VM-aksjonister bruker spesiallagde fjernkontroller til «TV-mørklegging»

vm-aksjonister bruker spesiallagde fjernkontroller til «tv-mørklegging»

Franske fotballsupportere opplever at TV-en blir skrudd av. Foto: Francois Mori / AP / NTB

VM-aksjonister bruker spesiallagde fjernkontroller til «TV-mørklegging»

Det er avisen Le Parisien som omtaler den franske aksjonen som ønsker å rette fokus mot de problematiske sidene ved VM-vertslandet Qatar.

Fjernkontrollen som benyttes, kalt TV-B-Gone, er utviklet slik at den kan benyttes til å skru av fjernsyn fra en rekke ulike fabrikanter på hele 45 meters hold. Det skaper naturlig nok stor misnøye blant dem som følger de aktuelle kampene.

– Ideen handler ikke om å ta politiske beslutninger på vegne av fansen eller å irritere dem. Det handler om å komme med en uttalelse og si at du kan elske fotball, men også innrømme at det er noe galt med dette VM, sier en av initiativtakerne, Dan Geiselhart.

Han bidro til utviklingen av de spesiallagde fjernkontrollene sammen med en hacker.

VM-vertene Qatar har blitt tøft kritisert siden landet ble tildelt VM. Forholdene for migrantarbeidere, kvinners rettigheter og behandlingen av LHBT+-samfunnet har stått i fokus.

Geiselhart understreker behovet for dialog i de situasjonene der man skrur av fjernsynet på pubene. Han fraråder konfrontasjon.

– Hvis du slår av (TV-en) under kampen, kan du gå til folk og forklare dem hvorfor, sier han.

Han foreslår også å aksjonere under reklamepausene.

TV-B-Gone ble oppfunnet av en hacker i 2004, og monteringsanvisningen ble senere gjort tilgjengelig for alle.

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

NVE gir overtredelsesgebyr til Høylandet kommune

Drikkevannsuttaket fra Aunvatnet kan skje kontinuerlig, men uttaket til settefiskproduksjon skal stanses når vannstanden i Aunvatnet går under fastsatt nivå, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Hensikten er å sikre ... Read more »

Kaizers Orchestra gir bort reklamekampanje

Nå skulle det vise seg at bandet ikke trengte drahjelpen en slik kampanje kan gi. Kaizers Orchestra solgte nemlig ut alle gjenforeningskonsertene sine på få timer, og den planlagte reklamekampanjen ... Read more »

Norsk fotball i kulissene: Imponerte i Eliteserien - flere klubber interessert i U21-landslagsspilleren

Norsk fotball i kulissene: Imponerte i Eliteserien – flere klubber interessert i U21-landslagsspilleren VM-fotballen ruller for fullt, men hos de norske klubbene jobbes det med å posisjonere seg inn mot ... Read more »

Klimaaktivister aksjonerte mot Equinor i Oslo og Trondheim

Konferansegjester ser på når politiet fjerner klimaaktivister som demonstrerer utenfor Equinors høstkonferanse på Det Norske Teatret i Oslo tirsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Klimaaktivister aksjonerte mot Equinor i ... Read more »

Stortinget vil la kommuner avvikle boligstiftelser

Et flertall på Stortinget går inn for å tillate kommunene å legge ned kommunale boligstiftelser og overta verdiene i stiftelsene. Flertallet, som består av partiene Ap, Sp, Høyre, Frp og ... Read more »

Twitter slår ikke lenger ned på desinformasjon om corona

Twitter er i gang med å gjenåpne stengte kontoer. Over 11.000 kontoer ble stengt i 2020 for å ha spredd usannheter om corona og vaksine. Foto: San Francisco Chronicle via ... Read more »

Siw hadde 13 svulster i hjernen. Nå har familien vunnet kampen for å få medisinen godkjent

LANG KAMP: – Hvorfor skal man la folk gå til grunne når medisinen er der og er tilgjengelig? Hvorfor kunne de ikke godkjenne den i januar, eller i fjor, spør ... Read more »

En elektrifisert transport vil sende kraftforbruket til værs

Miljødepartementet har regnet på hva energiforbruket blir om transporten elektrifiseres. Og det korte svaret er: Skyhøyt. I vår kimet alarmklokkene. Ikke fordi at strømprisene stadig nådde nye rekordhøyder i Sør-Norge, ... Read more »

«Meningen med livet» får en andre sesong

Og allerede før den første sesongen av den svenske dramakomedien har rukket å ha premiere, er det klart at det også kommer en oppfølger. Celie Sparre og Helena av Sandeberg ... Read more »

