TV 2 laver særligt eksperiment: Den 27 november får du indblik i det

tv 2 laver særligt eksperiment: den 27 november får du indblik i det

Foto: Shutterstock

Zainab på 24 år, der studerer til socialrådgiver og har et deltidsjob ved siden af, oplever, at det er svært for hende at finde et studierelevant job.

Det samme gør Haryad på 18 år. Han finder det noget nær umuligt at lande en læreplads som elektriker. Og det har han brug for, hvis han skal færdiggøre sin uddannelse.

Det skriver TV 2 Danmark i en pressemeddelelse.

Læs også

I en ny dokumentar, RacismeEksperimentet, søger TV 2 Echo job og lærepladser for Zainab og Haryad. Udover deres ansøgninger sender TV 2 Echo enslydende ansøgninger, men hvor Zainab og Haryads navne skiftes ud med Sara og Victor – og hvor der indsættes billeder af etnisk danske journalister fra redaktionen.

Eksperimentets resultatet er, at Zainab bliver kaldt til én samtale, mens Haryad ikke bliver indkaldt til nogen. Fire gange bliver Sara kaldt til samtale, og Victor bliver kaldt til tre samtaler.   

Forskelsbehandling på flere områder

Ovenstående er ét af de eksperimenter TV 2 Echo laver i dokumentaren RacismeEksperimentet, hvor de sammen med fire danskere med minoritetsbaggrund undersøger og viser forskelsbehandling både på jobmarkedet, i nattelivet og på sociale medier.

Dokumentaren bygger blandt andet på en netop udgivet rapport fra Institut for Menneskerettigheder, der viser minoritetsdanskeres oplevelser med racisme og diskrimination i Danmark på flere områder. Undersøgelsen viser blandt andet, at 84 procent af alle minoritetsetniske danskere det seneste år har oplevet at blive udsat for diskrimination og fordomme og oplever, at det er sket på baggrund af deres etnicitet.

“I en kombination af eksisterende forskning, journalistiske eksperimenter og involvering af fire forskere inden for feltet kaster vi lys på et strukturelt problem med racisme og diskrimination, som går hårdt ud over dem, der udsættes for det. Vi håber, at dokumentaren kan åbne op for en dialog om et emne, som normalt er meget svært at tale om”, siger Ditte Viola Villumsen, der er redaktionschef på TV 2 Echo.

Dokumentaren kan ses på TV 2 Echo og TV 2 Play den 27. november.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World