Vitézy Tamás: Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

A jobboldali holdudvarhoz tartozó vállalkozóként ismert Vitézy Tamás csaknem tizenöt hónapja áll büntetőeljárás és kényszerintézkedés alatt egy olyan hitel felvételével összefüggésben, amit évekkel ezelőtt visszafizetett. Ugyanakkor az általa korábban tett feljelentések ügyében nem halad a nyomozás. Ezeket a büntetőeljárásokat azért kezdeményezte az üzletember, mert büntetőperek segítségével akarja visszaszerezni azt a horvátországi ingatlanvagyont, amitől állítása szerint törvénysértő módon, a maffiára jellemző módon fosztották meg. Ennek részleteiről kérdeztük. Interjú.

Amikor utoljára beszéltünk, november elején, a bíróság – ügyészségi indítványra – éppen meghosszabbította márciusig a – nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyeletét, ami ellen ön fellebbezett. Hogy áll az ügye?

the latest tech news, global tech news daily, tech news today, startups, usa tech, asia tech, china tech, eu tech, global tech, in-depth electronics reviews, 24h tech news, 24h tech news, top mobile apps, tech news daily, gaming hardware, big tech news, useful technology tips, expert interviews, reporting on the business of technology, venture capital funding, programing language

A fellebbezést elutasították, a kényszerítő intézkedést fenntartották ellenem. Az ügyészség négy hónapos hosszabbítási kérelmét jóváhagyó bírók ellen is fontolóra veszem az eljárás kezdeményezését, mert ugyanaz a bíróság háromszor hosszabbított úgy, hogy a gyanúhoz szükséges semmiféle alátámasztott bizonyítékot az ügyészség nem tudott felmutatni ellenem. Ön is tudja nagyon jól, hiszen korábban írt róla, hogy a Széchenyi bankos ügy hány évvel ezelőtti történet, azt is tudja, hogy az én gyanúsításom külön folyik Töröcskei Istvánék ügyétől. Engem senki nem jelentett fel Széchenyi Bank-ügyben, sőt, az iratok között a nevem sehol sem szerepelt. Tehát tulajdonképpen az ügyészség próbált engem behúzni egy már folyamatban lévő bűnügybe, úgy, hogy annak valós alapja nem is volt. Úgy tűnik, a banknál gyakorlat lehetett, hogy a kihelyezett pénzeket az ügyfelek állítólag nem kívánták visszafizetni soha. Ez valószínű így túlzásnak tűnik, de az biztos, hogy a mi cégünk a felvett hitelt visszafizette, amit a bank felszámolója többszörösen igazolt. Sem nekem, sem a cégemnek tartozása nincs.

Korábban egyértelműen és határozottan beszélt arról a meggyőződéséről, hogy az ön ellen folyó büntetőeljárás szoros összefüggésben van egy másik üggyel, amely miatt viszont tett feljelentéseket. Ez az ügy az ön horvátországi szállodáinak tulajdonjogát érinti, pontosabban ez az ügy arról szól, hogy miként forgatták ki önt a teljes vagyonából.

Global Tech News Daily

Egy ügyész ellen általam tett feljelentésből fakadó és azt követő eljárás, amelynek keretében kilenc ügyész és két rendőr tartott a lakásunkon házkutatást, hitelezéssel kapcsolatos iratokat keresve. Semmit nem találtak. Egyébként a házunkkal szemben van az irodám, ahol az összes irat megtalálható, a lakásomon semmilyen dokumentációt nem tartottam. Ezt az ügyészség is tudhatta, ami azt jelzi, hogy az egész cirkusz csupán a megfélemlítésem céljából történt.

Azért azt rögzítsük, hogy nincs rá bizonyíték, ez csupán az ön feltételezése, hogy az ön által az egyik ügyész ellen tett feljelentés és az ön ellen indított büntetőeljárás összefügg egymással.

Global Tech News Daily

Dehogynem, van rá bizonyíték. Az az ügyész az általam beadott összes, mind a hét feljelentést magához vonta, tehát aki ellenem indított büntetőeljárást, az összes, általam indított jogsértés vizsgálatát is felügyelte és irányította. Ez annyit jelentett, hogy a Dalmácia Holiday Kft. felszámolása kapcsán elkövetett jogsértéseket, feljelentéseket is ő hivatott vizsgálni.

Tehát az ügyészség által kreált feljelentések és a vagyonom visszaszerzését célzó büntetőügyek egyetlen ügyész felügyelete alá kerültek.

Sőt, ugyanaz az ügyész még tanúskodott is az ügyemben, amiről kiderült, hogy hamis tanúságtétel volt. Ő az ellenem indított gyanúsítási ügyben még arra is vette a bátorságot, hogy a bíróság számára az ítéletet szó szerint megírta. Ezt a tényt okiratokkal tudjuk bizonyítani.

Vitézy Tamás: Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára
© Fotó Bodnár Patrícia / Index

A Dalmácia Holiday Kft. felszámolása kapcsán is tett feljelentést az ügyészségen?

