Videoer viser enormt udbrud på Marapi-vulkanen i Vestsumatra-provinsen, Indonesien

videoer viser enormt udbrud på marapi-vulkanen i vestsumatra-provinsen, indonesien

Videoer viser enormt udbrud på Marapi-vulkanen i Vestsumatra-provinsen, Indonesien. Videoer og fotos: Gengivelse fra Telegram Disaster_News og Twitter @volcaholic1

Videoer offentliggjort på sociale medier viser aske fra Mount Marapi på Sumatra-øen, som observeres mere end 3.000 meter (10.000 fod) over dens top

+ Klik her for at se videoen af udbruddet

Vulkanen beliggende i det vestlige Indonesien gik i udbrud denne søndag og udsendte en askekolonne på omkring tre kilometers højde ifølge Hendra Gunawan, leder af Indonesiens Center for Vulkanologi og Geologisk Risikoreduktion.

Der blev ikke umiddelbart rapporteret om skader eller ofre efter udbruddet kl. 14:54 lokal tid (07:54 GMT).

“Udbruddet er stadig i gang,” sagde Gunawan i en udtalelse.

Vulkanen, med en top på 2.891 meter, er på det tredje højeste niveau af alarm i Indonesiens fireskala-system, og myndighederne har indført en udelukkelseszone omkring Marapis krater.

Ahmad Rifandi, en medarbejder ved Mount Marapi-overvågningsstationen, observerede askefald efter udbruddet.

“Askefaldet nåede byen Bukittinggi,” sagde han og henviste til den tredjestørste by i Vestsumatra, som har en befolkning på over 100.000.

Mount Marapi, hvilket betyder “Ildbjerget”, er den mest aktive vulkan på Sumatra-øen.

Den indonesiske øgruppe ligger på Stillehavets Ildring, hvor mødet mellem kontinentalpladerne forårsager høj vulkansk og seismisk aktivitet.

I maj udspandt dens mest aktive vulkan, Mount Merapi på Java, lava mere end to kilometer fra dens krater.

Det sydøstasiatiske land har næsten 130 aktive vulkaner.

Videoer og fotos: Gengivelse fra Telegram Disaster_News og Twitter @volcaholic1

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World