Waarom deelnemers van Boer zoekt Vrouw wél scoren

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

Deze zondag is de slotaflevering van Boer zoekt Vrouw, dat sinds 2004 met afstand de succesvolste datingshow op de Nederlandse televisie is. Voor de makers, maar ook voor de deelnemers, die vaker wél dan níét de liefde vinden. Hoe komt dat?

Waarom deelnemers van boer zoekt vrouw wél scoren
Veronica Superguide

Dit artikel is afkomstig uit Veronica Superguide. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer over.

Er deden iets meer dan honderd boeren mee, van wie er 85 een relatie kregen

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

De gepokte en gemazelde presentatrice Yvon Jaspers, boeren die – soms een tikje onhandig – de liefde nog niet hebben gevonden, de romantiek van het boerenleven, honderden brievenschrijvers en vervolgens die meeslepende zoektocht naar De Ware. Boer zoekt Vrouw is kneuterigheid ten top, en we zappen er elke keer weer naartoe. Het programma, al sinds 2004 op de Nederlandse tv (KRO-NCRV), is bijna een garantie voor hoge kijkcijfers.

Met wekelijks ongeveer drie miljoen kijkers mogen concurrenten als First Dates en Married At First Sight niet eens in de schaduw staan. De grote ster van dit seizoen? Zonder twijfel Maud. Zelfs cabaretier Marc-Marie Huijbregts, bepaald geen vrouwenliefhebber, verklaarde de liefde aan deze deelneemster die middels een prachtige brief het hart van boer Evert veroverde.

Global Tech News Daily

Maar niet alleen de kijkers lopen weg met Boer zoekt Vrouw. Ook deelnemers zien het programma als een vruchtbare bodem voor hun latere toekomst. Wat heet: sinds 2004 volgde Boer zoekt Vrouw iets meer dan honderd boeren in hun zoektocht naar de liefde, van wie er uiteindelijk 85 een relatie kregen. Daaruit werden liefst 96 (!) kinderen geboren. “Dat is bijna niet te bevatten”, zei Jaspers voor aanvang van het huidige seizoen. “Laatst werden er in één week vier meisjes geboren en dan betrap ik mezelf erop dat ik me stiekem toch elke keer een beetje tante voel, haha!”

Op elk potje…

Vanwaar toch het succes van Boer zoekt Vrouw? Allereerst maar eens vragen aan een oud-deelnemer, boer Henk, die in 2012 zijn grote liefde Fiona vond via Boer zoekt Vrouw. “Ik denk dat het heel puur is”, zegt Henk. “Boeren zijn volkomen zichzelf in het programma.” Fiona denkt dat de makers ook een belangrijke rol spelen. “Toen ik meedeed, was ik in het begin best verlegen en terughoudend”, herinnert ze zich. “Doordat de mensen achter de camera’s met je praten en je op je gemak stellen, kun je ook meer jezelf zijn. Daardoor krijg je vanzelf die puurheid.

Global Tech News Daily

Het is niet zo dat ze je persoonlijkheid kunnen verdraaien.” Daarnaast speelt ook de omgeving mee, denkt Henk. “Het is toch een bijzonder leven op de boerderij, een ander soort levensstijl”, meent hij. “Je staat heel dicht bij de natuur. Je hebt te maken met het weer, de planten, groenten en dieren, en het leven en de dood. Op de een of andere manier opent dat mensen.” En, niet te vergeten: er zit ook een prachtige boodschap in Boer zoekt Vrouw. “Het programma laat zien dat er voor iedereen wel liefde is”, vindt Fiona. “Iedereen verdient de liefde ook. Wij zijn nog steeds samen en dolgelukkig met elkaar.”

In 2018 stapten Henk en Fiona in het huwelijksbootje en ze hebben vier kinderen op de wereld gezet. Een geluk waar ze nog dagelijks dankbaar voor zijn. Klein nadeel soms: de bekendheid die aan het succes van Boer zoekt Vrouw kleeft. “Ik weet nog dat ik hier voor het eerst boodschappen ging doen in het dorp”, lacht Fiona, die de stad verruilde voor het platteland. “Mensen keken de hele tijd in mijn karretje en liepen me achterna, terwijl ik dacht: hallo, ik doe gewoon boodschappen!”

Anderen vertelden dan weer kracht te hebben gehaald uit het bijzondere levensverhaal van Henk, die twee jaar voor zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw zijn vriendin verloor door een auto-ongeluk en daarna een moeilijke periode kende. “Mensen kwamen naar mij toe om me te bedanken voor mijn openheid”, herinnert hij. “Ik heb best diep in de put gezeten. Dat je dan toch weer opkrabbelt en een nieuwe liefde vindt, vonden veel mensen inspirerend. Dat vond ik wel mooi.”

No-nonsense

Paulien Timmer, relatiedeskundige en auteur van het boek Lang + Gelukkig, denkt dat het format van Boer zoekt Vrouw ook een belangrijke factor is voor het succes. “Bij First Dates en Married At First Sight komen mensen die elkaar helemaal niet kennen”, schetst zij. “De boeren hebben vooraf al een beeld van zichzelf laten zien, dat vrouwen leuk en interessant vinden. Daarnaast zit er – al klinkt dat niet echt romantisch – toch een soort competitie-element in. Gaat je favoriete deelnemer winnen of niet? Dat houdt het spannend.

Als kijker heeft iedereen zo zijn voorkeuren.” Máárrr, verreweg de belangrijkste succesfactor volgens Timmer: de reële verwachtingen bij de deelnemers. “Uit onderzoek is gebleken dat verwachtingen voor een heel groot deel bepalen of je gelukkig bent in een relatie of niet”, weet zij. “Veel vrouwen kunnen helemaal wegzwijmelen bij romantische films als The Notebook, waardoor ze dat ideaalbeeld projecteren op hun toekomstige partner. Daardoor ontstaan vaak onrealistische, hoge verwachtingen voor een relatie. Bij een boerenleven weet je van tevoren: dat wordt geen jetsetleven met dure cadeaus of luxe vakanties.” Erg? Nee, vindt Timmer. Integendeel zelfs. “Boeren laten zien dat je maar weinig nodig hebt in het leven. Geluk zit in kleine dingen. Dat ervaren is iets geweldigs.”

Henk is het daarmee eens. “Boeren zijn vrij nuchter. Elke dag is het weer overleven.” Bijkomend voordeel: de bewustwording onder kijkers over de rol van boeren in onze samenleving. Henk: “Zonder boeren ligt er geen eten en drinken in de supermarkt.” Boeren zijn no-nonsense. Elke ochtend is het weer vroeg opstaan, hard werken en op tijd naar bed voor een nieuwe dag. Dus ja, tijd om te daten is er eigenlijk niet. “Daar komt natuurlijk bij dat best veel boeren een tikkie verlegen zijn en wat onzekerder in de liefde”, zei Jaspers begin dit jaar. “Et voilà: de honderden aanmeldingen zijn een feit. Voor ons natuurlijk een bevestiging dat we na zeventien jaar Boer zoekt Vrouw nog steeds hard nodig zijn!” En zo is het.

News Related

OTHER NEWS

Eindhoven mag blijven hopen op Eredivisie na overtuigende zege op De Graafschap

FC Eindhoven heeft zich vrijdag ten koste van De Graafschap geplaatst voor de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Rob Penders won thuis met 3-1 van de club uit de Achterhoek en stuit nu op ADO Den Haag of NAC Breda. Read more »

Zo veel energie verbruikt een jacuzzi in de tuin

Of het nu midden in de winter is of hartje zomer: een jacuzzi in de tuin kan een heerlijke luxe zijn. Hoeveel stroom verbruikt zo'n bubbelbad gemiddeld en wat betekent dat voor de energierekening? NU.nl zocht het uit. Read more »

Getest: Dit is de beste stofzuiger

Wat is de beste stofzuiger? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. Read more »

Amerikaanse topbasketbalster Griner nog een maand langer in Russische cel

Brittney Griner moet nog zeker een maand langer in een Russische gevangenis blijven. De 31-jarige topbasketbalster uit de Verenigde Staten zit al drie maanden vast, volgens de Amerikaanse regering op onrechtmatige gronden. Read more »

