To IS-krigere sprængte sig i luften mellem bedende i moské

Asia's Tech News Daily

Islamisk Stat (IS) tager skylden for et dødeligt selvmordsangreb mod en shiamuslimsk moské i byen Kandahar i det sydlige Afghanistan fredag.

Det oplyser den militante bevægelse i en erklæring via sit nyhedsbureau, Amaq.

Af erklæringen fremgår det, at to “krigere” fra IS skød og dræbte moskéens vagter, hvorefter de brød ind og sprængte sig selv i luften mellem to grupper af bedende.

Den ene gruppe bedende bestod ifølge IS selv af omkring 300 mennesker.

Ifølge det afghanske nyhedsbureau Bakhtar blev mindst 35 personer dræbt og 68 såret i angrebet.

Det er den anden uge i træk, at militante udfører angreb under fredagsbønnen i Afghanistan og dræber adskillige bedende.

Sidste fredag ramte et selvmordsangreb en shiamuslimsk moské i den nordøstlige provins Kunduz. Her blev op mod 80 mennesker dræbt.

Islamisk Stat har også taget skylden for moskéangrebet i Kunduz.

/ritzau/Reuters

Internet Explorer Channel Network
Asia's Tech News Daily
News Related

OTHER NEWS

Skoleskyderi i Michigan kræver sit fjerde dødsoffer

© Scott Olson/AFP En buket blomster ligger ved indgangen til Oxford High School, der tirsdag blev ramme om et skoleskyderi. Tre teenagere blev dræbt onsdag, mens en 17-årig dreng døde ... Read more »

Inter holder skydetelt i pligtsejr over bundhold

© Miguel Medina/AFP Roberto Gagliardini sparker Inter i front efter 35 minutters spil af hjemmekampen mod Spezia. De forsvarende mestre fra Inter holder presset på Napoli og AC Milan i ... Read more »

Overlevende fra forlis i kanalen lå mange timer i vandet

© Henry Nicholls/Reuters Migranter i Dungeness i Storbritannien i sidste uge. De kom til England, næsten samtidig med at 29 andre migranter omkom ved et forlis i Den Engelske Kanal, ... Read more »

Myndigheder: Vaccinen har formentlig effekt over for Omikron

© Philip Davali/Scanpix Direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum forventer, at Danmark kan holdes åbent hen over vinteren, hvis vi bevarer “sund fornuft” – også med den nye variant ... Read more »

Bedre end ventet: Tredjedel har taget imod vaccine til børn

© Philip Davali/Scanpix – Vi siger det også så klart vi kan: Det eneste supervåben, vi har, er vaccinen, så endnu en opfordring til at tage vaccine, siger statsminister Mette ... Read more »

Myndighederne formoder at vacciner virker over for Omikron

Der er syv bekræftede smittetilfælde med den nye coronavariant Omikron i Danmark. Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et coronapressemøde onsdag aften. De er alle relateret til rejser, lyder ... Read more »

Statsminister: Hjælp ældre uden computer til 3. vaccinestik

© Philip Davali/Scanpix – Til oldeforældre, bedsteforældre, sårbare, personale i frontlinjen, alle jer, der er vaccineret allerede sidste vinter og i foråret: En meget, meget kraftig opfordring til at tage ... Read more »

Antallet af hiv-smittede ser ud til at falde for fjerde år i træk

Antallet af personer, der konstateres smittet med hiv, ser ud til at falde for fjerde år i træk. Tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser nemlig, at der indtil videre ... Read more »

Voldsomt snevejr lammer trafikken i dele af Jylland

© Bo Amstrup/Scanpix Onsdag eftermiddag opfordrer politikredse i flere dele af Jylland borgere til at blive hjemme på grund af det voldsomme snevejr. Den første dag i december er en ... Read more »

WHO forventer mere viden om Omikron om nogle dage

© Shiraaz Mohamed/Scanpix En kvinde får en vaccination mod covid-19 på et hospital nær Johannesburg i Sydafrika, hvor forskere først opdagede den nye Omikron-variant. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) forventer inden for nogle ... Read more »

Branche: Historisk elauktion bør speede udbud af vind op

Det er aldrig sket før, at staten får penge for at lade et energiselskab opføre en vindmøllepark herhjemme. I hvert fald ikke før onsdag middag. Her vandt tyske RWE – ... Read more »

USA: Rusland har planer om militær aktion mod Ukraine

© Ints Kalnins/Reuters USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, taler i forbindelse med udenrigsministermødet i Nato onsdag. USA er dybt bekymret over “beviser på”, at Rusland har planer om drastiske skridt mod ... Read more »

De praktiserende læger skal coronavaccinere i hele landet

De praktiserende læger skal hjælpe med at coronavaccinere over hele landet. Det er Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO), der har indgået en såkaldt rammeaftale. Det skriver Sundhedsministeriet i ... Read more »

Politikadet skal i fængsel for at have ladet sig bestikke

En 25-årig tidligere politikadet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er blevet straffet med fire måneders fængsel for at have misbrugt sit embede til videregivelse af fortrolige oplysninger og bestikkelse. Dommen ... Read more »

Dansk fly skal stoppe menneskesmuglere i Den Engelske Kanal

© Frontex-foto af flyet i Lille, Frankrig./Free – Det er vigtigt at stille op, når Frontex har brug for hjælp. Vi så for nylig en forfærdelig hændelse i Den Engelske ... Read more »

Efter udeblivelse: Jammerbugt-spillere har fået løn

© Henning Bagger/Scanpix Jammerbugt FC spiller i ydmyge omgivelser på Jetsmark Stadion. (Arkivfoto) Spillere og medarbejdere i 1. divisionsklubben Jammerbugt FC fik ikke sin løn til tiden tirsdag, men onsdag ... Read more »

Topchef afviser ansvar i sag om brændstof til Syrien

© Claus Fisker/Scanpix Bunker Holding og dets administrerende direktør, Keld Demant, er tiltalt for at have medvirket til salg af jetbrændstof, som ifølge Bagmandspolitiet endte i Syrien og var en ... Read more »

FAKTA: Over 30.000 er revaccineret det seneste døgn

Det seneste døgn har over 7800 personer fået det første eller andet stik med en coronavaccine. Imens har 30.340 personer fået det tredje stik – et såkaldt booster-stik – de ... Read more »

Hospital ved Lissabon ramt af Omikron via fodboldklub

Et stort hospital nær Portugals hovedstad, Lissabon, har lukket dets børneafdelinger på grund af den nye coronavariant Omikron, oplyser hospitalsledelsen på Hospital Garcia de Orta i Almada. De portugisiske sundhedsmyndigheder ... Read more »

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Tre kvinder blev i 2019 voldtaget af den samme mand i hans lejlighed på Amager. Det har Københavns Byret onsdag fundet bevist, og derfor straffes den 27-årige Daniel Haack med ... Read more »

Dansk hitband gør comeback og tager på tour

© Jørgen Jessen/Scanpix Det er over 25 år siden, at Erann David Drori og Casper Hamilton Hansen storhittede med bandet Drori-Hansen Furniture. (Arkivfoto) Efter mere end 20 års stilhed har ... Read more »

Etiopiens regeringshær hævder at vinde terræn fra TPLF

© Eduardo Soteras/AFP Den etiopiske premierminister, Abiy Ahmed, som fik Nobels fredspris i 2019, er i dag iført militær uniform. Abiy har længe trodset de principper, som sikrede ham fredsprisen ... Read more »

EU vil forbedre retsområdet ved at gøre det mere digitalt

Når kriminalitet er grænseoverskridende, bør kommunikationen mellem forskellige EU-landes myndigheder i højere grad foregå digitalt. Det vil gøre bekæmpelsen af kriminalitet mere effektiv og forbedre samarbejdet. Det mener EU-Kommissionen. Onsdag ... Read more »

Statsminister holder pressemøde om ny variant og styrket indsats

Statsministeriet indkalder til pressemøde onsdag klokken 18 om blandt andet den nye coronavariant Omikron og en styrkelse af vaccinationsindsatsen. Det fremgår af en pressemeddelelse. – På pressemødet vil regeringen orientere ... Read more »

Antallet af coronasmittede sætter rekord med 5120 tilfælde

Yderligere 5120 personer i Danmark har det seneste døgn fået besked om, at de er testet positive for coronavirus. Det er det hidtil højeste for et døgn under epidemien. Det ... Read more »

