Uligheden er højere end nogensinde målt før

Uligheden er større i Danmark end nogensinde målt før.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der torsdag beskriver, at gini-koefficienten er over 30 for første gang, siden man startede med at måle i 1987.

Det er til trods for, at regeringen har et erklæret mål om at sænke uligheden i samfundet.

Koefficienten, som er et mål for ulighed i indkomst, er steget fra 29,7 i 2020 til 30,2 gini-point i 2021.

Udviklingen skyldes især en stor stigning i formuer, som isoleret set har bidraget med 0,4 gini-point forrige år.

Det skyldes i høj grad den ekstraordinære fremgang på aktiemarkedet i særligt 2021, hvilket har ændret sig markant i år, hvor aktiemarkedet er faldet markant.

Hvis alle i et samfund havde samme indkomst, ville koefficienten være 0, og hvis én person havde alle indkomster, ville den være 100.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

32.809 Pokémon-kort sikrer danske brødre verdensrekord

Jens Ishøy Prehn med nogle af pokemonkortene i Nivå. Han er med sin bror optaget i Guinness Rekordbog for deres pokemonsamling. De har næsten 35.000 forskellige pokemonkort. “Gotta catch ’em ... Read more »

Musk vil støtte DeSantis hvis han stiller op som præsident

Tesla-milliardæren og Twitter-ejeren, Elon Musk, vil støtte republikanske Ron DeSantis, hvis han stiller op som præsident. Det skriver Musk på Twitter fredag lokal tid. DeSantis skaffede sig ved midtvejsvalget for ... Read more »

Nedslåede argentinere kigger mod Maradona for VM-motivation

To gange i VM-kamp mod Saudi-Arabien fik Lautaro Martinez et mål annulleret, fordi det blev dømt offside. Lørdag møder Argentinas hold Mexico. Argentina og Lionel Messi møder lørdag Mexico i ... Read more »

Australien når første Davis Cup-finale i 19 år

Jordan Thompson og Max Purcell fejrer sejren over Kroatien i Davis Cup-semifinale. De australske tennisherrer er klar til finalen i landsholdsturneringen Davis Cup for første gang siden 2003. Det står ... Read more »

Honduras erklærer undtagelsestilstand for at stoppe bander

Politiet har øget deres tilstedeværelse i gaderne i det centralamerikanske land Honduras fredag. Det sker, efter præsidenten Xiomara Castro har erklæret undtagelsesafstand for at slå ned på den stigende bandekriminalitet ... Read more »

USA forbyder Huawei-produkter på grund af sikkerhedsrisiko

Nye teleprodukter fra Huawei og ZTE vil ikke blive godkendt i USA. Årsagen er, at de udgør en “uacceptabel risiko” for landets sikkerhed. Det udtaler FCC, som er den amerikanske ... Read more »

Instruktør af Pyrus-julekalender ville ændre kritiserede scener

Instruktøren af julekalenderen “Alletiders Julemand”, Martin Miehe-Renard, undrer sig over, at TV 2 ikke har orienteret ham om, at kanalen havde betænkeligheder ved at genudsende julekalenderen. I et interview med ... Read more »

Hollandsk træner kritiserer sit hold efter Ecuador-deler

Der var ikke mange plusser i Louis van Gaals bog efter Hollands 1-1-kamp mod Ecuador. Holdet har dog stadig kurs mod ottendedelsfinalerne. Holland er ubesejrede i 17 kampe og har ... Read more »

Danilo Gallinari afslører sig selv om NBA-comeback og landshold

Danilo Gallinari afslører sig selv om NBA-comeback og landshold Danilo Gallinari fortæller om genopretning efter alvorlig skade Danilo Gallinari har været ude af spillet siden slutningen af august på grund ... Read more »

Brasilien, Neymar skade: Den grønlandske mester bryder sin tavshed

Brasilien, Neymar skade: Den grønlandske mester bryder sin tavshed Neymar bryder tavsheden Først tv-billederne af den hævede ankel, så mediernes frygt og til sidst den direkte dom fra Brasiliens lægestab: ... Read more »

Sønderjyske haler ind på duksen Herning Blue Fox

Sønderjyske er på pointmæssig omgangshøjde med Herning Blue Fox i toppen af Metal Ligaen efter sin sejr fredag. (Arkivfoto). Sønderjyske er på omgangshøjde med Herning Blue Fox i Metal Ligaen, ... Read more »

TV 2 forbereder sig på pres på streamingplatform under landskamp

TV 2 forventer det største pres nogensinde på sin streamingplatform, TV 2 Play, når Danmark lørdag spiller landskamp mod Frankrig. Det siger TV 2’s digitale udviklingsredaktør Rahul Yadav til B.T.. ... Read more »

USA og England leverer VM's femte nulløsning

USA’s Christian Pulisic var flittig afsluttende mod England, men både han og de andre spillere manglede kvalitet. VM-slutrundens femte 0-0-kamp blev fredag en realitet, da hverken USA eller England fik ... Read more »

Brasilien overvejer at få udleveret spionsigtet russer i Norge

Brasiliens myndigheder bekræfter over for avisen VG, at de efterforsker den i Norge spionmistænkte Mikhail Mikusjin og overvejer at søge om at få ham udleveret. Mikusjin, der er mistænkt for ... Read more »

24-årig mand såret af flere knivstik i frisørsalon

En 24-årig mand er bragt på hospitalet, efter at han fik flere knivstik i Emdrup i København. Politiet kan ikke oplyse noget om hans tilstand.(Arkivfoto). En yngre mand er fredag ... Read more »

EU-Kommissionen vil lave handleplan for Vestbalkanruten

EU-Kommissionens næstformand, Margaritis Schinas (tv.) varsler en handleplan for migranter på Vestbalkanruten. På stort set alle ruter ind i EU kan presset fra tusinder af migranter nu mærkes. Derfor diskuterede ... Read more »

Udvalg i Helsingør Kommune kritiserer Benedikte Kiærs opførsel

Alle partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Kritikken kommer også fra borgmesterens eget parti. Det skriver Politiken. Tre ... Read more »

Qatar-træner: Vores mål var at være konkurrencedygtige

Qatars spanske landstræner, Felix Sanchez, måtte se sit hold tabe 1-3 til Senegal fredag. Det var nok kun i værtslandet, at håbet om et stort qatarsk resultat ved fodbold-VM levede. ... Read more »

Splinter Cell bliver officielt til radiodrama på BBC

Splinter Cell bliver officielt til radiodrama på BBC Ubisoft arbejder på Splinter Cell Remake, men i mellemtiden kan du opleve Sam Fisher på en helt, helt ny måde. Du kan ... Read more »

Instruktør af Pyrus-julekalender ville ændre stødende scener

Instruktøren af julekalenderen “Alletiders Julemand”, Martin Miehe-Renard, undrer sig over, at TV 2 ikke har orienteret ham, om at kanalen havde betænkeligheder ved at genudsende julekalenderen. I et interview med ... Read more »

Yngre mand såret af flere knivstik i frisørsalon

En yngre mand er bragt på hospitalet efter flere knivstik i Emdrup i København. Politiet kan ikke oplyse noget om hans tilstand.(Arkivfoto). En yngre mand er fredag eftermiddag blevet ramt ... Read more »

BBC: Kontroversiel rapper stiller op ved USA's næste præsidentvalg

Kanye West, der har skiftet navn til Ye, har besøgt Donald Trump på dennes luksusresort, Mar-A-Largo, i Florida. De var ikke helt enige om, hvad der skal ske ved præsidentvalget ... Read more »

Brasilien, ikke kun Neymar: Angst også for Danilo

Brasilien, ikke kun Neymar: Angst også for Danilo Brasilien er bekymret for Juventus-spiller Brasilien er bekymret for Neymar, som med sikkerhed misser kampen mod Schweiz, men Danilos tilstand beroliger heller ... Read more »

Forsvarer ville forhindre Messerschmidt i at tale om vidneløgn

Morten Messerschmidt angreb fredag i Retten på Frederiksberg de vidner, som efter hans opfattelse ikke talte sandt, da sag om EU-svig blev behandlet ved Retten i Lyngby – en sag, ... Read more »

Problemer for Brasilien: alvorlig skade for Neymar, VM i fare

Problemer for Brasilien: alvorlig skade for Neymar, VM i fare Greenoro er tvunget til at give afkald på Psg-stjernen, ankelforstuvning og ledbåndsinvolvering. Neymars VM er i stor fare: Der er ... Read more »

29-årig får seks års fængsel for voldtægt og trusler

I 2019 blev en 14-årig dreng voldtaget af en nu 29-årig mand. Manden optog voldtægten og forsøgte to år senere at bruge optagelsen til at true sig til nye voldtægter ... Read more »

Kan din PC trække Need for Speed Unbound?

Kan din PC trække Need for Speed Unbound? Der er faktisk kun tre dage til at Need for Speed Unbound reelt set ankommer for dem der har forudbestilt det. De ... Read more »

Senegal sender værtslandet Qatar på randen af VM-exit

Boulaye Dia (til venstre) jubler efter sin scoring til 1-0. Meget skal efterhånden lykkes for Qatar, hvis værtslandet skal gå videre ved VM i fodbold. Fredag tabte Qatar igen, da ... Read more »

Joachim og Marie efter titel-tumult: Der arbejdes med kommunikationen

– Vi er enige om, at der skal være bedre kommunikation i fremtiden, siger prinsesse Marie til B.T. og Billed-Bladet. (Arkivfoto). Prins Joachim og prinsesse Marie er tilbage i Paris ... Read more »

Yngre mand er påført flere knivstik - gerningsmænd flygtede

En yngre mand er bragt på hospitalet efter flere knivstik i Københavns Nordvestkvarter. (Arkivfoto). En yngre mand er fredag eftermiddag blevet påført flere knivstik i Nordvest i København. Det oplyser ... Read more »

Du kan langt om længe sælge dine biler i Gran Turismo 7

Du kan langt om længe sælge dine biler i Gran Turismo 7 Det har tager sin tid, men Polyphony Digital har nu endelig introduceret en måde, hvorpå spillere kan sælge ... Read more »

EU-formandskab holder dør på klem for omstridt dansk asylforslag

Det tjekkiske EU-formandskab er åben for at diskutere dansk forslag om modtagecentre i Afrika, men næstformand i EU-Kommissionen, Margaritis Schinas, mener ikke, at det danske forslag kan virke. Et skib ... Read more »

Wales-træner: Vi spillede under vores egen standard

Rob Page måtte se sit Wales-hold tabe i tillægstiden fredag. Gareth Bale og co. har ryggen mod muren i VM’s gruppe B. Efter to af de tre gruppekampe har waliserne ... Read more »

Den havde biltyv ikke set komme: Ældre kvinde fik ham knaldet med sin app

En 75-årig kvinde opdagede torsdag morgen, at hendes bil var blevet stjålet fra en parkeringsplads i Arden i Nordjylland. Kvinden havde været inde på en firmaadresse. Her havde hun formentligt ... Read more »

Chokeret Jan Linnebjerg reagerer på TV 2’s beslutning

Det falder ikke i god jord hos Pyrus-skuespilleren Jan Linnebjerg, at TV 2 dropper julekalenderen ‘Alletiders Julemand’. TV 2 er kommet med noget af en overraskende udmelding tæt på jul, ... Read more »

Davis Cup, Matteo Berrettini håber på et mirakel

Davis Cup, Matteo Berrettini håber på et mirakel Berrettini tror på mirakler Matteo Berrettini, der var ude på grund af en skade i Davis Cup-kampen mod USA, men alligevel sad ... Read more »

10 skuespillere, der producerer vin

Cameron Michelle Diaz er en amerikansk skuespillerinde. Skuespillerinden, 47, lancerede Avaline Wines med sin ven, iværksætteren Katherine Power. Stjernevine: 10 skuespillere, der producerer vin. I dette fotogalleri fortæller vi dig ... Read more »

Ulf Pilgaard må undvære kæresten i julen: Her er forklaringen

Skuespiller Ulf Pilgaard fejrer ikke jul med kæresten Annette Bavnhøj, da hun holder jul i Jylland med sin datter. Julen bliver uden en særlig person for den 82-årige skuespiller Ulf ... Read more »

Norge forlænger varetægtsfængsling af mistænkt russisk spion

Norge har fredag forlænget varetægtsfængslingen af en mistænkt russisk spion, der selv hævder, han er fra Brasilien, med yderligere fire uger. Det skriver den norske avis Aftenposten. Manden blev anholdt ... Read more »

Crossplay og cross-progression kommer til Rainbow Six Siege i starten af december

Crossplay og cross-progression kommer til Rainbow Six Siege i starten af december Det er halvandet år siden, at Ubisoft annoncerede crossplay til Rainbow Six Siege, men funktionen har taget en ... Read more »
Breaking thailand news, thai news, thailand news Verified News Story Network