VM-matchvinder kan blive årets kvindelige fodboldspiller

vm-matchvinder kan blive årets kvindelige fodboldspiller

Fodboldåret 2023 vil blive husket for Kvindelandsholdets første VM-deltagelse i 16 år. (Arkivfoto).

Den 26-årige landsholdsspiller Amalie Vangsgaard kan for første gang kalde sig nomineret til prisen som Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark.

Angriberen blev til VM-slutrunden i Australien matchvinder i 1-0-sejren over Kina, ligesom hun i Nations League markerede sig med fire mål i fire kampe.

Sammen med Kathrine Kühl og Stine Ballisager er hun nu nomineret til prisen, der uddeles i samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Sidste år løb 29-årige Stine Ballisager med prisen. Forsvarsspilleren skiftede i sommer Vålerenga ud med Kansas City Current, og hun er igen i år på listen – blandt andet på baggrund af de syv clean sheets, som landsholdets forsvar har leveret.

Den 20-årige Kathrine Kühl skiftede i januar fra FC Nordsjælland til den engelske storklub Arsenal, og midtbanespilleren blev siden del af den danske VM-trup.

Det er spillerne, der først nominerer tre kandidater og siden vælger Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023.

Vinderen kåres den 6. januar 2024, når DR afholder gallashowet Sport 2023 i Herning.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World