Tragisk dødsulykke: Lone Hertz’ søn Tomas er gået bort

tragisk dødsulykke: lone hertz’ søn tomas er gået bort

Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix

Tomas Strøbye, søn af de kendte danske skuespillere Lone Hertz, 84, og Axel Strøbye, er død i en alder af 58 år efter en tragisk faldulykke i sit hjem. Familien bekræftede hans bortgang på Rigshospitalet lørdag til HER&NU.

Læs også

Tomas’ liv var præget af en kamp for at overvinde de begrænsninger, en hjerneskade forårsaget af en vaccine i barndommen medførte. Hans mor, Lone Hertz, har gennem årene været en utrættelig fortaler for rettigheder for handicappede, en kamp hun førte med åbenhed om sønnens tilstand og udfordringer. Denne åbenhed kom blandt andet til udtryk i DR-dokumentaren “Tomas – et barn du ikke kan nå” fra 1980 og bogen “Sisyfosbreve” fra 1992, der indeholder en række dialoger mellem mor og søn, faciliteret gennem staveplader.

Tomas Strøbyes liv tog en positiv vending i 2005, da han som 37-årig fik mulighed for at flytte fra en døgninstitution for udviklingshæmmede til Egmont Højskolen ved Odder. Her blomstrede han op gennem deltagelse i skolens aktiviteter, lyttede til foredrag og begyndte at rejse verden rundt med sine hjælpere.

Vi sender fra redaktionen vores varmeste tanker til alle pårørende.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World