Valentijn Driessen vernietigend voor Carlos Forbs van Ajax na duel met Heerenveen

valentijn driessen vernietigend voor carlos forbs van ajax na duel met heerenveen

Valentijn Driessen, De Telegraaf

Valentijn Driessen is allerminst onder de indruk van Ajax na het duel met sc Heerenveen. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat Ajax de problemen door het zwakke begin over zichzelf heeft afgeroepen. De Amsterdammers kwamen met 3-0 achter, wisten bijna een comeback te realiseren, maar stapten uiteindelijk toch met een 3-2 nederlaag van het veld.

“Ajax had gewoon in het begin moeten opletten en gewoon wat sneller moeten voetballen. Maar ja, als je met Carlos Forbs speelt, speel je met tien man in de eerste helft”, zegt Driessen in een video-item van de krant. “In de tweede helft speelden ze met Chuba Akpom, die opnieuw scoorde, maar toen was eigenlijk het kalf al verdronken.”

De negentienjarige Forbs stond in de basis bij afwezigheid van Steven Bergwijn, die door blessureleed niet kon spelen. Volgens Driessen werd de 26-jarige aanvaller gemist bij Ajax. “Niet als aanvoerder, maar de speler Bergwijn, want die zorgt wel voor continue dreiging. Aanvallend bracht Ajax van die kant te weinig. Brian Brobbey lag aan de ketting bij die Pool (Pawel Bochniewicz, red.) en Sven van Beek, die deden het heel goed.”

Bij Heerenveen viel ook Thom Haye in positieve zin op, vond Driessen. De middenvelder stond afgelopen winter in de serieuze belangstelling van Serie B-club Como, maar de Friese club liet hem niet gaan. “Die speelde een prima wedstrijd. Hij was altijd aanspeelbaar, was niet bang om de bal op te eisen en had altijd de goede voortzetting. Daar had Ajax gewoon last van. En Steven Berghuis had een van zijn off-days.”

Ook Jordan Henderson kon volgens Driessen niet overtuigen. “Je ziet dat het ook met Henderson af en toe open huis is bij Ajax. Hij speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd. Als ik dan Henderson ook tegen PSV (1-1 gelijkspel, red.) zie voetballen, dan is het veel breed en weinig diep. Nu had hij veel diepteballen, maar het is long-ball-Hendo, lijkt het wel. Dat is niet het spel dat Ajax hoort te spelen.”

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World