Aantal klachten over eerste eindexamendag fors opgelopen tot 50.000

Het aantal klachten dat actiegroep LAKS binnenkreeg over de eerste dag van de eindexamens voor scholieren is vrijdag opgelopen tot circa 50.000. Dat is bovengemiddeld veel, meldt een woordvoerder. Donderdagavond stond de teller nog op 31.000 klachten. Read more »

Verdachte van schietpartij in metro New York zegt onschuldig te zijn

De verdachte die in april werd opgepakt voor een schietpartij in de metro van New York, beweert onschuldig te zijn. Read more »

WNF waarschuwt voor naderend 'kantelpunt' Amazoneregenwoud door ontbossing

De ontbossing van het Amazonegebied in Brazilië is in de eerste maanden van dit jaar sterk toegenomen, meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF) vrijdag. De natuurorganisatie becijfert dat in deze periode bijna 70 procent meer regenwoud is gekapt dan in de maanden daarvoor. Read more »

Vooruitblik Giro-etappe 8: Heuvels rond Napels lijken ideaal voor Van der Poel

De achtste etappe van de Giro d'Italia heeft wel wat weg van een kleine versie van de Amstel Gold Race en dus lijkt de rit van zaterdag met start en finish in Napels op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel. Read more »

Russische inflatie naar hoogste niveau in twintig jaar

Het leven van Russen wordt sinds de oorlog in Oekraïne en de vele sancties tegen Rusland steeds duurder. Volgens het federale Russische statistiekbureau is de inflatie in het land in april opgelopen tot bijna 18 procent op jaarbasis. Daarmee lopen de prijzen het hardste op sinds begin 2002. Read more »

Rusland bombardeert scholen | Vraag naar abortuspillen gestegen

Eén keer per dag geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: Russische troepen hebben scholen gebombardeerd, vrouwenrechtenorganisaties zien een stijging in de vraag naar abortuspillen en de EU komt met nog eens voor een half miljard aan zware wapens. Read more »

Steijn en Sparta dicht bij handhaving: 'De omgeving denkt al aan vakantie'

Trainer Maurice Steijn is vol vertrouwen en ziet dat vertrouwen ook bij zijn spelersgroep nu handhaving in de Eredivisie dichtbij is voor Sparta Rotterdam. De Hagenaar voelt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door vervroegd in te stappen bij de degradatiekandidaat, al wil hij voorkomen dat zijn ploeg denkt dat de missie al geslaagd is. Read more »

Rapport over omstreden mondkapjesdeal vermoedelijk niet voor de zomer af

Waarschijnlijk is het Deloitte-rapport over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden toch niet klaar voor het zomerreces van de Tweede Kamer, schrijft minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) vrijdag. Er is volgens haar meer tijd nodig voor hoor en wederhoor met een betrokken partij, wat mogelijk nog twee weken kost. Read more »

Rapport omstreden mondkapjesdeal Sywert van Lienden vermoedelijk uitgesteld

Waarschijnlijk is het Deloitte-rapport over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden toch niet klaar voor het zomerreces van de Tweede Kamer, schrijft minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) vrijdag. Er is volgens haar meer tijd nodig voor hoor en wederhoor met een betrokken partij, wat mogelijk nog twee weken kost. Read more »

Ministerie: Rapport omstreden mondkapjesdeal Sywert vermoedelijk uitgesteld

Waarschijnlijk is het Deloitte-rapport over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden toch niet klaar voor het zomerreces van de Tweede Kamer, schrijft zorgminister Conny Helder. Er is meer tijd nodig voor hoor en wederhoor met een betrokken partij. Read more »

Opnieuw vernielingen op station Europapark Groningen

Woensdagnacht hebben vandalen vernielingen aangericht op station Europapark in Groningen. De daders vernielden op perron 4 meerdere informatieborden, glazen platen en ramen. Read more »

Ontdekkingen in het Drostenhuis bij lezing in Waanders in de Broeren

Het Drostenhuis staat op vrijdagavond 20 mei centraal tijdens een lezing in de serie Verhalen over Zwolle in Waanders in de Broeren. Onder meer Gerrit Korenberg van het Monumenten Advies Bureau komt aan het woord, hij vertelt over zijn bevindingen tijdens onderzoek in het historische pand. Read more »

Kwaliteit Zwols zwemwater op orde, twee plassen wel negatief zwemadvies

Het water van de Wijthmenerplas, Milligerplas en Agnietenplas in Zwolle is bij de start van het zwemseizoen op orde. Dat blijkt uit de eerste metingen van dit jaar door Waterschap Drents Overijsselse Delta. Toch geldt er dit jaar voor die laatste twee plassen een negatief zwemadvies. Read more »

Mollema geniet ondanks tweede plek van Nederlandse kopgroep in Giro

Bauke Mollema vond het leuk dat hij vrijdag in de zevende etappe van de Giro d'Italia in een door Nederlanders gedomineerde kopgroep zat. De 35-jarige klimmer kwam in Potenza net tekort om voor het eerst een rit te winnen in de Ronde van Italië. Read more »

Harde clash in politiek over bitterballen, bloemetjes en wegwerpbekers

Alleen maar vegetarische maaltijden, geen bloemetje meer voor iemand die iets te vieren heeft en wegwerpbekers de deur uit. Zo hopen GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren de raad van Breda duurzamer te maken. Hun loon: verzet en verwijten. Read more »

Inspecties: Kinderen lopen schade op door veel te lange wachtlijsten jeugdzorg

Jongeren moeten nog altijd veel te lang wachten op jeugdzorg. Daardoor worden hun problemen erger en raken ze meer beschadigd, concluderen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid vrijdag. De lange wachtlijsten ontstaan doordat er te weinig personeel is. Read more »

Kermis in Europapark beviel goed en lijkt een blijvertje

De kermis eind vorige maand in het Alphense Europapark is volgens de gemeente zonder grote problemen verlopen en dus ziet het ernaar uit dat deze nieuwe plek een blijvertje wordt. Read more »

Inspecties: wachtlijst jeugdzorg veel te lang, kinderen lopen schade op

Jongeren moeten nog altijd veel te lang wachten op jeugdzorg, Daardoor worden hun problemen erger en raken ze meer beschadigd. De lange wachtlijsten komen doordat er te weinig personeel is, concluderen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid. Read more »

Nepwapens en politieauto's in De Ridderhof

Nepwapens en politieauto's in en rondom De Ridderhof in Alphen? Geen paniek, het gaat aanstaande maandag om filmopnames. Read more »

Jongeren moeten vertrekken uit pand voor vluchtelingen, politiek in actie

Verschillende politieke partijen gaan tóch nog proberen om het verblijf van jongeren in het complex aan de Noorderkeerkring in Alphen langer te laten duren. Read more »

Wilfred Genee kon ophef rond wel of niet doorgaan VI 'ook niet meer volgen'

Wilfred Genee kon de afgelopen week zelf "ook niet meer volgen" wat er allemaal gebeurde rond de mogelijke terugkeer van het tv-programma Vandaag Inside. Dat vertelde hij vrijdagmiddag in zijn radioshow The Friday Move op BNR. Read more »

Twee jaar cel voor overval kapsalon

Voor de overval op een kapsalon in Middelburg heeft de rechtbank in die stad vrijdag de 23-jarige Vlissinger M. K. een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd. Read more »

Nu al net zoveel Zeeuwse verkeersdoden als in heel 2021

2022 is nog maar op ruim een derde, maar er zijn nu al net zoveel dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren als heel vorig jaar: 11. Bijna de helft van de ongevallen, vijf, vond plaats in Zeeuws-Vlaanderen. Read more »

Rapport Blok over sancties tegen Rusland: 'Geen aanwijzing dat er iets gemist is'

Sanctiecoördinator Stef Blok heeft vrijdag zijn eindrapport gepubliceerd over de naleving van de sancties tegen Rusland. Hij concludeert dat er minder misging bij de uitvoering van de strafmaatregelen dan eerder werd gevreesd. Wel komt hij met achttien aanbevelingen om het beleid te verbeteren. Het kabinet heeft al laten weten die aanbevelingen over te nemen. Read more »

Ongelukje met onkruidbrander in Amersfoort: brandweer moet in actie komen

Aan de Utrechtseweg in Amersfoort stond vrijdagmiddag het houtwerk van een gevel in brand door een ongelukje met een onkruidbrander. De brandweer moest uitrukken om het vuurtje te blussen. Read more »

Groep van drie kinderen in Soest schopt 10-jarige tegen het hoofd

Een geweldsexplosie gericht op een tienjarige jongen in Soest is wonder boven wonder relatief goed afgelopen. Drie jongens van dezelfde leeftijd sloegen het kind en toen hij op de grond lag, kreeg hij schoppen tegen het hoofd. Read more »

Man (51) probeert te vluchten, en wordt nu gelinkt aan vier bedrijfsinbraken

Na een achtervolging heeft de politie donderdagnacht een 51-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het plegen van meerdere bedrijfsinbraken. Al deze kraken vonden plaats in de Amersfoort. Read more »

Genee kon ophef rond wel of niet doorgaan VI 'ook niet meer volgen'

Wilfred Genee kon zelf de afgelopen week ook "niet meer volgen" wat er allemaal gebeurde rond de mogelijke terugkeer van het programma Vandaag Inside. Dat vertelde hij vrijdagmiddag in zijn radioshow The Friday Move op BNR. Read more »

Namen, adressen en bsn-nummers gestolen uit auto van studente politieacademie

Uit een auto van een studente van de politieacademie zijn vorige week donderdagavond in de parkeergarage 't Eindje in Eindhoven persoonsgegevens van burgers gestolen. De studente was voor haar studie werkzaam bij de politie Oost-Brabant en parkeerde haar auto in de garage in haar vrije tijd. Dat meldt de politie vrijdag. Read more »

WNF: Amazoneregenwoud nadert kantelpunt door versnelde ontbossing

De ontbossing van het Amazonegebied in Brazilië is in de eerste maanden van dit jaar sterk toegenomen, meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF) vrijdag. De natuurorganisatie becijfert dat in deze periode bijna 70 procent meer regenwoud is gekapt dan in de maanden daarvoor. Read more »

Grote stroomstoring rondom PSV-stadion Eindhoven opgelost

In Eindhoven is vrijdagmiddag rond 14.55 uur een grote stroomstoring ontstaan. Daardoor kwamen 2326 adressen in de omgeving van het PSV-stadion zonder stroom te zitten. Rond 15.48 uur was de storing opgelost, meldt Enexis. Read more »

Passagier mishandelt buschauffeur in Nieuwegein

Een buschauffeur van een Qbuzz bus is in de nacht van donderdag op vrijdag in Nieuwegein mishandeld door een passagier. Dat gebeurde in de wijk Batau-Noord, op de Middenweide. Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend. Read more »

Jakobsen sprint opnieuw naar ritwinst in Hongarije en verovert leiderstrui

Fabio Jakobsen heeft vrijdag opnieuw een etappe gewonnen in de Ronde van Hongarije. De Nederlandse sprinter van Quick Step-Alpha Vinyl veroverde bovendien de leiderstrui. Read more »

Brand in centrum van Utrecht: vuur onder controle

In een woning aan de Lange Jufferstraat in Utrecht is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Read more »

Ploegmaat Dumoulin: 'Niemand verdient deze zege meer dan Koen Bouwman'

Tom Dumoulin speelde vrijdag een belangrijke rol bij de fraaie ritzege van Koen Bouwman in de Giro d'Italia. De 31-jarige Limburger was dolblij dat zijn ploegmaat bij Jumbo-Visma de beste was in Potenza. Read more »

Aantal bewoners van explosieflat Bilthoven mogen woning even in

Een deel van de bewoners van het appartementencomplex in Bilthoven dat vorige maand deels verwoest werd door enkele explosies, kan binnenkort hun woning kort bezoeken om dierbare bezittingen op te halen. Achttien woningen aan de buitenzijden van het gebouw zijn volgens woonstichting SSW veilig genoeg om 'onder strenge veiligheidsvoorwaarden' te betreden. Read more »