Virusvariant hos 13 på flyg i Nederländerna

Asia's Tech News Daily

Virusvariant hos 13 på flyg i Nederländerna
© Ariel Schalit/AP/TT Israel stänger gränsen helt efter uppgifter om att den nya virusvarianten börjat spridas.

Nya fall av virusvarianten omikron upptäcks i hela världen.

13 av de 61 flygpassagerare som testat positivt för covid-19 i Nederländerna har visat sig bära på den nya varianten, visar de första proverna.

Den nya virusvarianten omikron sprids över världen. Många länder har infört inreseförbud för resande från Sydafrika och närliggande länder i ett försök att bromsa utvecklingen.

Av de 61 covidsmittade passagerare i Nederländerna som under lördagen sattes i karantän efter att ha anlänt från Sydafrika har nu 13 i en första analys bekräftats bära på den nya varianten, säger Frode Forland, smittskyddsdirektör vid Folkhelseinstituttet i Norge.

– Nu ska man göra djupanalyser med helgenomsekvensering, säger han till TT.

Nederländernas hälsomyndighet har inte officiellt gått ut med uppgiften.

Fall i Australien

Australien har upptäckt sina två första fall av omikron, hos personer som rest från södra Afrika till Sydney i lördags.

Israel har också bekräftat fall av omikron och aviserar ett totalstopp för alla utlänningar att komma in i landet från och med söndag kväll.

Israels gränser kommer att stängas i 14 dagar. Förhoppningen är att det under tiden kommer att finnas mer information om hur effektiva covidvaccinen är mot omikron.

– Vår arbetshypotes är att varianten redan finns i nästan alla länder och att vaccinet är effektivt, även om vi ännu inte vet i vilken grad, säger inrikesminister Ayelet Shaked.

Angola stoppar som första land i södra Afrika allt flyg från grannländerna i regionen för att hindra spridningen av omikronvarianten, meddelar det nationella flygbolaget TAAG.

Flera fall i Europa

Fler andra länder har bekräftat fall av omikron, bland annat Danmark.

“Vi har nu de första fallen av den nya virusvarianten omikron i Danmark, och därför rekommenderar vi, utifrån en försiktighetsprincip, ett test för alla i samband med inresa från en vistelse i Sydafrika eller de sex grannländerna”, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i ett mejl.

Storbritannien återinför krav på munskydd i butiker och kollektivtrafik, sedan två fall av omikron bekräftats i landet. Båda har koppling till resor från södra Afrika.

– Just nu är detta en ansvarsfull väg att gå för att sakta ner spridningen av den nya varianten och maximera vårt skydd, säger premiärminister Boris Johnson.

Alla inresande till Storbritannien måste ta PCR-test och isolera sig i väntan på svar. Landet kommer också att skynda på vaccinationer med en tredje dos.

Fall av omikron har även upptäckts i Tyskland, Italien, Belgien och Hongkong.

Milda symptom

Enligt Angelique Coetzee, den sydafrikanska läkare som först slog larm om den nya varianten, är symptomen ovanliga men milda. Bland hennes patienter finns flera unga, tidigare friska personer med enorm trötthet och ett sexårigt barn med mycket hög puls, men utan det för covid-19 typiska bortfallet av lukt och smak.

– Deras symptom var så olika och så milda jämfört med patienter jag behandlat tidigare, säger hon till The Telegraph.

Coetzee är orolig för att virusvarianten kan drabba äldre ovaccinerade hårt.

Från sydafrikanskt håll är man kritisk till de snabba åtgärder som riktas mot resande till och från landet. Landet menar att restriktionerna liknar ett straff för att dess forskare har varit framgångsrika när det kommer till att identifiera nya varianter.

Beröm för transparens

USA:s utrikesminister Antony Blinken är inne på samma linje och i ett uttalande ges beröm till “Sydafrikas forskare för den snabba identifieringen av omikronvarianten och Sydafrikas regering för dess transparens när de delar med sig av denna information, vilket borde tjäna som en modell för världen”.

Uttalandet kan tolkas som illa dold kritik mot Kinas sätt att hantera information om det ursprungliga utbrottet av covid-19. USA har kritiserat Kina för brist på samarbetsvilja.

USA:s president Joe Biden säger att rikare länder borde donera mer vaccin och ge upp patent för att tillverka fler doser över hela världen.

– Nyheterna om den här nya varianten borde tydligare än någonsin visa varför denna pandemi inte kommer att upphöra förrän vi har globala vaccinationer.

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

RÖNNKVIST: Talangerna som är på väg mot genombrottet

© Bildbyrån På hockeysverige.se har ni de senaste veckorna kunnat läsa om utmanarna och favoriterna till Elite Prospects Award. Idag tittar vi närmare på talangerna som är på gränsen till ... Read more »

Internet nere i hela Jemen efter flyganfall

© TT Anfallen riktades mot hamnstaden al-Hudaydah, den kanske viktigaste fysiska förbindelsen som Jemen har med omvärlden. Arkivbild. Internet är utslaget i hela Jemen efter flyganfall under natten, rapporterar nyhetsbyrån ... Read more »

Blinken och Lavrov möts i Genéve

© TT USA:s utrikesminister Antony Blinken är på diplomatisk rundresa i Europa. USA:s utrikesminister Antony Blinken och Rysslands motsvarighet Sergej Lavrov möts under fredagen i Genéve, i ett försök att ... Read more »

JUST NU: Nikola Trajkovic blir assisterande tränare i Malmö FF

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Malmö FF stärker ledarstaben.  Nu står det klart att Nikola Trajkovic blir assisterande tränare till Milos Milojevic.  – Nikola har rekommenderats till oss via Milos nätverk ... Read more »

Økt grensekontroll under coronapandemien skapte problemer for politiet

© Leveres av ABC Nyheter Politiet har brukt store ressurser på grensekontroll under coronapandemien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB – I rapporten anbefales det at strategisk ledelse i politiet ... Read more »

Rockstjärnan Meat Loaf är död – blev 74 år: Familjens hjärtskärande uttalande

Rockstjärnan Meat Loaf är död. ”I would do anything for love”-sångaren blev 74 år. Rockstjärnan Meat Loaf, egentligen Michael Lee Aday, har somnat in. Det rapporterar flera amerikanska medier på ... Read more »

Kan være nøkkelen til en løsning på personellkrisen på norske sykehus

Kan være nøkkelen til en løsning på personellkrisen på norske sykehus Den siste tiden har Nettavisen sett nærmere på hva som ligger bak den mye omtalte sykepleiemangelen i Norge. I ... Read more »

Bonde-Susannas glädjebesked – fått tillskott på gården: ”Jag förälskade mig”

I augusti 2021 blev Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson från Bonde söker fru föräldrar till sonen Tor. Idag, fem månader senare, har familjen fått ytterligare tillskott. Nu berättar Susanna om ... Read more »

Blåvitt i kontakt med Larsson - "Vi gärna ser honom gärna i Blåvitt framöver"

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Sam Larssons Dalian Pro åkte ur kinesiska högstaligan.  Nu bekräftar Blåvitts sportchef, Pontus Farnerud, att parterna har kontakt.  – Vi har kontakt med Sam men om han ... Read more »

Serben som blev vinnare i Djokovic-härvan

© Tertius Pickard/AP/TT Miomir Kecmanovic firar en poäng mot Lorenzo Sonego. Arkivbild. Serben Miomir Kecmanovic lottades mot svårast möjliga motstånd i första omgången av Australian Open. Men det blev aldrig ... Read more »

Talibaner inbjudna till Norge i helgen

© TT Anniken Huitfeldt ska träffa talibaner. Bild från tidigare i januari. Samtalen kommer på norskt initiativ, trots västvärldens hårda linje mot talibanerna efter deras tumultartade övertagande av makten förra ... Read more »

Stockholmsbörsen backar

© Erik Simander / TT Börserna i USA och i Asien backade, och Stockholm ser ut att gå i samma riktning. Arkivbild. Stockholmsbörsen backar i den inledande handeln. OMXS-indexet faller ... Read more »

Regeringen vill utöka lovskolan: ”För ojämlikt”

© Tillhandahålls av Omni Regeringen vill utöka lovskolan med ytterligare 25 timmar för elever i årskurs nio som är i behov av extra stöd, rapporterar TT. Alla elever i årskurs ... Read more »

Djurvänner i Hongkong vägrar hamsteravlivning

© Jill Bleed/AP/TT Myndigheterna i Hongkong har beordrat avlivning av smådjur sedan covidsmitta upptäckts i en djuraffär. Arkivbild. Lokala djurvänner obstruerar den av myndigheterna beordrade massavlivningen av hamstrar och andra ... Read more »

Storbritannien: Putin måste dra sig tillbaka från Ukraina

© Tillhandahålls av Omni Rysslands president Vladimir Putin måste ”upphöra och dra sig tillbaka från Ukraina” innan han begår ett ”massivt strategiskt misstag”. Det säger Storbritanniens utrikesminister Liz Truss på ... Read more »

Svensk trio missar kvällens EM-match

© Fredrik Sandberg/TT Max Darj har hittills bara kunnat spela en av Sveriges EM-matcher, premiären mot Bosnien-Hercegovina. De svenska handbollsherrarna får klara sig utan Max Darj, Daniel Pettersson och Niclas ... Read more »

Økt grensekontroll under koronapandemien skapte problemer for politiet

© (NTB scanpix) Politiet har brukt store ressurser på grensekontroll under koronapandemien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Politidirektoratet har evaluert politiets håndtering av koronapandemien. Blant konklusjonene er at grensekontroll ... Read more »

Taliban kommer til Norge

© Adem Altan (AFP) BESØK: Her ser vi flere Taliban-topper på flyplassen i Ankara i Tyrkia i fjor. Taliban kommer til Norge Det er VG som skriver dette. Ifølge avisen ... Read more »

Taliban kommer til Norge for å forhandle

© (NTB scanpix) En norsk delegasjon t.h. med ambassadør Ole A. Lindeman i spissen, i møte med representanter for Taliban i Kabul tidligere denne uken. Foto: UD / NTB Taliban ... Read more »

”Öppen källkod är nyckeln för Europa i nästa digitaliseringsvåg”

DEBATT. Programvarumarknaden domineras av ett fåtal mycket stora icke-europeiska företag. Det ger en inlåsning av industrier och underminerar Europas digitala suveränitet, skriver Jonas Feist och Tomas Gustavsson, APELL. © Unsplash ... Read more »

Mordutredning i Nybro läggs ner

© TT Två personer hittades avlidna i en villa i Nybro förra helgen. Polisen har ingen misstanke om brott. Arkivbild. Mordutredningen som startades sedan två personer hittats döda i en ... Read more »

Ledare: Går långsamt med arbetet mot hedersförtryck

© Tillhandahålls av Omni 20-årsdagen sedan mordet på Fadime Sahindal uppmärksammas på dagens ledarsidor. DN påpekar att mycket arbete mot hedersförtryck kvarstår för att förhindra att fler råkar illa ut. ... Read more »

Våld och övergrepp vanligt i vårdnadstvister

© Dan Hansson/TT Jämställdhetsmyndigheten har granskat domar i mål som rör tvister mellan föräldrar om vårdnad, boende eller umgänge. Arkivbild. Uppgifter om våld eller övergrepp finns i en majoritet av ... Read more »

"Godzilla"-franchisen fortsätter med en tv-serie

© MovieZine “Godzilla”-franchisen fortsätter med en tv-serie “Godzilla”-franchisen fortsätter med en tv-serie Det är dags för Godzilla att flytta över till tv-rutan. Efter förra årets monsterbatalj i “Godzilla vs Kong” ... Read more »

Krav skärper kraven

© TT Päron, och andra importerade produkter, ska produceras under bättre arbetsvillkor. Arkivbild. Organisation Krav, som märker livsmedelsprodukter utifrån hållbarhetskriterier, skärper nu reglerna för bättre arbetsvillkor för importerad mat. Bland ... Read more »

Man misstänks för skott från balkong – har gripits

© Tillhandahålls av Omni En man har gripits misstänkt för att ha skjutit två skott med en pistol från sin balkong i ett hus i Hisings Backa i Göteborg, rapporterar ... Read more »

Nu lättas reglerna för familjekarantän

© TT Ett negativt antigentest. Arkivbild. Den senaste tiden har det rapporterats om arbetsplatser med stora problem att hålla verksamheten i gång och elever som inte kan ta sig till ... Read more »

Meat Loaf er død

© Leveres av ABC Nyheter Meat Loaf ble 74 år gammel. Her er han avbildet i 2009.  Meat Loaf, som egentlig het Michael Lee Aday (født Marvin), døde torsdag kveld ... Read more »

Deler tårevåt beskjed med fansen

© Christopher Polk/Getty Images for NARAS/AFP TÅREVÅT: Adele klarte ikke å holde tårene tilbake da hun måtte dele den triste beskjeden om at hun var nødt til å avlyse turneen ... Read more »

VM-kval flyttas – för dyrt att spela i Globen

© Kenan Asyali/AP/TT Storstjärnan Jonas Jerebko har öppnat för att göra landslagscomeback i det kommande VM-kvalet. Arkivbild. Det blir ingen VM-kvalmatch i basket mellan Sverige och Kroatien på Avicii arena ... Read more »

Klarade inte läkarundersökningen - affären stoppades

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Målvakten, Sten Grytebust, vara nära IFK Göteborg men affären sprack.  Enligt uppgifter från GT så stoppades övergången på grund av att norrmannen inte klarade Blåvitts läkarundersökning.  ... Read more »

Premiärdags för American Song Contest

© TT Italienska Maneskin vann Eurovision Song Contest i fjol. Den amerikanska tävlingen genomförs med den europeiska som förlaga. Arkivbild. Måndag den 21 mars blir det premiär för American Song ... Read more »

TV: Oilers krossade av Panthers

© Tillhandahålls av Hockeysverige Florida Panthers är NHL:s målgladaste lag. Vilket man inte minst visade när man gav Edmonton Oilers sin sjunde raka förlust genom att köra över dem med ... Read more »

UPPGIFTER: Pierre Bengtsson nära övergång till Djurgården

© Tillhandahålls av Fotbolldirekt Pierre Bengtsson kan vara nära allsvenskan. Enligt danska Ekstra Bladet så är svensken endast detaljer från att bli klar för Djurgården.  I veckan kom SportExpressen med ... Read more »

ÖB om försvar mot drönare: ”Vi kan skjuta ner dem”

© Tillhandahålls av Omni Det finns kompetens och befogenheter att hantera drönarattacker. Det säger överbefälhavare Micael Bydén i TV4 Nyhetsmorgon. – Vi kan skjuta ner dem om det finns den ... Read more »

Arbetsolyckor med dödlig utgång ökade 2021

© TT Lastbilar, truckar eller andra mobila maskiner, som hjullastare, var inblandade i närmare hälften av dödsolyckorna 2021. Arkivbild. Sammanställningen är gjord av tidningen Arbete t. Ökningen ses som kraftig ... Read more »

Flera olyckor i snön och halkan

© TT Flera trafikolyckor har inträffat på de svenska vägarna under torsdagsnatten till följd av svårt väglag. Arkivbild. Vid halv tolv-tiden kom ett larm om en trafikolycka på E4:an i ... Read more »

Adele i tårar – ställer in i Vegas

© TT Adele meddelar att hennes show inte är färdig och klar för premiär. Arkivbild. En dag före showstarten i Las Vegas meddelar Adele att hon skjuter upp premiären. Världsstjärnan, ... Read more »

Wallace & Gromit gjør comeback på TV-skjermene

Strømmegiganten Netflix skal produsere det som blir den sjette filmen i den animerte serien. Det er gått 14 år siden den siste filmen i rekken, da den Oscar-nominerte kortfilmen «Wallace ... Read more »

Mål och assist av Dahlin: ”Som Harlem Globetrotters”

© Tillhandahålls av Omni Rasmus Dahlin stod för ett mål och två framspelningar för sitt Buffalo i nattens 4–5-förlust mot Dallas. Matchen var inte ens tre minuter gammal när Dahlin ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic