To 16-årige briter på anklagebænken for drab på transpige

to 16-årige briter på anklagebænken for drab på transpige

Esther Ghey (i forgrunden), som er mor til den dræbte teenager Brianna Ghey, ankommer ved retten i London mandag, hvor to 16-årige er anklaget for drabet på hendes datter.

De to britiske teenagere, der er tiltalt for drab på den 16-årige transkønnede pige Brianna Ghey, var “optagede” af “vold, tortur og død”.

Det siger anklageren mandag, hvor retssagen mod de to 16-årige tiltalte blev indledt ved en domstol i London.

De 16-årige tiltalte – en dreng og en pige – talte om at dræbe Ghey i dagene og ugerne op til, at hun blev dræbt, hævder anklageren.

Brianna Ghey blev fundet dræbt af en hundelufter i byen Warrington i det nordvestlige England i februar.

Hun var død af 28 knivstik i hovedet, halsen, ryggen og brystet.

De to tiltalte nægter at have dræbt Ghey eller at have deltaget i drab på hende.

Anklager Deanna Heer siger, at de to 16-årige “giver den anden skylden”, men at begge efter hendes overbevisning er skyldige.

– Anklageren mener, at hvem der end tildelte det eller de fatale slag, er begge tiltalte lige skyldige, siger Heer.

Hun henviser til beskeder, som politiet har fundet på de to tiltaltes telefoner.

Disse beskeder viser, at de var “optagede” af “vold, tortur og død”, og at de diskuterede, hvordan de ville slå folk i deres omgangskreds ihjel, heriblandt også Brianna Ghey, siger anklageren.

– Beskederne viser også, hvordan de med tiden opildnede hinanden til at tænke over, hvordan de faktisk ville udføre et drab, siger Heer.

– Og beskederne viser, hvordan de sammen planlagde at dræbe Brianna på netop den måde, som hun faktisk blev dræbt.

Blandt beskederne på telefonen var også et foto af en jagtkniv, som den tiltalte 16-årige dreng skrev, at han havde købt.

Ifølge Heer blev den kniv brugt til at dræbe Brianna Ghey seks uger senere.

I en anden besked, der mandag blev læst op i retten, skrev den tiltalte pige til sin medtiltalte, at de “kan dræbe Brianna”.

Drengen svarede, at han gerne ville “se, om den vil skrige som en mand eller en pige”.

Brianna Ghey var født som dreng, men identificerede sig på drabstidspunktet som pige.

Sagen har vakt international opmærksomhed. Dels på grund af det mulige hadmotiv, men også fordi de to tiltalte på gerningstidspunktet var 15 år.

Retssagen mod dem fortsætter tirsdag.

/ritzau/AFP

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World