Trump tillbaka i domstolen: Häxjakt

trump tillbaka i domstolen: häxjakt

USA:s tidigare president Donald Trump.

USA:s tidigare president Donald Trump är återigen tillbaka i domstolen för det civilrättsliga bedrägerimålet i New York. Det är en häxjakt, säger Trump om den aktuella rättsprocessen.

Trump, som av allt att döma blir Republikanernas presidentkandidat till nästa års val, var på torsdagen på plats i domstolen som åskådare.

— Det är en mycket korrupt rättsprocess, anförde Trump inför journalister på väg mot rättssalen, iklädd en mörkblå kostym.

Den tidigare presidenten har genomgående kritiserat rättsprocessen och kallat den orättvis. Han har bland annat kallat domaren i fallet, Arthur Engoron, för “galen” och “rubbad”.

Trump och hans två äldsta söner har redan bedömts skyldiga till att ha blåst upp värdet på familjeföretagets tillgångar och fastigheter, något som lett till bland annat förmånliga avtal och lägre räntor.

Det som återstår är att avgöra är hur stor bötesbeloppet blir, om vissa fastigheter måste ges upp samt om medlemmar i familjen Trump ska beläggas med någon form av näringsförbud i New York.

Trump vittnade i fallet i november, och väntas återigen vittna den 11 december.

LÄS MER:

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World