Avslører detaljer fra Buckingham Palace: Slik er kleskoden

Avslører detaljer fra Buckingham Palace: Slik er kleskoden Buckingham Palace har siden 1837 vært det britiske monarks offisielle resident, og siden den gang har det vært store kongelige navn på ... Read more »

Nok en gigant lukker døra for Ronaldo

Bayern München var linket til Cristiano Ronaldo da Robert Lewandowski trakk seg ut av München med sin ekstreme scoringsteft. CR7 hadde samtidig sendt agent Jorge Mendes på rundreise til de ... Read more »

Lægreid beste norske i Kontiolahti

Lægreid gikk inn til siste skyting i klar ledelse. De tre første skuddene gikk i blinken, men så kom det to bom. Han holdt derimot god fart i sporet og ... Read more »

Lægreid på sjetteplass i verdenscupåpningen: – Mistet fokus

Lægreid gikk inn til siste skyting i klar ledelse. De tre første skuddene gikk i blinken, men så kom det to bom. Han holdt derimot god fart i sporet og ... Read more »

Åpnet forrykende - så skjøt Bø og skiskytterherrene seg bort

MISTET LEDELSEN: Tarjei Bø fikk det ikke til å stemme under siste halvdel av skiskytteråpningen i Finland. Åpnet forrykende – så skjøt Bø og skiskytterherrene seg bort Tarjei Bø startet ... Read more »

Nye store gladbeskjeden for svenske prinsesse Estelle – nå er det endelig bekreftet

Så gøy for Estelle! Nå er den store nyheten bekreftet for sommeren. Svenske prinsesse Estelle er en skikkelig sport- og kulturprinsesse. Mange ganger har kronprinsesse Victoria og prins Daniels eldste ... Read more »

VM-sjef skapte overskrifter. Nå kommer en ny forklaring

ENDRER: Hassan Al-Thawadi kommer med en ny forklaring på sine dødstall uttalelser. VM-sjef skapte overskrifter. Nå kommer en ny forklaring I et intervju med Piers Morgan fortalte VM-sjefen i Qatar, ... Read more »

Kvinne redder påkjørt hund – snart viser skapningen seg å være noe helt annet enn hun trodde

Gode ​​intensjoner kan noen ganger føre til store overraskelser. De aller fleste dyreelskere er opptatt av å prøve å hjelpe så godt de kan dersom et dyr skulle komme til ... Read more »

Det neste døgnet blir av de dyreste under strømkrisen

DYRT: Høy strømpris og lav strømstøtte blir realiteten det neste drøye døgnet. Det neste døgnet blir av de dyreste under strømkrisen November begynte med unormalt billig strøm, og ender med ... Read more »

Black week: Nedgang i butikksalget

Tross nedgangen totalt, mener Kjetil Bøe, leder for betalingssystemet Bankaxept, likevel at butikkhandelen holdt seg på et høyt nivå. – At vi ikke fikk noen omsetningsrekord i butikkene i år, har ... Read more »

8 herlige julebilder av kongefamilien vår – nummer 3 får alle til å smile bredt

Søndag markerte mange at det er første søndag i advent. Det betyr bare en ting, og det er at julen nærmer seg med stormskritt. Flere steder i landet har fått ... Read more »

Extinction Rebellion-medlem fikk bot og betinget fengsel

Kvinnen var blant aksjonistene på Sjursøya i Oslo 4. april i år. Illustrasjonsfoto. I tillegg til den betingede dommen må hun betale 20.000 i bot. Hun ble dømt for ordensforstyrrelse ... Read more »

CNN: Familiene til iranske VM-spillere trues

Familiene til de iranske spillerne i VM skal ha blitt truet med fengsel og tortur om ikke spillerne «oppfører seg» mot USA senere tirsdag. Foto: Frank Augstein / AP / ... Read more »

Nesselquist klar for trenerjobb på Island

Ole Martin Nesselquist er klar for den islandske toppklubben KR Reykjavik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Nesselquist klar for trenerjobb på Island Det melder Moss Avis. Nesselquist tar over ... Read more »

Klimaaktivister innbrakt under Equinor-arrangement i Oslo

Konferansegjester ser på når politiet fjerner klimaaktivister som demonstrerer utenfor Equinors høstkonferanse på Det Norske Teatret i Oslo tirsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Klimaaktivister innbrakt under Equinor-arrangement i ... Read more »

