Voorlopig geen asielzoekers in voormalig hotel Den Bosch, vergunning geschorst

voorlopig geen asielzoekers in voormalig hotel den bosch, vergunning geschorst

Het oude Mövenpick-hotel in Den Bosch, de beoogde opvanglocatie voor 250 asielzoekers.

Een voormalig hotel in Den Bosch mag voorlopig niet worden gebruikt als tijdelijk asielzoekerscentrum. In het gebouw zouden maximaal 250 asielzoekers vijf jaar lang moeten worden opgevangen.

De rechtbank heeft vandaag de vergunning geschorst die gisteren was verstrekt door de gemeente. Volgens de gemeente Den Bosch was ‘een derde partij’ naar de rechter gestapt om de vergunning aan te vechten. In afwachting van een inhoudelijke behandeling is de vergunning geschorst.

De rechtbank behandelt de klacht binnenkort. De gemeente hoopt dat de eerste asielzoekers volgende week dinsdag naar de nieuwe opvang kunnen verhuizen.

Het asielzoekerscentrum zou aan het Pettelaarpark moeten komen, niet ver van de A2 en het provinciehuis van Noord-Brabant. Den Bosch werkt nog aan een tweede asielzoekerscentrum. Dat zou tien jaar open moeten blijven en 350 asielzoekers moeten opvangen. De beoogde locatie daarvoor is een klein eindje verderop, aan de Kruithoorn.

De gemeente zegt van 387 mensen al een zogeheten zienswijze te hebben gehad, waarin burgers hun mening over het azc kenbaar hebben gemaakt. Die gaan onder meer over de gevolgen van de opvang van in totaal zeshonderd asielzoekers voor de woonwijk ernaast, de Gestelse Buurt.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World