Tyskland: På väg mot lösning om förbränningsmotorn

tyskland: på väg mot lösning om förbränningsmotorn

Tyskland: På väg mot lösning om förbränningsmotorn

Det har beskrivits som ett uppseglande ”inbördeskrig” inom EU: Konflikten om förbränningsmotorns vara eller inte vara.

Kortfattat har ett lagpaket som i praktiken skulle göra det omöjligt att sälja bilar med förbränningsmotorer efter år 2035 mer eller mindre varit klart. Men Tyskland tar nu striden för ett undantag – som skulle göra att bilar som kan köra på en sorts e-bränsle fortsatt ska få säljas.

Nu säger den tyska förbundskanslern Olaf Scholz att ”allt är på rätt spår” i samtalen under det pågående EU-toppmötet i Bryssel.

Frågan om undantaget är egentligen inte med på mötets officiella agenda och Politico rapporterar om ”frustration” bland andra EU-ledare.

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

Skådespelaren Stefan Ljungqvist är död – blev 74 år

Skådespelaren och operastjärnan Stefan Ljungqvist är död. Det uppger hans familj för P4 Göteborg. Stefan Ljungqvist föddes i Göteborg den 4 september 1948. Stjärnan hade många järn i elden under ... Read more »

Pontus Åberg uppges flytta till Barys Astana i KHL

Pontus Åberg. Det uppges bli en ny svensk som väljer spel i KHL. Enligt ryska uppgifter ska nämligen Pontus Åberg vara överens med kazakiska klubben Barys Astana.  Den gångna säsongen ... Read more »

Crime Boss: Rockay City släpps till Playstation och Xbox nästa vecka

Crime Boss: Rockay City släpps till Playstation och Xbox nästa vecka Vi liksom de allra flesta andra som spelat Crime Boss: Rockay City har förmodligen glömt eller försökt glömma sin ... Read more »

Dramatiskt gripande efter olyckan – förare anhållen

Dramatiskt gripande efter olyckan – förare anhållen Den man i 25-årsåldern som är misstänkt för att ha kört ihjäl en elvaårig pojke på cykel i Sigtuna i går kväll anhölls under ... Read more »

Läsarrekord för FotbollDirekt.se – tack!

Läsarrekord för FotbollDirekt.se – tack! FotbollDirekt.se har i år gång på gång slagit nya trafikrekord. Nu händer det igen och det handlar det nu om trafikrekord, vilket innebär att vi ... Read more »

Harpos liv efter svåra olyckan – fick pannbenet krossat av häst: "Ser inte på ena ögat"

Harpos liv efter svåra olyckan – fick pannbenet krossat av häst: “Ser inte på ena ögat” Artisten Harpo har haft hitlåtar som nått bortom Sveriges gränser. Men vad vet du ... Read more »

STORT GRATTIS: Laleh fyller 41 år – så fick familjen stjärnan att strunta i åldrandet

Laleh har genom åren blivit en av våra mest uppskattade svenska artister, och nu har det blivit dags för stjärnan att fylla 41 år. Men åldrandet är något som hon ... Read more »

Regeringen och SD vill införa bidragstak

Statsminister Ulf Kristersson (M), finansminister Elisabeth Svantesson (M). Regeringen ger en utredare i uppdrag att föreslå ett bidragstak. Målet är att ingen ska kunna få mer i social- och bostadsbidrag ... Read more »

Alla turer i Batljans SBB – från börsens finrum till ”skräpstatus”

Alla turer i Batljans SBB – från börsens finrum till ”skräpstatus” Ilija Batljan har blivit synonym med SBB:s uppgång och fall. Nytillträdde vd:n Leiv Synnes tar över ett av branschens ... Read more »

Bilkrasch i Arvika – en person skadad

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Två bilister har kolliderat på riksväg 61”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Värmland rapporterar detta: En polispatrull fick syn på en trafikolycka som ... Read more »

Pengaregn över spelarna i sommarens fotbolls-VM

Pengaregn över spelarna i sommarens fotbolls-VM Varje spelare som deltar i sommarens fotbolls-VM för damer i Australien och Nya Zeeland är garanterad drygt 320 000 kronor i ersättning. Det meddelar Fifa ... Read more »

Ny riktlinjer vid skoldåd: ”Behöver inte vara hjälte”

Ny riktlinjer vid skoldåd: ”Behöver inte vara hjälte” Fly, sök skydd, larma. Så lyder de nya riktlinjerna för hur lärare och annan personal ska agera vid en pågående skolattack, rapporterar ... Read more »

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: "Gud skulle försörja pappa"

Micke Leijnegard växte upp utfattig i kritiserad sekt: “Gud skulle försörja pappa” Micke Leijnegard är en av SVT:s mest folkkära profiler och har varit programledare för Mästarnas mästare och Duellen. ... Read more »

Här är operationerna som Brad Pitt ska ha gjort: "Ovanligt..."

Brad Pitt närmar sig 60-strecket. Men den tvåfaldiga Oscarsvinnaren tycks inte åldras – något som har fascinerat stjärnans fans i flera år. Brad Pitt, 59, fyller hela 60 år i vinter. ... Read more »

STORT GRATTIS: Eva Dahlgren fyller 63 år – intima kärleksknepen med frun efter över 25 år ihop

Eva Dahlgren är den blekta blondinen som sjunger sig rakt in i folkets hjärta. Men bakom scenen har hon haft sin stora kärlek, hustrun Efva Attling, genom livets alla upp ... Read more »

Man i 25-årsåldern har fått truck över benet – ambulans har tillkallats

Google maps, Nässjö “Man skadade sig i samband med arbetsutövning.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Jönköpings län rapporterar detta: 12:59 Polisen larmades till Bäckgatan i Nässjö med anledning ... Read more »

Det finns mer än ett sätt att göra grönt stål

Det finns mer än ett sätt att göra grönt stål Att tillverka fossilfritt stål kan bli ett viktigt steg på vägen mot att klara klimatutmaningarna. Hittills har mycket av fokuset ... Read more »

Bianca Salmings underbara glädjebesked efter stora sorgen – får nu den största äran: ”Jag fick en chock”

Bianca Salming har en tuff tid bakom sig. Nu kommer det stora glädjebeskedet för 24-åringen. Hon får den stora äran som en av årets sommarpratare i P1. Senaste året har ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự