Vær på vagt: Politiet advarer danskerne

vær på vagt: politiet advarer danskerne

Foto: Shutterstock

Tre borgere har været udsat for bedrageri. Vær på vagt, lyder et af rådene fra politiet.

I løbet af det seneste døgn har tre ældre borgere omkring Haderslev og Aabenraa været udsat for bedrageri med omtrent samme fremgangsmåde, og derfor beder Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne om at være ekstra opmærksomme.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Læs også

De tre bedrageri-tilfælde er sket på den måde, at en gerningsmand har ringet og udgivet sig for at være fra en bank, og derefter har han franarret de tre forurettede bankoplysninger – herunder kontonummer og pin-kode.

En mand er siden eller samtidig dukket op på adressen og har hentet betalingskort.

”Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har vi før set, at gerningsmænd i denne type kriminalitet ringer fra telefonnumre, så det ser ud som om, der ringes fra bankerne, ligesom de i telefonen kan være meget overtalende. Det kan være svært at håndtere i situationen”, siger politikommissær Dennis André Holst.

Men hvis du følger disse tre gode råd, er du langt i at forebygge, at det sker for dig.

1: Vær på vagt – det er svindel, hvis nogen ringer og beder dig overføre penge, udlevere Mit-ID eller dine betalingskort

2: Læg røret på – hellere et nej for meget

3: Hvis du er i tvivl, så ring til banken, til politiet på 114 eller til en, du kender, og tal om det

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World