Trump noemt illegale immigranten 'dieren' in campagnetoespraak

trump noemt illegale immigranten 'dieren' in campagnetoespraak

Trump noemt illegale immigranten ‘dieren’ in campagnetoespraak

GRAND RAPIDS (ANP/RTR) – Donald Trump heeft immigranten die de Verenigde Staten illegaal binnenkomen “dieren” en “niet menselijk” genoemd. Dat deed de voormalige president in een toespraak in Michigan, een staat die hij evenals Wisconsin deze week aandoet.

De Republikeinse presidentskandidaat, geflankeerd door verschillende wetshandhavers in uniform, haalde gevallen aan van gewelddadigheden waarbij illegalen betrokken zouden zijn geweest en waarschuwde dat geweld en chaos Amerika in de greep krijgen als hij de verkiezingen van 5 november niet wint.

Trump: “De Democraten zeggen: noem ze alsjeblieft geen dieren, het zijn mensen. Ik zeg: nee, het zijn geen mensen, het zijn geen mensen. Het zijn dieren.”

Tijdens toespraken beweert Trump regelmatig dat immigranten die illegaal de grens met Mexico oversteken, zijn ontsnapt uit gevangenissen en gestichten in hun thuisland. In de VS zouden ze vervolgens misdaad en geweld aanwakkeren.

Hoewel de beschikbare gegevens over de immigratiestatus van criminelen in de VS schaars zijn, zeggen onderzoekers dat mensen die illegaal in de VS verblijven niet vaker gewelddadige misdaden plegen dan mensen die in het land zijn geboren.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World