Vill ha Seger i ledarroll: "Känns jätteviktigt"

Caroline Seger under söndagens träning, hennes näst sista i landslaget, inför Nations League-matchen mot Spanien i Málaga på tisdag.

Caroline Segers landslagsresa saknar motstycke och svensk fotboll måste ta till vara på hennes unika egenskaper.

Det säger hennes lagkompisar inför veteranens sista landskamp, borta mot Spanien på tisdag.

Det har aldrig funnits någon större, säger mittbacken Linda Sembrant.

Nations League-matchen borta mot Spanien i Málaga markerar Caroline Segers slutstation som svensk landslagsspelare. Om hon får speltid landar hon därmed på 241 A-landskamper för Sverige, överlägset flest genom tiderna.

– Hon är och kommer nog alltid att vara nummer ett i svensk fotboll. Hennes karaktär, sättet hon har drivit frågor, hon har gjort ett stort avtryck i svensk fotbollshistoria, säger mittfältskollegan Kosovare Asllani.

– Jag hoppas att hon känner sig så jäkla stolt. En stor stolthet. För det som hon har gjort, det har aldrig funnits någon större i fotbollen. Det ska hon fan påminna sig själv om, säger Linda Sembrant.

Segers “bh-roll”

Om lagkamraterna får bestämma är tisdagens match inte ett definitivt slut i landslaget för Caroline Segers del. Svenska fotbollförbundet bör ta till vara på mittfältsikonens unika spelarkarriär, säger bland andra Magdalena Eriksson.

– Jag hoppas bara att hon blir kvar i fotbollen. Det känns jätteviktigt med den erfarenheten hon har, men också med tanke på vilken människa hon är och vilken karaktär och vilka värderingar hon har. Det är sådana personer som man vill ha kvar inom svensk fotboll, säger Bayern München-backen.

Inofficiellt har spelarna redan gett Seger en officiell ledarroll i landslaget sedan tidigare.

– Den kallades för ”bh-rollen”. Det är hon som håller ihop allting, alla lösa delar, haha. Det är en perfekt roll för henne, ”bh-rollen” på Svenska fotbollförbundet, säger Magdalena Eriksson.

I det skämtsamma finns en botten av sanning. Segers ledaregenskaper och förmåga att få ihop ett lag lyfts fram från alla håll och kanter.

Förbundet håller med

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors vill också gärna se Caroline Seger i en ledarroll i framtiden.

– Seger är just en sådan person som jag tror skulle passa väldigt bra i att fortsätta jobba inom svensk fotboll. Det har vi pratat om så det hoppas jag verkligen att hon kommer att göra, säger Domanski Lyfors.

Längre än så har de inte kommit. Men att på något sätt utnyttja 38-åringens erfarenheter känns som en självklarhet, säger landslagschefen.

– Vi har en fin relation, jag och Seger. Vi har kamperat ihop många av de här åren, så vi har hunnit prata ganska mycket om svensk fotboll genom åren. Det finns en hel del att göra, och det är också viktigt att vi tar vara på de erfarenheterna som de här spelarna har, säger hon.

– Segers erfarenhet kommer vi såklart att ta vara på. Sedan hur det blir, det kommer ju bli ett samspel med henne naturligtvis.

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World