Væksten i dansk økonomi skønnes lavere end hidtil antaget

Den danske økonomi er vokset i tredje kvartal. Men væksten ser ud til at være mindre, end Danmarks Statistik tidligere har antaget.

Det fremgår af statistikbankens seneste skøn for økonomien i tredje kvartal.

Tidligere i november estimerede Danmarks Statistik, at økonomien var vokset med 2,0 procent i kvartalet. Men nu skønnes væksten at ende på 0,9 procent – altså mindre end det halve.

Cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer kalder nedjusteringen for “ekstraordinær”.

– Selv om det tidligere høje tal for bnp-væksten i tredje kvartal næsten var for godt til at være sandt, så er det en ekstraordinært stor nedrevision, Danmarks Statistik har præsenteret her til morgen, skriver han i en kommentar.

Det er særligt nye, lavere skøn for produktion og forbrug i de tjenesteydende erhverv, der har udløst nedjusteringen fra Danmarks Statistik.

For andet kvartal har statistikbanken desuden nedjusteret skønnet for væksten til 2,2 procent fra tidligere 2,8 procent.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Tausons overkvinde møder suveræn Barty i finale

Ashleigh Barty er klar til sin første finale ved Australian Open. Ashleigh Barty (til højre) er klar til sin tredje grand slam-finale i karrieren. Danielle Collins er klar til sin ... Read more »

Prins Andrew afviser at være nær ven af Maxwell

© Handout/AFP Et fotografi, som viser Storbritanniens prins Andrew med en arm omkring Virginia Giuffre, der anklager ham for overgreb, og Ghislaine Maxwell i baggrunden, har advokater ikke tilstrækkeligt med ... Read more »

Partitop i DF får halveret honorar efter lokalformænds kritik

Selv om det er strømmet ind med nye medlemmer til Dansk Folkeparti, efter at Morten Messerschmidt i weekenden overtog formandsposten i partiet efter Kristian Thulesen Dahl, så er det ikke ... Read more »

Britisk overklasse skifter til elbiler

© Leveret af FDM Bentley har nu to plugin-hybrider, og om tre kommer de rene elbiler. Den elektriske forvandling breder sig til endnu et hjørne af bilindustriens traditionelle højborge, hvor ... Read more »

Blå partier vil undgå at der går socialpolitik i varmeregningen

© Philip Davali/Scanpix Marie Bjerre (V), som er klimaordfører i Venstre, forhandler sammen med resten af Folketingets partier lige nu med klimaminister Dan Jørgensen om hjælp til danskerne, som er ... Read more »

Minister: Overvågning giver kvinder i natteliv tryghed og frihed

© Martin Sylvest/Scanpix – Det er klart, for overfaldsmanden er det selvfølgelig et indgreb at blive overvåget på den måde. Men for de unge kvinder giver det tryghed og frihed, ... Read more »

Dansk firma skal hjælpe med at holde astronauter i form

© Axiom Space Inc./Free Rumstationen Axiom vil i løbet af dette årti frakoble sig Den Internationale Rumstation (ISS) og blive en uafhængig og kommerciel rumstation i kredsløb om jorden. Et ... Read more »

Ashleigh Barty udraderer amerikaner og booker finale

© Michael Errey/AFP Ashleigh Barty er klar til sin første finale ved Australian Open. © Morgan Sette/Reuters Ashleigh Barty (til højre) er klar til sin tredje grand slam-finale i karrieren. ... Read more »

Kristeligt Dagblad skifter chefredaktør efter 28 år

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix 63-årige Erik Bjerager skal fremover skrive i Kristeligt Dagblad, mens ledelsen fordeles blandt flere personer. (Arkivfoto) Erik Bjerager stopper som chefredaktør og administrerende direktør på Kristeligt ... Read more »

Dansk stjernepar afslører sønnikes sjældne navn

© Martin Sylvest/Scanpix Simon Stenspil og Anna Stokholms lille søn er født ind i en celeber familie. Simon Stenspil er lillebror til skuespillerinden Cecilie Stenspil, der er kærester med kollegaen ... Read more »

Super Mario-filmen får premiere til jul 2022

© Leveret af Connery Vi fik sidste år bekræftet, at en ny Super Mario-film var på vej – og at Chris Pratt blandt andet skal lægge stemme til helten. Hvis ... Read more »

Badehotellet-stjerne er færdig i ny sæson

© Liselotte Sabroe/Scanpix Karakteren, som er skrevet ud af serien, er ikke en af de skuespillere på billedet her. (Arkivfoto). Efter otte sæsoner i “Badehotellet” er det slut med karakteren ... Read more »

Spillesteder kan udskyde genåbning og få økonomisk hjælp

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Fra 1. februar vil der ikke længere være coronarestriktioner i Danmark, og det er derfor igen muligt at afholde koncerter med stående publikum. (Arkivfoto) Det kan ... Read more »

Danmark giver hjælp til trængte Ukraine i anspændt situation

Det meste af verdens øjne er i øjeblikket rettet mod Ukraines grænse mod Rusland og den anspændte situation mellem de to lande. Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), har i ... Read more »

FC Nordsjælland lejer målmand i AaB

© René Schütze/Scanpix Andreas Hansen er frem til sommer udlejet til FC Nordsjælland. (Arkivfoto). FC Nordsjælland havde visse problemer på målmandsposten i efteråret, og nu har klubben hentet nyt blod ... Read more »

EU åbner sag mod Kina efter økonomisk boykot af Litauen

© Janis Laizans/Reuters Strid om navn på Taiwan-kontor i Litauen har ført til importrestriktioner i Kina. Der er nu lagt sag an mod Kina i WTO. EU har lagt sag ... Read more »

Kina opfordrer til at tage russiske bekymringer alvorligt

© Ishara S. Kodikara/AFP Den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, har torsdag drøftet krisen i Ukraine med sin amerikanske kollega, Antony Blinken, over telefonen. (Arkivfoto) Ruslands sikkerhedsbekymringer bør tages alvorligt. Sådan ... Read more »

IOC lover møde med Peng Shuai under vinter-OL- i Kina

© Adnan Abidi/Reuters Shuai Peng kan se frem til et møde med IOC under vinterlegene i Beijing. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) skal mødes med tennisspilleren Peng Shuai under vinterlegene ... Read more »

Vaccinekrav for sundhedsansatte træder i kraft i USA

© Robyn Beck/AFP En frist for at blive vaccineret som sundhedsmedarbejder i cirka halvdelen af de amerikanske delstater udløber torsdag. (Arkivfoto) Sundhedsarbejdere i omkring halvdelen af de amerikanske delstater har ... Read more »

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

© Bo Amstrup/Scanpix Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er klar med et udspil, som skal give en økonomisk håndsrækning til de danskere, som oplever at få høje varmeregninger. Regeringen ... Read more »

Hvert tredje barn har oplevet krænkelser på internettet

© Liselotte Sabroe/Scanpix En ny undersøgelse viser, at hvert tredje barn og hver anden ung har oplevet at blive krænket på internettet. (Arkivfoto) Hvert tredje barn og knap hver anden ... Read more »

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje energipriser

Regeringen vil give en skattefri check til de familier, som er hårdest ramt af de høje energipriser. Det fortæller klima, – energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), som torsdag har ... Read more »

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Restriktionerne er fortid, og tirsdag kan restauranterne igen åbne som før corona. (Arkivfoto) Landets restauranter har været hårdt presset under corona, men på tirsdag melder hverdagen ... Read more »

Dansk genåbning vækker undren i Tyskland: Hvad er der galt?

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Onsdagens pressemøde i Danmark har fundet vej til den internationale presse. Det har vakt opsigt verden over, at Danmark som det første land i EU skrotter ... Read more »

Ukraine og Rusland holdt otte timer langt møde i Paris

© Sergey Pivovarov/Reuters En russisk soldat affyrer en kanon under en øvelse i Rostov-regionen tæt ved grænsen til Ukraine onsdag. Imens holdt repræsentanter for de to lande deres første møde ... Read more »

15 lande afviser malisk kritik og støtter dansk indsats

© Olivier Hoslet/Scanpix Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er “meget tilfreds” med opbakningen til dansk indsats i Mali fra 14 europæiske lande. En række europæiske lande bakker Danmark op i en ... Read more »

Kvinde i kritisk tilstand reddet ud af brændende lejlighed

Røgdykkere har onsdag aften reddet en kvinde ud af en lejlighed i Skjern syd for Ringkøbing, efter at der var opstået en brand i den. Den 52-årige kvinde er i ... Read more »

Neil Young forsvinder fra Spotify efter kritik af podcastvært

Sangeren Neil Youngs musik vil inden længe ikke være at finde på streamingtjenesten Spotify længere. Det bekræfter den 76-årige sanger og Spotify ifølge nyhedsbureauet Reuters. Neil Young offentliggjorde tidligere på ... Read more »

Europæere oplever store forskelle på coronarestriktioner

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Mens statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag erklærede det en “milepæl”, at alle corona-restriktioner får lov at udløbe i næste uge, strammer eller forlænger andre europæiske lande ... Read more »

Fastelavnsbollerne ruller igen: Toms Skildpadder, brunsviger eller klassisk med fløde og creme?

Det er fastelavnsbollesæson hos landets bagere og konditorer, og ovenpå sidste års nedlukkede, lækkersultne fastelavnsbollesæson, er det svært at tro, at fastelavnsbollen kan få endnu mere fokus – men 2022 ... Read more »

Det lader til at Activision Blizzard arbejder på Call of Duty: Warzone 2

© Gamereactor Det lader til at Activision Blizzard arbejder på Call of Duty: Warzone 2 For nylig kunne Jason Schreier afsløre flere detaljer om Activision Blizzards planer for Call of ... Read more »

Arbejder The Rock på en Gears of War-filmatisering

© Gamereactor Arbejder The Rock på en Gears of War-filmatisering Dwayne “The Rock” Johnson har efterhånden så meget indflydelse i Hollywood, at hvis han ønsker en film lavet, så kan ... Read more »

Percy Jackson bliver rebootet til en ny tv-serie

© Leveret af Connery Percy Jackson and the Olympians er en kæmpe succes på bogformat, så den blev naturligvis filmatiseret hurtigst muligt. Den første film kom i 2010 og blev ... Read more »

Bernal er igen ved bevidsthed efter ulykke og operation

© Luisa Gonzalez/Reuters Det er på La Sabana Universitetshospital, at Egan Bernal er blevet behandlet efter ulykke. Den tidligere Tour de France-vinder Egan Bernal er ved bevidsthed igen efter en ... Read more »

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Storfiskeren Henning Kjeldsen har solgt alle sine pelagiske fiskekvoter, altså retten til at fange fisk og fiskearter, der bevæger sig i stimer. Det oplyser han selv i et opslag på ... Read more »

Virksomheder med tung genstart kan fortsat få kompensation

© Philip Davali/Scanpix Det er vigtigt at få alle virksomheder godt med ud på den anden side af restriktionerne, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). (Arkiv). Der vil stadig ... Read more »

Tesla med rekordsalg - men forsyningskæden er udfordret

© David Zalubowski/Scanpix Elbilgiganten Tesla er stiftet af rigmanden Elon Musk. Fjerde kvartal 2021 bød på rekordomsætning fra selskabet. (Arkivfoto) Det var godt gang i salget hos elbilgiganten Tesla i ... Read more »

USA's rekordlave rente ser ud til at synge på sidste vers

Den rekordlave rente i USA synger på sidste vers. Det konkluderer flere økonomer, efter at der onsdag har været møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed). Ved mødet er ... Read more »

Mundbind og coronasmitte gav mavepuster til butikkers julesalg

© Henning Bagger/Scanpix Smittespredning og genindførelse af restriktioner fik detailsalget i butikkerne til at dykke i december, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto) Omsætningen i detailhandlen faldt op til jul ... Read more »

Vestas trodser nedjustering og stiger til vejrs på børsen

© Henning Bagger/Scanpix Vestas producerer vindmøller og er en stor dansk virksomhed. Den er noteret på fondsbørsen i København. (Arkivfoto) Det er ofte forbundet med kursfald, når et selskab, der ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic