Uppgifter: Robin Press lämnar Severstal – jagas av KHL-konkurrenter

uppgifter: robin press lämnar severstal – jagas av khl-konkurrenter

Robin Press.

Robin Press blir inte kvar i KHL-klubben Severstal Tjerepovets nästa säsong, rapporterar ryska Sport-Express. Den svenske backen kan emellertid bli kvar i Ryssland – då fyra konkurrenter visat intresse för 28-åringen.

Sedan 2021 tillhör Robin Press den ryska KHL-klubben Severstal Tjerepovets och den här säsongen producerade den svenske backen 42 poäng (11+31) på 64 matcher i KHL och blev därmed poängbäste svensk i ligan.

Nu uppger ryska Sport-Express att Press inte kommer att bli kvar i Severstal efter att kontraktet löper ut till våren. Intresset för svensken finns dock kvar bland de ryska klubbarna, där fyra klubbar med större ekonomiska muskler ska ha visat aktivt intresse för den svenske backen, enligt den ryska sajten.

Valde att stanna i Ryssland

I somras blev Robin Press den första svenske spelaren att förlänga sitt kontrakt med en KHL-klubb sedan den ryska invasionen av Ukraina. Den svenske backens beslut att skriva ett nytt kontrakt med en rysk klubb väckte förvåning inom Svenska Ishockeyförbundet och beslutet innebar att han stängdes av från landslagsspel.

– Vi har inte varit i kontakt med honom (Press) eller någon agent och jag kan inte svara för hur hans eller deras tankar har gått. Det känns märkligt just med tanke på att vi lägger ned så mycket tid och har en dialog med juristerna på IIHF (Internationella ishockeyförbundet), spelarna själva och deras agenter för att få våra svenska spelare att ta sig därifrån, sade förbundets generalsekreterare Johan Stark till TT i juni.

Lönen: 30 miljoner rubel

Enligt Sport-Express tjänade Robin Press 30 miljoner rubel den här säsongen, vilket motsvarar 2,72 miljoner kronor i dagens valutakurs.

I en intervju med RB Sport förklarade svensken i höstas sitt kontroversiella beslut att stanna i Ryssland.

– Jag gillade att spela i KHL förra säsongen och jag tänkte att spel i den här ligan är en bra möjlighet för mig. Jag trivs väldigt bra i Severstal. Det var därför jag bestämde mig för att stanna här och spela, sade Press i september.

TV: Rätt eller fel att sparka Mikko Manner?

News Related

OTHER NEWS

Krönikor: Underläge direkt för nyvald Reinfeldt

Krönikor: Underläge direkt för nyvald Reinfeldt Valet av förre statsminister Fredrik Reinfeldt som den mäktigaste inom svensk fotboll tas emot med skepsis, både av supportrar och tidningskrönikörer. På Twitter är ... Read more »

EU överens om ”gröna bilar” till 2035 – Tyskland backar

EU överens om ”gröna bilar” till 2035 – Tyskland backar EU-kommissionen och Tyskland har nått en överenskommelse i frågan om det planerade kravet på koldioxidneutrala fordon som parterna tvistat om. ... Read more »

Turistbuss av vägen – passagerare instängda

En turistbuss har kört av vägen nordost om Uppsala. Arkivbild. En turistbuss har kört av vägen två mil nordost om Uppsala. — Det är ett trettiotal personer ombord. Det finns ... Read more »

Hans Dahllöf om Brynäs nedflyttning: “Jag blir tårögd”

1960 blev han en av hjältarna som spelade upp Brynäs i högsta serien. Där har de blivit kvar – fram till och med denna säsong. För hockeysverige.se berättar klubbprofilen, Hans ... Read more »

Berlin röstar om göra staden klimatneutral

En valaffisch till stöd för förslaget om att Berlin ska bli klimatneutralt till 2030. Invånarna i Tysklands huvudstad röstar i helgen om ett förslag att göra staden klimatneutral till år ... Read more »

Regeringen vill se krav om heltidsaktivitet för bidrag

Regeringen vill se krav om heltidsaktivitet för bidrag Moderaterna vill se krav på att personer som har försörjningsstöd ska ha en ”heltidsaktivitet”, meddelar Ulf Kristersson och finansminister Elisabeth Svantesson på ... Read more »

Kolumnister: Prisat format – bäst för TV4 test för SVT

Kolumnister: Prisat format – bäst för TV4 test för SVT Att SVT ger upp ett av sina mest populära programformat – ”Bäst i test” – och att det framöver i stället ... Read more »

Bolsonaro återvänder till Brasilien den 30 mars

Bolsonaro återvänder till Brasilien den 30 mars Brasiliens före detta president Jair Bolsonaro återvänder till landet den 30 mars, rapporterar Correio Braziliense. Planerna bekräftas på Facebook av Bolsonaros parti PL. ... Read more »

Man i Pakistan dömd till döden för hädelse

En pakistansk man läser ur Koranen. Arkivbild En pakistansk man har dömts till döden för ett inlägg på Whatsapp, som enligt domstolen var hädiskt. Mannen dömdes enligt landets antiterror-lagar av ... Read more »

Tyskland och EU enas om gröna bilar

Alla bilar ska bli gröna. Arkivbild. Den tyska regeringen och EU var på kollisionskurs om en överenskommelse som ska göra alla nya bilar koldioxidneutrala från 2035. Men nu har de ... Read more »

Johan Larsson kan avsluta karriären: "Känns som det"

Johan Larsson. Gårdagens 3–6-förlust mot Djurgården kan ha varit det sista vi såg av Johan Larsson.  Efter uttåget öppnar den 37-årige backen för att lägga skridskorna på hyllan.  – Det ... Read more »

