Viaplay pakt 'zeer waarschijnlijk' toch rechten vanaf 2025: 'Die kans is bijzonder groot'

Momenteel wordt er flink gestreden om de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland. Viaplay is sinds 2022 in het bezit van de uitzendrechten in Nederland, maar momenteel wordt er weer gestreden tussen Ziggo en Viaplay voor de uitzendrechten vanaf 2025. Waar Ziggo eerst op poleposition stond, lijkt Viaplay nu alsnog aan het langste eind te gaan trekken.

Afgelopen week regende het al geruchten dat Ziggo de strijd gewonnen zou hebben. Ziggo had de uitzendrechten in de periode tot en met 2021, en hoopte nu weer toe te slaan. Daarbij hoopte het Nederlandse bedrijf te profiteren van de financiële onrust bij het Scandinavische Viaplay in de afgelopen jaren. Viaplay was aan het begin van 2022 nog ruim vier miljard dollar waard, en kelderde tot juni 2023 al naar een beurswaarde van 1,7 miljard dollar.

Vervolgens kwam de echte crash van het bedrijf, met een waarde van slechts 270 miljoen dollar als dieptepunt, in februari 2025. Inmiddels is Viaplay, na een financiële injectie en herstructurering van de schulden, weer op aan het krabbelen, met een beurswaarde van 400 miljoen dollar nu. In 2023 liet Viaplay een verlies van 900 miljard dollar noteren.

Viaplay kondigt nieuwe samenwerking aan

Viaplay startte april echter met een opvallend bericht: na een paar weken op te zijn gekrabbeld, kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Talpa. Het gevolg is dat SBS9 wordt omgevormd tot Viaplay TV, waarbij de Formule 1 wordt uitgezonden. Echte fans schieten er weinig mee op, want de belangrijkste sessies worden vertraagd uitgezonden, of middels samenvatting, maar de samenwerking met Talpa is wel een feit.

‘Het was fantastisch nieuws voor Talpa, en voor Viaplay’, weet Woerts te melden bij Vandaag Inside. Het nieuws komt in een periode waarin verwacht wordt dat de uitzendrechten vanaf 2025 vergeven worden. Gezien de nieuwe samenwerking die Viaplay is aangegaan, lijkt het op goed nieuws voor de rechtenhouder van de Formule 1-beelden in Nederland als het over 2025 gaat, beseft ook Woerts.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

viaplay pakt 'zeer waarschijnlijk' toch rechten vanaf 2025: 'die kans is bijzonder groot'

Max Verstappen staat Viaplay te woord.

‘Het is nog niet bekend, dat wordt later bekendgemaakt’, vervolgt Woerts. ‘Je zou zeggen dat je deze samenwerking niet aangaat als je de rechten niet binnenharkt, dus naar grote mate van waarschijnlijkheid kun je er wel vanuit gaan dat Viaplay de rechten binnenhaalt. Dat wordt straks door de FOM, het Formula One Management, bepaald, maar die kans is bijzonder groot.’

Woerts speelde eerder al in op rechten voor Viaplay

Chris Woerts is sinds de samenwerking met Talpa Network nog beter ingelicht: de sportmarketeer koopt namelijk voor Talpa Network de uitzendrechten van sportcontent in, en zal dus heel goed weten wat de huidige situatie is. Woerts heeft hoogstwaarschijnlijk dus een hoofdrol gespeeld in de samenwerking tussen Talpa en Viaplay. Hélène Hendriks, presentatrice van Vandaag Inside, waar Woerts regelmatig te gast is, zei afgelopen vrijdag nog: ‘Natuurlijk blijft de Formule 1 bij Viaplay.’

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World