Újabb veszélyes TikTok-trend terjed, csak ezúttal nem igazi

Asia's Tech News Daily

Újabb veszélyes TikTok-trend terjed, csak ezúttal nem igazi
© Technológia: Index.hu A világ kedvenc applikációja hamar rémisztő hellyé válhat, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

A TikTok talán korunk legmegosztóbb applikációja. Van, aki imádja, van, aki utálja, de kevesen vannak, akikben semmilyen érzelmet nem ébreszt – legalábbis a fiatal generáció körében. Az említett platform olyannyira népszerű, hogy már a Facebookot is lekörözte, a tinédzserek zöme pedig kvázi itt éli az életét, sokuk pedig attól sem riad vissza, hogy életveszélyes kihívásokban vegyen részt a népszerűség kedvéért.

Amíg a kutatások azt bizonyították, hogy az Instagram-használat a mentális egészség rovására mehet, addig a TikTok felelőtlen kezelése gyakran testi bántalmakkal járhat, de itt sem szabad megfeledkezni a szellemi táplálékról – vagy éppen annak hiányáról.

A TikTokon ugyanis az Instagramhoz hasonlóan ugyancsak aktívak azok a modellek, akik a természetesség zömét mellőzve gyártják tartalmaikat, tovább favorizálva az egészségtelen testképet. Ettől azonban még riasztóbb a fake news burjánzása, az applikációnak ugyanis gyakran hónapokba telik, míg reagálni tud egy-egy, akár többször is jelentett videóra. Vészesen gyorsan terjedtek (és terjednek) a koronavírussal kapcsolatos konteók is, melyek természetesen számtalan kiskorú kezdőlapján is felbukkantak (és felbukkannak). Korábban írtunk is arról, hogy van olyan vírustagadó videó az oldalon, melynek 9,2 milliós nézettsége van, és melynek kommentjei között például a vakcinák okozta hamis mellékhatásokról, a koronavírus és más betegségek halálozási rátáinak téves összehasonlításáról olvashat bárki. Tovább ront a helyzeten az is, hogy az applikáció algoritmusának „köszönhetően” ha valaki végignéz egy ilyen videót, és reagál rá, annál több hasonló jelenik majd meg a feedjében.

Ami a konteókat illeti, a napokban útjára indult egy hamis cikk is, amely egy olyan trend veszélyeit tárgyalja, ami valójában nem is létezik, legalábbis eddig nem létezett. A szövegrészletet egy Twitter-felhasználó osztotta meg, azt viszont nem tudni, hogy milyen céllal.

Íme egy másik problematikus TikTok-trend, ami a rendőrséget és a papságot aggasztja. Itt van, amit a hellmaxxingről tudni kell. A trend főként Amerikában népszerű, ahol a pennsylvaniai Bensalemben a rendőrség már figyelmeztette a szülőket és a kisvállalkozókat. A hellmaxxing egy bizarr új kihívás, melynek lényege, hogy a tizenévesek annyi bűnt kövessenek el, amennyivel még maga az ördög sem büszkélkedhet. A #hellmaxxing címke jelenleg 1,1 millió megtekintésnél jár a TikTokon

– olvasható a még mindig aktív poszt képernyőfotóján, amire egyébként rákeresve nem jelenik meg az eredeti cikk, mert nem is létezik.

well i never pic.twitter.com/hlFuVbWeHn

— venus wormwood (@wormwood_stars) October 18, 2021

Az Urban Dictionary szerint a hellmaxxing a definíció szerint annyit tesz, mint

Egyirányú jegyet szerezni a pokolba azzal, hogy valami hihetetlenül rosszat, gonoszat vagy szégyenteljeset teszünk.

Az Insider szerint a TikTokon nem létezik az említett trend, így nem is meglepő, hogy a bensalemi rendőrfőnök is meglepetten állt a híresztelés előtt. Fred Harran a lapnak megerősítette, hogy nem volt dolguk az említett jelenséggel, ennélfogva nem adtak ki figyelmeztetést sem.

Bár a #hellmaxxing trend nem létezik, mémek azért készültek belőle, miközben a vicc mögött ott lapul a félelem is a TikTok fiatalokra gyakorolt befolyásától és a platformon terjedő életveszélyes kihívástól. Az elmúlt időszakban ugyanis olyan elképesztő „versenyszámokban” igyekeztek népszerűséget szerezni a tinik, amelyek esetében már az a tény is aggasztó, hogy valaki kitalálta őket, az pedig főleg, hogy követni is kezdték a példájukat.

Elő a körömreszelővel!

Néhány hónapja a TikTokot fogorvosok lepték el, és nem győzték figyelmeztetni azokat, akik kipróbálták a fogreszelő-kihívást. A szóban forgó trendet követve a felhasználók körömreszelővel estek neki a fogaiknak. Az értelmetlen procedúra nemcsak hogy fájdalmas, de az orvosok szerint komolyan károsítja is a fogakat.

Koronavírus-kihívás

Noha a világ még ma is nyögi a 2020-as év történéseit, voltak olyanok, akik ebből is viccet csináltak. A szóban forgó trend ugyanis abból állt, hogy a követői olyan dolgokat nyaltak meg a néhány másodperces videó kedvéért, amikhez előtte egészen biztosan egy halom másik ember is hozzáért. Ez lehetett egy metró kapaszkodója, de akár egy nyilvános vécé ülőkéje is.

Változtatható a szemszín?

Amennyire bizarr, annyira komolyan vették egyesek a szemkihívást: a résztvevők egy zacskót tettek a szemük köré, melyben kézfertőtlenítő, hipó és borotvahab elegye keveredett. Hogy miért? Azt remélték, megváltozik tőle a szemük színe.

Benadryl-kihívás

A szóban forgó trendben a fiatalok arra buzdították egymást, hogy minél nagyobb mennyiségű gyógyszert szedjenek be, aminek hatására elkábulnak, és hallucinációik lesznek. Miután a jelenség elkezdett szélesebb körben is terjedni, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság felkérte a TikTokot, hogy távolítsa el a videókat, figyelmeztetve, hogy a túl sok gyógyszer szedése súlyos szívproblémákhoz, görcshöz, kómához vagy akár halálhoz is vezethet – írta meg a Newsweek.

Rekeszmászás

Augusztusban rengetegen kipróbálták azt a kihívást, melyben egy halom rekeszből építettek maguknak pályát a résztvevők. Áthaladás közben a legtöbben hatalmasat estek, ezért több orvos is felhívta a figyelmet arra, hogy a kihívás következtében elég egy szerencsétlen földet érés, és könnyen életveszélybe kerülhet a pórul járt tiktokker.

Pénz és konnektor

Egyes felhasználók bármit feláldoznának az adrenalin oltárán. Egy időben különösen népszerű volt az a trend, amelynek hatására a fiatalok egy pénzérmét helyeztek a konnektor közvetlen közelébe. Mindezzel halálos veszélynek tették ki magukat, hiszen nemcsak az áramütés lehetősége állt fenn, de akár tüzet is okozhattak aprónak tűnő csínytevésükkel. Természetesen volt is, akinek sikerült.

Olcsó hallucinációk

Sokan nem tudják, de a szerecsendió nagy dózisban képes hallucinációkat okozni. A pandémia alatt jócskán megnövekedett az unatkozó emberek száma, akik szerettek volna szórakozni egy kicsit, így beadták a derekukat, és engedtek a TikTokon látott csábításnak. A beszámolók szerint volt, aki napokon át aludt kisebb ébredésekkel, melyek alkalmával szörnyű dolgokat láttatott vele a fűszer, és két hétbe telt, míg a toxinok kiürültek a szervezetéből. Akik elmesélték, mit éltek át, egyöntetűen azt tanácsolták mindenkinek, hogy ne próbálják ki a szerecsendiótripet.

A koponyatörő

Talán a TikTok legkegyetlenebb trendje volt a koponyatörő, amelyhez három résztvevő kellett, a harmadik pedig jellemzően nem tudta, mire készül a másik kettő. A hármas fogat középső tagjának a szélső kettő azt adta be, hogy háromig számolnak, aztán együtt felugranak. Ők ketten persze nem mozdultak, amikor viszont a bepalizott illető felemelkedett a talajról, kirúgták alóla a lábát. Az esés természetesen rendkívül komoly veszélyeket rejt magában, hiszen amellett, hogy kifejezetten fájdalmas, akár ájulást, életre szóló sérülést, de még halált is eredményezhet.

Önkézzel az eszméletvesztésbe

Bár a szóban forgó jelenség már jóval korábban terjedt a gimnazisták körében, a TikTokon is tett egy kitérőt. Az önfojtó kihívás résztvevői azt vették videóra, ahogyan eszméletvesztésig fojtogatták saját magukat. Az agymenés végszava az volt, amikor egy 10 éves kislányra az ötéves húga talált rá mozdulatlanul a fürdőszobában. A telefonját, ami mellette hevert a fürdőszobában, a kiérkező hatóságok lefoglalták, így kiderült, hogy ő is az említett kihívást akarta teljesíteni. A kislányt kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta – írta meg az NDTV.