EU-naboer til Hviderusland får ja til at bøje asylregler

Polen, Litauen og Letland skal i seks måneder have mulighed for at se bort fra visse regler på asylområdet for at håndtere migrantsituationen ved grænsen til Hviderusland. Det foreslår EU-Kommissionen ... Read more »

Støtteparti: Navneforandring på liste er symbolpolitik

Indenrigs- og Boligministeriet har onsdag fremlagt årets udgave af listen over parallelsamfund – den liste, som tidligere var kendt som ghettolisten. Men selv om indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek ... Read more »

Jes Dorphs MeToo-udtalelse er væk: Har selv slettet den

I opslaget på hans Facebook-side kommenterede han på anklagerne mod ham, som blev fremsat i ny MeToo-dokumentar. Ikke engang et halvt døgn lå Jes Dorph-Petersens kommentar om den længe ventede ... Read more »

Familieejede Jesperhus er blevet solgt til nye ejere

© Henning Bagger/Scanpix Jesper Overgaard er en af de brødre, som nu har valgt at sælge familievirksomheden Jesperhus. (Arkivfoto). Den familieejede feriepark Jesperhus har fået nye ejere. Familien bag ferieparken ... Read more »

Jesper Vollmer og Annette Heick julehygger: Deler dejlig video fra hjemmet

Søndag var det første søndag i advent, og det blev fejret i mange familier rundt omkring i Danmark. Et sted der blev julehygget var hjemme hos Jesper Vollmer og Annette ... Read more »

Odense Håndbolds anfører takker af efter 13 år

© Lars Møller/Scanpix Kamilla Larsen har hovedsageligt gjort sig i angrebet, og det er ikke nok for ledelsen i Odense Håndbold. (Arkivfoto) Når sæsonen er slut, er det også slut ... Read more »

Havvind-udbud afgjort ved lodtrækning

© Henning Bagger/Scanpix Der er gang i udbygningen af vindenergi på dansk territorium. Onsdag blev det afgjort, hvem der skal opføre den hidtil største havvindpark ud for Thorsminde ved den ... Read more »

EU-Kommissionen opfordrer til hurtigt at give boostervacciner

© Kenzo Tribouillard/AFP – Vi skal håbe på det bedste, men forberede os på det værste, siger Ursula von der Leyen om ny coronavariant. Der er stadig meget, vi ikke ... Read more »

DF-profil: Messerschmidt bør trække sig som næstformand

© Claus Fisker/Scanpix Martin Henriksen (DF) optrapper stridighederne med partifællen Morten Messerschmidt, som gerne vil være ny formand. Henriksen mener, at Messerschmidt bør trække sig som næstformand. (Arkivfoto). Uroen fortsætter ... Read more »

Arsenal-spiller blev overfaldet med baseballbat

© Alastair Grant/Scanpix Gabriel er blevet fast mand hos Arsenal, efter at han i august blev overfaldet. (Arkivfoto) Arsenals brasilianske forsvarsspiller, Gabriel, var udsat for et voldsomt overfald denne sommer. ... Read more »

Moderselskab i sag om brændstof til Syrien: Tjente ikke på det

© Claus Fisker/Scanpix Retten i Odense har siden oktober hørt vidner og er blevet præsenteret for mails og aflytninger i en sag om salg af brændstof, der ifølge Bagmandspolitiet endte ... Read more »

Verdenssundhedsorganisation lægger plan for næste pandemi

I Verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev der onsdag indgået en aftale om at indlede forhandlinger om en global beredskabsplan for verdens næste pandemi. En sådan aftale skal indeholde optrappede foranstaltninger og en ... Read more »

Bilist mister livet i frontalt sammenstød med lastbil

En personbil og en lastbil er onsdag formiddag kørt frontalt sammen i en alvorlig ulykke på Rute 57 Sorøvej ud for Stenlille på Sydvestsjælland. Føreren af bilen har mistet livet ... Read more »

Lastbil kører frontalt sammen med bil i Stenlille

En bil og lastbil er kørt frontalt sammen i en alvorlig ulykke på Rute 57 Sorøvej ud for Stenlille på Sydvestsjælland. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Der ... Read more »

Ung mand idømt nattelivsforbud efter slag med flaske i Varde

© Søren Bidstrup/Scanpix Loven om nattelivsforbud mod voldsdømte er fra juli i år. (Arkivfoto). En ung mand fra Varde, der er blevet dømt for vold, må holde sig fra nattelivet ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic