Uppgifter: Utländsk kvinna gripen utanför Ulf Kristerssons hem – misstänks för brott: ”Känner till”

uppgifter: utländsk kvinna gripen utanför ulf kristerssons hem – misstänks för brott: ”känner till”

Sagerska huset och statsminister Ulf Kristersson och hans fru Birgitta Ed

En utländsk kvinna med en dold, avancerad spionkamera har gripits vid statsminister Ulf Kristerssons hem, rapporterar TV4 Nyheterna.

Skyddsvakter larmade polisen när en drönare flög över Sagerska huset i centrala Stockholm.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var på onsdagskvällen som skyddsvakter såg en drönare flyga över Sagerska huset i Stockholm där statsminister Ulf Kristersson bor tillsammans med sin fru Birgitta Ed. Byggnaden är ett skyddsobjekt med fotoförbud och det är därför olagligt att flyga med drönare där.

Polisen larmades till platsen och kunde gripa en kvinna misstänkt för att ha flugit drönaren. När polisen kontrollerade kvinnan upptäckte de att hon hade fler kameror med sig. Hon hade även en dold, avancerad spionkamera monterad på kroppen, enligt uppgifter till TV4.

Ska vara utländsk medborgare

Kvinnan är utländsk medborgare och polisen utreder om de id-handlingar hon hade kan vara förfalskade, enligt TV4:s uppgifter.

– Säkerhetspolisen känner till att polisen grep en individ i anknytning till Sagerska. Men det är ett ärende som hanteras av Polismyndigheten och jag får hänvisa dig dit. Rutinmässigt samverkar vi löpande med Polismyndigheten och utbyter information, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson på Säpo till TV4.

”Brott mot skyddslagen”

Kvinnan anhölls men släpptes igen på torsdagen. Misstankarna mot henne kvarstår dock.

– Det är en pågående förundersökning om brott mot skyddslagen. Personen, en yngre, är släppt i nuläget. Misstankarna kvarstår, säger Ylva Holmer, jourhavande förundersökningsledare i Stockholm City till TV4.

Ulf Kristersson har inte uttalat sig om händelsen.

FOTO: TT

Rekommenderad läsning

News Related

OTHER NEWS

Vargen etablerar sig snabbt i Skåne: ”Konfliktpotential”

Vargen etablerar sig snabbt i Skåne: ”Konfliktpotential” De senaste åren har vargen återetablerat sig i Skåne och till DN säger Nils Carlsson, tillförordnad chef för art- och naturenheten på länsstyrelsen, ... Read more »

Uppgift: Litauiska män flög drönare vid flygbas

Uppgift: Litauiska män flög drönare vid flygbas Militärpolis grep på söndagen två män vid Norrbottens flygflottilj i Luleå. Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna handlar det om två litauiska medborgare som ... Read more »

Lukasjenko: Kärnvapen till alla som är med oss

Lukasjenko: Kärnvapen till alla som är med oss Belarus diktator Aleksandr Lukasjenko utlovar kärnvapen till alla länder som ställer sig på Rysslands och Belarus sida, rapporterar NBC News. – Det ... Read more »

Flera trafikolyckor på samma väg – oklart skadeläge

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Två olyckor, Österleden.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Fyra personbilar har kolliderat på Österleden, i södergående riktning. Inga personskador har ... Read more »

Elvis Presleys 6 sista ord till flickvännen – stjärnans yttrande i livet före tragiska dödsfallet

Elvis Presley gav världen rock ’n’ roll. Nu skriver Mirror vad som var världsstjärnans allra sista ord i livet. Han somnade in bara 42 år gammal hemma på Graceland. I ... Read more »

KLART: Fredrik Stillman blir assisterande tränare i AIK

KLART: Fredrik Stillman blir assisterande tränare i AIK 30 januari fick han och Tommy Samuelsson sparken i HV71.  Nu står det klart att Fredrik Stillman blir assisterande tränare i AIK.  ... Read more »

Statsvetare: ”S måste agera – fråga om rikets säkerhet”

Statsvetare: ”S måste agera – fråga om rikets säkerhet” Att riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) medverkade på helgens Palestinakonferens i Malmö, trots en avrådan från partiet, är både allvarligt och uppseendeväckande ... Read more »

Svindlande kostnad för att skapa grön väteekonomi

Svindlande kostnad för att skapa grön väteekonomi Investeringar på hissnande 20 000 miljarder dollar fram till 2050 behövs för att bygga upp en grön väteekonomi, enligt Financial Times beräkningar. The clean ... Read more »

Här kväver TV4-reportern sin spya i direktsändning: "Nej, nej"

Nyhetsmorgons reporter Marcus Noterius stod för ett minst sagt magstarkt inslag när han nästan spydde i direktsändning. – Nej, nej, säger programledaren Rania Shemoun Olsson. TV4-reportern Marcus Noterius är inte ... Read more »

Kommunen tar bort fiskmåsarnas ägg – stör och smutsar ner: "Obehag för människor"

Fiskmåsarna har häckningsperiod mellan april-juli Under häckningsperioden är fiskmåsarna och deras bon fredade enligt jaktlagen, men man kan göra undantag. I Malmö plockar man just nu bort ägg från hustak ... Read more »

Dolda symbolerna på Zaras kläder – vad de betyder kommer förvåna dig

Har symbolerna på Zaras kläder något med passformen att göra? Klipp som blivit virala på Tiktok visar symboler i modejätten Zaras kläder, som påstås ha något med plaggets passform att ... Read more »

Val igen i Grekland den 25 juni

Greklands övergångsregering, ledd av domaren Ioannis Sarmas. En andra omgång i parlamentsvalet hålls i Grekland den 25 juni, slår presidentens kansli fast. Anledningen är att inget av de tre partier ... Read more »

36-åriga maken gick tragiskt bort – 16 månader senare födde frun parets dotter: ”Hade varit stolt”

Aman gick bort i cancer, men trots det föddes hans dotter Amandeep 16 månader senare. Aman drabbades av en hjärntumör och dog – bara 36 år gammal. Men 16 månader ... Read more »

Ryssland hotar med att dra sig ur spannmålsavtalet

Ryssland hotar med att dra sig ur spannmålsavtalet Ryssland kommer att dra sig ur spannmålsavtalet för Svarta havet om inte FN gör det lättare för ryskt spannmål och konstgödsel att ... Read more »

Sara Säkkinen stannar i Stockholm - klar för Djurgården

Sara Säkkinen stannar i Stockholm – klar för Djurgården Efter en säsong som lagkapten i AIK kom avskedsbeslutet förra veckan.  Nu presenteras Sara Säkkinen som ny spelare i Djurgården.  – ... Read more »

Idrottsministern kritiserar AIK-spelarnas förståelse

Idrottsministern kritiserar AIK-spelarnas förståelse Idrottsminister Jakob Forssmed (KD) är skarpt kritisk efter söndagens urartade urartade fotbollsderby mellan AIK och Djurgården. Han riktar sin kritik mot AIK:s supportrar men också till ... Read more »

Livet ombord på krigsfartyget USS Normandy

På onsdagar serveras ostburgare och i fartygets bibliotek kan besättningen spela bingo. Men de ombord är också fullt tränade för stridsoperationer. TT har gått ombord på den amerikanska robotkryssaren USS ... Read more »

Måns Zelmerlöw bryter tystnaden om Pernilla Wahlgren – veckor innan Allsång på Skansen: ”Hon är ju…”

Förberedelserna pågår för fullt och nu är det bara kort tid kvar innan ”Allsång på Skansen” äntligen drar igång. För första gången kommer vi få se Pernilla Wahlgren leda programmet ... Read more »

Backstjärnan missar kvartsfinalen

Backstjärnan missar kvartsfinalen Tre Kronors backstjärna Rasmus Sandin missar kvällens VM-kvartsfinal mot Lettland i Riga. Skadan efter knätacklingen han åkte på mot USA stoppar spel. undefined Ladda ner Hänts nya ... Read more »

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer

Ghostrunner 2 uppvisat med ny trailer Ghostrunner 2 visades upp som en av de första titlarna under Sonys ännu pågående Playstation Showcase. Vi fick inte en omfattande titt på spelet, ... Read more »

Ingen specifik kyrka utpekad som terrormål

E-post och chattar visar att bröderna planerade ett dåd mot en kyrka. Arkivbild. Det finns inget konkret mål för det planerade terrorattentatet mot en svensk kyrka, säger chefsåklagare Liddy Oechtering. ... Read more »

Gripen efter folkmordet i Rwanda

Fulgence Kayishema som anklagats för inblandning i folkmordet i Rwanda 1994 har gripits i Paarli Sydafrika efter 20 år på flykt, rapporterar CNN. Texten uppdateras. Relaterade länkar: Read more »

Robinson 2023: Tittarna i tårar efter Elins ord till Amanda: "Borde finnas en gräns, TV4"

Robinson 2023 lider mot sitt slut med den stundande finalen på söndag den 28 maj. Intrigerna i programmet har fortsatt, och deltagaren Pernilla Block tycks inte stå särskilt högt i ... Read more »

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt”

Billström om beskedet: ”Beklagar djupt” Utrikesminister Tobias Billström (M) kommenterar Rysslands beslut att stänga generalkonsulatet i Göteborg: ”Beklagar djupt”, rapporterar TV4 Nyheterna. Texten uppdateras Relaterade länkar: Read more »

Kräver att olje-vd sparkas som klimatmöteschef

Sultan Ahmed al-Jaber är inte okontroversiell som klimatmöteschef. Arkivbild. En oljemagnat som chef för nästa FN-toppmöte om klimatet? En riktigt dålig idé, anser över 100 ledamöter i USA:s kongress och ... Read more »

Så enkelt slipper du mördarsniglar i sommar – knepet med vanliga föremålet kan rädda din trädgård på nolltid

Mördarsniglar är inte roliga att ha i trädgården. Men de är inte bara en otrevlig syn för ögat, de slemmiga sniglarna utgör ett fot för inhemska arter och är dessutom ... Read more »

Dödshjälpsläkare får inte legitimationen åter

Förvaltningsrätten i Stockholm meddelar i en dom att dödshjälpsläkarens legitimation även i fortsättningen ska vara återkallad. Arkivbild. Läkaren Staffan Bergström får inte tillbaka sin läkarlegitimation. Den drogs in i höstas ... Read more »

Beyoncé och Jay-Z har enligt uppgift köpt den dyraste villan i Kalifornien. Bilder från drömvillan

Beyoncé och Jay-Z har varit ett stabilt par i flera år nu och är definitivt bland de mäktigaste i showbusiness. Allt de rör vid förvandlas till guld och det kommer ... Read more »

Jättevändningen: Zlatans avgörande beslut – som nu kan bli hans stora avsked till fotbollen

Alla har varit slående överens om att säsongen är över för Zlatan. Men nu kommer jättevändningen för 41-årige Ibrahimovic. Vilket också kan bli hans stora avsked till spelarkarriären. För drygt ... Read more »

Asllani hoppas på comeback i helgens derby

Asllani hoppas på comeback i helgens derby [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Kosovare Asllani har inte spelat en fotbollsmatch på ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự