Videók mutatják a hatalmas kitörést a Marapi vulkánon, Nyugat-Szumátra tartományban, Indonéziában

videók mutatják a hatalmas kitörést a marapi vulkánon, nyugat-szumátra tartományban, indonéziában

Videók mutatják a hatalmas kitörést a Marapi vulkánon, Nyugat-Szumátra tartományban, Indonéziában. Videók és fényképek: Telegram Disaster_News és Twitter @volcaholic1 reprodukciója

A közösségi médiában közzétett videók a Marapi-hegy hamuját mutatják Szumátra szigetén, amelyet több mint 3.000 méter (10.000 láb) magasságban észleltek a csúcsa felett

+ Kattintson ide a kitörés videójának megtekintéséhez

Az Indonézia nyugati részén található vulkán vasárnap tört ki, körülbelül három kilométer magas hamuoszlopot bocsátva ki, Hendra Gunawan szerint, az Indonéziai Vulkanológiai és Geológiai Kockázatcsökkentési Központ vezetője szerint.

Az 14:54-kor (GMT 07:54) történt kitörés után nem érkeztek azonnali jelentések károkról vagy áldozatokról.

“A kitörés még folyamatban van”, mondta Gunawan egy nyilatkozatban.

A 2.891 méter magas csúccsal rendelkező vulkán Indonézia négyfokozatú riasztási rendszerének harmadik legmagasabb szintjén van, és a hatóságok kizárási övezetet hoztak létre a Marapi kráter körül.

Ahmad Rifandi, a Marapi-hegy megfigyelő állomásának alkalmazottja hamuesőt észlelt a kitörés után.

“A hamueső elérte Bukittinggi városát” – mondta, utalva Nyugat-Szumátra harmadik legnagyobb városára, amelynek lakossága meghaladja a 100 000 főt.

A Marapi-hegy, amely a “Tűzhegy” jelentéssel bír, Szumátra szigetének legaktívabb vulkánja.

Az indonéz szigetcsoport a Csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekszik, ahol a kontinentális lemezek találkozása magas vulkáni és szélsőséges tevékenységet okoz.

Májusban a legaktívabb vulkánja, a Jáva szigetén található Merapi-hegy több mint két kilométerre lövellt lávát a kráteréből.

A délkelet-ázsiai országban közel 130 aktív vulkán található.

Videók és fényképek: Telegram Disaster_News és Twitter @volcaholic1 reprodukciója

News Related

OTHER NEWS

Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak

Egy olyan világban, ahol hetente jelenti be egy-egy celeb, hogy elválik. Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak Kutatások szerint nem sokszorozódott meg a válások ... Read more »

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »
Top List in the World