Vinn 1000 euro i vår juleturnering i CS:GO

Vinn 1000 euro i vår juleturnering i CS:GO Den 17. desember arrangerer Gamereactor en 2v2 endagsturnering med €1000 i premie til vinnerlaget. Vårt nordiske arrangement gir deg og en partner ... Read more »

Her er kandidatene: Stem på årets mål i Toppserien

BIDRAG: Brann og Rosenborg har ett bidrag hver til årets scoring i Toppserien. Her er kandidatene: Stem på årets mål i Toppserien Nå kan du være med å avgjøre hvilken ... Read more »

Hevder det er intern krise i Belgia – superstjerner skal ha kranglet i garderoben

KRISE: Belgia-spillerne var nære å slå hverandre i garderoben etter tapet mot Marokko. Hevder det er intern krise i Belgia – superstjerner skal ha kranglet i garderoben Belgia har fått ... Read more »

Dronetiltalt russer: – Vet ikke hva jeg kunne gjort annerledes

Andrey Yakunin på Svalbard i august i år. Droneflyging under turen kan få ham dømt. – Selv i etterpåklokskapens lys kan jeg ikke se for meg hva jeg kunne gjort ... Read more »

Nå kommer kuldegradene

VINTERKVELD: Solnedgang over gamlebyen i Fredrikstad, foreviget i desember i fjor. Nå kommer kuldegradene Vinteren er endelig på vei. Nå kommer kuldegradene. Neste uke kan Sør-Norge få fem til 10 ... Read more »

The Witcher 3 får et MegaConstrux-samlersett

The Witcher 3 får et MegaConstrux-samlersett Mens LEGO for tiden har stort sett alle store popkulturmerker, får konkurrenten MegaConstrux stadig flere elskede fenomener å lage sett av. Det er ofte ... Read more »

Klimaaktivister pågrepet under Equinor-arrangement i Oslo

– Flere har valgt ikke å etterkomme politiets pålegg, og flere har prøvd å trenge seg inn på arrangementet. Vi har god kontroll, slik jeg har oppfattet det, sier operasjonsleder ... Read more »

Brukte timer på å sikre spor fra Birgitte Tengs

Obdusentene Inge Morild (t.v.) og Peer Kåre Lilleng forklarte seg tirsdag under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. ... Read more »

: Tre gull, to sølv og en bronse til norsk øl

: Tre gull, to sølv og en bronse til norsk øl Lindheim stakk av med gull for Sour Cherry – Farmer’s Reserve og Coolship Blåbær – Farmer’s Reserve samt sølv ... Read more »

Skal spre Aaron Carters aske i havet

DØD: Popartist Aaron Carter, her under Cinefashion Film Awards i Los Angeles i 2016. Skal spre Aaron Carters aske i havet Deler av den avdøde artistens aske skal spres i ... Read more »

Adidas: Ronaldo var ikke nær ballen

– Ved å bruke Connected Ball-teknologien som er plassert i Adidas’ VM-ball, kan vi bevise at Cristiano Ronaldo definitivt ikke var nær ballen, skriver utstyrsgiganten i en uttalelse, ifølge ESPN. ... Read more »

Tre migranter reddet fra roret på tankskip

Tre menn sitter på roret på oljetankeren som har brakt dem fra Nigeria til Kanariøyene. Den spanske kystvakten opplyser tirsdag at de tre ble oppdaget da tankskipet Alithini II ankom ... Read more »

Kråkstad Johansen til topps i IBU Cup-åpningen

Den norske jenta vant foran den tyske duoen Janina Hettich-Walz og Marion Wiesensarter. Johansen var i mål på tiden 21.15 minutter og slo Hettich-Walz med 20 sekunder. – Jeg er ... Read more »

Stordalen runder år: – Det er fantastisk å bli 60

PARTYTIME: Petter Stordalen kan nok forvente champagne i glasset i dag, men han vet ikke: Kjæresten Märta Elander Wistén har sammen med barna til Stordalen, holdt kveldens festplaner hemmelig for ... Read more »

Tyskland fikk bot på over 100.000 etter regelbrudd i VM

Den tyske avisen Bild meldte tidligere tirsdag at Fifa hadde satt i gang en etterforskning som følge av at kun trener Hansi Flick stilte opp på pressekonferansen foran puljekampen mot Spania. ... Read more »

Shabana Rehman deler nedslående helseoppdatering om kreften: «kjent frykt og redsel»

Komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (46) har hatt et tøft år bak seg. Nesten ett år har gått siden hun fikk bukspyttkjertelkreft med spredning. Av legene ble hun fortalt at ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network