Tidligere vikar for Lose i Syddanmark er ny regionsrådsformand

tidligere vikar for lose i syddanmark er ny regionsrådsformand

Bo Libergren (V) fik 3774 personlige stemmer ved regionalvalget i 2021.

Venstres Bo Libergren er mandag eftermiddag valgt som ny regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Det har et enigt regionsråd besluttet, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Han afløser den mangeårige formand Stephanie Lose (V), der er blevet økonomiminister i SVM-regeringen og derfor træder helt ud af regionsrådet.

Valget var ventet, da Venstres gruppe i regionsrådet i slutningen af oktober pegede på Libergren som afløser for Lose, hvis hun blev valgt som næstformand for Venstre og indtrådte i regeringen. Det gjorde hun som bekendt.

Han var også Stephanie Loses vikar fra marts til juli, da hun vikarierede for sygemeldte Jakob Ellemann-Jensen som fungerende økonomiminister.

Bo Libergren har siddet i regionsrådet, siden regionerne blev oprettet i 2007. Men hans regionalpolitiske karriere går endnu længere tilbage, da han også sad i Fyns Amt i 13 år.

Ved regionalvalget i 2021 fik han 3774 personlige stemmer. Det var kun overgået blandt Venstres opstillede kandidater af Stephanie Lose, der hev 147.486 personlige stemmer.

Bo Libergren siger i pressemeddelelsen, at han som regionsrådsformand vil have fokus på at nedbringe ventelister.

– Målet er i løbet af 2024 at få ventetiderne ned på før coronaniveau og sikre, at sundhedsvæsenet i Syddanmark fortsat er i top med kvalitet og patienttilfredshed og i bund med ventelister, siger han.

Stephanie Lose besad posten som regionsrådsformand i otte år og har ligesom Libergren siddet i regionsrådet siden starten i 2007.

– Det er med stor vemod, at jeg efter 18 år, heraf otte som regionsrådsformand, nu siger farvel til Region Syddanmark for at påtage mig nye opgaver.

– Med mig tager jeg først og fremmest masser af gode oplevelser og minder — men naturligvis også erfaringerne fra svære beslutninger og vanskelige sager, siger hun i pressemeddelelsen.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World