Igen. A Dalmácia Holiday Kft.-nek a Raiffeisen Bank biztosított hitelt, rendelkezve a cég által nyújtott minden hitelbiztosítékkal. A hitelszerződésben rögzített feltételeket a bank megszegte, mert annak ellenére indított felszámolást, hogy a szerződésben vállalt jelzálogok értékesítéséből kielégíthette volna a fennálló tartozás esedékes részét. Ezt mi nehezményeztük, a bank mégis a felszámolás mellett döntött. Ma már tudjuk, hogy a bank több adós tekintetében is hasonlóképpen járt el a Jellinek cégcsoport javára. Azaz „véletlenül” a felszámolást felügyelő bíró, a felszámoló és a követelést megvásárló cég több hasonló esetben együttesen fordul elő.

A felszámolást felügyelő bíró, vagy közvetlen munkatársai, valamint a felszámoló több esetben Török Csaba, a hitelt megvásárló cég pedig Jellinek Dániel érdekcsoportjába tartozik. Emiatt fordulhat elő, hogy volt Raiffeisen bankos képviselők új munkahelye Jellinek Dániel valamelyik cégében lesz. Ez tehát nem véletlen együtt munkálkodás, hiába hiszi azt mindenki, hogy a felszámolót sorsolják. A Raiffeisen Bank által kezdeményezett felszámolás alapját képező hitelkövetelésének 21 millió euró volt a tőkeértéke, e mögött a hitelkövetelés mögött fedezetként a Dalmácia Holiday Kft.-ben 150 millió eurós értékű ingatlanvagyon állt. Tehát ez nem volt egy eget verően nagy adósság a céggel szemben, lett volna a banknak mit értékesítenie.

Úgy tudom, 57 millió euró volt a tartozásuk teljes összege.

Így van. És az 57 milliót mi törlesztettük is, és át is finanszíroztuk a CIB Bankhoz. A Raiffeisennél így 21 millió eurós tőketartozás maradt, fedezeteként a gradaci, a hvari és a tribunji ingatlanegyüttes szolgált, ezeken volt a már említett jelzálogjog.

Ez az összeg, amit ön mond, tőketartozás volt, plusz létezett büntetőkamat is. Az ön által korábban átküldött iratok egyikében az állt, hogy 2014 végén már 30 millió euró plusz 33 millió forint volt a tartozás, amikor felmondta a bank a hitelszerződést. Mivel 2016-ban rendelték el a cégük felszámolását, a banki adósság ennél magasabb összeg lehetett.

Igen, a büntetőkamat valóban 17 százalék volt. Teljesen mindegy, mekkora volt büntetőkamattal vagy anélkül a tartozás, a bank ezt kielégíthette volna a szerződés szerint jelzálogtárgy-értékesítésből. Megjegyzem, így kár érte a Raiffeisen Bankot, mert az adósságvásárlás mindig csak a tőketartozásra vonatkozik, ahol a büntetőkamat nem térül meg. Jellinek Dániel cége a hitelvásárlásnál a tőketartozásnak csak egy részét fizette meg. Tehát 

nagy kár érte a bankot.

Biztosan állítom, és várom, hogy ezt a bűnvádi feljelentés is kiderítse, hogy az egész adósságot Jellinek Dániel cége, a Bohemian Financing Zrt. mindössze 6 százalékért vásárolta meg, azaz maximum 1,5 millió euróért, és ily módon a Raiffeisen Bankot még sokkal nagyobb kár érte. A kérdésben feltett 30 millió euró követeléssel szemben a bank mindössze 1,5 millió eurót kapott, ami feltűnően aránytalan. A bank szempontjából a részvényeseknek okozott kár jelentős, Jellinek számára az elért eredmény finanszírozhatóvá tette a társak működését.

Sokszor emlegette Jellinek Dánielt. Ő hogy került képbe?

Úgy, hogy Török Csaba felszámoló elmondta nekünk, hogy a Raiffeisen „ki akar csinálni” minket, azt mondta szó szerint, hogy „Mit szórakozunk mi itt a Raiffeisennel?”, „Fűzzük ki a cipőjüket!”, és azt mondta, hogy van neki egy barátja, aki nagy izraeli és amerikai tőkét mozgat, vonjuk be őt a történetbe, bemutatja nekünk, és vele állapodjunk meg a Raiffeisen hitelének átfinanszírozásában. Hát ez a barát volt Jellinek Dániel, az Indotek csoport feje. És mi azt mondtuk, hogy nézzük meg.

Vitézy Tamás: Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára
© Fotó Bodnár Patrícia / Index

Mikor találkozott először Jellinek Dániellel, és mit tudott önnek ajánlani?

Amikor Török Csaba bemutatott neki,

Jellinek azt ajánlotta, hogy ő megvásárolja a Raiffeisen Banktól a velünk szembeni adósságokat, amit mi majd tőle visszavásárolhatunk, először 12 százalékos, majd ezt felemelve 20 százalékos hozam megfizetése mellett.

Ez azt jelenti, hogy Jellinek Dániel bemutatja a banktól történő hitelvásárlás okmányait, és az abban rögzített kialkudott vételárért vehetjük vissza, évenként 20 százalék hozam felszámítása mellett. 

Jellinek úgy mutatkozott be, mint aki izraeli és amerikai befektetői forrásokkal gazdálkodik, és kiváló banki kapcsolatokkal rendelkezik. A Török és Jellinek által ajánlott segítség abban állt, hogy Jellinek a mi – mint tulajdonosok – felhatalmazásunk alapján tárgyal a bankokkal, megvásárolja a banki tartozásokat, ezzel gyakorlatilag átfinanszírozásra kerülnek a hitelek, tehát az adósok ezután Jellineknek fognak tartozni. Jellinek 3 éves moratóriumot ajánlott nekünk.

De miért adja el a bank nyomott áron a követelést Jellineknek, amikor a szerződés szerint 100 százalékig kielégítheti magát a hitel mögött álló ingatlanfedezetből a jelzálogjoga alapján?

Azért, amit korábban már elmondtam: Jellinek és a Raiffeisen szorosan együtt dolgozik, több ügyben is. Természetesen ez az általam megfogalmazott vád nem alaptalan, mint már említettem, később a Raiffeisen Bank három alkalmazottja is átment dolgozni Jellinekékhez. Komoly összefonódások álltak a háttérben.

Kérte-e a bank a tulajdonosok, illetve a felszámoló hozzájárulását ahhoz, hogy eladhassa a cégükkel szembeni követelést?

Nem, sem a bank, sem a felszámoló ezt velünk nem engedélyeztette. Ezt nem is hiányoltuk, mert számunkra megfelelő volt Jellinek ajánlata – amennyiben betartotta volna –, hiszen tudtuk vállalni a felszámolás helyett az általa kért hozam megfizetését egy alacsonyabb tőkére. Akkor a teljes portfólióra vevőkkel rendelkeztem, és egy vételárból történő kifizetés teljesen megtisztította volna a portfóliót minden adósságtól és főleg a felszámolástól.

Jellinekkel nemcsak a Raiffeisen Bankkal, hanem egy másik portfólióelemünkkel kapcsolatban, a CIB Bankkal és az NLB Bankkal szembeni tartozásunk rendezésére is megállapodtunk.

Vitézy Tamás: Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára
© Fotó Bodnár Patrícia / Index

Erről a Jellinekkel kötött megállapodásról született írásbeli szerződés is?

Természetesen. A szóbeli megállapodásunkról a munkatársával közösen többszöri javítás után szindikátusi szerződés tartalmában állapodtunk meg. Tartalma, mint az előzőekben már vázoltuk, számunkra előnyös volt. Amikor ez a szerződéstervezet megszületett, annak aláírása nélkül, ő már megállapodott az NLB Bankkal, amely részben a tribunji kikötő jogaival is rendelkezett.

Amikor ez megtörtént, Jellinek és cége taktikát változtatott. Azt mondta, hogy a szindikátusi szerződés kevés az izraeli és amerikai befektetőinek, ez oda nem megfelelő, ezért egy angolszász jognak megfelelő úgynevezett override szerződést kell kötni angolul. Ezzel azt az előnyös szerződést, amit vállaltunk, felrúgták, és azt mondták, mivel az ő kezükben van az NLB-követelés, csak akkor folytatják a banki hitelek felvásárlását, ha mi ezt a 400 oldalas angol nyelvű szerződést aláírjuk. Zsarolt helyzetbe hoztak, ha nem írjuk alá, nagy veszélye volt, hogy elveszítjük a tribunji kikötőt. Kerekes László ügyvezetőm és – az általuk javasolt és általunk ezért alkalmazott – Lajos Levente jogászunk együttesen

rábeszélt, hogy dacára annak, hogy nem beszélek angolul, dacára, hogy magyar fordítás nem létezett, dacára, hogy közjegyző sem volt jelen éjjel fél kettőkor a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda helyiségében, aláírjam a 400 oldalas szerződést.

Ezt a szerződést rajtam kívül Kerekes László ügyvezetőm és Jellinek Dániel írták alá. A szerződésen sem közjegyző, sem jogász, sem tanúk aláírása nem szerepel. A horvát portfólióról Magyarországon, magyar jogi irodában aláírt, angolszász jog alapján íródott, angol nyelvű szerződés választott bíróságának Bécs lett kijelölve. Lehetne bonyolultabb?

Olvasatlanul írta alá azt a szerződést?

Igen. Aláírtam. Nehéz kimondani, de bizonyos jelek alapján az ügyvezetőmet, a jogászomat, az asszisztensemet is elképzelhető, hogy megvásárolta Jellinek. Később kiderült, hogy az ügyvezetőm nem az én érdekemet szolgálta, hanem Jellinekét. Ezekben az ügyekben az ügyvezető és a felszámoló tárgyalt. Török Csaba felszámoló az Indotek megbízásából az egész felszámolási eljárást úgy bonyolította, hogy ne akadályozza Jellineket az ügylet végrehajtásában. Minden üzleti információt átadtunk, nem csupán a Dalmácia Holiday-re, hanem a teljes cégcsoportra vonatkozóan, megtörtént a teljes átvilágítás, a teljes ingatlanvagyon felmérése a Jellinekkel kötött megállapodásunk korrekt megvalósítása érdekében. Azonban az ily módon elkészített vagyonértékeléseket, a cégcsoport átvilágításának eredményét se Török Csaba felszámoló, sem Jellinek Dániel soha nem tette számomra megismerhetővé.

Mint látszik, amit én őszinte szándéknak hittem, az a bizalmasaim és a környezetem – az ügyvezetőm, jogászom, asszisztensem – állandó megerősítése mellett egy rút becsapássá vált. Ezt tetézte az utólag megtudott tény, hogy az általuk ajánlott ügyvéd felesége volt a felszámoló könyvelője, aki egyben állítólag a felszámolónk korábbi élettársa volt. A nehezen érthető és zűrös összefonódás jól felépített módszert alkalmazott a kiszemelt áldozatok megtévesztésére.

Nehéz elképzelni, hogy egy bíróság által szorosan felügyelt felszámolási eljárásban a felszámolóbiztos a céggel szembeni követelést felvásárló cég érdekében jár el, még akkor is, ha a háttérben egy olyan megállapodás áll, mint amit ön megkötött.

Igen, nehéz elképzelni! Azonban beszéltünk már róla, hogy az együttműködő, általam bűnözőnek tartott kör az én embereimet is megvásárolva azt a célt tűzte ki már 2016-ban, hogy megszerzik nehezen átlátható, fondorlatos módon a horvátországi vagyonelemeimet. Ennek érdekében mindenkit, akit érdekükben állt, megvásároltak.

A felszámoló, a könyvelője a 2017. augusztusi, úgynevezett közbenső mérlegben valamennyi vagyonelemet – amelyek korábban a Raiffeisen igen nagy hitele fedezetéül szolgáltak – 1 ezer forint értékűnek állapított meg.

Ezt a közbenső mérleget a felszámolást felügyelő bíró elfogadta. Ez azt a célt szolgálta, hogy Jellinek erre hivatkozva kedvező áron tudja megvásárolni a céggel szembeni követelést a banktól.

Erre végül mikor került sor?

2019. április elején kötötte meg a bank és a Jellinek-érdekeltségű Bohemian Financing Zrt. a követelésvásárlásról a szerződést, amit soha nem láttunk hivatalosan. Aztán azzal kellett szembesülnöm, hogy nem a korábbi megállapodásunk alapján jár el velünk szemben az „üzleti partnerünk”:

 • nem biztosít hároméves moratóriumot az adósságunk törlesztésére,
 • nem teszi lehetővé, hogy kivásároljuk tőle a követelést a korábbi megállapodás szerinti hozam biztosításával,
 • nem azt a pénzt követeli tőlünk, amiért ő megvette a tartozást.

A már említett 400 oldalas override szerződést felmondta, vagy életbe sem léptette, még én sem tudom, mi történt vele, és közölte, ha nem tetszik, menjünk a bécsi választott bíróságra. Kerekes László ügyvezetőm segítségével Jellinek és cégei pillanatok alatt az összes létesítményünkben átvették az irányítást.

Vitézy Tamás: Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára
© Fotó Bodnár Patrícia / Index

Mi történt a felszámolás befejezése után?

Bűnvádi feljelentést tettünk a felszámoló bíró és Török Csaba felszámoló ellen, mert a már ismert háromszor 1000 forintos értéken lezárták a felszámolást. A teljes felszámolási anyagot a bíró úgy fogadta el, és hitelesítette aláírásával valamilyen értékelésre hivatkozva, hogy értékelés nem volt, ilyet a bíróság nem tudott kiadni az ügyvédeimnek, és zárómérleg sem volt az anyagban, csak annak fedlapja. Tehát nem tudjuk, mitől 1 ezer forint az érték. Azaz mégis tudjuk, mert 100 ezer forint alatti értékmegállapításnál nem kell a felszámolónak meghirdetni értékesítésre az ingatlanokat, ami időigényes – egy évet is igénybe vehetett volna –, és a pályáztatás után nem biztos, hogy Jellinekék tulajdonába maradtak volna az ingatlanok.

Ön szerint lehet gyakorlatilag nulla az értékük olyan társasági részesedéseknek, amelyek több működő horvát tengerparti szállodával rendelkeznek, olyanokkal, mint a 456 ágyas Hotel Labineca, a 646 ágyas Hotel Laguna, a 268 ágyas Hotel Faraon, a 730 ágyas Hotel Fontana & Hotel Jadran plusz a Hotel Hvar 438 ággyal?

A horvátországi tengerparti ingatlanok értéke pedig nem csökkent az elmúlt tizenöt évben, hanem inkább nőtt, évente tíz-tizenöt százalékkal. A Raiffeisen Bank eredeti hitelszerződése alapján egy 70 millió eurós hitelszerződés fedezeteként szolgált ez az ingatlanvagyon. Meg kell említenem azt is, hogy ha Jellinekék számára a Takarékbank erre az ezerforintos ingatlanvagyon-fedezetre több milliárd forintos hitelt nyújtott, akkor semmiképp sem lehet a tengerparti ingatlanok értéke nulla.

Amit velem szemben elkövettek, és ahogy elkövették, olyan, mintha bűnszövetkezet követte volna el. A maffiára jellemző módszerrel forgattak ki a vagyonomból.

Úgy tűnik, bár fél tucatnál is több feljelentést tett különféle bűncselekmények gyanúja miatt ügyészek, bírók, a felszámoló stb. ellen ebben az ügyben, mégis az ön lábán van még mindig ott a nyomkövető egy olyan hitel miatt, amit már rég visszafizetett. Ön 75 éves – nem szokott dagadni a lába, nem szorítja néha a nyomkövető szerkezet?

De, néha szorítja, néha fáj is, és tizenöt hónap után már külsérelmi jelek is mutatkoznak.

Nem fél, hogy komolyabb atrocitás éri, vagy állításai miatt hosszú pereknek néz elébe?

De igen, félek. Mint a Völner-ügyben láttuk, nemcsak az üzleti életben, hanem az igazságszolgáltatásban, az ügyészségéken, a bíróságokon is előfordulnak csak a saját érdekeiket néző emberek. Nagy pénzekről és kiterjedt hálózatról van szó. Koholt vádak alapján is elvihetnek és tarthatnak „házi őrizetben”, rendőrségi felügyelet alatt, lábamon az ellenőrzésért szolgáló lábbilinccsel, ezt a saját ügyemmel is igazolhatom. Pandóra szelencéjében is a remény halt meg utoljára. Remélem, sőt biztos vagyok abban, hogy a tágabb értelemben vett igazságszolgáltatásban elérhető a megtisztulás egy új szabályrendszer megalkotásával és a személyi konzekvenciák levonásával.

(Borítókép: Vitézy Tamás. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

News Related
 • A darknetről vette a drogot egy 27 éves férfi

  A Veszprém Megyei Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolja azt a letartóztatásban lévő 27 éves férfit, aki 2020 novemberében és 2021 márciusában rendelt drogot egy rejtett internetes oldalról – közölte az ügyészség. A férfi 2020 novemberében 270 ezer forintnak megfelelő kriptovaluáért egykilós kiszerelésben, 2021 márciusában pedig ugyanilyen összegben úgyszintén egy kilogramm amfetamin-hatóanyagú speedport ...
  See Details: A darknetről vette a drogot egy 27 éves férfi
 • Igencsak begorombul a szél, riasztást adtak ki a középső országrészre

  Tegnap megdőlt a szélrekord. A Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben előfordulhatnak óránkénti 70 kilométeres sebességet elérő vagy azt meghaladó széllökések is – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében. Emiatt elsőfokú riasztást adtak ki több járásra. © Fotó Országos Meteorológiai Szolgálat Az előrejelzés szerint csak késő ...
  See Details: Igencsak begorombul a szél, riasztást adtak ki a középső országrészre
 • 230 millió dolláros kártérítést kell fizetnie az amerikai légierőnek a texasi mészárlás miatt

  © Eric Gay/Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved. Milliós kártérítést fizethet a túlélőknek és az áldozatok családtagjainak az amerikai légierő a texasi lövöldözés miatt. A testületnél nem vettek figyelembe egy olyan tényt, ami miatt a merénylet elkövetője nem is kaphatott volna fegyverviselési engedélyt. 230 millió dolláros kártérítést kell ...
  See Details: 230 millió dolláros kártérítést kell fizetnie az amerikai légierőnek a texasi mészárlás miatt
 • Megérkezett Marquezék 2022-es Hondája!

  © Repsol Media Marc Marquez, Repsol Honda Team, Pol Espargaro, Repsol Honda Team Kedden délben újabb MotoGP-csapat rántotta le a leplet 2022-es versenygépéről, hosszú hónapok találgatásainak vetve véget. Alberto Puig, a Honda csapatfőnöke korábban úgy fogalmazott, az egyik legjobb tesztidőszakot tudhatják maguk mögött, míg Marc Marquez szerint jó esélyük lesz ...
  See Details: Megérkezett Marquezék 2022-es Hondája!
 • Maguk akarnak rendelkezni a testük felett

  © AFP Fülsiketítő dudálástól voltak hangosak az új-zélandi parlamentet övező utcák kedden. Az ország minden részéből érkeztek személyautókkal, furgonokkal, teherautókal az emberek, hogy a bizonyos foglalkozásoknál kötelezővé tett védőoltás ellen tüntessenek. A jármű nélkül érkezett tiltakozók a felüljárókról figyelték a konvojt. “Ez a választás szabadságáról szól és arról, hogy a ...
  See Details: Maguk akarnak rendelkezni a testük felett
 • Közös műsort indít a Partizán és a 24.hu

  © media1.hu Frontvonal néven közös online tévéműsor-folyamban mutatja be a 2022-es választásokat a 24.hu és a Partizán nevű, Gulyás Márton nevével fémjelzett YouTube-csatorna csapata. A hírportál oldalán, továbbá a YouTube-on és Facebookon is jelentkező Frontvonal című műsor márciustól péntekenként jelentkezik a 24.hu és a Partizán műsorvezetőivel, szerkesztőivel és újságíróival, valamint  ...
  See Details: Közös műsort indít a Partizán és a 24.hu
 • Titokzatos repülőgép jelent meg az 51-es körzetben

  © Technológia: Index.hu Nyolc éve, mióta az építése megkezdődött, szinte semmi aktivitás nem volt az Egyesült Államok nagyközönség által csak 51-es körzetként ismert Groom Lake repülőgép-tesztelő központjának déli határán épült nagy méretű hangárban. Most első ízben a Planet Labs nevű szervezet műholdképei nem csupán mozgást észleltek, de az is látszik ...
  See Details: Titokzatos repülőgép jelent meg az 51-es körzetben
 • Magyar katonákkal is gyakorlatozik az ukrán hadsereg

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Magyar katonákkal is gyakorlatozik az ukrán hadsereg
 • Távozik a Facebook anyavállalatának igazgatóságából a Trumpot támogató tag

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Távozik a Facebook anyavállalatának igazgatóságából a Trumpot támogató tag
 • Hétfőn megdőlt a napi szélrekord

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Hétfőn megdőlt a napi szélrekord
 • Ész Ventura – Dicsőségfal 2022

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Ész Ventura – Dicsőségfal 2022
 • „A téli olimpia egy bábszínház”

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: „A téli olimpia egy bábszínház”
 • A legjobb sofőrfigyelő rendszereket is könnyedén át lehet verni egy tanulmány szerint

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: A legjobb sofőrfigyelő rendszereket is könnyedén át lehet verni egy tanulmány szerint
 • Kónya Ádám 72. lett sprintben a pekingi olimpián

  © Technológia: Index.hu Egész évben lesz hadgyakorlat. Ukrajnában idén tíz nagyszabású hadgyakorlat lebonyolítását tervezik, a hadgyakorlatokon sokezres haderő vesz részt, közöttük több NATO-tagország is. Az előzetes elképzelés szerint bevetik a légierők repülőit, harci helikoptereit és a tengerészet hadihajóit. A hadműveleti gyakorlatokban részt vesz az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Lengyelország, Litvánia, ...
  See Details: Kónya Ádám 72. lett sprintben a pekingi olimpián

OTHER NEWS

A donyeckieknek elegük van a háborúból

© EURONEWS Az Euronews stábja a kelet-ukrajnai Avdiivka mellől jelentkezik. Egy kilométerre vannak attól a frontvonaltól, amely a körülbelül nyolc éve kezdődött fegyveres konfliktus határvonala az ukrán hadsereg és a ... Read more »

Le kell nyelnünk a békát, úgy tűnik, jogos volt Liu Shaolin Sándor kizárása

© Technológia: Index.hu A honfiúi lelkesedés hatására a magyar nemzet egy emberként horgadt fel hétfőn Liu Shaolin Sándor kizárása miatt a pekingi téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolya versenyeinek 1000 méteres ... Read more »

Kampányt indít a médiahatóság, hogy a gyerekek ne osszanak meg magukról intim fotókat

© media1.hu A gyermekek által saját magukról készített intim felvételek problémája áll az NMHH internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálata, az Internet Hotline (IH) a Biztonságos Internet napjára időzített kampányának központjában. ... Read more »

Nem jár igazolatlan a sztrájk miatt

© Technológia: Index.hu A korábbi utasítás alapján sok diáknak könyvelhettek volna el mulasztást, de az e-napló megváltoztatását az oktatásirányítás is rizikósnak érezhette. Nem írhatnak be az iskolák igazolatlan hiányzást azoknak ... Read more »

Újra lesznek szóbeli érettségik

© Technológia: Index.hu Két év elteltével újra megtartják a tavaszi szóbeli érettségiket, az Oktatási Hivatal szerint jelenleg nincsenek érvényben rendkívüli szabályok az érettségi vizsgákra. A diákok petíciót indítottak, amit már ... Read more »

Magnussen semmi pénzért nem térne vissza az F1-es középmezőnybe

A korábbi McLaren, Renault és Haas-pilóta 2020 végén búcsúzott a királykategóriától mindössze egyetlen dobogós helyezéssel a neve mellett, utolsó szezonjait pedig a mezőny sűrűjében, de inkább annak második felében töltötte. ... Read more »

A kormányváltás után a gazdaság szolgálatába lehet állítani a NER-birodalmat – Interjú Király Júliával

Király Júlia közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke új szerepbe került, ő ugyanis Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt tanácsadója és az ellenzéki kampány gazdaságpolitikai témafelelőse. A volt jegybankelnököt ezért arról ... Read more »

A Google, az Amazon, de az IKEA is csak félgőzzel teljesíti saját klímavédelmi vállalásait

© Technológia: 444.hu Az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának mintegy 5 százalékáért felelős 25 nemzetközi óriáscég még a felét sem valósította meg saját klímacéljainak – állítja a németországi New Climate Institute ... Read more »

Babát vár a világsztár, közben élete egyik nagy veszteségét éli át

Egyszerre boldog, és közben nehéz időszakot él meg a PLL sztárja. © Dia Dipasupil/Getty Images 2022 további része már biztosan csodálatos év lesz a Pretty Little Liars imádott sztárjának! Shay ... Read more »

Az egyik pillanatban a Tourra készültem, aztán az életemért küzdöttem

© Technológia: Index.hu Egan Bernal Tour de France- és Giro d’Italia-győztes országúti kerékpáros szerint második esélyt kapott azzal, hogy túlélte súlyos balesetét – számolt be róla az MTI.     ... Read more »

Csigolyaműtétje után kiengedték a kórházból Egan Bernalt

© Technológia: 444.hu „Az élet adott nekem egy második esélyt. Az egyik pillanatban még a Tour de France-ra készültem, mindent beleadva az időfutambringámon, a következőben pedig már az életemért küzdöttem” ... Read more »

Csodasisak, helikopter, balett – mutatjuk a Super Bowlok legnagyobb játékait

© Technológia: Index.hu Magyar idő szerint február 14. hajnalán rendezik a Super Bowl LVI-t, a világ nagy része pedig ismét az NFL nagydöntőjére figyelhet. A párosítás már önmagában meglepő, hiszen ... Read more »

Így változtatta meg a települések vásárlóerejét a járvány

© Technológia: Index.hu Sok helyen stagnált 2020-ban a gazdagabb települések vásárlóereje, ugyanakkor a módosabbnak számító Debrecen vagy Jászberény térségében nőtt a vásárlóerő. A GKI Gazdaságkutató Zrt. nemrég megbecsülte a 2019-es ... Read more »

Németország lakosságának kétharmada támogatja az általános oltási kötelezettséget

© Technológia: Index.hu A Forsa közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése szerint a német állampolgárok kétharmada, azaz 66 százaléka támogatja az általános oltási kötelezettséget Németországban. A német lakosság pártpreferenciák alapján vizsgált hozzáállása ... Read more »

A felgyújtott Mercedes és Porsche után ezúttal egy M5-ös BMW-től szabadult meg egy orosz youtuber

© Motor1.com Copyright Mihail Litvin robbanás M5 Kíváncsiak vagyunk, milyen autó lesz a következő áldozat. Az érzékeny lelkületűek most inkább ne nézzenek ide. Egy Mihail Litvin nevű orosz youtuber tönkretett egy ... Read more »

Csuti szerint G.w.M nélkül is tönkrement volna a házassága Kulcsár Edinával

© Technológia: Index.hu „Ennek a házasságnak akkor is vége lett volna, ha nincs Márk. Edinával próbáljuk az összes kérdéses ügyünket békében lezárni, a gyermekeink érdekeit és lelki egészségüket tartva szem ... Read more »

Karnyújtásnyira az atomegyezmény?

© Michael Gruber/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved. Egy hét szünet után folytatódtak a tárgyalások az iráni atommegállapodás felújításáról Bécsben. Az Európai Unió által vezetett megbeszélésektől azt várják, ... Read more »

Nem árulja el a végrehajtói kar, mennyiért adták el az irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének

Hadházy Ákos közérdekű adatigénylésben szerette volna megtudni a végrehajtói kartól, mennyiért adták el 1800 négyzetméteres irodaházukat Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak. Nem járt sikerrel, a végrehajtói kar ugyanis arra hivatkozott, ... Read more »

Megjelent a kormányrendelet a budapesti vizes világbajnokság rendezéséről

© Technológia: Index.hu Öt év alatt a második, 50 méteres medencében rendezett vizes világbajnokságnak ad otthont Budapest június 18. és július 3. között. Nem szokatlan, hogy Budapest a beugró – ... Read more »

Országos felvilágosító kampány indult az adathalászat ellen

© media1.hu A kampánnyal, amellyel közterületi plakátokon és az összefogáshoz csatlakozott honlapok mellett hamarosan az Országos Rendőr-főkapitányság egyes felületein is találkozni lehet, a kezdeményezés létrehozói arra hívják fel az internethasználók ... Read more »

A csaló hibridek ellen lépne fel az EU, itt a sportautópiac titkos tippje és egy V8-as Merci

Ez a Supra már nem az a Supra, de azért így is szuper. De vajon betegágy-e a Merci-féle V8-as? Többek között erről, valamint elektromos mobilitásról és a csaló hibridek megszorongatásáról ... Read more »

A Red Bullnál sokat tanultak Pereztől

Sohasem könnyű egy úgy nevezett sztárcsapat második számú pilótájaként az élet a Forma-1-ben, különösen akkor, ha az ember csapattársa regnáló világbajnokként fantasztikus teljesítményt nyújt. tól fantasztikus védekezésével, ezzel megerősítve pozícióját ... Read more »

Eltört a síp- és szárkapocscsontja is az amerikai alpesisízőnek

© Technológia: Index.hu A hétfői női óriás-műlesiklásban a cél előtt hatalmasat bukó Nina O’Briennek a síp- és szárkapocscsontja is eltört a pekingi téli olimpián – számolt be róla az MTI. ... Read more »

Aranyérmet nyert Kínának a 18 éves amerikai szupermodell

© Technológia: Index.hu Most már nemcsak világbajnok, hanem olimpiai bajnok is Elieen Gu (Ku Aj-ling), amerikai szupermodell. A 18 éves lány – akinek édesanyja kínai, édesapja amerikai – San Franciscóban ... Read more »

Reese Witherspoon fia friss fotóján döbbenetesen néz ki: nem gondoltuk volna

Ryan Phillippe és Reese Witherspoon 18 éves fia, Dacon egészen elképesztő géneket örökölt híres szüleitől. © Michael Loccisano/gettyimages Reese Witherspoon gyermekét nemrég apjával kapták lencsevégre, akiről köztudott, hogy imád sportolni, ... Read more »

Koronavírus: megint ötezernél többen vannak kórházban

© Technológia: 444.hu Ismét ötezernél több covidos beteg van kórházban, amire legutóbb karácsony előtt volt példa. Ahogy reggeli áttekintésünkben írtuk: ez az ötezer beteg azt jelenti, hogy volt már sokkal ... Read more »

Javítják a burkolatot az M7-esen, a vízelvezetőt az M1-esen

Javítják a burkolatot az M7-es autópályán, emiatt Budapest felé lezárták a külső sávot a 74-es és a 75-ös kilométer között. A korlátozás várhatóan kora estig tart – közölte az Útinform. Mindkét ... Read more »

Minden második teszt pozitív lett, meghalt 94 beteg

Egyre többen szorulnak kórházi ellátásra, az intenzív osztályokon ápoltak száma folyamatosan emelkedik. Az elmúlt napon 12 714 mintavétel alapján 7053 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a tesztek több ... Read more »

A frissítéseket rejtő 3-as BMW szedánt és Touringot kaptak el kémfotósok

© Motor1.com Copyright 2023 BMW 3-as sorozatú szedán facelift kém fotó Mindkettő áttervezett műszerfalat kapott, hogy az iDrive 8-cal kompatibilisek legyenek. 2022 jelentős változásokat hoz a 3-as sorozat számára, mivel ... Read more »

Ukrajna elhagyását javasolja Joe Biden az amerikai állampolgároknak

© Technológia: Index.hu A tavaly decemberben hivatalba lépett német kancellárt egyes szövetséges országok azzal vádolják, hogy nem gyakorol megfelelő nyomást Oroszországra az ukrajnai válság ügyében. Olaf Scholz most Joe Bidennel ... Read more »

Tüntetnek Szlovéniában, mert a NER bekebelezne egy óriási turisztikai céget

© Technológia: 444.hu Ljubljanában és más szlovén városokban is tiltakoztak az elmúlt napokban, miután az ottani sajtó arról írt, hogy NER-közelbe kerülhet egy nagymúltú idegenforgalmi lánc, számolt be az Euronews. ... Read more »

Dúró Dóra, az oltáskritikus párt elnökhelyettese beoltatta magát, de harmadjára nem teszi meg

Másfél órán át beszélgettünk Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesével. A VIII. kerület szívében lévő irodájukban, ahonnan egyébként az önkormányzat már ki is tiltotta őket egy cigányellenesnek ítélt plakátjuk ... Read more »

Lassan kezdhetünk készülni a hatodik járványhullámra

© Technológia: Index.hu Hamarosan lecseng a járvány ötödik hulláma, abban azonban a szakértők között sincs teljes egyetértés, hogy ez pontosan mikor következhet be. Rusvai Miklós állatorvos szerint napokon belül elkezdhetnek ... Read more »

24.hu: Mészáros cége tízmilliárdért vásárolt műtrágyát Bige Lászlótól

© Technológia: 444.hu Miközben Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa látványos konfliktusban van a kormánnyal és a hatóságokkal, Mészáros Lőrinc érdekeltsége tízmilliárd forintért vásárolt tőle műtrágyát, írja a 24.hu. A ... Read more »

Hihetetlen: ezért nem veheti le a kabátját Katalin hercegné nyilvános eseményeken

Vannak bizonyos események, amelyeken megjelenhet kabát nélkül, de olyanok is, ahol az etikett miatt nem! © getty images Katalin hercegné már hosszú évek óta híres a kifinomult stílusérzékéről, legyen szó ... Read more »

A Bikáknak érdemes lassítaniuk, a Skorpiók elégedettek az életükkel

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek! KOS (március 21.-április 20.) A környezetedtől abszolút eltérő álláspontot képviselsz, emiatt egyfajta kakukktojása vagy a társaságnak. Bármennyire ... Read more »

Rüdigerrel pótolná a Bayern Sülét

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most! (x) A Bayern Münchennél Antonio Rüdiger szerepel az ... Read more »

Ijesztő sérülést szenvedett a csúcsrangadó játékvezetőnője – videó

© Technológia: Index.hu A világbajnok Kanada válogatottja 4–2-re legyőzte ősi riválisát, a címvédő amerikai csapatot a pekingi téli olimpia női jégkorongtornájának keddi csúcsrangadóján, ezzel az erősebb A csoport élén végzett. ... Read more »

Továbbra is sok a kérdés az e-rollerek körül

Már döntéshozókhoz ért a probléma, de még mindig sok a bizonytalanság. Újból aktuális lett az e-rollerek ügye, miután egy férfitől hónapokra elvették a jogosítványát, amiért ittas állapotban közlekedett vele. Habár ... Read more »

G7: Újabb tízmilliárdokba kerülhet az újabb magyar vizes vb

Hétfőn kiderült, hogy 2017 után megint beugróként rendezünk vizes világbajnokságot idén június 18. és július 3. között, Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke pedig gyorsan el is mondta, hogy „azt ... Read more »