'Toptalent op poleposition voor zitje bij Mercedes, Alonso geldt als plan B'

'toptalent op poleposition voor zitje bij mercedes, alonso geldt als plan b'

‘Toptalent op poleposition voor zitje bij Mercedes, Alonso geldt als plan B’

Kimi Antonelli is de topfavoriet voor het zitje naast George Russell, meldt The Race. De Italiaanse coureur zal volgend jaar actief zijn in de Formule 2 en moet zich als toptalent laten zien. Toto Wolff gaf al aan dat Mercedes de vrijheid heeft om een gewaagde beslissing te maken. Blijkt Antonelli niet klaar te zijn voor de overstap, dan kijkt Mercedes naar de ervaren Fernando Alonso.

Het vertrek van Hamilton heeft heel erg veel losgemaakt in de wereld van de Formule 1 en het heeft er ook voor gezorgd dat Mercedes op zoek moet naar een nieuwe coureur. Veel coureurs beschikken dit jaar over een aflopend contract, waardoor er meerdere opties zijn voor de Duitse renstal. Zo is de naam van Alexander Albon al veel gevallen, al heeft James Vowles bevestigd dat het contract van de Thaise coureur pas aan het einde van 2025 afloopt. Esteban Ocon en Carlos Sainz zijn ook genoemd, en beschikken wel over een aflopende verbintenis.

Toch lijkt Mercedes niet te gaan kijken naar coureur binnen de Formule 1. Het doorgaans betrouwbare The Race geeft aan dat de Duitse renstal een gewaagde keuze gaan maken. Antonelli staat namelijk boven aan het lijstje van de achtvoudig constructeurskampioen. De Italiaanse rijder staat bekend als groot talent en slaat de Formule 3 over om direct aan de slag te gaan in de Formule 2. Mocht hij daar goed presteren en voldoende superlicentie punten pakken, dan kan hij de overstap naar Mercedes verdienen.

‘Er heerst een gevoel binnen het team dat hij de nieuwe Verstappen is en dat, nadat ze de kans hebben gemist om de zestienjarige Max te laten tekenen, Toto Wolff erop gebrand is om de fout niet te herhalen’, schrijft Mark Hughes. Max Verstappen leek dicht bij een overstap naar Mercedes, maar uiteindelijk viel de keuze dus op Red Bull Racing. De Nederlander werd een Formule 1-contract beloofd bij Toro Rosso, terwijl Mercedes geen Formule 1-zitje kon garanderen.

Alonso geldt als plan B

Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid dat Antonelli het lastig krijgt in de Formule 2. Het veld zal redelijk competitief zijn met coureurs als Frederik Vesti, Victor Martins en Oliver Bearman. Mocht Antonelli niet klaar zijn voor een overstap naar de Formule 1, dan geldt Alonso als plan B. De Spanjaard heeft een aflopend contract bij Aston Martin en sluit een overstap niet uit. De man uit Oviedo zal dan het stoeltje even warmhouden voordat Antonelli wel klaar is voor de stap naar de koningsklasse van de autosport.

News Related

OTHER NEWS

Driekwart volwassenen bezorgd over gevolgen klimaatverandering

Een vrouw is nog bezig met herstelwerkzaamheden na de overstromingen in Limburg in 2021. Ruim drie op de vier Nederlanders van 18 jaar en ouder maken zich zorgen over de ... Read more »

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »
Top List in the World