Vårkänslor lyfter humöret i svenska handeln

vårkänslor lyfter humöret i svenska handeln

Vårkänslor lyfter humöret i svenska handeln

Efter ett år av vikande optimism har humöret vänt upp något i maj, om än från låga nivåer. Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer.

– Anledningarna till detta är flera, men givetvis spelar vårens ankomst en stor roll, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

Förutom vårkänslorna påverkar sjunkande energipriser och tro på att inflationstoppen är passerad.

Butikshandeln är den bransch som står för den största ökningen i månaden. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar om försäljning, anställda och lönsamhet, steg till 76,6 i maj jämfört med 71,9 i april.

Enligt Sofia Larsen är det framför allt dagligvaruhandeln som har fått en mer positiv syn med midsommarförsäljningen i antågande.

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

Hård kritik efter kungafamiljens firande på Skansen – tittarnas stora besvikelse: ”Dåligt”

Under tisdagen var det dags för Sveriges nationaldag, och i vanlig ordning blev det firande på Skansen. Där befann sig kungafamiljen, och Carl XVI Gustaf höll tal tagen till ära. ... Read more »

Körde in i polisstation – ville bli skjuten

Körde in i polisstation – ville bli skjuten En man körde i natt in en bil i dörrarna på Moras polisstation, skriver SVT Nyheter Dalarna. Ingen kom till skada eftersom ... Read more »

Minister kräver stopp för VIP-biljett efter övergrepp

Minister kräver stopp för VIP-biljett efter övergrepp Tysklands familjeminister Lisa Paus kräver bättre skydd för konsertbesökare efter att en våg av anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot Rammsteins frontman Till ... Read more »

Svenska kraftnät: Reglera elen i Norrland

Risk för överbelastning i elnätet i Norrland. Arkivbild Elförbrukningen i Norrland måste regleras, enligt Daniel Gustafsson, avdelningschef för kraftsystem på statliga Svenska kraftnät. Annars hotar överbelastning när stora nya industriinvesteringar ... Read more »

Tittarnas krav efter första avsnittet av Drömlandet: "Ett problem"

“Drömlandet”, med Tareq Taylor och Carina Bergfeldt, har haft premiär och det var en sak tittarna inte var helt nöja med… Det var i förra veckan som “Drömlandet”, där tv-kocken ... Read more »

Skolor tvingas skära ner: ”Snälla, ta det på allvar”

Skolor tvingas skära ner: ”Snälla, ta det på allvar” Skolan tvingas göra besparingar i 60 av 234 kommuner som tillfrågats av DN i en färsk enkät. – Snälla, snälla, ta ... Read more »

Man död i Malmö – kvinna gripen

En kvinna har gripits av polis, misstänkt för mord, efter att en man hittats död i Malmö, skriver Sydsvenskan. – Vi har gripit en person som vi kommer att prata ... Read more »

Förare körde in i polisstation

En man med ett vapenliknande föremål körde med sin bil in i polisstationen i Mora. Arkivbild. En bil kördes under natten mot onsdagen in i polisstationen i Mora, rapporterar SVT ... Read more »

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna i Pajala

Sökinsatsen pågår sedan lördag när en kvinna i 70-årsåldern uppgav ha saknats. Arkivbild. En stor sökinsats pågår i Kirnujärvi i Pajala kommun efter en kvinna i 70-årsåldern som har varit ... Read more »

Heta känslor på PGA-tourens spelarmöte

Heta känslor på PGA-tourens spelarmöte Beskedet att LIV-touren, PGA-touren och Europatouren går samman slog ned som en bomb i golfvärlden. Och rörde upp känslor hos många av spelarna. undefined Ladda ... Read more »

Två skjutna till döds nära examensceremoni

Två människor har skjutits ihjäl nära en lokal där en examensceremoni hälls i Virginia, USA. Arkivbild. Två personer har dödats och fem har skadats vid ett skottlossning i närheten av ... Read more »

SBB:s kurs upp 100 procent efter sparprofilens säljråd

SBB:s kurs upp 100 procent efter sparprofilens säljråd Sparprofilen Claes Hemberg utfärdade i torsdags ett säljråd för SBB i TV4:s Nyhetsmorgon när aktien handlades kring 3,1 kronor. Tre handelsdagar senare ... Read more »

Sölvesborg: Polisen rapporterar om mord / dråp

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Försök till mord, Västra Mjälbyvägen.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Blekinge rapporterar detta: En man är förd till sjukhus med ambulans efter att ... Read more »

Hotfulla gener tio gånger fler än man vetat

Antibiotikaresistens klassas som ett av de största hoten mot global hälsa. Och gener som gör bakterier resistenta är mycket vanligare än man tidigare trott, visar en ny studie. I dag ... Read more »

Andersson: Vore bra om Kristersson var argare

Andersson: Vore bra om Kristersson var argare S-ledaren Magdalena Andersson har av vissa politiker på högerkanten fått öknamnet ”arga Andersson”. Hennes roll som oppositionsledare är att granska regeringen och komma ... Read more »

Fredrik Karlström förlänger med Dallas Stars

Fredrik Karlström. Fredrik Karlström stannar i Dallas Stars organisation. Under tisdagen skrev svensken under ett nytt ettårsavtal med klubben som han spelade fem NHL-matcher för under säsongen. Redan i fjol ... Read more »

”A som i armé” – så utbildas ryska barn i patriotism

”A som i armé” – så utbildas ryska barn i patriotism Barn och unga undantas inte när Kreml driver kampanj för att militarisera det ryska samhället. Tvärtom har utbildningsministeriet riktat ... Read more »

Zlatans råfräcka skämt om bortgångne Mino Raiola får hela fotbollsvärlden att skratta mitt i avskedet

Hela fotbollsvärlden hyllar Zlatan Ibrahimovic i dag. Med all rätt då en fantastisk spelarkarriär just tagit slut. Men ”Ibra” själv bjuder på ett helfräckt hån om Mino Raiola mitt avskedet. ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự