To ministre får næse for håndtering af Lynetteholm-sag

to ministre får næse for håndtering af lynetteholm-sag
© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Miljøminister Lea Wermelin (S) har torsdag – to dage efter sin 37-års fødselsdag – fået en forsinket fødselsdagsgave i form af en politisk næse. Den figurerede dog næppe på ministerens ønskeseddel.

Der er også en næse til transportminister Trine Bramsen (S) på samme tid for den samme sag.

Det står fast efter et samråd om den kunstige halvø Lynetteholm i København i Transportudvalget. Begge ministre har fået en næse for deres håndtering af sagen, hvor et brev ikke blev delt med Folketinget.

Det er SF, De Radikale, Frie Grønne og partierne i blå blok minus Liberal Alliance, der står bag kritikken. Rent formelt får det ikke nogen konsekvenser for ministrene.

En næse er en betegnelse for kritik af en politikers handlinger. En politiker kan eksempelvis få en næse for at begå fejl i sagsbehandlinger eller for at tage beslutninger mod bedre vidende.

I den konkrete sag får ministrene blandt andet deres næser, fordi Folketinget er blevet vildledt.

Der er blandt andet rejst kritik af, at et kritisk brev fra den svenske regering ikke blev oversendt til Folketinget i forbindelse med forhandlingerne om Lynetteholm.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

SAS sender lockoutvarsel til både piloter og kabinepersonale

© Tt News Agency/Reuters SAS’ piloter har varslet strejke fra på onsdag, og der er fredag stadig ikke fundet en løsning for at udsætte eller undgå den. (Arkivfoto). Efter et ... Read more »

Clara Tauson får blidere Wimbledon-start end Holger Rune

© Karla Kinne/Scanpix Clara Tauson har ikke spillet en kamp siden slutningen af april grundet rygproblemer. Og det er endnu usikkert, om hun bliver klar til at spille Wimbledon, som ... Read more »

Afghanistan stopper redningsaktion efter katastrofalt jordskælv

© Sahel Arman/AFP En mand står torsdag ved et ødelagt hus efter et voldsomt jordskælv i Afghanistan. Afghanistan er stoppet med at lede efter overlevende efter et jordskælv onsdag, hvor ... Read more »

Clara Tauson møder japansk kvalifikationsspiller i Wimbledon

© Karla Kinne/Scanpix Clara Tauson har ikke spillet en kamp siden slutningen af april grundet rygproblemer. Og det er endnu usikkert, om hun bliver klar til at spille Wimbledon, som ... Read more »

Ny CO2-afgift er på plads med rabat til Aalborg Portland

Et politisk flertal er enedes om en ny CO2-afgift. Men firmaer inden for “mineralogiske processer” såsom cementproducenten Aalborg Portland får fortsat en stor rabat. Det erfarer Ritzau. Finansministeriet har indkaldt ... Read more »

Økonom om skattefrit beløb til pensionister: Det skurrer i ørerne

© Emil Helms/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen (S) lover, at der ikke bæres mere brænde til inflationsbålet. Alligevel er øvelsen med skattefri engangsbeløb ikke helt uden risiko, vurderer økonom. (Arkivfoto) Regeringen ... Read more »

FAKTA: Inflationshjælp til ældre og milliarder i grøn fond

© Emil Helms/Scanpix Finansminister Nicolai Wammen (S) stod i spidsen for fredagens præsentation. En ældrecheck på 5000 kroner til pensionister, en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget og en lempelse af elafgiften. Det ... Read more »

Elafgiften lempes i slutningen af 2022 og i 2023

© Emil Helms/Scanpix Der er ryger en flig af el-afgiften i forbindelse med fredagens politiske aftale om kompensation for stigende energipriser. Et bredt flertal i Folketinget har aftalt at skære ... Read more »

Dansk-norsk mand får behandlingsdom for fem drab i Kongsberg

© Ntb/Reuters Folk lægger lys og blomster ved et mindesmærke i Kongsberg et par dage efter angreb. Dansk-norske Espen Andersen Bråthen idømmes tvungen psykiatrisk behandling for et angreb i den ... Read more »

Politi: Planlagt skunkrøveri endte i drab på 18-årig

Planen var formentlig at frarøve en 18-årig skunksælger hans stoffer, men det hele endte i stedet i et tragisk knivdrab. Drabet skete 31. oktober på Ormslevvej i Viby i Aarhus, ... Read more »

El-afgiften lempes i slutningen af 2022 og i 2023

Et bredt flertal i Folketinget har aftalt at skære i el-afgiften i sidste kvartal i 2022 og i 2023. Det fremgår af en politisk aftale, der er blevet præsenteret fredag. ... Read more »

Flertal er enige om at oprette grøn fond på over 50 milliarder

© Emil Helms/Scanpix Et bredt flertal med finansminister Nicolai Wammen i spidsen præsenterede fredag en aftale, som blandt betyder, at der oprettes en fond til klimainvesteringer på 53,5 milliarder kroner. ... Read more »

Christopher Juul-Jensen er klar til sit femte Tour de France

© Claus Bonnerup/Scanpix Christopher Juul-Jensen skal hjælpe Dylan Groenewegen og Michael Matthews til sejre i Tour de France. (Arkivfoto). Christopher Juul-Jensen er på startstregen til sit femte Tour de France, ... Read more »

Pokalhelt tager en tørn mere for FC Midtjylland

© Liselotte Sabroe/Scanpix David Ousted reddede to forsøg, da FC Midtjylland slog OB i årets pokalfinale. (Arkivfoto). Målmanden David Ousted skulle været stoppet i FC Midtjylland efter sidste sæson, da ... Read more »

Dansk stjerne: Jeg har udforsket den kvindelige intuition

© Claus Bech/Scanpix Det forgangne år har været endnu et triumfår for Drew Sycamore. Den 32-årige sangerinde har vundet P3 Prisen, flere Danish Music Awards og Gaffa Priser. (Arkivfoto). Hvornår ... Read more »

Sådan risikerer du at forstyrre din krops stofskifte

1/30 DIAS © iStock Sådan risikerer du at forstyrre din krops stofskifte Dit stofskifte er ansvarligt for at brænde fedt, og selvom dets funktion delvist afhænger af genetik, kan ens livsstil også ... Read more »

Buspassager tog i rattet og spiddede bus på autoværn

Natten til fredag bragte en 20-årig mand ifølge politiets sigtelse flere menneskeliv i fare, da han som passager i en bus på en motorvej greb fat i rattet og styrede ... Read more »

Inger Støjberg modtager over 40.000 vælgererklæringer

Tidligere Venstre-minister Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne, har modtaget 40.321 vælgererklæringer på mindre end et døgn. Det oplyser Indenrigsministeriet til Ritzau. Der er tale om igangsatte vælgererklæringer. Det betyder, at de ... Read more »

Corona-lukninger næsten halverede biografsalget igen i 2021

2021 blev for andet år i træk en sand katastrofefilm for biografernes billetsalg. Efter nedlukninger i dele af 2020 var biograferne i 2021 lukket i flere dage og solgte omkring ... Read more »

Nyt hold skal afløse danske soldater på afskrækkelsesmission

© Philip Davali/Scanpix Forsvarsminister Morten Bødskov (S) besøger Livgardens Kaserne i København fredag den 24. juni 2022. Ministeren overværer årsparaden, taler for to hold soldater, som skal udsendes til Letland, ... Read more »

SAS svarer svenske piloter igen med lockoutvarsel

I Sverige har SAS spejlet et varsel fra deres piloter om en strejke fra på onsdag med et varsel om et lockout. Det skriver det norske medie NRK. Ifølge SAS ... Read more »

Fodboldkvinder planter ny milepæl foran rekordmange fans

© Henning Bagger/Scanpix Sanne Troelsgaard spiller fredag sin landskamp nummer 165, men det er første gang, hun skal spille i rødt og hvidt på græstæppet i Parken. (Arkivfoto). Sanne Troelsgaard ... Read more »

Vikingeskibe får millionstøtte til at komme i sikker havn

© Werner Karrasch/Free Vikingeskibene i Roskilde skal have en ny udstillingsbygning. Den forventes færdig i 2027. De fem vikingeskibe på Vikingeskibsmuseet i Roskilde skal flyttes til en mere sikker havn. ... Read more »

Regeringens Rwanda-plan splitter danskerne

© Philip Davali/Scanpix Kasper Sand Kjær, udlændingeordfører for Socialdemokratiet, håber og tror på en bred opbakning fra befolkningen til regeringens asylaftale med Rwanda. Regeringens ønske om at sende asylansøgere til ... Read more »

Danske virksomheder kan ikke få penge hjem fra Rusland

© Maxim Shemetov/Reuters Ruslands største bank, Sberbank, er underlagt sanktioner fra Vesten og er eksempelvis udelukket fra betalingssystemet Swift. (Arkivfoto). Danske virksomheder har penge til gode fra russiske firmaer, som ... Read more »

Kartoffelavlere får igen lov at bruge forbudt sprøjtemiddel

© Henning Bagger/Scanpix Danske kartoffelavlere må fortsat sprøjte med Reglone, selv om det er forbudt i EU. (Arkivfoto). Selv om sprøjtemidlet Reglone er forbudt i EU, kan danske kartoffelavlere for ... Read more »

Tomasson får arbejdstilladelse og indleder ny trænergerning

© Jonathan Nackstrand/AFP Jon Dahl Tomasson forlod i slutningen af 2021 jobbet som cheftræner i svenske Malmö FF. (Arkivfoto) Lidt over en uge efter at være blevet ansat havde Jon ... Read more »

51-årig kvinde påkørt af tog ved Skive

En kvinde er omkommet efter at være blevet påkørt af et tog i nærheden af byen Søby ved Skive. Der er tale om en 51-årig kvinde, som af uvisse årsager ... Read more »

Mathias Norsgaard vinder DM og sikrer søskendetriumf

© Bo Amstrup/Scanpix Søskendeparret Mathias Norsgaard Jørgensen og Emma Norsgaard Bjerg kan nu kalde sig danske mestre i enkeltstart. © Bo Amstrup/Scanpix Mathias Norsgaard Jørgensen var næstsidste mand i mål ... Read more »

Kræftsyge Esben Dalgaard åbner op om uventet venskab med syg nabo: Deler rørende billeder

 Med bare 14 dages mellemrum blev skuespilleren og hans nabo ramt af uhelbredelig kræft, og selvom de ikke kendte hinanden så godt på forhånd, udviklede der sig et stærkt bånd ... Read more »

Fifa udvider VM-trupper til 26 spillere

Kasper Hjulmand kan tage op til 26 spillere med til fodbold-VM i Qatar i slutningen af året. Torsdag oplyser Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), at man til dette års verdensmesterskaber giver ... Read more »

Kontraktløs AaB-profil skifter til ungarsk mesterklub

© Henning Bagger/Scanpix Rasmus Thelander havde denne sommer kontrakt udløb i AaB, hvor han havde spillet siden 2019. (Arkivfoto) At han ville forlade AaB denne sommer, har stået klart længe. ... Read more »

Kokain blev kørt til kolonihave i specielle smuglerbiler

I en sag om smugleri af især kokain i særligt indrettede biler er der torsdag konfiskeret 3,1 millioner kroner. Desuden er straffen sat en smule op for en af de ... Read more »

Få liv i sommerhushaven: Disse planter kan tåle tørke og fattig jord

1 af 3 © Henning Bagger/Scanpix Det kan være en god idé at sondere terrænet blandt andre haver i sommerhusområdet, inden man begiver sig mod planteskolen. På den måde får ... Read more »

Venstretop: Drøm om blå regering styrket med Støjberg-parti

Det er mere sandsynligt nu end tidligere, at der kommer en borgerlig regering efter næste folketingsvalg, som følge af at tidligere udlændingeminister Inger Støjberg har stiftet et nyt parti. Det ... Read more »

Mand fragtede tyvekoster for millioner til Rumænien

En herboende rumænsk 33-årig mand er blevet idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark for altid. Det har Københavns Byret afgjort torsdag. Anklageskriftet, som beskriver anklagerne imod manden, er ... Read more »

Medie: Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i minksagen

Miljø- og Fødevareministeriets ageren i minksagen bedømmes som “særdeles kritisabelt”, og Statsministeriet har handlet “meget kritisabelt”, og der er også hård kritik af Justitsministeriet, Finansministeriet, Rigspolitiet og Fødevarestyrelsen. Det skriver ... Read more »

Mette Frederiksen tror Støjberg kommer i Folketinget igen

Når danskerne har stemt ved næste valg, så vil Inger Støjberg formentlig være i Folketinget med sit nye parti Danmarksdemokraterne. Det forventer i hvert fald statsminister Mette Frederiksen (S). Hun ... Read more »

Fuld Oliver Bjerrehuus brændemærkede sin søn

Oliver Bjerrehuus er kendt for at leve et vildt liv. Nu er det gået ud over sønnen. I mange år har Oliver Bjerrehuus vist sine skøre sider til hele Danmark, ... Read more »

Gentofte kaprer tidligere ishockeystjerne som ny træner

© Henning Bagger/Scanpix Nichlas Hardt spillede 154 landskampe og huskes formentlig bedst for sit sene sejrsmål mod Finland i Boxen i 2018. Den mangeårige ishockeylandsholdsspiller Nichlas Hardt forsøger sig nu ... Read more »