Trio bag fakturafabrikker snød staten for millioner

Flere års systematisk produktion af falske fakturaer gennem tre forskellige firmaer har mandag fået mærkbare konsekvenser for tre mænd, som ved Københavns Byret er kendt skyldige i skatteunddragelse.

En 40-årig mand, der var direktør og senere økonomidirektør i én af virksomhederne, straffes med fængsel i to et halvt år. Han skal derudover betale en tillægsbøde på 11,8 millioner kroner.

Hans 54-årige samarbejdspartner, som også i en periode var direktør, idømmes to års fængsel og en bøde på 11,2 millioner kroner.

Endelig straffes en 45-årig mand, der har haft en mindre rolle i sagen end de to øvrige, med fængsel i et år og tre måneder, hvor af ni måneder er betingede.

Han skal også betale en bøde. Den lyder på 3,7 millioner kroner.

De tre mænd er dømt for at have udstedt fakturaer for varer og tjenester, som aldrig er blevet solgt i virkeligheden.

Det skete dels gennem en virksomhed med adresse på Østerbro i København, dels gennem et byggefirma i Branderup i Sønderjylland og dels gennem en virksomhed i Hedehusene på Midtsjælland.

Pengene, der blev indbetalt for de fiktive fakturaer, blev overført til konti i udlandet – herunder Tyrkiet.

Mændene var tiltalt for unddragelse af moms og skat for i alt cirka 15 millioner kroner. De nægtede sig alle skyldige.

Dommen blev afsagt i Københavns Byret mandag eftermiddag uden retsmøde. De dømte har 14 dage til at overveje, om de vil anke.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World