Japan tog nytt VM-guld på hemmaplan

Japan tog nytt VM-guld på hemmaplan [object Object] undefined Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar! Shoma Uno gjorde som landsmaninnan Kaori Sakamoto och försvarade ... Read more »

Förare körde i fel körfält– sex till sjukhus

Sex personer har förts till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka i närheten av Kristinehamn. Arkivbild. Sex person har förts till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka på länsväg 603 ... Read more »

Stefan Löfven i kampanj för Montenegros president

Stefan Löfven i kampanj för Montenegros president Tidigare statsministern och S-ledaren Stefan Löfven förekommer i en kampanjvideo för Montenegros president Milo Djukanovic, rapporterar DN. Samtidigt har Djukanovics demokratiska socialistparti (DPS) ... Read more »

Mejeriets uppmaning till bönder: Mjölka mindre

I ett brev uppmanar Skånemejeriet sina 300 mjölkbönder att minska produktionen så snart som möjligt. Arkivbild. Skånemejeriet uppmanar sina bönder att mjölka mindre.Nu reagerar flera bönder med ilska på beskedet, ... Read more »

Polen ökar produktionen av ammunition till Ukraina

Polen ökar produktionen av ammunition till Ukraina Den polska statligt ägda ammunitionstillverkaren Dezamet kommer att skala upp sin produktion kraftigt för att kunna leverera till Ukraina, skriver Reuters. Polens premiärminister ... Read more »

JUST NU: Hypereffektivt FC Honka går till halvtid med 2-0

JUST NU: Hypereffektivt FC Honka går till halvtid med 2-0 Al-Hakim visslar för halvtid på Tele 2 Arena och bortalaget FC Honka kan gå från första halvlek med  en 2-0-ledning. ... Read more »

Drama i Lahtis– Ilar offrade sig för Dahlqvist

Maja Dahlqvist kan ta hem sprintcupen. Arkivbild. Maja Dahlqvist kör för totalsegern i sprintcupen. Inför semifinalen i världscuptävlingarna i finländska Lahtis har hon fortfarande chansen – efter att Moa Ilar ... Read more »

C vill se över om Ukraina kan få svenska stridsflyg

C vill se över om Ukraina kan få svenska stridsflyg Centerpartiet vill att även Sverige ska undersöka möjligheterna att skicka stridsflyg till Ukraina, efter att Polen och Slovakien öppnat för ... Read more »

Thailands parlament upplöses

Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha upplöser parlamentet och utlyser val, rapporterar AFP. Kung Maha Vajiralongkorn har godkänt beslutet. Val kommer att hållas i maj. Det blir det andra valet sedan Prayut ... Read more »

Kristecken: Swedbank-obligationer tar stryk

Värdet på Swedbanks så kallade AT1-obligationer faller kraftigt i kölvattnet av helgens nya turer i bankkrisen. Arkivbild Det är stökigt på obligationsmarknaden efter helgens dramatiska turer i Schweiz, där storbanken ... Read more »

Bankaktier faller i börsöppningen

Stockholmsbörsen påverkas av bankoron. Arkivbild. Efter helgens schweiziska bankturbulens öppnar Stockholmsbörsen på minus. Strax efter klockan 9.00 är börsens breda index ned med 1 procent. Samtliga storbanker på börsens OMX30-lista ... Read more »

”En zombie är död, men ett monster är fött”

”En zombie är död, men ett monster är fött” Schweiz vaknar på måndagen upp till en ny era efter att landets största bank UBS köpt den krisande konkurrenten Credit Suisse, ... Read more »

Persona 5 får en mobil-spinoff kallad The Phantom X

Persona 5 får en mobil-spinoff kallad The Phantom X Atlus har gett oss några av de bästa japanska rollspelen någonsin med sin Persona-serie. Med mästerverket Persona 5: Royal och återutgivningen ... Read more »

Putin till Xi: Vi står upp mot "guldmiljarden"

Vladimir Putin får besök av Xi Jinping måndag till och med onsdag. Det finns “en rationell väg” ut ur “den ukrainska krisen”. Det skriver Kinas president Xi Jinping i en ... Read more »

Skolsköterska anmäls – följde inte upp vården

När skolsköterskan i en skånsk kommun blev sjukskriven upptäckte vikarier att mottagningen var smutsig, att journalhanteringen var bristfällig och att sjuksköterskan hade dröjt med att följa upp vården av eleverna. ... Read more »

Klorin och penisattrapp används för att lura drogtest

Klorin och penisattrapp används för att lura drogtest Allt fler anställda använder narkotika, enligt de analyser av arbetsgivares drogtester som genomförs på Karolinska universitetssjukhuset. Ungefär var tjugonde urinprov visar positivt, ... Read more »

Nebil är vinnare av Farmen 2023 – detta vill han göra med vinstpengarna

Efter en jämn och spännande final i Farmen 2023 stod till slut Nebil Davidsson som vinnare. Nu berättar han vad vinsten ska gå till, skriver Hänt. Kenta Gustafsson: Från misären ... Read more »

Alonso överklagade – fick tillbaka pallplats

Fernando Alonso, till höger, blev först av med sin tredjeplats i Saudiarabiens GP. Men han fick den åter några timmar senare. Formel 1-föraren Fernando Alonso firade först sin 100:e pallplats ... Read more »

Svenska stjärnorna helt knäckta efter nya fiaskot – pekar nu själva ut pinsam detalj: ”Måste vara sista gången”

Ingen svensk i final i helgens sprint. Då var stjärnorna helt uppgivna – särskilt med tanke på vilken norsk åkare som gick vidare. – Det måste vara sista gången som det ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự