Une ga opphold til flere i 2022 – nesten en av tre asylsaker ble omgjort

une ga opphold til flere i 2022 – nesten en av tre asylsaker ble omgjort

Utlendingsnemnda omgjorde i fjor nesten ett av tre avslag på asyl. Foto: Cornelius Poppe / NTB

I fjor behandlet Une 5.502 saker. Nesten én av tre asylsaker fikk et endret vedtak, skriver Vårt Land.

Asylsaker og utvisningssaker er sakstypene med høyest omgjøringsprosent. I alt ble 30 prosent av asylsakene og 25 prosent av utvisningssakene omgjort av Une.

Den samlede omgjøringsprosenten, de sakene hvor Utlendingsnemnda (Une) endrer det opprinnelige vedtaket, var på 18 prosent i 2022. Året før var andelen 17 prosent, mens vedtak ble omgjort i 12 prosent av sakene i 2019 og 2020, skriver Vårt Land.

Direktør Marianne Jakobsen i Une forteller at flere fikk opphold på humanitært grunnlag i fjor.

– Det kan være saker hvor barn er involvert og at barnets beste er blitt avgjørende. Det kan også være forhold tilknyttet helse som gjør at det er sterke menneskelige hensyn i saken.

I 2022 ble det innlevert 5.517 ordinære asylsøknader til UDI. Det er det høyeste tallet siden Syria-krisen i 2015. Til sammenligning søkte 2.305 personer asyl i 2019. I koronaårene 2020 og 2021 kom det henholdsvis 1.386 og 1.656 asylsøkere til Norge.

News Related

OTHER NEWS

NHL-legenden Bobby Hull er død

Hull er av mange sett på som en av de beste målscorerne i NHL-historien og ble toppscorer sju ganger siden debuten i 1957. Han ledet Chicago-klubben til Stanley Cup-tittelen i ... Read more »

Blinken: Israelere og palestinere må slutte å fyre opp under konflikten

USAs utenriksminister Antony Blinken ber israelere og palestinere om å slutte å helle bensin på bålet. Foto: AP / NTB Blinken: Israelere og palestinere må slutte å fyre opp under ... Read more »

Stranger Things Sesong 5 begynner innspillingen i mai

Stranger Things Sesong 5 begynner innspillingen i mai Den femte sesongen av TV-fenomenet Stranger Things skal begynne å filme i mai, som avslørt av Noah Schnapp under en Instagram live ... Read more »

Forskrekket over deler av matbransjen: – Helt Texas

I STUSS: Næringsminister Jan Christian Vestre mener det er overraskende lite fakta rundt fortjeneste og samarbeid i matvarebransjen. Forskrekket over deler av matbransjen: − Helt Texas På onsdag øker matprisene. Næringsminister ... Read more »

Havnaa bekrefter bruddskade: – Må opereres

BEKREFTET BRUDD: Kai Robin Havnaa viser frem gipsen på den høyre hånden etter tommelbruddet han pådro seg da han knocket ut Hany Atiyo lørdag kveld. Havnaa bekrefter bruddskade: − Må opereres ... Read more »

Radja Nainggolan og Daniele De Rossi er sammen igjen

En ting er helt sikker, hvis du ansetter Radja Nainggolan blir det ikke kjedelig. – Den den kunnskapen henger det ikke på greip at den svært politisk korrekte klubben Royal ... Read more »

Activision har sendt ut spørreundersøkelser med spørsmål om neste Call of Duty: Warzone 2.0-kart

Activision har sendt ut spørreundersøkelser med spørsmål om neste Call of Duty: Warzone 2.0-kart Mens Al Mazrah tilsynelatende har gått ganske bra med Call of Duty: Warzone-samfunnet (til tross for ... Read more »

– Utenlandskablene har gitt prissmitte

– Utenlandskablene har gitt prissmitte Se vodkasten med Aasland i videovinduet øverst – eller hør podkasten nederst i saken! Onsdag klokken 10 legger Energikommisjonen frem sin rapport. Etter det Nettavisen ... Read more »

Konkurransetilsynet kaller inn dagligvaregigantene til møte om økte matpriser

Bransjen har de siste månedene varslet gjentatte ganger om økte priser fra 1. februar. Konkurransedirektør Tina Søreide sier det er to ting som bekymrer henne: – Det ene er hvordan ... Read more »

Flyr-aksjen kollapset på børs: – Ser ordentlig tungt ut for Flyr

USIKKER FREMTID: Selskapet vil ikke svare på hva som skjer med flyene resten av uken, utover at mandagens flyvninger går som normalt. Flyr-aksjen kollapset på børs: – Ser ordentlig tungt ... Read more »

Sichuan-provinsen i Kina vil ha flere barn

Par i Kinas Sichuan-provins kan nå få så mange barn de vil, har myndighetene fastslått. Foto: AP / NTB Sichuan-provinsen i Kina vil ha flere barn Kinas befolkning sank i ... Read more »

22 mister jobben etter «Tid for hjem»-nedleggelsen

LEGGES NED: TV-programmet «Tid for hjem» er nå lagt ned, og nå må produksjonsselskapet bak også avvikles. 22 mister jobben etter «Tid for hjem»-nedleggelsen Det var like før jul at ... Read more »

Tok med mat fra Spania: – Får sjokk hver gang vi kommer hjem

SJOKKTUR: Pensjonist Knut Hemstad har ikke helt klart å venne seg til norske matprisene etter spaniaturen. Tok med mat fra Spania: − Får sjokk hver gang vi kommer hjem OBS PÅ ... Read more »

Cowboy Bebop-skaperen: Kunne ikke fordra Netflix-tilpasningen

Cowboy Bebop-skaperen: Kunne ikke fordra Netflix-tilpasningen Anime-verdenen har funnet sin plass hos Netflix, men det samme kan ikke sies om strømmegigantens live-action-tilpasninger av elskede japanske klassikere, og den nye Cowboy ... Read more »

Flygelederstreik: 16 flyplasser i Spania rammet

Flygelederne på Lanzarote (der nede) streiker i dag og har varslet fire streikedager i februar. LUFTFART: Streiken rammer i alt 16 ulike flyplasser i Spania. Forhandlingene mellom flygelederne og arbeidsgiverne ... Read more »

Akvariefisk tok kontroll over eierens Nintendo-konto

Akvariefisk tok kontroll over eierens Nintendo-konto Ja, du leste riktig, en haug med akvariefisk har faktisk klart å kapre eierens brukerkonto på bryteren, selv om det hele ved første øyekast ... Read more »

22 ansatte mister jobber når populært TV 2-program legges ned

– Det er ikke grunnlag for videre drift, sier Chris Basso, administrator i Pandora Film, til Bergensavisen. Bakgrunnen er blant at annet TV 2 har valgt å legge ned «Tid ... Read more »

Layouni møtte ikke på Vålerenga-trening etter avslått bud

BORTE: Amor Layouni var ikke på VIF-trening mandag. Layouni møtte ikke på Vålerenga-trening etter avslått bud Mandag morgen samlet Vålerenga-troppen seg til en ny treningsuke etter helgen på KFUMs bane ... Read more »

Slutt for «Side om side»

Gjennom ni sesonger har flere fått et forhold til «Side om side»-karakterene og deres liv i Granli nabolag. Slutt for «Side om side» Det melder NRK mandag. Publisert: 30.01.23 kl. ... Read more »

Netflix' One Piece-serie viser de første bildene og bekrefter premiere i 2023

Netflix’ One Piece-serie viser de første bildene og bekrefter premiere i 2023 Det har gått nøyaktig tre år siden Netflix bekreftet at en live-action One Piece-serie var på trappene og ... Read more »

Opplysninger til VG: Energikommisjonen vil ha vindmøller langs storveier

I VINDEN: Vindmøller langs store veier er et alternativ som Energikommisjonen ønsker å få vurdert, etter at vindmøller i naturen har møtt kraftig motstand i Norge. Bildet er fra Ungarn. ... Read more »

Brighton signerte svensk midtbanetalent

Den engelske sørkystbyen bekrefter overgangen på sine nettsider mandag. Ayari fikk sitt gjennombrudd i den svenske toppserien sist år med fire mål på 24 kamper. AIK endte til slutt på ... Read more »

Erter PlayStation Uncharted 5 i ny trailer?

Erter PlayStation Uncharted 5 i ny trailer? Neil Druckmann knuste mange hjerter da han gjentok at Naughty Dog har gått videre fra Uncharted-spillene i forrige uke, men det betyr ikke ... Read more »

Bane Nor kan fortsatt ikke komme med dato for gjenåpning av Follobanen

Konsernsjef Gorm Frimannslund og utbyggingsdirektør Stine Undrum i Bane Nor holder pressebrifing om status på fremdriftsplanen for testprogrammet på Follobanen. – Vi føler at vi har god kontroll på alle ... Read more »

Reddet savnet nordmann – fikk belønning

En norsk skiturist i Gulmarg, nordvest for Srinagar i indiskkontrollerte Kashmir, gikk seg vill i de dype skogene og måtte reddes lørdag. Gulmar regnes som en av indias beste skidestinasjoner. ... Read more »

LSK hentet stopper fra HamKam

Lillestrøm skriver på sine nettsider at klubbene forhandlet i flere uker før overgangen kom på plass. – Det har tatt tid, men nå er vi mål. Jeg gleder meg veldig. ... Read more »

Bjørn Eidsvåg avslører vond skade i Hver gang vi møtes – tvunget til å gå med krykker: «Voldsomt»

Det er få norske artister som kan si seg så folkekjære som Bjørn Eidsvåg (68). «Eg ser», «Floden» og «Bare en mann», er bare en av mange flotte låter denne karen har ... Read more »

Reagerer på bildene etter Liverpool-tapet: – Så ikke ut som de brydde seg

Reagerer på bildene etter Liverpool-tapet: – Så ikke ut som de brydde seg Søndag gikk Liverpool på nok et tap og er dermed ute av FA-cupen denne sesongen. Turneringen de ... Read more »

Minst 22 drept og 80 såret i eksplosjon i moské i Pakistan

Pakistanske soldater og politimenn rydder veien for ambulanser, som er på vei til moskeen i Peshawar hvor en eksplosjon har tatt livet av minst ni personer. Minst 90 personer er ... Read more »

Dette skal dronning Sonja nå – slottet bekrefter

Her i Norge er vi heldige som har et så fantastisk kongepar. Kong Harald (85) og dronning Sonja (85) har flere ganger vist at de er fantastiske representanter for kongehuset. ... Read more »

Misjonen doblet lyttertallene med Atle Antonsen-comeback

For en drøye uke siden var Atle Antonsen og Johan Golden igjen sammen i studio da årets første program i lyttersuksessen «Misjonen» var tilbake på lufta. Fredag 21. januar var ... Read more »

Amerikansk offiser vitnet i Helge Ingstad-saken: Gikk i sjokk

Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad fotografert onsdag 14. november 2018, få dager etter at den kolliderte med oljetankeren TS Sola 8. november 2018. Via videolink fortalte den amerikanske offiseren ... Read more »

Kratos' Leviathan-øks oppdaget i London

Kratos’ Leviathan-øks oppdaget i London PlayStations Twitter-konto har nettopp avduket en gigantisk kopi Leviathan Axe fra 2018s God of War og God of War: Ragnarök. Øksen har funnet veien til ... Read more »

Dyche tar over Everton: – Ivrer etter å få klubben på rett kjøl

Lampard fikk nylig sparken som følge av svake resultater over lang tid. Mandag ble Dyche klar som hans erstatter på en 2,5-årskontrakt. – Det er en ære å bli manager ... Read more »

El Clásico-duell i cupsemifinale

El Clásico-duell i cupsemifinale El Clásico-duell i cupsemifinale Real Madrid og Barcelona møtes til semifinale i den spanske fotballcupen. Det skjer over to oppgjør i februar og mars. Publisert: 30.01.23 ... Read more »

Minst 28 drept og 150 såret i eksplosjon i moské i Pakistan

Pakistanske soldater og politimenn rydder veien for ambulanser, som er på vei til moskeen i Peshawar hvor en eksplosjon har tatt livet av minst 28 personer. Foto: Muhammad Sajjad / ... Read more »

Far siktet for vold mot to spedbarn

– Det er tale om en svært alvorlig voldssak med to fornærmede spedbarn og som følgelig krever en omfattende etterforskning. Det vil bli gjennomført en rekke vitneavhør, herunder i siktedes ... Read more »

Israelske styrker drepte palestiner i Hebron

Israelske styrker drepte palestiner i Hebron – 26 år gamle Nassim Naif Salman Abu Fouda døde etter å ha blitt skutt i hodet av soldater fra okkupantene i Hebron i ... Read more »

To nordmenn siktet for kokainsmugling i Australia

Australsk politi pågrep nordmennene før soloppgang, i det australske medier skriver at politiet kaller «en sofistikert operasjon». Ifølge rettsdokumenter fløy nordmennene til delstaten Queensland nordøst i landet, der de kjøpte ... Read more »

PSG-stjerne på medisinsk test i Premier League

Har vunnet Champions League tre ganger og har £200 000 i ukelønn! Nottingham Forest har gjort et stort gjennombrudd i deres jakt på å hente PSG-keeper Keylor Navas. Ifølge Football ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự