To menn dømt for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner

– Den omfattende etterforskningen har avdekket alvorlig og samfunnsskadelig økonomisk kriminalitet, som av allmennpreventive grunner er viktig å straffe strengt, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Begge de to er dømt for å ha utført hvitvaskingen som deltaker i en organisert kriminell gruppe.

Mannen i 40-årene er dømt til ubetinget fengsel i fem år og tre måneder, mens mannen i 20-årene er dømt til fengsel i fire år og fire måneder.

I tillegg er en tredje person dømt til fengsel i ett år og tre måneder for grovt heleri av 5 millioner kroner.

Anker

Den eldste mannen som fikk den strengeste straffen, anker dommen. Det opplyser mannens forsvarer, advokat Omar Tashakori, til NRK.

Mannen i 20-årene har ikke bestemt seg for ankespørsmålet, opplyser forsvareren, advokat Pamela Kajic-Piplica.

– Han har ikke erkjent straffskyld. Ankefristen har ikke gått ut, og dommen er ikke rettskraftig. Jeg har ikke flere kommentarer per nå, sier Kajic-Piplica.

Det er ikke kjent hvorvidt den tredje personen anker eller ei.

Pengene oppbevart i privat bolig

Etterforskningen har avdekket et internasjonalt hvitvaskingsnettverk som samler inn kontanter av utbytte fra straffbare handlinger og fører disse ut av landet. I politiets etterforskning fant man at det i 123 anledninger ble samlet inn totalt 38 millioner kroner i perioden desember 2022-mars 2023.

– Det er videre avdekket at pengene ble transportert ut av Norge ved bruk av legal varetransport og nyttekjøretøy ved 26 anledninger. I perioden mellom innsamling og uttransport ble pengene oppbevart i en privat bolig i Oslo, skriver Oslo-politiet.

De domfelte er også dømt til inndragning av cirka 15 millioner kroner som ble tatt i beslag.

to menn dømt for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner

To menn er dømt for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner. Foto: Terje Pedersen / NTB

News Related

OTHER NEWS

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget.

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget. Verdens beste hockeyspill gjennom tidene? Vel, NHL 94 er definitivt et av de mest elskede, så mye er klart ... Read more »

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »
Top List in the World