A TikTok tehát meglehetősen rémisztő hellyé tud válni, ha a szülők nem követik kellő figyelemmel, mi iránt érdeklődik gyermekük a platformon. Ez persze nem könnyű, hiszen valószínűleg senkinek sem jutna eszébe, hogy a fentebb említett őrületek egyáltalán léteznek, vagy éppen akadnak olyanok, akik részt vesznek bennük. A veszély tehát valós, ez azonban nem veheti el azt a tényt az alkalmazástól, hogy az utóbbi években sokan kértek és kaptak általa segítséget, és az eszeveszett kihívások mellett egy nagy csokor olyan trend is létezik, ami kifejezetten inspirálóan hat a TikTok-társadalomra, és arra ösztönzi a résztvevőit, hogy nap mint nap önmaguk továbbfejlődött változatai lehessenek.

(Borítókép: Mario Tama / Getty Images)

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Tesla Model S Plaid: fékprobléma lehet?

© Motor1.com Magyarország tesla model s plaid crashes at 150 mph Kétszer is ütközött a tapasztalt Tesla-sofőr a tesztelés közben, lehet, hogy fékprobléma áll a háttérben? A Tesla Model S ... Read more »

Függetlenségi megmozdulásba csaptak át az oltásellenes tüntetések

© screenshot via AFP video Egy benzinkutat felgyújtottak, egy postát pedig megrongáltak a járványügyi szigorítások ellen tüntetők Martiniqu-en. A Franciaországhoz tartozó karibi szigeten eredetileg az egészségügyi dolgozók és a tűzoltók ... Read more »

Félbeszakadt a Benfica bajnokija, mert elfogytak az ellenfél játékosai

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu Kilenc emberrel, köztük két kapussal állt ki a Belenenses a Benficával szemben a portugál bajnokságban, mert 17 játékosnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A klub ... Read more »

Méretes pofon a készpénznek

© Technológia: Index.hu A felfutó inflációnak számtalan kedvezőtlen hozadéka van a mindennapokban. A gyorsuló pénzromlás az árak és például a hitelkamatok emelkedése mellett zsebre menő veszteséget okoz azoknak, akik készpénzben ... Read more »

Folytatódik az oltási akcióhét, több mint 700 ezer vakcinát adtak be hétfő óta

© Technológia: Index.hu Hétfőtől szombat estig már 742 ezren vették fel az oltást. A megjelentek 82 százaléka, 609 ezer fő már a megerősítő harmadik oltásért érkezett az oltópontokra, és 91 ... Read more »

Kvíz: ki tud többet Cristiano Ronaldo-ról?

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!   © Technológia: GOAL unibet Ne csak nézd ... Read more »

Pokorny Liával megtörtént a karácsonyi csoda

© Technológia: Index.hu A színésznő az első magyar romantikus karácsonyi vígjáték, a Nagykarácsony miatt érkezett a Sunday Brunchba, na meg azért, hogy az adventi koszorú első gyertyáját meggyújtsa, ám a ... Read more »

Készülj az ünnepekre, szerezd be az ajándékokat akár 50% kedvezménnyel!

Hamarosan itt a JOY-napok kistestvére, az Xmas Special, ami alatt a kuponok segítségével hatalmas kedvezményekkel vásárolhatod meg a karácsonyi ajándékokat! © Technológia: Runner’sWorld De ne csak a karácsonyi ajándékokban gondolkozz, ... Read more »

Három óra a várakozási idő Röszkénél

© Technológia: Index.hu Megnövekedett a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő és kilépő oldalán is a személyforgalomban, célszerű a közúti átkelőket igénybe venni – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ... Read more »

Lakástűzben meghalt egy ember Alsózsolcán

Lakástűzben halt meg egy ember vasárnap reggel Alsózsolcán – tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő településen egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában keletkezett tűz a ... Read more »

A dohányzás mentette meg egy nő életét

© Technológia: Index.hu A dohányzás mentette meg egy pubban dolgozó nő életét szombat hajnalban, amikor rádőlt egy fa a walesi Bidgendben található vendéglátóhely teraszára. Az Egyesült Királyságban péntek óta orkánerejű ... Read more »

Szegeden bekapcsolták a karácsonyi fényeket

© Technológia: Index.hu Felkapcsolták a karácsonyi képeket Szeged belvárosában. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei az elmúlt hetekben egymás után szerelték fel a Kárász utcán, a Klauzál téren, a Széchenyi ... Read more »

Indul az adventi villamos Miskolcon

© Technológia: Index.hu Idén tizedik alkalommal indul útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon. A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott – ... Read more »

Kétmillió forint értékben foglalt le kábítószert a rendőrség

© Technológia: Index.hu A fővárosi rendőrök egy tunéziai állampolgár lakásán kokaint és hasisgyanús anyagot foglaltak le, melynek feketepiaci értéke akár kétmillió forint is lehet – közölte a rendőrség. A nyomozók ... Read more »

Vona Gábor: Öt megjegyzés a Jakab Péter-ügy margójára

© Technológia: Index.hu Néhány hónapja már megmondtam, megírtam, hogy apokaliptikus pornókampány jön. Ha valaki azonban arra számít, hogy ebben az írásban majd a Jobbik elnöke körül folyó magánéleti karaktergyilkosság részleteibe ... Read more »

Történelmet írt három magyar női játékvezető

© Technológia: Index.hu 2021. november 20-án a női kosárlabda-NB I/A csoportjában az ELTE BEAC Újbuda csapata 87–65-re győzött az UNI Győr Mély-Út vendégeként. Az eredmény már önmagában meglepetés, de nem ... Read more »

Elképesztő pickupokat gyártanak az Egyesült Királyságban

Yomper 4×4 Suzuki Jimny konverzió Yomper 4×4 Suzuki Jimny Conversion by Samson Engineering Limited in the UK. Yomper 4×4 Suzuki Jimny konverzió Yomper 4×4 Suzuki Jimny Conversion by Samson Engineering ... Read more »

Kiveszik a lovaglást az öttusából, döntött a nemzetközi szövetség

© Technológia: Index.hu Helyben hagyta a végrehajtó bizottság korábbi döntését a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM). Ennek értelmében a szervezet lovas szám nélküli lebonyolításról szóló javaslatot nyújt be a 2028-as Los ... Read more »

Hat nap alatt 91 ezren kérték az első oltást

© Technológia: 444.hu Hétfőtől szombat estig 742 ezren vettek részt az oltási héten, közölte az operatív törzs. Legtöbben, 609 ezren a harmadik adagért mentek, de 91 ezer korábban oltatlan ember ... Read more »

A svájciak maguk dönthetik el, hogyan szeretnének védekezni a koronavírus ellen

© Salvatore Di Nolfi/AP A koronavírus-járvány kezeléséről szavaznak vasárnap a svájciak. Az emberek eldönthetik, hogy legyen-e kötelező az oltás, illetve álljon-e rendelkezésre egy kibővített külön költségvetés a vírus visszaszorítására. Ezen ... Read more »

Kamu vakcinát adhattak be egy németországi illegális oltóponton

© Technológia: 444.hu Hosszú sor kígyózott szombat délután a lübecki repülőtér épülete előtt. Nyolcvanan vártak, hogy beoltsák őket koronavírus ellen, további 150-en már be is jutottak, és egyre többen érkeztek. ... Read more »

Kásler Miklós: Csaknem tízezer embert mentettek meg a vakcinák

© Technológia: Index.hu Összesen 9500 ember halálát akadályozta meg Magyarországon a koronavírus elleni oltás a harmadik hullám idején – írta Kásler Miklós a Facebookon, amikor bemutatta a Magyarországon használt vakcinákra vonatkozó ... Read more »

Ingyenes parkolást kapnak ajándékba karácsonyra Keszthelyen

© Technológia: Index.hu November 27-től ismét ingyenes a parkolás Keszthelyen a város lakosainak és vendégeinek – írja a Hírbalaton. Az akció egészen 2022. január 2-ig tart. Kapcsolódó Facebook-bejegyzés Megosztva a Facebookról ... Read more »

Napi horoszkóp november 28.: a Szüzek pozitívan csalódnak valakiben, a Nyilasok kissé motiválatlanok

A hét utolsó napján is érdemes néhány percet a horoszkópodra szánnod, hisz ismét izgalmas üzeneteket olvashatsz! © Pexels by The Lazy Artist Gallery NAPI HOROSZKÓP NOVEMBER 28.   KOS (március ... Read more »

Interjú. Tisza Tibor sosem félt

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!   A korábbi közönségkedvenc gólvágó ma egyéni képzéseket ... Read more »

Dél-afrikai külügyminisztérium: büntetnek minket, amiért felismertük az Omikron törzset

© Jerome Delay/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved. A Dél-afrikai Köztársaságot most szidják és büntetik, ahelyett, hogy ünnepelnék, amiért elsőként fedezte fel az új koronavírus-törzset, az Omikront – ... Read more »

A németek és az olaszok is találtak omikronos fertőzöttet, Izrael határzárra készül

© Technológia: 444.hu Egymás után jelentik be Európa országai, hogy azonosították a koronavírus új variánsát, az omikront. Németországban két olyan fertőzöttet találtak, akik november 24-én érkeztek Münchenbe, nem tudni, pontosan ... Read more »

Huszonegy meccs lesz ma a tévében – pályán a legnagyobbak

© Technológia: GOAL Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!   12.15: Serie A, Udinese–Genoa (Sport ... Read more »

Szokatlan, de enyhe tüneteket tapasztaltak az omikronnal fertőzött dél-afrikaiaknál

© Technológia: 444.hu © Technológia: 444.hu A korábbiaktól eltérő tüneteket észlelt a koronavírussal fertőzött páciensein Angelique Coetzee, a Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke, aki Pretoriában praktizál. A hónap elején egyre többen panaszkodtak ... Read more »

A magyarok összefognak, ha baj van

– Amikor Áder János köztársasági elnök létrehozta a Regőczi István Alapítványt, már akkor gondoltunk arra, hogy idén mi mást is támogathatna a Jónak lenni jó!, mint az árván, félárván maradt gyermekeket ... Read more »

A Salamon-szigeteken kitört a forradalom, de jelenleg úgy tűnik, hogy már véget is ért

© Technológia: 444.hu Helyreállt a nyugalom a Salamon-szigeteken, ahol az utóbbi napokban zavargásokba torkolló tüntetések zajlottak, írja az MTI a The Solomon Star című helyi lapra hivatkozva. Az újság beszámolója ... Read more »

A bicikliseknek is igyekezne imponálni a Toyota a Corolla 2022-es évjáratával

Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla (2022) Europa Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla (2022) Europa Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla (2022) Europa Toyota Corolla (2022) Európa Toyota Corolla ... Read more »

A sok évszázados élő indiai hidak már a nyugati építészek figyelmét is felkeltették

© Technológia: 444.hu Hosszú évszázadok óta léteznek különleges élő hidak a mai India egyik legnehezebben megközelíthető északkeleti részén, a khászi népcsoport által lakott Shillong-fennsíkot környező erdőkben. A régió a világ ... Read more »

Kiderült, hol fog esni a hó

© Technológia: Index.hu Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés inkább csak az Alföldön lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Reggeltől nyugat felől érkezik ... Read more »

Szituációs teszt: kinek segítenél az alábbi helyzetben? Ez sokat elmond rólad

A képen egy élethelyzetet láthatsz, neked pedig rögtön rá kell vágnod, kin segítenél először! Talán te is emlékszel még arra a szituációs tesztünkre, amelyben el kellett döntened, a képen látott ... Read more »

Embercsempészeket fogtak az osztrákok, több mint 700 bevándorlót vihettek át Magyarországon

Tizenöt feltételezett embercsempészt fogtak el Ausztriában az elmúlt napokban, akik az utóbbi időben több mint hétszáz migránst szállíthattak illegálisan Ausztriába – közölte Alsó-Ausztria tartomány rendőrsége. Az embercsempészek a szerb-magyar határon ... Read more »

Leesik az állad, ha meglátod ezt a rejtett, 40 millió dolláros szuperautó arzenált (videó)

© Motor1.com Magyarország Szuperautógyűjtemény Valószínűleg így nézne ki álmaink garázsa, mely egyébként Németországban található. A gigantikus garázsban fellelhető szuperautók összértéke nem kevesebb, mint 40 millió dollár, és a a Bugatti ... Read more »

Erre az egy naptárra lesz jövőre szükséged

Előrendelhető a jövő évi Futónaptár és hozzá tartozó 16 oldalas “Fusd le életed legjobb 10km-ét!” kiadvány! © Technológia: Runner’sWorld SZEREZD MEG TE IS A 2022-es Runner’s World Futónaptárat! Fusd át ... Read more »

Nagyot fordul a világ decemberben, elbuknak a boszorkányok

© Technológia: Index.hu Vértanúk szenvedésein, védőszentek jótéteményein, boszorkák vesztén és a fény győzelmén át vezet az út karácsony ünnepéig. Idén november 28-án veszi kezdetét az adventi időszak. Év vége felé ... Read more »

Rejtett vízszennyezést is kimutat a veszprémi kutatók új fejlesztése

© Technológia: Index.hu Rejtett vízszennyeződések megfigyelésére alkalmas eszközt fejlesztettek ki veszprémi kutatók több mint 605 millió forint EU-támogatásból. A projekt 2017-ben nyerte el a támogatást, akkor úgy számoltak, 2020-ra készül ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic