Van der Plas tegen coalitie: stuur stikstofplan naar tekentafel

van der plas tegen coalitie: stuur stikstofplan naar tekentafel
© Copyright ANP 2022 Van der Plas tegen coalitie: stuur stikstofplan naar tekentafel

DEN HAAG (ANP) – De coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie moeten het stikstofplan “terug naar de tekentafel sturen”, vindt BBB-leider Caroline van der Plas. Het maatwerk dat het kabinet beoogt, door zich onder meer op zogeheten piekbelasters te richten, is volgens Van der Plas vooral bedoeld om “slecht beleid te maskeren”.

Volgens de BBB-voorvrouw is “het fundament niet goed en iedereen weet dat je nooit moet bouwen als het fundament niet goed is”. Zij roept de coalitie “met klem op” het stikstofplan af te wijzen.

Van der Plas vindt dat boeren meer financiële ruimte moeten krijgen om te innoveren, om zo de stikstofuitstoot te beperken. “De boeren vragen niet om geld om nog meer dieren te kopen, maar ze willen verduurzamen. En krijgen van de bank te horen: dat gaan we niet doen.” Dat vindt ze “ronduit schandalig” van de banken. Ze wijst erop dat ook de auto-industrie inmiddels schoner is dankzij innovatie. “De auto-stapel is ook nooit gehalveerd.”

Het moet volgens de BBB-leider meer gaan om de mensen dan om de “rare vlekkenkaartjes” van het kabinet, waarop staat waar stikstofuitstoot omlaag moet. Zij waarschuwt ook dat banken op basis van die stikstofkaart boerenbedrijven “het wurgkoord verder aantrekken”.

News Related

OTHER NEWS

Bond-producent ziet in prins William perfecte 007

© ANP Bond-producent ziet in prins William perfecte 007 De Britse prins William zou de “perfecte kandidaat” zijn om de nieuwe James Bond te worden. Dat zei producent Barbara Broccoli ... Read more »

Veroordeling en Regels van Floor winnen landelijke scenarioprijs

© ANP Veroordeling en Regels van Floor winnen landelijke scenarioprijs De film De Veroordeling, over de Deventer Moordzaak, en de NPO-serie De Regels van Floor zijn vrijdagavond bekroond met de ... Read more »

Deze passievolle film wordt grijs gedraaid op Netflix

© Aangeboden door Filmtotaal Sinds afgelopen woensdag is Netflix een romantische komedie rijker met de film Love & Gelato van regisseur Brandon Camp, die eerder de films Benji en Love ... Read more »

Engeland scoort gelijk na gemiste penalty Spitse 2-1 tegen Nederland

Liveblog Read more »

Oranjevrouwen op achterstand tegen Engeland, Spitse mist penalty

Liveblog Read more »

IOC ontneemt boksfederatie zeggenschap over bokstoernooi op Spelen in Parijs

De internationale boksfederatie IBA krijgt geen zeggenschap over het bokstoernooi op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De boksbond verkeert al langer in een diepe financiële en bestuurlijke crisis en heeft te maken gehad met manipulaties in de arbitrage. Read more »

Ook McLaren komt met upgrades in Silverstone: 'Ons uiterste best doen'

© Aangeboden door GPblog NL Lando Norris heeft laten weten dat McLaren op Silverstone met upgrades voor de MCL36 zal komen. Het team wil maar al te graag goed presteren ... Read more »

Kabinet bestrijdt personeelstekort, effect 'vertraagd merkbaar'

© Copyright ANP 2022 Kabinet bestrijdt personeelstekort, effect ‘vertraagd merkbaar’ DEN HAAG (ANP) – Het kabinet komt met een actieplan tegen het tekort aan personeel, met daarin ook “verdergaande maatregelen”. ... Read more »

Van de Donk maakt na rust rentree bij Oranjevrouwen tegen Engeland

Liveblog Read more »

Boerenacties op tal van plekken, strobaal bij huis minister

© Copyright ANP 2022 Boerenacties op tal van plekken, strobaal bij huis minister DEN BOSCH (ANP) – Op meerdere plekken in het land hebben boeren vrijdagavond acties gehouden tegen de ... Read more »

Geen grondrecht op abortus, is dat wat de Amerikanen willen?

© ANP Het hoge woord is eruit. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft gesproken: het recht op abortus is niet langer in de hele Verenigde Staten bij wet gegarandeerd. Vier vragen en ... Read more »

Boerenprotesten door het hele land, strobaal bij huis minister Van der Wal

Door heel Nederland, maar vooral in Noord-Brabant, hebben boeren actiegevoerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze stonden met tractoren bij op- en afritten van wegen, waaronder enkele snelwegen .Ook werd door boeren een strobaal achtergelaten op een weg in de buurt van het huis van minister Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur), Read more »

AZ betaalt hoogste transfersom in vijftien jaar voor Odgaard, Aboukhlal vertrekt

AZ heeft zich vrijdag versterkt met Jens Odgaard. De Alkmaarders betalen naar verluidt 4 miljoen euro voor de Deense spits, wat de hoogste transfersom in de clubgeschiedenis in vijftien jaar is. Zakaria Aboukhlal vertrekt op zijn beurt naar Toulouse FC. Read more »

Van der Voort en Kleermaker stunten tegen Price en Smith bij Dutch Masters

Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker hebben gestunt in de eerste ronde van de Dutch Darts Masters in Amsterdam. Van der Voort versloeg oud-wereldkampioen Gerwyn Price met 6-5, Kleermaker zette Michael Smith met 6-4 aan de kant. Read more »

Kabinet komt met actieplan tegen personeelstekort, effect 'vertraagd merkbaar'

Het kabinet komt met een actieplan tegen het tekort aan personeel, met daarin ook "verdergaande maatregelen". Maar de meeste plannen hebben pas later effect, ook omdat nieuw beleid langere tijd mee moet gaan. De krapte op de arbeidsmarkt is dus nog wel even voelbaar. Read more »

Oranjevrouwen bij rust op 1-1 tegen Wiegmans Engeland

Liveblog Read more »

Overzicht oefenduels op weg naar start Eredivisie

© ProShots Overzicht oefenduels op weg naar start Eredivisie Een overzicht van het programma, de resultaten en de doelpuntenmakers van het oefenprogramma van de Eredivisionisten. Programma zaterdag 25 juni: SV ... Read more »

Botman voor 37 miljoen euro naar Premier League

© ProShots Botman voor 37 miljoen euro naar Premier League Sven Botman maakt de overstap naar Newcastle United. De centrale verdediger van Lille vertrekt voor 37 miljoen euro naar The ... Read more »

Justitieminister VS wil toegang tot abortus beschermen

© Copyright ANP 2022 Justitieminister VS wil toegang tot abortus beschermen WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse minister Merrick B. Garland van Justitie noemt het besluit van het Hooggerechtshof om het ... Read more »

Getest: Dit is de beste vrijstaande koelkast met vriezer

Wat is de beste vrijstaande koelkast met vriezer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. Read more »

Schreuder denkt dat Ihattaren zal slagen bij Ajax: 'Hij zit nu in kleedkamer 1'

Alfred Schreuder heeft er alle vertrouwen in dat Mohamed Ihattaren gaat slagen bij Ajax. "Hij zit nu in kleedkamer 1, zoals we dat hier noemen", zei de opvolger van Erik ten Hag vrijdag na de eerste training van het seizoen. Read more »

Hoole sluit superweek af met zilveren medaille (+VIDEO)

Daan Hoole mag tevreden terugkijken op de afgelopen week. Werd hij eerder deze week nog derde tijdens het NK tijdrijden, vandaag moest hij enkel zijn meerdere erkennen in Pascal Eenkhoorn. ... Read more »

Fouten ontdekt in energienota's bij teruglevering zonnepanelen

Eigenaren van zonnepanelen klagen op internetfora en bij Vereniging Eigen Huis over fouten in hun energienota. Energieleveranciers werken steeds vaker met tarieven die maandelijks of zelfs ieder uur worden aangepast. Salderen gebeurt soms ook iedere maand, terwijl dat volgens de wet op jaarbasis zou moeten. Read more »

Oranjevrouwen op 1-1 tegen Wiegmans Engeland door keepersblunder

Liveblog Read more »

Welke rechten heb je als je huurwoning wordt gerenoveerd?

Mag een verhuurder een huurverhoging doorrekenen als de woning wordt gerenoveerd? Krijg je een vergoeding als je moet verhuizen? NU.nl vraagt aan experts wat je rechten zijn wanneer je woning wordt verbouwd. Read more »

Organisatie van circuit Silverstone stapt naar de rechter

© Aangeboden door GPblog NL De organisatoren van het Formule 1-circuit van Silverstone zijn van plan om naar de rechter te stappen om de oude aannemer van het circuit aan ... Read more »

Biden boos over abortusbesluit Hooggerechtshof: 'Tragische fout'

© AFP Het schrappen van het landelijk recht op abortus is ‘een tragische fout’. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd in reactie op het vernietigen van het landelijke ... Read more »

Groot e-sigarettenmerk Juul vecht verbod in Verenigde Staten aan

© ANP Groot e-sigarettenmerk Juul vecht verbod in Verenigde Staten aan WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Juul Labs gaat het verbod op de verkoop van zijn e-sigaretten in de Verenigde Staten aanvechten. ... Read more »

Van der Voort stunt met zege op oud-wereldkampioen Price bij Dutch Masters

Vincent van der Voort heeft vrijdag voor een stunt gezorgd in de achtste finales van de Dutch Darts Masters in Amsterdam. De Nederlander versloeg enkelvoudig wereldkampioen Gerwyn Price met 6-5 in legs. Read more »

Martens kopt Oranjevrouwen op voorsprong tegen Wiegmans Engeland

Liveblog Read more »

Van der Voort stunt met zege op wereldkampioen Price bij Dutch Masters

Vincent van der Voort heeft vrijdag voor een stunt gezorgd in de achtste finales van de Dutch Darts Masters in Amsterdam. De Nederlander versloeg enkelvoudig wereldkampioen Gerwyn Price met 6-5 in legs. Read more »

Hoofdstrateeg Red Bull verklaart sleutel tot succes wereldtitel Verstappen

© Aangeboden door GPblog NL Computersimulaties worden een steeds belangrijker onderdeel van de Formule 1. Will Courtenay, hoofdstrateeg van Red Bull Racing, legt uit hoe de pitstopstrategie in Abu Dhabi ... Read more »

Oranjevrouwen zonder Miedema begonnen tegen Wiegmans Engeland

Liveblog Read more »

Boeren door heel het land voeren spontaan actie tegen stikstofplannen

Door heel Nederland, maar vooral in Noord-Brabant, hebben boeren actiegevoerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze gingen met tractoren staan bij op- en afritten van wegen, waaronder enkele snelwegen. Read more »

Meilandjes verbazen zich over Televizier-rumoer

© ANP Meilandjes verbazen zich over Televizier-rumoer De Meilandjes vinden het helemaal niet raar dat zij wel kans maken op de Gouden Televizier-Ring en Vandaag Inside en De Avondshow met ... Read more »

Disney en Netflix gaan medewerkers in VS financieel helpen bij abortus

Disney, Netflix en andere grote mediabedrijven gaan de reiskosten van Amerikaanse medewerkers betalen die door het schrappen van het Amerikaanse nationale abortusrecht voor de ingreep naar een andere staat moeten reizen. Ook onder meer Paramount, Sony en Meta hebben vrijdag laten weten hun werknemers op diezelfde wijze te steunen. Read more »

Jubilaris Spitse krijgt van Wiegman bloemen voor 200e interland

Liveblog Read more »

Boerenacties op meerdere plekken in Noord-Brabant

© Copyright ANP 2022 Boerenacties op meerdere plekken in Noord-Brabant DEN BOSCH (ANP) – In de provincie Noord-Brabant en op andere plekken in het land zijn vrijdagavond boerenacties tegen de ... Read more »

Botman lijkt Newcastle te verkiezen boven AC Milan

Transferupdates Read more »

District nabij belangrijke stad Severodonetsk ingenomen door Russen

Eén keer per dag geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met dit keer: de zwaarbevochten Oekraïense stad Severodonetsk komt steeds dichter bij het punt van vallen. Russische legereenheden hebben het Oekraïense district Hirske in handen gekregen, dat op steenworp afstand van de strategische stad ligt. Verder wil de Britse premier Boris Johnson Oekraïne helpen bij het ontmijnen van de zuidelijke kust van het land. Read more »