Utökad risk för skogsbränder

utökad risk för skogsbränder

Risk för skogs- och gräsbränder i stora delar av Sverige.

SMHI har utökat sina varningar om risk för skogsbränder jämfört med för några dagar sedan. Senare i veckan blir det ännu värre.

Nu beskrivs risken för skogsbrand som “mycket stor” i fler delar av södra Sverige. Lokalt i östra Götaland är risken “extremt stor”.

“Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus, ofta gäller eldningsförbud”, skriver SMHI på sin hemsida.

Eldningsförbud råder i Södermanland, Stockholm, Uppsala län och delar av Västmanland. Även i delar av Blekinge och Kronoberg och på Gotland finns förbud mot att elda och grilla i skog och mark.

Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps brandriskprognos ökar brandrisken successivt under veckan för att kulminera på söndag.

Även risken för gräsbrand i norra delar av Sverige, där torrt fjolårsgräs ligger kvar, har utökats sedan i början på veckan.

News Related

OTHER NEWS

Ukraina tiger om offensiven: ”Har inga sådana uppgifter”

Ukraina tiger om offensiven: ”Har inga sådana uppgifter” Ukrainas militär vill inte officiellt bekräfta medieuppgifterna om att landet inlett sin storskaliga motoffensiv, rapporterar Reuters. – Vi har inte någon sådan ... Read more »

Wallström uppges få leda uppbyggnaden av Ukraina

Wallström uppges få leda uppbyggnaden av Ukraina Sveriges tidigare utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att få en ledande roll i att återuppbygga Ukraina efter kriget, enligt uppgifter till Aftonbladet. Wallström ... Read more »

Anna Brolin bryter tystnaden om framtiden i ”Farmen 2024” – nya beskedet efter alla år på gården

Anna Brolin är en av svenska folkets stora favoriter. Hon har hyllats stort för sin programledarroll i flera program, inte minst i ”Farmen”. Nu bryter Anna Brolin tystnaden om sin ... Read more »

Kreml: Skadad ledning påverkar spannmålsavtalet

Kreml: Skadad ledning påverkar spannmålsavtalet Att ammoniakledningen Togliatti-Odesa skadats kan ”bara ha negativ inverkan” på spannmålsavtalet, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov enligt Reuters. Ledningen, som går mellan Ukraina och Ryssland, ... Read more »

Störningar i tågtrafiken efter elfel i Östergötland

Störningar i tågtrafiken efter elfel i Östergötland Det är stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Malmö efter ett elfel mellan Norrköping och Linköping, rapporterar P4 Östergötland. Enligt kanalen förekommer ... Read more »

Tecken på nedkylning av USA:s arbetsmarknad

Oväntat stor ökning av antalet amerikaner som söker arbetslöshetsstöd. Arkivbild USA:s överhettade arbetsmarknad börjar kylas ned. Det blev ett oväntat stort lyft för ansökningarna om arbetslöshetsstöd i USA förra veckan. ... Read more »

Lars Lagerbäck avslöjar hur han var på väg att förstöra Zlatans mäktiga klassiker: ”Jag ville göra det”

Zlatan Ibrahimovic har nu avslutat karriären. Då träder Lars Lagerbäck fram med ett oväntat avslöjande. När han som svensk förbundskapten var nära att förstöra Zlatans oförglömliga klassiker. Det var tränarduon ... Read more »

Galna sommarvädret kommer tillbaka – då blir det 30 grader och sol

Galna sommarvädret kommer tillbaka – då blir det 30 grader och sol Sugen på sommarvärme och sol? Då behöver du inte vänta länge. Nästa vecka bjuder på kanonväder och höga ... Read more »

Eric Engstrand om tuffa tiden och flytten till Västerås: “Jag mådde jävligt dåligt”

Eric Engstrand om jobbiga säsongen. Eric Engstrand hade en rörig säsong med spel i Malmö, Södertälje och Färjestad och nu har han då flyttat till Västerås i jakt på stabilitet ... Read more »

Republikaner i Alabama får bakläxa av högsta domstolen

Republikaner i Alabama får bakläxa av högsta domstolen Den amerikanska högsta domstolen har beordrat Alabama att rita om sina valdistrikt eftersom den nuvarande indelningen missgynnar afroamerikanska väljare, rapporterar amerikanska medier. ... Read more »

Svårt att få ersättning för elsparkcykel – ingen ”cykel”

Svårt att få ersättning för elsparkcykel – ingen ”cykel” Det kan vara svårt att få ersättning för elsparkcykeln om den blir stulen. Eftersom de många gånger inte uppfyller kraven för ... Read more »

”Extrem risk för skogsbrand – väntas bli värre”

”Extrem risk för skogsbrand – väntas bli värre” SMHI varnar för ”stor” till ”extremt stor” risk för skogsbränder i främst södra och mellersta Sverige, skriver TT. Varningen motsvarar de tre ... Read more »

Åklagaren: Knivattacken inte ett misstänkt terrordåd

Åklagaren: Knivattacken inte ett misstänkt terrordåd Den man som på torsdagen knivhögg flera personer i en park i franska Annecy bedöms inte ha haft ”uppenbart terrormotiv”. Det uppger åklagaren Line ... Read more »

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen är tre under par efter sina elva första hål och två slag ... Read more »

Prins Daniels mysiga kramkalas med världsstjärnan

En sån mysig träff. Prins Daniel fick varma kramar av golfstjärnan Annika Sörenstam. Det blev ett kärt återseende. Prins Daniel, 49,  är som bekant en mycket sportig man med flera ... Read more »

Benjamins pinsamma miss med Björn Ulvaeus – fick ångest när han råkade göra detta mot Abba-stjärnan

I säsongsavslutningen av Benjamin’s är det ingen mindre än Abba-stjärnan Björn Ulvaeus som är en av gästerna. Nu berättar Benjamin Ingrosso om tabben med idolen under inspelningen. Benjamin Ingrosso har stått ... Read more »

Mildast tänkbara recessionen i euroländerna

Statistikbyrån Eurostat redovisar BNP-siffror för första kvartalet. Arkivbild Euroländernas ekonomier bromsade in lite mer än väntat i första kvartalet. Tekniskt innebär detta en recession, med två kvartal i rad på ... Read more »

Källor: Musk för samtal om att bygga bilfabrik i Valencia

Källor: Musk för samtal om att bygga bilfabrik i Valencia Tesla för samtal med regionalpolitiker i Valencia om att göra en stor investering i den spanska staden, enligt källor till ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự