThings To Do On The Esperance To Perth DriveBunyeroo Gorge & Brachina Gorge: A Flinders Ranges Scenic Drive You CAN’T Miss!Duke of Orleans Bay: My 35th Birthday Adventure!Things To Do In Mount Gambier & Limestone Coast, South AustraliaHow This Woman Quit Her Job To Travel Europe Full-Time in a Motorhome10 Things I Wish I Knew Before Buying A CaravanCelebrating Boxing Day on a Captain Cook Sydney Harbour Cruise5 Adventurous Weekend Road Trips From DenverHow To Land Scuba Diving Instructor Jobs Around The WorldWhy You Don’t Need A Work And Travel Program Like Remote Year To Become A Digital NomadHow To Tell Your Parents You’re Quitting Your Job To TravelPerth to Esperance: The Ultimate Road Trip ItinerarySpeed Hiking: What It Is & What Gear You Need For ItWhat To Do When Sh*t Hits The Fan On Your Trip3 Days in Melbourne: A Melbourne 3 Day ItinerarySapphire Coast NSW: From Whales to Red RocksEssential Hiking Gear for Beginners: 5 Items You Absolutely Need For Your First HikeWhy This Grad Student Decided To Move Abroad Instead Of Getting A JobThe Best Fleurieu Peninsula BeachesNakie: The Best Traveler Hammock (That’s Also Eco-Friendly!)The Best Beaches in Kefalonia (+ Other Must-Dos)The Best Things To Do In Sydney Harbour7 Things To Know Before Your Overnight Or Day Trip To Rottnest IslandLawn Hill National Park: A Hidden Gem in Outback QueenslandBradleys Head to Chowder Bay Walk + Balmoral | Sydney Harbour WalkOrmiston Gorge: A Beach in Outback Australia!What To Do in Paris For 4 Days: A 4 Day Paris ItineraryOutdoorsy Things To Do In Noosa, An Aussie Adventure ParadiseWhy Quitting Your Job To Travel Isn’t As Scary As It SeemsThings To Do In Crete: A Crete Road Trip Itinerary15 Little Things You Can Do To Save Money For TravelKu-ring-gai Chase National Park: Sydney’s Hidden GemThings To Do In Esperance: The Best Walks, Campsites, & Beaches In Esperance, Western AustraliaVisiting Meteora: Clifftop Monasteries With A View In GreeceThe 15 Best Day Trips From CairnsHighlights Of A Great Ocean Road TripThe Best Boho Picnic Rugs For Outdoor AdventuresRenting Camera Gear For Travel: Save Money, Save MemoriesThe Best Sydney Weekend GetawaysCar Next Door Review: Using Car Sharing in AustraliaWhat the FAQ is Van Life? Everything You Want To Know About Full Time Van LivingThe Best Hikes In The Blue MountainsA Sydney Harbour Scenic Flight With Sydney SeaplanesThis Couple Quit Their Jobs & Sold Everything To Travel Europe Full-TimeThat Time ALL THE SIGNS Told Me To Buy Tony Robbins TicketsHow Much Money Do You Need To Save Before You Quit Your Job To Travel?15 Best Things to Do in Malden8 Unique Ways To Spend A Few Hours In The South Of France7 Authentic Aboriginal Experiences In Australia’s Northern Territory10 Best Hiking Trails In Flagstaff According To The Locals21 FUN Cancun Day Trips that you’ll love!The Unique Culinary Tour Not To Miss In Jerusalem18 BEST Things to do in Valparaíso, Chile7 New And Unique Things To Do On The Las Vegas StripPalwa Ride and More Adventures at Santabucks Eco-Adventure ParkClear Testing New Curb-To-Gate Premium Service At This Popular AirportCollette Unveils New Montana Cruise Tour Featuring Stops In Two Popular National ParksTop 15 Best Things to Do in Riverside, California8 Reasons To Visit Italy This FallI Booked A Trip To France This Summer For $5.60 Using Points, Here’s What I LearnedThe Exhilarating Experience Not To Miss In Canada’s Jasper National ParkI Tried Glamping At An Australian Crocodile Safari Camp And It Was Incredible16 Scenic Stops Along The Beautiful Cape Cod Rail TrailWorrowing Jervis Bay: A Winter Getaway From SydneyBest Beaches in Crete: The 10 Crete Beaches You Must VisitThe 20 Best Beaches in Western AustraliaWhat I Wish I Knew Before Moving From USA To Australia30 Things To Do in Albany, Western Australia & South Coast WAHiking Sydney: The 15 Best Hikes in Sydney, AustraliaThe Best Hikes in Grand Staircase Escalante National MonumentNew UAE Passport: How to Get Your New Emirati Passport?NATAS 2022 Singapore Travel Fair: What to Expect7 of the best things to do in Phuket on a budget15 Best Things to Do in WalthamU.S. Begins Testing Online Passport Renewals, How You Can ParticipateTop 7 Must-See Attractions At The Newly Renovated Air And Space MuseumFAA Considers Increasing The Size Of Airline Seats, But It Has Nothing To Do With ComfortEat Your McDonald’s Before You Get On The Plane15 Best Things to Do in HaverhillYosemite Reopens Its Beautiful Mariposa Grove To Visitors8 Signs You Need for a Salary Raise & How to Talk to Your Boss About ItMy 7 Favorite Restaurants In Beautiful Dripping Springs, Texas13 Tips For Hiking Jenny Lake In Grand Teton National Park 14 Budget-Friendly Ways To Entertain Your Elementary-Aged Grandkids According To A Retired TeacherTop 15 Best Things to Do in Huntington, New York12 Reasons This Lesser-Known Malta Town Will Transport You To 1950s Italy15 Best Things to Do in RevereParts Of This National Park Closed Because Of A BearSeveral Caribbean Islands Dealing With Record Amounts Of Seaweed, The Problems It’s Causing For Tourists And Residents7 of the best things to do in Hoi An on a budgetLOOK: Philippine Tarsier Spotted in Tacloban City for the First Time EverA Guide to the Best Staycation Hotels in Manila6 Fabulous Reasons To Take A Side Trip To Croatia When You’re Visiting Italy7 Reasons You Should Visit Canada’s Beautiful Georgian Bay6 Reasons To Explore Concord, California On Your Next Visit To San Francisco9 Key Tips For Hiking To Gorgeous Ta-Taki Falls In Okinawa, JapanTop 15 Best Things to Do in Islip, New YorkHawaii County Follows Maui’s Lead, Decides To Ban These Types Of SunscreensUnique Sign In New Mexico Had Highway Drivers Doing Double-Takes15 Best Things to Do in AberdeenIt Now Costs $250 To See A Real-Life Dragon, Here’s WhyHeavy Rains Cause Extremely Rare 1,000-Year Event In Death Valley15 Best Things to Do in Havre de Grace15 Best Things to Do in Elkton11 Best Beaches in Vietnam You Must Know About11 Money Tips If You’re Not Earning Well Enough to Build a Travel Fund7 Fantastic Hotels For A California Summer ExperienceThe Houseboat Getaway Near Ottawa Perfect for the Whole Family22 Amazing Outdoor Adventures I Loved In New Zealand5 Fantastic Stops On A Missouri Road Trip From St. Louis To St. JosephFolks Are Flocking To New Mexico For A High Flying Milestone This October15 Best Things to Do in New CarrolltonSurprising Shark Discovery Found Thousands Of Miles From Its HomeWhat You Need To Know About Road Closures At This National ParkThird-Culture Kid Blues: My Experience as an Indonesian Who Grew Up in MalaysiaA Guide to Ukay-Ukay Shopping in and Near Metro Manila7 Historic French Brasseries You Must Visit In Paris7 Amazing Outdoor Activities To Experience In Big Sky, Montana In The SummerTop 8 Questions To Ask Before Moving To Costa RicaEverything You Need To Know About Visiting Qatar¡Felices fiestas! A guide to Spain’s best annual events17 Amazing Things To Do In Beautiful Austin, TexasFancy Feast Isn’t Just For Felines, Where You Can Dine On Cat-Inspired Cuisine Why October Is The Best Time To See Elk In This StateBorobudur Temple – The World’s Largest Buddhist TempleMantigue Island: Camiguin’s Little Jewel | LakwatseroThe Wave of Utah and Arizona: Where “Amazing” is Understatement | LakwatseroMonad ShoalHow to Get to Luna ApayaoTales From Sadanga: The Trek to Fowa-as Falls | LakwatseroAbout BatadHow to Commute to 21 Kilometers Coffee and Back#13 Himalayan Mountain Range (Nepal)NATAS Travel Fair 2022: Best Travel and Tour Package Deals!Batanes: Sweet Rendezvous With My Playground | LakwatseroNaked IslandThe GreeneryBalabac Sojourn: Immersion in Bugsuk Island | Lakwatsero1. Chocolate HillsHow To Get to BulalacaoSurprises in Naujan | LakwatseroNatnat BeachScuba Diving in Mantigue Island: Revisiting Underwater HomeLubang: En Route to Big Surprises | LakwatseroAbout Cuyo1. Fortune Island (Nasugbu, Batangas)Climbing Mount MitsutogeWaterfalls of Mount Romelo: Buruwisan, Batya-Batya & MoreSurigao: Scuba Diving in Mabua | LakwatseroRooms and RatesBud Bongao: The Revered Mountain of Tawi-Tawi | LakwatseroHow to Get to CoronGoing In and Out of PokharaVisita Iglesia in Manila: Nine Churches to VisitA Day Trip to Seven Falls of Lake Sebu | LakwatseroBataan: Dunsulan Falls, Ambon-Ambon Falls & Limutan FallsHow to Get to MoalboalHow to Get to Kansalakan Enchanted RiverDetour to Mainland Sablayan | LakwatseroWaterfalls in Real, Quezon: Cawayan, Balagba & Noknok FallsRuwanwelisaya StupaSan GabrielColibra Island: Dasol’s Island Hideaway | LakwatseroHow to Get to Malamawi IslandHow to Get to Maosonon IslandBalabac Sojourn: Bugsuk Island Stole My Heart | LakwatseroAttractions in Igorot Stone KingdomNacpan & Calitang: The Twin Beaches of El Nido | LakwatseroCalinawan CaveClimbing Mount Fuji: Frequently Asked Questions1. Tropical Four SeasonsMasasa Beach Travel RequirementsPacsafe Toursafe Wheeled Duffel: The Ultimate Urban Adventure Buddy | LakwatseroHow to Get to Mount KitadakeKiltepan View Deck (Sagada, Mountain Province)A Solo DIY Trek to Kawah Ijen of Indonesia | LakwatseroFirst Time in NAIA Terminal 1: Seriously, It’s Not As Bad As You Think! | LakwatseroHow to Get to Mount Cayabu and MaynobaTagbilat Falls: The Curtain Falls of Zamboanga SibugayHow to get to Quitinday Falls and Underground RiverPaoay Church: UNESCO World Heritage Site in Ilocos NorteThe Island in FocusBicycle Diary: Kaybiang Tunnel Loop | LakwatseroSelf Guided 6D/5N Annapurna Base Camp TrekA Weekend of Ultimate Adventure in Baler | LakwatseroHow to Get to Camotes IslandsHail to Hulugan FallsIloilo: Where to Indulge in the City of LoveIntroducing SibaltanHow to Get to Kabutongan FallsHow to Get to Calinawan CaveAbout CaramoanHow to Get to Cabagnow Cave PoolFive Hours in Jakarta: A Walk in the Old Batavia (And Misadventures in Jakarta) | LakwatseroRacuh a Payaman (Marlboro Hills)Machu Picchu HouseAbout LubangHow to Get to Nagpatong Rock by Public Transport:A Glimpse of Manila Metropolitan Theater | LakwatseroAbout LunaAbout Capul IslandAlalum Falls: Shared Majesty of Sumilao and Impasug-ongSnake IslandZunsibarPico de Loro Frequently Asked Questions (FAQs)Tulay na Bato Falls48 Hours in Brisbane: A Quick Guide & ItineraryAbout BiriTales of a True Wanderer: The Joys and Pains of Solo Travel | LakwatseroWelcome to Surigao del SurMt. Palay-Palay  National ParkAbout PagudpudFive Levels of Aguinid FallsIntroducing San Pascual, MasbateMount Manmanoc ItineraryAdventures in Fortune Island of Nasugbu | LakwatseroNext Level Mobile Photography with Sony Xperia XZ1 | LakwatseroScuba Diving in Siargao: Discovering the Underwater Treasures of Daku Island | LakwatseroAbout Davao CityHow to Get to AndaJanuary: Cebu & IloiloHow to Get to Mines View ParkKamay ni Hesus: Pilgrimage Site in Lucban | LakwatseroPoon Hill: Three Days of Himalayan AdventureCalvary Hill Cemetery of SagadaHow to Get to TambobongMilford SoundTen Things To Do in Sagada: Bucket List for NewbiesDahoyhoy FallsPilot for a Day: The Ultra Light Aircraft Experience | LakwatseroReal Coffee and Tea Cafe of Boracay | LakwatseroGhorepani Poon Hill TrekAbout Maniwaya IslandHow to Get to Binanga FallsPalo Alto Falls of Baras, Rizal | LakwatseroExplore Moscow: Best Things to Do in the City | LakwatseroStairway to HeavenMount Guiting-Guiting Overnight Trek Complete ItineraryCape Melville LighthouseLa Cathedral Café: Restaurant with a View in IntramurosKapurpurawan Rock Formation: White and BeautifulDay Hike ItineraryThe Sandbox at AlvieraHow to go to Mararison IslandA Weekend of Adventures in South Cebu and DumagueteCalayan Island: A Virtual Diary of Our Epic Journey | LakwatseroFaro de Isla Jintotolo (Jintotolo Island Lighthouse)Low’s PeakAbout Taal VolcanoHow to Get to Mag-aso Falls of BoholSamar: Biri Rock Formations Up Close | LakwatseroBonbon BeachIntroducing Jomalig IslandAbout Cotabato CityAbout TabukLeyte Landing Memorial: A Memorial for a Fulfilled Promise | LakwatseroSilyang Bato, Mount MaramiPanimahawa Ridge and Cedar Falls Day Hike ItineraryFun in the World’s Best IslandSample Albay ItinerariesMagpupungko Beach and Tidal Pools6 Tips for Living in the Philippines | LakwatseroDaraga Church: The Nuestra Señora dela Porteria ChurchTulgao Rice TerracesCape Melville Lighthouse (Faro del Cabo Melville)Canyoneering to Kawasan FallsLake FewaLong Weekend: Five-Day Suggested Itineraries in Luzon | LakwatseroAbout CaponesThe Wichcraft Café of Zamboanga City | LakwatseroHow to Get to GuiuanAll-Female FloorHow to Get to Neri’s VilleDiotay’s EateryShort but Sweet Melaka Getaway | LakwatseroHow to Get to Tinuy-An FallsOslob: The Lost Grandeur of Tumalog Falls | LakwatseroIlocos ItineraryDitumabo Falls: The Mother Falls of San Luis, Aurora!Biking in Kalinga: Trek and Bike to TabukParadise Garden: A Haven for Sea TurtlesSiargao: Magpupungko Beach and Tidal Pools | LakwatseroAbout Bucas GrandeCoral GardenSagadaA Walk in Sangay Siapo Island Before it is Gone? | LakwatseroAmbaguio-Akiki ItineraryCorregidor Island Lighthouse (Faro dela Isla de Corregidor)Faro de Punta de Malabrigo (Malabrigo Point Lighthouse)About CulionNaidi Hill LighthouseBoquete IslandHow to Commute to Temple of LeahCatanduanes: The Heritage Church of Bato | Lakwatsero1. White Water Rafting or KayakingMount Fuji Overnight Climb ItinerarySip & Gogh Paint Studio: Unleash Your Inner Van Gogh | LakwatseroBatanes ItineraryHow to Get to Quitinday HillsAbout Callao CaveDiscover LakawonBiking to Taal: A Fun Ride to Batangas’ Heritage TownAntique Blooming: The Rafflesia of San RemigioMalasimbo Lights and Dance FestivalBacolod ItineraryPoon HillAttractions in Mirador Heritage and Eco ParkHulhumale Public BeachRomblon Island: Bonbon Beach, Tiamban Beach & MoreAdventure in Sabah: White Water Rafting in Padas River | LakwatseroHow to Get to Hinakpan Mystical HillsWelcome to Lake SebuAbout CasiguranAbout BuscalanHow to Go to Kalanggaman IslandFaro de Cabo Bojeador (Cape Bojeador Lighthouse)Backpacking Maldives: Budget Itinerary, Expenses & TipsHow to Get ThereOffbeat Bohol Itinerary: 3D/2N of AdventuresHow to Get to Tawi-TawiAlona BeachPangilatan Falls: The Forgotten Gem of Tapaz, CapizWorld War I: SMS Cormoran II3D/2N Taiwan Itinerary: Taipei – Yehliu – ShiffenLaos for Backpackers: Getting There on a BudgetBasic RequirementsHow to Get to Antong FallsCathedral CaveHow to Go to Gubat, SorsogonAbout SadangaHow to Get to Bugui Point LighthouseHow to Get to Cabra Island LighthouseCebu Itinerary: Three-Day Adventures in the SouthAbout AndaLuna: A Day in the Show Window of Apayao | LakwatseroMargues Blue LagoonFinding Palaui’s Cape Engaño Lighthouse | LakwatseroHow to Get to Mantayupan Falls of Barili, CebuHow to Get to MaligcongLinapacan Islands: Between Paradise | LakwatseroKLIA to KLCCHow to Get to JomaligBanaug ShoalEspadang Bato – Payaran Falls Day Hike Itinerary10 Remarkable Philippine Destinations for Solo TravelMiagao Church: A UNESCO World Heritage Site in IloiloAbout Carbin ReefAbout Parola IslandCabra WreckageCobra Falls: Ozamiz City’s Best Kept SecretBasco: The Chapel on the Hill of Tukon | LakwatseroBack in Kathmandu’s Lovely Mess | LakwatseroHimalayan Adventure: Kathmandu to Pokhara Overland | LakwatseroItineraryChinatown Vancouver (Stop #23)Situbo Falls: Tampilisan's Awesome SurpriseHow to Get to Inambakan FallsTuasan Falls: Another Camiguin’s Charmer | LakwatseroHow to Get to Lake SebuMarinduque Loop: Biking in the Heart of the Philippines1. Batanes: A Piece of HeavenMe Gusta Sunzibar Tacloban! | LakwatseroHitachi Seaside Park: Quick Guide from Tokyo and NaritaBeautiful Islands and BeachesSunzibarTrekking NotesSnapshot: In Love with Batulao | LakwatseroPalaui IslandHow to Get to Mount PinatuboBicycle Diary: The Ride to Infanta | LakwatseroSwimHow to Get to Osmeña PeakDaranak Falls of Tanay Rizal | LakwatseroHow to Get to Stobosa Hillside Homes ArtworkSurf or Learn to SurfDIY Solo and Self-Guided Trek to Annapurna Base CampBatanes by Bike: North Batan Tour | LakwatseroThe BeachSta. Cruz Grande IslandBasilica de San Martin de ToursBaguio Budget Stay: Upstairs Bed & Bath | LakwatseroBiking in Batanes: Batan Island Loop | LakwatseroCandaba Bird SanctuaryCape EngañoAbout HungduanIligan Tourism Triangle: Mimbalut, Tinago & Maria CristinaAbout Jose PanganibanCadapdapan Rice TerracesHow to Get to Casaroro FallsKiltepan: Sagada’s Best Sunrise | LakwatseroBeguet: Colorado Falls of Tuba | LakwatseroFollow the Call of the Great Outdoors: Go Out & Get More | LakwatseroSanga-Sanga ReefMasbate City: Where to Eat in the City | LakwatseroAbout Carabao IslandRain Vortex at the Jewel of ChangiPacsafe Venturesafe 65L GII Travel PackIrakoWhere to Stay in CarmenHow to Get to Tangadan FallsHow to Get to Samal IslandEverest Base Camp Trek: Into the Dream ZoneTop Things To Do in Gangwon-do: Korea’s Adventure ProvinceJomalig: The Golden Sand of Salibungot Beach | Lakwatsero1. Tubbataha Reefs (Cagayancillo, Palawan)IitineraryAbout Anini-yNacpan BeachAbout Legazpi CityHow to Get to Shifen FallsScuba Diving in Pearl Island of Guiuan, Eastern SamarHow to Get to Nagtabon BeachSiargao Travel RequirementsHow to Go to TanayHow to Get to Garin FarmDay 1: Paoay and San Nicolas (Ilocos Norte)Nueva Vizcaya Weekend ItineraryHow to Climb Mount HamiguitanHow to Get to Santa Cruz IslandMount TalamitamHow to Get to Sambawan IslandBacuit Grill12 Places to Satisfy Your Affogato Cravings in the MetroLion’s RockVictoria HarbourCoronPicture Perfect: The White Island of Camiguin | LakwatseroPanglao: Alona’s Allure | LakwatseroSecrets of the Lakeside: The Waterfalls of Laurel & TalisayMiyaru FaruMemorial Temple of Lord BaoHotel Siesta Shibuya